Keresés

Részletes keresés

*Albatrosz* Creative Commons License 2005.09.23 0 0 72
Sziasztok! Thesszalonikiben jártatok már? Én nemsokára megyek, és bármilyen információnak nagyon örülnék.
pagoo Creative Commons License 2005.06.20 0 0 71
Sziasztok!

Mi két éve voltun Pefkochorin és csak ajánlani tudom mindenkinek. Még ma is nagyon jó szívvel gondolok vissza rá. A település nem is túl kicsi , de nem is nagy. A nyaralók 80%-a görög, magyarokkal nem is találkoztunk (csak két családdal, akik szintén azzal az utazási irodával jöttek). Volt egy kedvenc kis terünk, templommal, ahova szinte minden este visszajártunk egy tavernába, ami családi vállalkozásként működött. Nem volt hivalkodó, de pont ez volt a lényeg benne, visszajáró vendégként már megismertek, mondani se kellett mit kérünk. Volt ott a téren egy "tabu" kocsma, amit csak a helyiek látogattak elnézegettük ezeket az igazi görög embereket, rózsafűzérrel a kezükben. A part is nagyon jó volt, homokos, sekély nem nagy hullámokkal, ahol megint előfordult a tipikus görög család: papa,mama és a kb15-16 éves lány, úgy, hogy a szülők ültek a pléd két szélén, és a lány közöttük. Ha valakinek van kérdése szívesen válaszolok, ja és a roston átsütött kukorica isteni volt.
Beus14 Creative Commons License 2005.06.09 0 0 70

Sziasztok!

Hátha valaki még olvassa ezt a fórumot. Mi Vourvourouba szeretnénk menni, bár nagyon félek attól, hogy nagyon nyugis, hogy semmi nincs ott, olvastam már lejjebb, hogy nagyon szép, de kevés bolt stb.Hátha azóta van valakinek friss infoja errőla  helyről, hogy mennyire épült már ki?

2 éve voltunk a Kassandrán nekünk nagyon-nagyon tetszet, most is odamennénk elsősorban, de megtaláltam Vourvourout és most jobban húz ide a szívem, de csak akkor ha van élet ebben a kis faluban/városban. Neos, sarti számunkra kilőve, nagyon elmagyarosodott.

www.sithonia-sarti.hu Creative Commons License 2005.02.20 0 0 69

Sziasztok!

Látogassátok meg oldalunkat ami csakis Sartival foglalkozik.

http://www.sithonia-sarti.hu

sartimania Creative Commons License 2004.11.19 0 0 68

Sziasztok!

Elkészült az ország leginformációdúsabb Sartis oldala!

www.sartimania.hu

Minden amit Sartiról, Görögországról és a görög szigetekről tudni kell, és tudni érdemes. Sok-sok fotó, recepetek, térképek, webshop, fórum (hamarosan), érdekességek, utazási ajánlatok, stb... A fórumban ajándékok! Érdemes benézni!

Az oldal folyamatos feltöltés alatt áll...

sartitanilla Creative Commons License 2003.04.18 0 0 67
Helyesen: "Sarti? Sarti!!!"
Előzmény: sartitanilla (66)
sartitanilla Creative Commons License 2003.04.18 0 0 66
Akit kifejezetten Sarti érdekli, annak ajánlom a "Sart? Sarti!" c. topikot...
balazsh Creative Commons License 2003.04.17 0 0 65
Üdv.

Csak felhozom egy kicsit :-)))

Persze, mindenki mehet nyugodtan.
Nekem bejött !

balazsh

HT Miskolc Creative Commons License 2002.10.07 0 0 64
Szia Zenox!

És szállás lett volna Vourvourouban?

Igazándiból engem nem zavart, az h nincs sok bolt, annál kevesebb helyen lehet pénzt költeni, ami ügye 3 gyerek esetében nem közömbös szempont :-)) Nameg van vmi nagyobb település a közelben, ahol posta, bankjegyautomata és rengeteg bolt van, ha költeni akarok elmegyek oda...

Mindenesetre megnyugtató, h szerinted is itt a leglenyűgözőbb az állatvilág... komolyan mondom, amikor szimpla búvárszemüveggel kiúsztam az öböl széléig, ahol alattam már volt pár méter kristálytiszta vizecske, szabályosan rámjött a rémület, akkora halrajok úszkáltak alattam/mellettem/körülöttem... eddig ilyet max a spektrumon, vagy a nat.geo-n láttam :-))

Az árak jelentősen nem változtak, az apartmanotok végül is mennyi férőhelyes volt?

HT

Előzmény: zenox (63)
zenox Creative Commons License 2002.10.02 0 0 63
Sziasztok!

HTMiskolc: megkaptam a leveled.
Több index görögország topicba irtam csak pont ide felejtettem el. Nézd meg a görögországba autoval topicot. (Nem az utazásban van. Keress rá a görögország szóra a forum keresés részében) Ide 1 elég részletes leírást irtam.
Görögországba természetesen nem utazási irodán keresztül mentünk, hanem egyénileg, és kocsival. Elöször Vourvourouban áltunk meg, de a kevés bolt miatt inkább úgy döntöttünk, hogy Sartiba megyünk. Itt nagyon rövid id? alatt találtunk szálást közvetlenül a tengerparton a Sofia apartmanházban. Vadiúj 2 szintes apartmanház fels? szintjén egy 2 szoba+föz?fülke+tussoló+2 tengerpartra néz? erkélyért fizettünk 33 eurot/nap. Itt el?ttünk még senki sem lakott... Vendéglátóink németül és angolul is beszéltek.
Innen (Sartiból) bejárhattuk az egész félszigetet. Sokat voltunk Vourvourouban, ami tényleg csodaszép. Itt a legszebb is az emberi környezet. (itt a nyaralókról, kertekr?l beszélek) A tenger nagyon tiszta. Csodálatosak a sziklák. A narancspart is nagyon szép lenne, de itt a környezet nagyon, de nagyon szemetes. Nem tudom összel összeszedik e? Sartitól délre is vannak hasonlóan szép partok. Pl van egy olyan partszakasz, ahol a parttol vagy 20-30 méterre van egy cirka 50-70 méter átmér?j? sziget! A tenger él?világa leny?göz?. Tavaly Rodoszon fele ennyi él?lényt sem láttunk.
Az árak szerencsére nem vágják földhöz az embert. A gyümölcsök sokkal olcsobbak voltak mint itthon. Az ásványviz úgyanannyi. Felvágottak, mint itthon. A kenyér és tej drágább. Étteremben ha hal ételt ettünk akkor hármunknak max 27-30 euro körül jött ki salátával, üdit?vel. Nem hal esetén 20 euro alatt meg lehet uszni. Neos Marmaras-ban vagy 30% magasabbak voltak az éttermi árak.Tapasztalataim szerint ez a legdrágább város a környéken, ráadásul nem is szép, talán csak a kiköt?je.
Van egy nagyon jó pizzéria közvetlenül a f?út mellett Vourvourounál. Egy hatalmas 4 embernek is b?ven elég pizza 10-12 euro, és nagyon finom.
Röviden ennyi! Ha valakinek kell apartmann telfonszám az irjon.

Üdv Zenox!

HT Miskolc Creative Commons License 2002.09.27 0 0 62
felhozom, hátha előkerül 1x zenox...
Előzmény: HT Miskolc (61)
HT Miskolc Creative Commons License 2002.09.12 0 0 61
zenox ugye nem a west travellal mentél??? :-))
Előzmény: HT Miskolc (60)
HT Miskolc Creative Commons License 2002.09.03 0 0 60
hahó zenox!

voltál???

Előzmény: zenox (57)
HT Miskolc Creative Commons License 2002.08.22 0 0 59
2 éve már jugón keresztül jöttünk haza, macera annyi volt, h 1 benzinkútnál ahol +álltunk +mosakodni, a kutas mindenáron be akarta terelni az asszonyt a kinti kút mellől a női mosdóba, de ő nem ment :-)))

más semmi... jelzem mivel a citromom fogyasztása tartós 90 mellett baromi jó, nem nagyon mentem gyorsabban még autópályán se, rendőrt igazándiból csak a másik irányban láttunk... gondolom ez persze érthető, visszafele már kinek van pénze :-))) azt csak a hülye bulgárok hiszik :-(((

Előzmény: Mallory (55)
HT Miskolc Creative Commons License 2002.08.22 0 0 58
hi zenox!

bocsesz, de szabadságoltam magam kissé... sajna itthon :-(((

az ha jól számolom 12K körül van nem? szvsz nem rossz ár... és mentek(mentetek)... szívesen olvasnék róla ha igen...

HT

Előzmény: zenox (57)
zenox Creative Commons License 2002.08.09 0 0 57
Sziasztok!

HT Miskolc: Felhivtam az általad adott telefonszámot.A nő sajna nem tudott angolul, igy anyu beszélt vele németül. A németet is csak tőmondatokban beszélte. Annyit sikerült kideriteni, hogy 1 apartmannért (3 szobas, vagy három van belőle? Nem igazán érthetően mondta) augusztus végén elöször 50 majd gyorsan miután mondtuk magyarok vagyunk lement 40 euro-ra.

Üdv Zenox!

balazsh Creative Commons License 2002.08.08 0 0 56

Szia Mallory !

Itt megkapod a választ:

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9021260&uq=480

Állítólag már nem olyan veszélyes. Aug. végén mi is megyünk. Stewie az "utazó nagykövet" szavára sokat lehet adni. Van egy személyes tapasztalatokon nyugvó útleírása is. Ha visszaolvasol a fórumban megtalálod a címét.

Üdv. balazsh

Előzmény: Mallory (55)
Mallory Creative Commons License 2002.08.08 0 0 55
Sziasztok!
Ha jól értelmezem, páran már voltatok az utóbbi években Görögországban autóval. Mi is gondolkodtunk ilyesmin, de egy valamit elég veszélyesnek tartunk: átutazás Jugoszlávián. Amikor (még régebben) busszal utaztunk át, akkor is nagyonm sokfelé megállítottak minket, és egyáltalán nem voltak bartáságosak a "helyi erők". A sofőröket megvámolták pár doboz cola-ra, 1-2 karton cigire stb. El tudom képzelni, hogy esetleg a személyautóval utazókat még jobban zaklatják. Ti nem tapasztaltatok ilyet?
zenox Creative Commons License 2002.08.08 0 0 54
Szia HT Miskolc!

Köszönöm a gyors reagálást! A fedett parkoló nagyon jól hangzik... A héten még rájuk telefonálok.

Üdv zenox!

HT Miskolc Creative Commons License 2002.08.08 0 0 53
hát a tengerparttól kb 30 méterre, de nem oda kell menni fürdeni... a Karidi Beach onnan kb 1kmre van a falu vége felé, lévén a lenti képen látható csemetémen kívül még 2, mi reggel bepakoltunk a kocsiba, lementünk, amikor megéheztünk vissza... ki lehet bírni, és azért az öbölért érdemes...

az apartman 3 éve még benne volt a Terra katalógusában, nem hiszem, hogy bármilyen minőségi probléma miatt került volna ki inkább csak azért, mert akkortájt a Jugó események miatt kevesebben mentek Görögországba... szal akkor szükségük volt rá... kertben fedett gépkocsi parkolási lehetőség, fedett grillező hely, de volt terasz is az apartmanhoz, átlagosan felszerelt... Vourvourou főutcája :-)) ez jó... az az 1etlen utca... talán még van 1 mellék, de az is kb 30 méter hoszzú :-)))
nekünk hajnali fél4kor sikerült megtalálni az apartmant :-)))

amikor beszéltünk Panagiotisékkal arról, h esetleg maradnánk még, rögtön körbehordott minket a falun 5-6 ismerőséhez akik szintén adnak ki apartmant, úgyhogy nem feltétlen kell ott megszállni, próbálj meg a Karidi Beachez minél közelebb... van ott egy szálloda is, azt a neten megtalálod, az unitedhellas.com-on...

Előzmény: zenox (52)
zenox Creative Commons License 2002.08.08 0 0 52
Nagyon köszonöm Dariusnak és HT Miskolcnak az infot!!!

Kérdezném még, HT Miskolctól, hogy a telefonszámmal megadott apartmann milyen helyen volt? Rendezet kert? Tiszta e? Felszereltség? Autoval be lehet e állni? Ez Vourvourou főutcáján vane? (Tehát könnyű e megtalálni...)

Üdv zenox!

HT Miskolc Creative Commons License 2002.08.08 0 0 51
Terra (Neckermann) katalógust nézd meg! Beszéltem ott olyanokkal, akik 1x előszezon vége felé lementek utazási irodával, a második hétre már saját zsebből maradtak ott, azóta is saját zsebből járnak... 2 éve kb 10KFt/fő volt 1 hét, június végén-július elején...

ja... ha a Vourvourou táblát nem találnád az is jó, amin ez van: BOYPBOYPOY !!! :-))

és próbálj meg a Karidi Beach közelében szállást találni...

hú de irígyellek...

itt van 2 telefonszám, németül beszélnek, az ő apartmanjukban laktunk: 0375-91426; 0375-31015 Panagiotisék...

Előzmény: zenox (49)
darius Creative Commons License 2002.08.07 0 0 50
Zenox
Sarti előtt kb. 30 km Vourvourou és ki van táblázva, a fő úttól pár száz méterre van a falu. Mi Sartin voltunk két hétig itt egy öt személyes apartmanban voltunk négyen, ez 46 euró volt éjszakánként. Közvetlenül a tengerparton lévő apartmanokért elkérték a 60 eurót is.
zenox Creative Commons License 2002.08.06 0 0 49
Sziasztok!

Sarti el?tt hány km kb ez a Vourvourou? Ki van táblázva? Szállás árat (apartmann) tudtok?
Mi el?reláthatolag augusztus végén mennénk.

Üdv Zenox!

balazsh Creative Commons License 2002.08.06 0 0 48
Szia mindenki!

Én megyek, de úgy látom elég egyedűl leszek :-)))

Vagy csak azok akik ennek nem ismerik a forumokat.

Ott találkozunk.

Traubi Creative Commons License 2002.07.31 0 0 47
Na majd én is megyek - valamikor... Ugyanis azóta se mentem, de ez ne vegye kedvét senkinek! Ami késik, nem múlik :)
balazsh Creative Commons License 2002.07.30 0 0 46
Felhozom az első helyre :-)))

De gondolom nem sokáig lesz ott.

Én döntöttem! MEGYEK ODA :-)))

üdv.

balazsh Creative Commons License 2002.07.10 0 0 45
Senki nem megy erre? :-((((

Honnét szerzek én tapasztalatokat? :-))

Sziasztok!!

IRJATOK !!

HT Miskolc Creative Commons License 2002.06.25 0 0 44
hehe...

az öböl másik fele:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

a kislányom (akkor volt 3 éves) ilyen jól érezte magát:

és ilyen tiszta a tenger... azok a kis árnyak a picim előtt halacskák... 1-2 percen belül megjelentek körülöttünk, ha mozdulatlanok maradtunk...

HT Miskolc Creative Commons License 2002.06.25 0 0 43
...mindenéleképp menj!!!

annak, aki pihenni akar, csendben, gyönyörű környezetben, nem akar nyüzsit, tömeget tudok javasolni egy 1 utcás kis falut (alig találtuk meg) Sarti előtt nem sokkal (kb 100 kanyar) a Sithonia félszigeten... a neve Vourvourou... a Terra katalógusában taláhatjátok meg, tavalyig 2 apartman volt benne, ma már csak 1, az amiben mi voltunk már nincs... szal 1 utca, pár szálloda, étterem, a többi apartman... van 1 gyönyörű kis öble, a Karidi Beach...

fehér homok, kristálytiszta víz, nyűzsgő halrajok... mit mondjak még... voltunk Paralián és Stavroson is, hát azok egy kalap szamócát nem érnek... Stavrosból átruccantunk Vourvouroura, mert nem bírtuk elviselni a különbséget...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!