Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.10 0 0 307

Göncz a sajtószabadság, a demokrácia, az ellenzékiség és annak a Demokratikus Chartának a példaképévé válik, amely 1994-re tető alá hozta az MSZP-SZDSZ-koalíciót. Emiatt látják sokan úgy mindmáig, hogy a két párt együttműködésének szimbóluma Göncz Árpád volt.

Nem inkább Göncz Kinga volt ez a szimbólum , sajnos.

Előzmény: sas2 (278)
laszlo37 Creative Commons License 2005.08.03 0 0 306
Esetleg nem hazudtak, csak tévedtek, még az is lehet, más az álláspontjuk. (Ne adj fel ilyen magas labdát, mert legközelebb leütöm, hogy itt még ezt is szabad :-))
Előzmény: Jimmy (305)
Jimmy Creative Commons License 2005.08.03 0 0 305

"Örülök neki, hogy visszafogott, a pártpolitikai küzdelmektől távol maradó, mértéktartó stílusban törekedett a nemzet egységének képviseletére."

Nem tudom eldönteni, hogy az ennek ellenkezőjét hirdető ballib nickek (pl. geszthi) hazudtak vagy csak szembehelyezkedtek a párt álláspontjával? :P

Előzmény: dekóder (303)
dekóder Creative Commons License 2005.08.03 0 0 303

A Szabad Demokraták Szövetségének elnöke szerint Mádl Ferenc "méltó államfője volt Magyarországnak"; Kuncze Gábor szerdán nyílt levélben mondott köszönetet munkájáért a távozó köztársasági elnöknek.

Kuncze Gábor szerint a leköszönő államfő mandátuma során mindvégig felelősségteljesen, az Alkotmány betűjét és szellemét maximálisan tiszteletben tartva járt el. "Örülök neki, hogy visszafogott, a pártpolitikai küzdelmektől távol maradó, mértéktartó stílusban törekedett a nemzet egységének képviseletére. Bizton állíthatom: Ön méltó államfője volt Magyarországnak" - fogalmazott a pártelnök.

Kuncze kitért arra, hogy bár az évek során nem mindenben értettek egyet, voltak politikai jellegű vitáik, ő maga legszívesebben mégis azokra az ügyekre emlékszik, ahol Mádl Ferenc álláspontja találkozott a magyar liberálisok véleményével. Példaként említette azt amikor az államfő az Alkotmánybírósághoz fordult "Lex Clodo" illetve a "Lex Répássy" ügyben.

A politikus emlékeztetett: az előbbi, amelyet egyedül az SZDSZ nem szavazott meg a parlamentben, erősen korlátozta volna az elítéltek szólásszabadságát, míg az utóbbi, amelyet a jobboldali többségű parlament fogadott el, könnyen a sajtószabadság végét jelenthette volna Magyarországon.

Kuncze Gábor szerint a leköszönő államfő több nyilvános megszólalásában hangsúlyozott olyan elemeket, amelyek a liberálisok számára igen fontosak. "Csak egyetérteni tudtam Önnel, amikor a roma holokauszt évfordulójára emlékezve azt mondta: nemcsak a múltat kell hűen megidéznünk, hanem a pusztító, gyilkos és embertelen eszmék, faji megkülönböztetések elítélését is következetesen képviselnünk kell a jelenben" - idézte fel a pártelnök.

A politikus hangsúlyozta: "büszke voltam, amikor Ön kiállt a versenysemlegesség elve mellett - mint tette például 2000-ben, a Joint Venture szövetség előtt -, vagy amikor elítélte a 2002-es választásokat követő "hídfoglalást". S nagyon hálás vagyok Önnek, hogy kegyelmet adott Simek Kittinek". "Mindezekért, s számos más döntéséért is mondhatom: Köszönjük, Elnök Úr!" - írta levelében Kuncze Gábor.

Az SZDSZ elnöke sok sikert kívánt Mádl Ferencnek a civil életbe való visszatéréshez. "Remélem, hogy, ha nem is államfőként, de jogászprofesszorként, vagy akár csak a közélet iránt érdeklődő emberként lesz alkalmam még találkozni Önnel a jövőben" - fogalmazott a liberális párt vezetője.

Piros Mogyorós Creative Commons License 2000.07.17 0 0 302
Kedves Medieval!

Valóban, semmiféle egészségkárosodást nem okozott nekem, hogy végigolvassam a mondatodat, örömmel jelentem, majd' egy hónap elteltével sikerült.

PM

Előzmény: Medieval (268)
pindiy Creative Commons License 2000.07.17 0 0 301
Látod szalonna mire vezet az információ hiány.
Én merülési tilalmat rendeltem el, a sárga tengeralattjáróknak, amelyeken a NATO megtévesztésére vonaljegyeket árultak, hogy villamosnak nézzék öket.
Előzmény: szalonna (293)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.07.17 0 0 300
Elnézést. Az elôzô hozzászólásból kimaradt egy félkövér-lezárás. Helyesen:

:-(
Hát igen. Kb. ez a mai jobboldal színvonala. De azért szerencsére nem lehet általánosítani....

Rendben, ha te ennyire szeretsz általánosítani, akkor hadd tegyem ugyanezt én is. Álljon itt pár példa a baloldal “színvonalára”:

brutális két pár nappal ezelôtti alkotása(9471, 9473. hozzászólás):

Ő (Orbán)ugyanis EGY ALÁVALÓ , SZEMÉT, HAZUG KOMMUNISTA,aki ráadásul még festi is magát.

Erre a következô kérdés jött:
Festi magát az OV ?
S mijét ?
A haját, a körmét, vagy sminkelni szokott reggelente ?

Brutális válasza:
Szvsz sminkeli is magát,de szintén szvsz értetted mire gondoltam.

Starlet, aki természetesen MSZP-szavazó – nem csoda, hisz az MSZP a legrasszistább, legprimitívebb szavazótáborral “dicsekedhet”…:

A tanult, (kikupálódzott), a legrafináltabb, legveszélyesebb, főleg ha a kezében van a gyeplő...és közel van a legnagyobb"tyúkolhoz".....a de a hagyományos jellemzőkön változtatni nem tud. (Ami 7i7-ből kimarad. – topic, 236)

Igen,..mert a jellemző vonásokat hordozza,(hazudik, lop csal,nem szeret dolgozni..../ez sem munka amit csinál, csak alibi vagyonszerzés/. Egyébként láttad már a család fotóit? Én igen... (Ami 7i7-ből kimarad. – topic, 233)

Kedves Anyu..... Ne örülj a FIDESZ polgárok nevelésének, Te nem vagy benne....csak a bandája....A többi a NÉP és azok vannak többen és azok is maradnak.....ez a "polgár" duma csak a Fideszesek "találmánya......de a NÉP-pel számolniuk el!!!!! Be fogják nyújtani a számlát. Lesznek ezek közül egy kettő még börtönben is....( Hát a Verebes nem tehette volna ki az egész Orbán család fényképét (amit én már láttam), az nagyon sötét lett volna,...hogy úgy mondjam finoman.."kissebbségi". (Verebes István meghívója, 958.)

Meglátjátok ebből a" fiúból", (ha majd leszavazzák, mert ez így lesz..),bányatulajdonos VAJDA lesz. (Mit kaptál ma Orbán Viktortól?, 8675.)

Starlet disznónak is nevezte Orbánt:

Ma baromi rossz nap volt. Ez a disznó elintézte már előre, hogy a vezeték nevének is legyen névnapja?.....szóval neki már névnapja is kettő van egy évben. Követelem, hogy minden POLGÁRNAK két névnapja legyen!!!!! (Mit kaptál ma Orbán Viktortól?, 9041)

VITAMIN (MSZP-szavazó saccra 70-es IQ-val):

Ne izgasd magad Orbán az velvett név! (Mit kaptál ma Orbán Viktortól? – topic, 9044; a kontextusát érdemes elolvasni, ott meglátjátokd, mire is vonatkozik a “felvett”)

9506. hozzászólás:
a fazékról meg annyit hogy az orbid [Orbán Viktorod] rendesen beleesett!!!

A Fidesz Ellensége:

Azért kel az MSZP-re szavazni mert csak ök hozhassák visza a 3,60-as kenyeret és a régi szep idöket amikor minnyájan boldogok voltunk mert mindenkinekk volt munkálya !! És nem eggy cigány /Orsós Viktor/ uralkodot akor rajtunk hanem Kádár elvtárs aki nagyon jó volt mindnekihez! (Miért szavazzunk az MSZP-re ?, 597.)

Mink miskolcci komunisták is nagyon utálhassuk a cigányokat, fölleg amiota tugyjuk hogy orbán /orsóss/ Viktor is cigány! Monta is a Munkáspárt-MSZP alappszervezeti titkár hogy mongyjuk el mindenkinek hogy az orsóss viktor cigány! Szerintetek nem az? ! ? (Bródy leszámolásra készül?, 399.)

Woodi a Mihez is ért Orbán 244-245-ben:

"miniszterelnök orrát turja, jobban tenné, ha még tanulna vagy a vizbe fullna.....kormány kerék meglazulva"
Nos körülbelül nekem is ez a véleményem, csak drasztikusabb :))))

Nem vagyok benne biztos, hogy pont a HGY-t [Horn Gyula] kene szídni, nem vagyok komicsi, de mindenesetre az ország külföldi megitélése más volt akkor, mint most.
Inkább dicsőiteni ezt a szerencsétlen etnikumi bolondot? Nemtudom, inkabb nem!
Nem vagyok fajgyűlölő, de ha az ember színe fehér ......

DA: párszor visszamásolta az ostobaságait, de kimoderálták. Így én sem másolom be mondókáját, csak az elô pár mondatot, hogy lássátok, mirôl van szó eposzában:

a harmadik néven voltam a fórumon,
de a cenzúra letiltott.
HOgy mit kaptam, diktatúrát, tengernyi hazugságot!
Magyarországon így működik a szólásszabadság.
Feltettem az ORBÁN, TE CIGÁNY VAGY! topic-ot, és láss csodát letiltottak.
Amiről nem beszélünk az nincs.

Előzmény: Almaital Returns (299)
Almaital Returns Creative Commons License 2000.07.17 0 0 299
Hát igen. Kb. ez a mai jobboldal színvonala. De azért szerencsére nem lehet általánosítani....

Rendben, ha te ennyire szeretsz általánosítani, akkor hadd tegyem ugyanezt én is. Álljon itt pár példa a baloldal “színvonalára”:

brutális két pár nappal ezelôtti alkotása(9471, 9473. hozzászólás):

Ő (Orbán)ugyanis EGY ALÁVALÓ , SZEMÉT, HAZUG KOMMUNISTA,aki ráadásul még festi is magát.
Erre a következô kérdés jött:
Festi magát az OV ?
S mijét ?
A haját, a körmét, vagy sminkelni szokott reggelente ?

Brutális válasza:
Szvsz sminkeli is magát,de szintén szvsz értetted mire gondoltam.

Starlet, aki természetesen MSZP-szavazó – nem csoda, hisz az MSZP a legrasszistább, legprimitívebb szavazótáborral “dicsekedhet”…:

A tanult, (kikupálódzott), a legrafináltabb, legveszélyesebb, főleg ha a kezében van a gyeplő...és közel van a legnagyobb"tyúkolhoz".....a de a hagyományos jellemzőkön változtatni nem tud. (Ami 7i7-ből kimarad. – topic, 236)
Igen,..mert a jellemző vonásokat hordozza,(hazudik, lop csal,nem szeret dolgozni..../ez sem munka amit csinál, csak alibi vagyonszerzés/. Egyébként láttad már a család fotóit? Én igen... (Ami 7i7-ből kimarad. – topic, 233)
Kedves Anyu..... Ne örülj a FIDESZ polgárok nevelésének, Te nem vagy benne....csak a bandája....A többi a NÉP és azok vannak többen és azok is maradnak.....ez a "polgár" duma csak a Fideszesek "találmánya......de a NÉP-pel számolniuk el!!!!! Be fogják nyújtani a számlát. Lesznek ezek közül egy kettő még börtönben is....( Hát a Verebes nem tehette volna ki az egész Orbán család fényképét (amit én már láttam), az nagyon sötét lett volna,...hogy úgy mondjam finoman.."kissebbségi". (Verebes István meghívója, 958.)
Meglátjátok ebből a" fiúból", (ha majd leszavazzák, mert ez így lesz..),bányatulajdonos VAJDA lesz. (Mit kaptál ma Orbán Viktortól?, 8675.)
Starlet disznónak nevezte Orbánt:
Ma baromi rossz nap volt. Ez a disznó elintézte már előre, hogy a vezeték nevének is legyen névnapja?.....szóval neki már névnapja is kettő van egy évben. Követelem, hogy minden POLGÁRNAK két névnapja legyen!!!!! (Mit kaptál ma Orbán Viktortól?, 9041)

VITAMIN (MSZP-szavazó saccra 70-es IQ-val):

Ne izgasd magad Orbán az velvett név! (Mit kaptál ma Orbán Viktortól? – topic, 9044; a kontextusát érdemes elolvasni, ott meglátod, mire is vonatkozik ez a “felvett” jelzô)
9506. hozzászólás:
a fazékról meg annyit hogy az orbid [Orbán Viktorod] rendesen beleesett!!!

A Fidesz Ellensége (ô is kimaradt; nem fogjátok kitalálni, mely párt(ok) szimpatizánsa: igen, az MSZP (és a Munkáspárt)!):

Azért kel az MSZP-re szavazni mert csak ök hozhassák visza a 3,60-as kenyeret és a régi szep idöket amikor minnyájan boldogok voltunk mert mindenkinekk volt munkálya !! És nem eggy cigány /Orsós Viktor/ uralkodot akor rajtunk hanem Kádár elvtárs aki nagyon jó volt mindnekihez! (Miért szavazzunk az MSZP-re ?, 597.)
Mink miskolcci komunisták is nagyon utálhassuk a cigányokat, fölleg amiota tugyjuk hogy orbán /orsóss/ Viktor is cigány! Monta is a Munkáspárt-MSZP alappszervezeti titkár hogy mongyjuk el mindenkinek hogy az orsóss viktor cigány! Szerintetek nem az? ! ? (Bródy leszámolásra készül?, 399.)

Woodi a Mihez is ért Orbán 244-245-ben:

"miniszterelnök orrát turja, jobban tenné, ha még tanulna vagy a vizbe fullna.....kormány kerék meglazulva"
Nos körülbelül nekem is ez a véleményem, csak drasztikusabb :))))
Nem vagyok benne biztos, hogy pont a HGY-t [Horn Gyula] kene szídni, nem vagyok komicsi, de mindenesetre az ország külföldi megitélése más volt akkor, mint most.
Inkább dicsőiteni ezt a szerencsétlen etnikumi bolondot? Nemtudom, inkabb nem!
Nem vagyok fajgyűlölő, de ha az ember színe fehér ......

DA (párszor visszamásolta az ostobaságait, de kimoderálták. Így én sem másolom be mondókáját, csak az elô pár mondatot, hogy lássátok, mirôl van szó eposzában:

a harmadik néven voltam a fórumon,
de a cenzúra letiltott.
HOgy mit kaptam, diktatúrát, tengernyi hazugságot!
Magyarországon így működik a szólásszabadság.
Feltettem az ORBÁN, TE CIGÁNY VAGY! topic-ot, és láss csodát letiltottak.
Amiről nem beszélünk az nincs.

Előzmény: Törölt nick (294)
Pityu.3 Creative Commons License 2000.07.17 0 0 298
Az itt szereplő csasztuskában sok igazság van. Tényleg méltó a figyelemre. De azt sem ártana meggondolni, hogy ezekhez speciel Göncz urnak van e köze. Az indulat nem mindig a legjobb tanácsadó.
Előzmény: parthus (292)
aggályos Creative Commons License 2000.07.17 0 0 297
akárhogyis
aggályos az itt folyó gyalázkodás
aggályos Creative Commons License 2000.07.17 0 0 296
akárhogyis
olhado Creative Commons License 2000.07.16 0 0 295
Én csak azt nem értem, hogy a Szadi miért hívja magát a plakáton Magyarországnak?
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.16 0 0 294
Előzmény: parthus (292)
szalonna Creative Commons License 2000.07.16 0 0 293
Ne csigázz, pindiy, most akkor mi történt? Te rendeltél el felszállási tilalmat a villamosoknak? :-)
Előzmény: pindiy (291)
parthus Creative Commons License 2000.07.16 0 0 292
Kedves "független " köztársasági elnökünk figyelmébe ajánlom az alábbi csasztuskát!

Az MSZP- SzDSz koalíció dicsérete
(csasztuska az évezred végéről,az bunkócska,feledékeny magyari nép nótájára)

Máté,Hujber,Pál
Zsurki vodka gyár
Tablettás bor, ólmos fűszer
Zwacknak fütyül már a barack

A MOL pénze Yorkban csurran
Tokaj nektár másnak csepeg
Villany számlád vajh kit búsít?
Fagyhalálod óh kit dúsít?

Építs Metrót,lopjál bankot
Privizz gyárat, gyógyszereset
Felvásárló,bróker cápa
Viszi házad árendába
Zsebszerződés, bősi torzó
Plaza bóvli,cselédszoba
Szebb a másság, mint atartás
Szíjjál füvet régi elvtárs

Pufajkabát,Bokros csomag
Szőke olaj, Tocsik márta
Tesók ők vagy hitsorsosok
Hülye magyar szemed kopog
Úgy kell neked!
Bő gatyád majd beleremeg!

VIP- VIP Hurrá!!!

Köszönjük Elnök úr!!!

pindiy Creative Commons License 2000.07.16 0 0 291
Én szóltam, a többi a te dolgod.
Előzmény: speaker (290)
speaker Creative Commons License 2000.07.16 0 0 290
Szegénykém!
Előzmény: pindiy (289)
pindiy Creative Commons License 2000.07.16 0 0 289
speaker, ha még lehet a mostaninál is hüjébben fogsz meghalni.
Előzmény: speaker (288)
speaker Creative Commons License 2000.07.16 0 0 288
Te mozgósítottad a nem mozgósított hadsereget? Borogasd magad.
Előzmény: pindiy (287)
pindiy Creative Commons License 2000.07.16 0 0 287
Te meg hüje vagy speaker, ha azt írom, hogy tudom, akkor tudom, netán azért mert mondjuk én intéztem.
Előzmény: speaker (286)
speaker Creative Commons License 2000.07.16 0 0 286
Én is tudom, hogy rágalmazol. Hogy miért teszed? Hát mert SZDSZ-es vagy.
Előzmény: pindiy (285)
pindiy Creative Commons License 2000.07.16 0 0 285
Miért rágalmaznék.Tudom.
Előzmény: speaker (284)
speaker Creative Commons License 2000.07.16 0 0 284
Bizonyíték? Vagy csak rágalmazol?
Előzmény: pindiy (283)
pindiy Creative Commons License 2000.07.16 0 0 283
"amire egyébként a kormány részéről senki sem gondolt"
Ha nem tudsz valamit ne írd le, kedves speaker.
Előzmény: speaker (279)
szalonna Creative Commons License 2000.07.16 0 0 282

Ez a kitétel "talányosan hangzik, és kiváltja x kérdést: Mit is köszönjünk meg? "

Eszembejuttatott egy régi kuplét, melyben az idős tábornok ifjú felesége nagy nehezen teherbeesik, és a tábornok így koccint az ifjú tiszttársakkal: Köszönöm, uchaim köszönöm....

A cikk egyébként jó. Az SzDSz-nek van mit köszönnie.

Előzmény: speaker (279)
Pityu.3 Creative Commons License 2000.07.16 0 0 281
Kisemberközpontú lenne? Bár csak ezt tapasztaltam volna. És: bár csak azt tapasztalnám akarmelyik kormánynál, hogy a "kisemberek" melléett áll ki. De nem! Ők a befektetők, a tőkések, a hazardírozók, a kizsákmányolót képviselik. Sajnos. Ebben látják a fantáziát.
Előzmény: sas2 (278)
Bumburnyák Creative Commons License 2000.07.16 0 0 280
az a legjobb plakát amelyiket már nagy pajesszal van árpi bácsi
speaker Creative Commons License 2000.07.16 0 0 279
A főváros utcáin számos helyen jelentek meg Göncz Árpádot, a hamarosan távozó köztársasági elnököt ábrázoló óriásplakátok "Köszönjük, Elnök Úr!" szöveggel és az SZDSZ ismert madaras emblémájával. Valószínű, hogy a plakát kibocsátói tudják; mit köszönjenek a pártjukhoz mindig is vonzódó elnöknek, de sokak számára a lakonikus szöveg talányosan hangzik, és kiváltja x kérdést: Mit is köszönjünk meg?
Ha megkíséreljük emlékezetünkben felidézni köztársaságii elnökünk tíz éves tevékenységének kiemelkedő eseményeit, az a benyomásunk, hogy igazán mély és főként pozitív nyomot nem hagyott a korszak történetében. Ha eltekintünk a szokványos protokoll tevékenységtől és a vitathatatlanul nagyszámú, az öt világrészt átfogó elnöki utazásaitól - melyeknek eredményeit, hasznosságát nehéz lenne egzakt módon felmérni - úgy tűnik, hogy azok az akciók, amik az emlékezet rostáján a kétszer öt éves elnöki ciklusból fennmaradtak, jórészt negatív töltetűek. Ezen az sem változtat - sokkal inkább kételyeket támaszthat a hazai közvélemény-kutatási gyakorlat hitelességével szemben, hogy szinte valamennyi közvélemény-kutató intézet népszerűségi listáján Göncz Árpád tíz éven át éllovasként szerepelt.
A teljesség igénye nélkül idézzünk fel az elnök úr tíz éves elnöki korszakából néhány jelentős eseményt, melyekben tevőleges szerepet játszott!
1990-ben nem sokkal megalakulása után az Antall-kormány számos kormányzati gonddal találta szemben magát, és az ellenzék valóságos pergőtüzébe került. Kormányzati hibák is hozzájárultak ahhoz, hogy az ellenzék úgy ítélje meg, elérkezett az idő a taxisblokád megszervezésére és a gyenge Antall-kormány megbuktatására. A feszült helyzetben a köztársasági elnök, mint a hadsereg főparancsnoka, sietett kijelenteni, hogy a rend helyreállítása végett a hadsereg bevetéséhez - amire egyébként a kormány részéről senki sem gondolt - nem járul hozzá. Nyilatkozatával sokak szemében úgy tűnt, mint a társadalmi béke megmentője. Ki tagadhatná, mily hálás ez a szerep; a válság valóban elsimult, de az Antall-kabinetnek, melynek tekintélye a
történtek nyomán végképp megrendült, ezt követően a kormányzati szerepe már csak jelképessé vált.
Nem sokkal a taxisblokád után a kormány erőtlen kísérletet tett, hogy a rádió és a tévé elnökeit, akik a közvélemény formálás két csúcsszervezetét a kormányellenes agitáció hatásos fegyverévé tették, leváltsa. A miniszterelnöki rendelet érvényesítéséhez szükséges lett volna az elnöki ellenjegyzés. Göncz Árpád időhúzó taktikát követve, az ellenjegyzést sokáig halogatta, majd véleményezésre az Alkotmánybíróság elé terjesztette. Ennek a huzavonának egyenes következménye az lett, hogy az elektromos média majdhogynem az antalli ciklus végéig szociál-liberális vezetés alatt maradt.
Nem jár több sikerrel az Antall-kormány (máig sem tudni, őszinte vagy látszat-) kísérlete a történelmi igazságtétel kodifikálására. A törvény eredeti formája Zétényi-Takács-törvényként vált ismertté, parlamenti elfogadása után azonban - a széleskörű társadalmi támogatottság ellenére - az elnök úr alkotmányos aggályokra hivatkozva, az Alkotmánybíróság elé utalta. Miután a törvénytervezet egyik pontját a testület alkotmányellenesnek minősítette, Zétényi Zsolt a kifogásolt passzust kiemelve, a törvénytervezetet átdolgozta. Miért-miért nem, ez a történelmi igazságtételi törvény is elakadt valahol, máig sem született meg. Tragikus hiány ez, ami máig hat, és lehetetlenné teszi, hogy a magyar társadalom megosztottsága megszűnjék.
Nem szolgálta sem saját népszerűségét, sem hazánk nemzetközi helyzetét, jó hírét Göncz Árpád emlékezetes nyilatkozata, mely néhány évvel ezelőtt a "La Stampa" című olasz lapban jelent meg. Ebben a nyilatkozatban az elnök úr teljesen indokolatlanul megkongatta a vészharangot, azt állítva, hogy a zsenge magyar demokráciát jobboldali veszély fenyegeti. Azt a magyar közvélemény már megszokta, hogy bizonyos sajtóorgánumokat szolgáló, eszközeikben nem válogatós zsurnaliszták a nemzetközi sajtóban országunkat rágalmazó írásokat jelentetnek meg, de a legfőbb állami tisztségviselő részéről ilyen megnyilvánulás meghökkentő volt.
(Bán Árpád cikke a KAPU-ban.)
sas2 Creative Commons License 2000.06.21 0 0 278
„…1993 végén interjút ad az olasz La Stampa című lapnak, amelyben jobboldali veszélyről és arról beszélt, hogy az elektronikus sajtó és az MTI a kormány szócsövévé váltak. A kormánykoalíció magyarázatot várt Göncztől, hogy a cikk alcíme, Az elnök is a jobboldali kormány ellen: Segítsen Európa!, magától az elnöktől vagy az újságírótól származik-e. Göncz válaszában leszögezte: a cikk részben publicisztika, részben az általa elmondottak értelmezése. Amilyen hevesen támadja Gönczöt a jobboldal, akkora szenvedéllyel védi őt az ellenzék: Göncz a sajtószabadság, a demokrácia, az ellenzékiség és annak a Demokratikus Chartának a példaképévé válik, amely 1994-re tető alá hozta az MSZP-SZDSZ-koalíciót. Emiatt látják sokan úgy mindmáig, hogy a két párt együttműködésének szimbóluma Göncz Árpád volt.

Horn Gyula már 1994-es kampányában kinyilvánította, hogy támogatja Göncz Árpád újraválasztását. "Kiderült, hogy világnézetük nem is áll oly messze egymásétól: Göncz a Horthy-korszakban volt fiatal. Ekkor alakult ki kisemberközpontú naiv baloldalisága. Ugyanez áll Hornra is, valamivel >>prolibbTölgyessy Péter a Magyar Nemzet 1999. december 24-i számában azt írta: Göncz "mindig is idegenkedett az ős-SZDSZ doktriner polgári radikalizmusától".
Előzmény: Medieval (270)
Medieval Creative Commons License 2000.06.21 0 0 277
Kedves Pdictus!

SZVSZ a 7i7s melletti masszív kiállást nem lehet elvárni senkitől, mint ahogy senki sem várja el. Demszky lehet más: ha a számla benyújtásra kerül, akkor nyilvánvalóan Demszky támogatása rajta lesz. De ha belegondolok, ez rendben is van így, hiszen akkor egyazon párt színeiben fognak politizálni, ami nem teszi lehetővé a tartós szembenállást. Egyébként mivel is kéne szembenállni? (Az itt eluralkodó nemzeti-konzervatív konszenzus ugyan feltételezi mind az SZDSZ, mind Demszky, sőt akár Göncz Árpád tetszőlegesen megválasztott stílusban történő becsmérlését, viszont én nem kívánok beállni a sorba.)

Üdv!

Medieval

Előzmény: Pdictus (276)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!