Amíg a politika ilyen mértékig uralja a focit, addig ez nem is lesz másként. Vajon nem a fradisták siratják legjobban azt az időszakot amikor elvették az FTC játékosait (még a zöld-fehér színt és a nevet is) és a Honvédből csináltak bajnokcsapatot?
Akkor a fegyver volt a politika kezében, ma a lopott pénz. A végeredmény ugyanaz.
Már előre látom, hogy ha a Fradi megnyeri a bajnokságot, mindenki irányított bajnokságról, meg hasonlókról fog beszélni. Ez kicsit arra emlékeztet, hogy amikor tavaly Shumacher megnyerte a Forma-1-et, jó néhány Hakkinen fun csalásról, meg Bernie Ecclestone befolyásolásáról írt. Vannak emberek, akik nem tudnak veszíteni. Akármelyik csapat fog nyerni, az azért lesz, mert Ők a legjobbak. De abban biztos vagyok, hogy az nem a Dunaferr lesz, Ők valahol a középmezőnyben fognak végezni, a Lombarddal együtt.
A Dunaferr tavaly verte a mezőnyt, csak az utolsó 1-2 hétben gyengélkedett, ráadásul a csapat is egyben maradt, a torgyán társaság mégis leírja. A sasfiókák egész évben kínlódtak és az utolsó 5 fordulóban játszottak elfogadhatóan, kicserélődött az egész csapat (köszönet a tisztes adófizető polgároknak) és máris tuti bajnokesélyes. Tipikus zöld-fehér logika...
Bár a terembajnokság sorsolását nézve lehet, hogy az ügyvéd úr ezt is elintézi, hisz jövőre választás ugye...
Nem kellene a helyzetet túldramatizálni. A Fradi játékosok már hosszabb időt is kibírtak úgy, hogy tartoztak nekik. Akkor is megkapták a pénzüket, most is meg fogják kapni. Ez az interjú csak arra volt jó, hogy az uborkaszezonban is lehessen miről csámcsogni. Ha majd folytatódik a bajnokság, a Dunaferr nyalogathatja újra a sebeit.
Nem akarom bántani Őket, szimpatikus csapat meg minden, de nagyon meg lesznek ütve.
Egyébként ez nem esélylatolgatás, hanem KÍVÁNSÁGMŰSOR. Szerintem.
Amikor megvolt minden odavágó, akkor is csak a fő esélyesek lesznek meg. A visszavágók felénél kezd majd élesedni a harc, addig szerintem 2-3 csapat együtt lesz az élen pár pont különbséggel. Jelenleg azt sem lehet megmondani, hogy melyik lesz ez a 2-3 csapat. Csak a kívánságműsor alapján. Lehet, hogy a végén az egymáselleni meccsek döntik majd el a bajnoki cím sorsát. Na, az cifra dolog lesz. Főleg, ha gólarány alapján a másik csapat lenne a bajnok.
Nagyot hibázik, aki leírja a Dunaferrt. Tavasztól csak a bajnoki meccsekre kell koncentrálnia a csapatnak. Mindenki számolhatja újra a veretlenségi sorozatunkat, megdöntjük a tavalyit.
Habár még nem zárultak le az átigazolások, biztos vannak tippjeitek az "alapszakasz" és a teljes idény befutóira és a kiesőkre.
A végső listán én nem várok nagy változást az ideihez képest, talán csak az Újpest szerepel majd jelentősen előrébb.
Valószínűtlen, hogy ne a Dunaferr, a Vasas és az MTK végezzen a dobogón, de kíváncsi leszek arra, hogy pl. milyen lesz a Csank-gárda.
A végső tippem az első hat helyre:
1. MTK
2. Vasas
3. Dunaferr
4. FTC
5. Újpest
6. Lombard
A kiseőkre egyelőre nem tippelnék.