Jah, mert sok volt a munkam, nem birtam mar tasztalozni, de most megint van egy kis idom.
Mindenesetre tegnap este megint sikerult 30e forintot elkolteni, volt ott sor bor palinka viszki.... Persze nem az egeszet egyedul, de akkor is sok a k eletbe, meg kifizettem a kiskocsmakban az adosagomat, 10e az is...
kene egy no aki vegre megnevel :)
Sok minden villant az agyamba, amig olvastalak - de először is kösz, hogy végigolvastad a topikot. Látom, tavaly ilyentájt már a kilépéssel kacérkodtál.
Szóval amik bevillantak:
- én sem értem, a sok nagy tentás/alkesz/bulizós miért fél elgondolkodni és másnak kiadni, hogy milyen mértékben függ (azért a kiadott pénz beszédes...) a piától / vagy legalábbis mit jelent az számára.
- táska-, mobil-, brifkó- és órakeresés az tényleg nagyon karcos tud lenni a reggeli(?) öntudatra ébredés után.
- fogmosás kapcsán hallottam egy öregúrról (urban legend?), aki idős korára is hibátlan fogsorral bírt. Ő esküdött a módszerére: reggel-este felessel öblített. Slussz. Ennyit a hajlított fogkeféről...
- töményet nem véletlenül igyekszem elkerülni...
Már csak pár óra kitartás hazáig ! Addig féllábon is, még hulla másnaposan is...
Végigolvastam, és csodálkozom... Azt hittem a tasztalosok nagy piások, de mégsem ezekszerint, vagy csak senki nem vallja be.
Nekem másnap egyébként mindíg az az első dolgom ha felkelek hogy megnézem meg van -e a táskám és a telefonom. Persze mindíg megvan, csak sosem emléxem rá.
A szép idők (kb 2 hónapja) az volt, amikor egy héten át minden napra jutott egy üveg dzsekk denielsz, amikor meg elfogyott a pénz akkor már csak vagy egy fél liter vodka, vagy egy üveg martini vagy cinzano. Néha egy este alatt nekem elmegy 15-20e, csak whiskey -re, a kocsmában havonta meg általában egyszer fizetek, olyan 15e -et, (számla van), úgyhogy havi kb 40 elmegy piára.
Most már én is vissza kaptam a jogsim (nem találjátok ki mért vették el :) úgyhogy most már csak hazaérés után 1,2 sör.
Egyébként nem tudom ki írta (bocs), az ember egy idő után leszokik az evésről, és már csak iszik.
Jó is az amikor úgy kezdődik a nap hogy mész a sörért a hűtőhöz, ilyenkor már a fogmosás is kimarad, mert nincs mit kimosni az alkohol jól fertőtlenit....
Most itt ülök hulla másnaposan, de szerencsére a tegnapi piálás nem került semmibe, mert más szponzorálta, mindenesetre sokba kerül a piázás, főleg ha az ember már súlyosabban nyomja..
Retekelek...
:-)
ez is kialakult, yol.
Szép napoknak nézel elébe ! Meg sem kell kérdezzem, hová mész. Annyi elég, hogy mekkora zsákocskád lesz.
Decemberben nem kevernek össze a Mikulással?
Az elmúlt két hétben nem költöttem semmit(sicc!), igaz hétköznap száraz is maradt a torkom, bezzeg hétvégén(de ingyenes/akciós volt). Holnap viszont már retekelek, szórni fogom a pénzt, viszek is egy kicsi zsáknyival( > 20), remélem elég lesz...
Megszereztem a jogsit.
Ezért ebben a hónapban igen visszafogott voltam (forgalomba mégse mehetek tentásan).
Most a dilemmám a következő: ha verdával jövök gályázni, akkor vége a fortélyos tervek kovácsolásának a laza egy-két-há sört lenyomunk vonatkozásában.
Hogyan lehet ezt a problámát megoldani?
Messze vagyok így hát TS-től, bár ő már biztos 20 felett jár.
De azt tudod, hogy előtte mennyi pénzed volt, meg azt, hogy másnap(ez könnyebb mert általában 0). Tehát tudod, hogy mennyi csak sose hiszed el és nem érted mire.
Miért nem vettem át, írt valaki összeget, ki a franctól vehetem át, nem látok senkit, egyedül vagyok.
Szegény megboldogult uram a teljes nyugdíját költötte, de szegénykém soha nem rúgott be. Csak álldogált a sarki borozóban a barátaival és fröccsözgettek.
De a mai kannás borok már nem ízlenének Neki.
:-)
Nálad biztosan kevesebbet.
Emlékszem, vagy fél éve befigyelt egy somlói.
Abban volt hab. .
De hogy lehet kiszámolni a tejszínhab árát az egészből?
Mert mazsi, öntet, piskóta, miegyéb.
hat, valami vo't benne az biztos. en hatarozottan ereztem a whiskey-aromat, mer' en olyan inyenc vagyok, tudod :) de kulonben is az a lenyeg, hogy vo't rajta finom tejszinhab!
off
te mennyit koltesz tejszinhabra/ho?
booocs
/off
Vendéglátós szempontból a legtutibb buli.
Kávéra sem lehet panasz, wiszkire sem...
Ha engem kérdezel, így 81. hozzászólásként mondom, hogy 0 forintba került belőle az a 0 cent wiszki, ami abban volt.
Pedig csak borsodit ittam, igaz adtam borravalót is. Most csavartam le épp egy stellát(0 Forint), de sajnos még dolgozok, így vissza kell fognom magam.
Egyébként a toppik hatására mostantól el kezdem számolni a tenta/hó összeget(mindig is gyanús volt mire megy el a pénz :))).
Én is off, de hátha nem nagyon...
Arra vagyok kíváncsi, hogy ennyi (annyi?) pénzért mit kap az ember cserébe ha tentára költi.
Pontosabban, hogy mik az alkoholnak azok a hatásai amiért hajlandó az ember fizetni.
Gondolom az íz az egyik...
És azt is gondolom, hogy a spicc/részegség/bebaszás a másik. Na... ezt ki hogyan éli meg? Milyen érzés? És milyen érzés ha ezt az érzést összevetjük az árával?
És, hogy ne legyek teljesen off, én kb. 100-200 Ft-t költök egy hónapban reája.