Keresés

Részletes keresés

Paff Creative Commons License 2000.10.26 0 0 139
Bocs a lélegzetvételnél kicsit hosszabra nyúlt szünetért!

NAgyszabású eredméyhirdetés nem tom lesz-e, de nyertes(ek) már vannak, merthogy jelenik meg lemez, ami demóversenyre érkezetteké vagymi. (No beszélmi nehez mádzsár lengvidzs.)

Előzmény: sztyepp (138)
sztyepp Creative Commons License 2000.09.29 0 0 138
Paff!
Nem tudod véletlenül, hogy mikor várható eredményhirdetés (vagy mi) a demoversennyel kapcsolatban?
Paff Creative Commons License 2000.09.29 0 0 137

Először is bocs, hogy csak most, de eddig el voltam vágva.

Tvik!
Bocsáss meg, de "ez fájt". Gondolod, hogy ha ez lenne a hozzáállásom, akkor elindítottam voln aezt a topicot? NEM, csakhogy én azt látom, hogy a kiadók azért mernek egyre kevesebb "jó", "igényes" "kifinomult" nevezd ahogy akarod, színvonalas előadóval kockáztatni, mert MINDEGYIK, egyől egyig kudarcot vall. Ha élőhangszerekkel, baromi jól feljátszott albumból eladsz 8 ezret, akkor márazt mondod, hogy jól sikerült, ha a "gagyiból" 15-öt, akkor még kicsit csóválod a fejed. "Lehetne több is". Na akkor most mi van?

Előzmény: Tvik (125)
MarK Creative Commons License 2000.09.29 0 0 136
Zoltán: :-)))
SZ.I.: :-)), persze, mert nem magamat reklámozom, hanem az együttest... :-)))
SZ.I. Creative Commons License 2000.09.28 0 0 135
MarK: amikor megadtad a cimet, amik fennvoltak letoltottem, es teccett. de azt nem tudtam,hogy a te projekted:)
Előzmény: MarK (133)
_Zoltán_ Creative Commons License 2000.09.28 0 0 134
Mér', szerintem is jó, csakhát az a fránya énekes...:-))))
Előzmény: MarK (133)
MarK Creative Commons License 2000.09.28 0 0 133
Pedig abban az ének nem is lett olyan yo... :-)) Vmikor télen lesz egyébként a Pecsában egy nagyobb koncert, most ősszel pedig még szervezés alatt van 1-2 buli. Ha tudtok helyet, ahol ilyen zenével fel lehet(érdemes) lépni, írjatok! :-))
SZ.I.: Te melyiket hallgattad? :-))
Örülök, hogy tetszik nektek, de inkább ne itt folytassuk, mielőtt kapunk a pofánkra :-))).
Minden egyéb Shape témában magánban állok rendelkezésre, vagy a DM topicban.
:-))))
További sép jó napot! :-))

Előzmény: sztyepp (132)
sztyepp Creative Commons License 2000.09.28 0 0 132
A Léted Éneke c. kompozíciót (asszem).
Előzmény: MarK (130)
SZ.I. Creative Commons License 2000.09.28 0 0 131
shape nekem is tetszett!
Előzmény: MarK (130)
MarK Creative Commons License 2000.09.28 0 0 130
OFF
Hááát igen. Ebben a DM dologban mindig benne van a pozitívum (mégsem egy BB-hoz hasonlítanak... :-))), de a negatívum is (hogy hasonlítunk... :-))). Pont olyan, mikor a Milkáék (Neo) azt mondták, hogy a "Shape túl jó ahhoz, hogy elsűllyedjen ebben a stílusban..." :-))
Egyébként TV-s fellépésről van szó, tehát nem "szokásos" buliról :-))) Egyelőre "csak" körzeti/kerületi adó (TV11). Ez csak felvétel lesz, nemtom mikor adják le...
Melyik dalt töltötted le?
:-))
ON
Előzmény: sztyepp (129)
sztyepp Creative Commons License 2000.09.28 0 0 129
Figyejjémá MarK!
Mongyadmá hol jáccotok jövő kedden! :-)
Merhogy érdekelne a buli.
Letöltöttem az egyik nótátokat. Nem is rossz. :-)) Tiszta DM.
Előzmény: MarK (128)
MarK Creative Commons License 2000.09.28 0 0 128
:-)))
Előzmény: bandika (127)
bandika Creative Commons License 2000.09.28 0 0 127
A Bubble Gum-szerű formációk az ajtón belül születnek. Kiengedni őket, azt nem szabadna!
clisHe Creative Commons License 2000.09.27 0 0 126
a bubble gumot szeretem
hmm
:o)
Tvik Creative Commons License 2000.09.27 0 0 125
Visszatérve Paff egy régebbi hozzászólásához:
"És amit a sok kis cafkát és hülyegyereket témáról írtál pont ez az a tyúk vagytojás
probléma amit próbálunk itten feszegetni, merthogy úgy is lehet ám a dolgokat látni, hogy sok kis cafka és hülyegyerek országa vagyunk, akiknek csak ez a zene kell!"

Ezek szerint neked az a hozzáállásod, hogy "van egy csomó hülyegyerek meg kis picsa, ezeknek úgyis csak ez a zene kell. Adjuk ki a szart, ezeknek mindegy, megveszik, nekem meg lesz egy csomó pénzem."? A BubbleGum-szerű formációkat be sem szabadna engedni az ajtón.

Előzmény: Paff (119)
MarK Creative Commons License 2000.09.27 0 0 124
Paff, ehhez mit szólsz, most írta be vki a DM topicba. Én egyetértek vele...
Forrás: HVG
"A visszaesés okait elemezve a szakmában sokféle nézet kap hangot. Van, aki szerint egyszerűen telítődött a meglehetősen kis felvevőképességű hazai piac. Az új kiadványok iránt továbbra is jelentős ugyan az érdeklődés, de az úgynevezett katalógusvásárlás jelentős mértékben csökkent, mert a fizetőképes keresletet jelentő középrétegek tagjai az elmúlt tíz évben feltöltötték a gyűjteményeiket. Mások szerint viszont az új kiadványok piaca sem fejlődik optimálisan. Az IFPI felmérése szerint a pop-rock műfajban meghatározónak számító - és ennek megfelelően diktáló - „popnagyhatalmak" közül az USA-ban sorrendben a rock, a country, a rhythm and blues, a pop és a rap stílusok uralják a piacot, míg Nagy-Britanniában a pop vezet, a rock, a dance és a „middle of the road", azaz „mor" stílus előtt. Magyarországon ezzel szemben a német nyelvterületen hódító zenei ízlés vált egyeduralkodóvá, s ennek megfelelően a pop, a dance, a techno, a „house" és a „schlager" a legkedveltebb stílusok, amelyekhez az elmúlt években a kereskedelmi tévék jóvoltából egy magyaros-dáridós-mulatós dömping is társult. A magyar könnyűzenei életet jelenleg ez az egyoldalú kínálat jellemzi, mert a kiadók főleg ezzel a kis befektetéssel is gyors megtérülést ígérő, nagy hasznot hozó, divatorientált, meglehetősen „gyorsan romló" áruval árasztották el a piacot. Az egyoldalúság azonban egyben a piac beszűküléséhez is vezetett. Éppen ezért napjaink legnagyobb dilemmája a hazai popszakmában az: ki és miből finanszírozza a műfaj megújulását, ki állja a számlát, ha mindenki csak továbbra is enni akar a tortából, de annak újrasütésére nem vállalkozik? A frissítés, a megújulás lehetősége különösen a magyar előadók szempontjából problémás, az új tehetségeknek alig van esélyük rá, hogy valamely multi felfedezze..."
:-)))
vagy inkább
:-(((?
Előzmény: Paff (123)
Paff Creative Commons License 2000.09.07 0 0 123
hihi, öhöm, tényleg, assztem pedig, te TV-ztél, ki a fene nézi mán vissza mit ki írt nemigaz:o)) Bocs, tényleg.
A zOasis csak példa volt, aszondom halaggyunk tovább.

Tényleg bezárult a kör ahogy MarK mondja? És ez mit jelent? Hogy cselekedjen egy kiadó, és mit csinál aki "rendes" zenét szeretne hallani? Nameg mi lesz a "rendes" zenészekkel? Ott vagyunk ahol az elején !? :o)))

Előzmény: clisHe (120)
clisHe Creative Commons License 2000.09.06 0 0 122
amikor egy ember nyilvanosan egy masik ember halalat kivanja...
az tobb mint parasztsag
az azert igencsak magaba fordulhatna

...

j. clis

Előzmény: MarK (121)
MarK Creative Commons License 2000.09.06 0 0 121
Bocs, én említettem, de nem általam lettek azzá (ha ugyan azzá lettek...). Csak őket már széles körben, mint igazi sztárzenekart ünnepeltek. Parasztok? Na és? A többségük az.
Nem tartozik a kedvenc együtteseim közé, néhány dalukat meghallagtom, ennyi.

Egyébként meg Paff, a kör bezárult. Ezek egymást gerjesztik ("cafka" vs az általa kedvelt "zene").

Előzmény: clisHe (120)
clisHe Creative Commons License 2000.09.06 0 0 120
en meg sem emlitettem a tv-t
:o))

csak ugy

engem nem zavarnak a tevek, meg a zenei adasok, engem csak azt hogy az oasis-t kultusz vacaknak lett megemlitve, vagy minek, es akkora parasztok, hogy a zenejukre mar igazabol oda sem tudok figyelni
es ez mar tulzas
foleg hogy az elso lemez ota nem csinaltak szinte semmi ujat

j. clis

Előzmény: ZedIzDead (118)
Paff Creative Commons License 2000.09.06 0 0 119
Tvik,

HA valóban minden nélkül csak a tömeg kapná fel az előadókat akkor szerinted a progresszív zenekarok lennének népszerűek? Melyik felén élsz kishazánknak vajon? Nem tudom figyelemmel kisérted-e a Pepsi sztácsináló középdöntőit illetve fináléját, nekem volt szerencsém arra lenni. Hát nem a zeneileg legjobbak, legprogresszívebbek kapták a legnagyobb tapsot... Hanem a legkönnyebben felfoghatók (érts legszimplábbak) de méginkább a legerőszakosabbak, akik hozták a házi rajongóikat is, biztos ami biztos. Vagyis köze nem volt a közönségsikernek a produkció szinvonalához.

És amit a "sok kis cafkát és hülyegyereket" témáról írtál pont ez az a tyúk vagy tojás probléma amit próbálunk itten feszegetni, merthogy úgy is lehet ám a dolgokat látni, hogy sok kis cafka és hülyegyerek országa vagyunk, akiknek csak ez a zene kell!

ZedlZdead! A Music box egyáltalán nem ment csődbe, anyagilag teljesen rendbevan, csak úgy néz ki az Antenna Hungária egyoldalúan szerződést bont. De még nincs lefutva az ügy, aki szeretné, hogy legyen MusixBox az rengeteg helyen csatlakozhat beírhat, képeslapot küldhet ilyesmi. Ez nem a reklám helye, ezért akit érdekel járjon utána.

ZedIzDead Creative Commons License 2000.09.06 0 0 118
SOWHAT + Clishe (+ Paff): a Music Box már nem létezik, csődbementek. De ott elvileg pont ez ment, azt játszották, amit kértek (bár én nem hiszem el, hogy ennyi ember van a nap minden szakában, aki képes emelt díjas telefonszámot tárcsázni 6-7szer, hogy aznap tizedszer lássa mondjuk a Freestylert).
A másik, amit szintén sose értettem, hogy a kívánságműsorokban miért azokat a számokat kérik (vagy azokat játsszák le), amiket amúgy is napjában többmilliószor leadnak? Ennek pont az lenne a funkciója, hogy van vmi olyan zene, amit ritkán hallasz, nincs meg CD-n vagy mittomén, és kéred, nemde?

[ZedIzDead.kicsitoff]

Tvik Creative Commons License 2000.09.06 0 0 117
Igen PAff, jobb lenne, ha a hirtelen kirobbanó tömeghisztéria kapna fel egy-két előadót, mint a PÉNZ meg a TREND. A kiadók csak a trendy dolgokkal mernek kijönni, nem mernek kockáztatni. Most minek öljenek bele egy progressziv zenekarba pénzeket, ha fognak egy kozsóbandát, ami gyorsan összedob egy lemezt, amit megcsináltak előttük ezren sikeresen. Ez is sikeres lesz. Sok idétlen kis cafkát meg hülyegyereket nevel ez a zene.
Előzmény: Paff (109)
Paff Creative Commons License 2000.09.06 0 0 116
SOWHAT,
Van szelekció, ha nem is "tökéletes" de van. Taboo is van (remélem nem sokáig) de csak limitált példányban, úgy értem "Taboo csak 1 van". Mertha nem lennének a kiadók mint "elosztó szervek" vagy szűrőállomásak, vagy mitudomén akkor RENGETEG tabooo lenne kegyetlen sok, elviselhetetlen mennyiségű házilag eszkábált elektronmikus szörnyedvény. A demók 85 százaléka ilyen. És az eddiginél még sokkal de sokkal kevesebb esélye lenne a "kézi" hangszeres zenészeknek, hidd el.

TV-k, rádiók: (ClisHe)

Ugyanaz a helyzet. Rosszul, de működő szűrők. Gondolj bele, ha bárki bemehetne, és azt mondhatná "Figyimá, ezt jáccad le" Szerinted az igényes zenék kerülnének többségbe??? Nagyon, nagyon nagyot és keserűt kellene csalódnod.

Épp ezért indítám ezen topikot, hogy mi a rákot lehet ezzel most akkor??

clisHe Creative Commons License 2000.09.06 0 0 115
oasis??
az elso lemez ota ugyanazt csinalja
es inkabb csak a botranyok amelyek fenntartjak a kozeletben oket
:o((

lassan a zene lesz az utolso dolog, ami egy zenekarnal fontos lesz
sajnos
:o(

j. clis

Előzmény: MarK (110)
SOWHAT Creative Commons License 2000.09.05 0 0 114
pontosabban ha bárki kiadhatja semmilyen szelekció nem lesz

miert most van? :) Tabooekáék és Kozso is meg szabadlabon "alkotnak" nekunk...

Jo lenne minnel tobb radio,tv allomas, internet jobban terjedne, az emberek itt meg mindig nincsnek ellatva olyan forrassal ahol igenyesebb zenekkel talalkozhatnak.

Nezzuk a tvk helyzetet: Viva2t kabel tvn csak elvetve lehet fogni, MTV, Z+, Viva, musicbox kurva szar.Örülök viszont a müholdas UPCnek szinte barkinek elerheto lesz most mar: fogható MTV2 ahol csak igyenysebb zenek mennek + meg Vh1 + MTV base + Mtv export.

Radio: neha estfm egesz jo de jobbra szamitottam.

Uhrin Benedeket sznob egyetemistak hallgatnak poenbol, ö nem a bravos tinik kedvence.

Paff Creative Commons License 2000.09.05 0 0 113
OFF:

Új Neo lemez szeptember végén, nem akarok hazabeszélni, még én sem hallottam de ha olyan lesz mint az első maxi az Aiiayo, akkor nagggyon király anyag leszen.

On.

Előzmény: MarK (112)
MarK Creative Commons License 2000.09.05 0 0 112
Ja persze Üdv! :-))
Sz'al, én nem kiadó ellenes vagyok, nem ezért szóltam... Ugyhogy nincs vagy. Bár a túltelítettségben a bizniszelők, tehát köztük a Kiadók is hibásak.
Egy Robbie Williams, vagy egy Corrs, ááá, az nem az a kategória, mint pl. egy jutú, vagy Sting. Nem rosszak pedig, de távol állnak a "maradandó", a "klasszikus", stb. jelzőtől. A Bloodhoung Gang meg pláne...
Más. Az a Pepszi, v. milyen tehetségkutató... Néztem a döntőt, a densz kategóriát (maga a kategória elnevezések nagyon nem fedték szerintem a valóságot). Naná, hogy a rikácsoló p*csa nyerte meg (mondjuk az alapok yok voltak), meglepő Mode-on a Casio Samples nagggyon tetszett. Már találkoztam a nevükkel a Kispálramix és az Ákos KAU remixek által... :-)) Lesz vmi lemez, vagy ilyesmi náluk? Aztán: mikor jön ki a new Neo lemez? Not For Sale? Ja, ők nem nálatok vannak, hanem a konkurenciánál... :-))) A köv. maxijuk remixét egyébként a Shape készíti... :-)))
Tényleg, az EMI demoverseny meddig tart? Jól értettem, hogy folyamatos, és mindig 1/4-ed évenként bíráltok?
Előzmény: Paff (111)
Paff Creative Commons License 2000.09.05 0 0 111
MarK!

Egyrészt üdv, másrészt viszont az említetekről em lehetett tdni, hogy 10 év múlva legendák lesznek-e, vagy elfelejtett hullócsillagok. Mintahogy lehet "állócsillag" az Oasis, Robbie Williams, a The Corrs, a Bloodhound Gang, meg még mittudomén kik. Mint ahogy az előbb írtak köül is rengeteg korszak volt (pl Beatles azért nem ugyanakor lett sztár, mint Tina Turner, aki pedig nem akkor amikor a Metallica)

Az kétségtelen viszont, hogy már most is a kommunkiáció világméretűségével egyre nagyobb a kínálat, egyre többfelé oszlik el a nem növekvő kereslet, vagyis akkora gigasztárk nem születhetnek, ugye logikusan. Épp ezért lehet fontos a kiadó szűrője, hogy egyltalán ismertségre tehessen szert aki megérdemli. És az tegyen rá szert.

VAgy?

Előzmény: MarK (110)
MarK Creative Commons License 2000.09.05 0 0 110
Paff rávilágítottál a lényegre!
"No more Queen, Beatles, Toto, Dream Theater, Stevie Wonder, Tine Turner, Metallica, stbstbstbstb." Ilyenek már sosem lesznek, szerintem. Az aktuális sztárok (és most tényleg "a sztárról" beszélek, pl. U2, Depeche Mode) is a 80-as években alapozzták meg sztárságukat. Most (v. néhány éve) induló előadó nincs, akiben látnám, hogy 10 év múlva is a top-on lesz. Utoljára az Oasis lett kultuszzenekar...
Ez hasonló ahhoz, mint amikor korábban aszondtam, hogy itthon már nem lesz olyan új star, aki megtölt mondjuk egy BS-t (poénokat melőzzük most a nem létező BS-ről). Utolsó mohikán ilyen szempontból Ákos és a Repppuplic (mondjuk utóbbit nem értem, de mindegy). A "pénzembereknek" összes arcot össze kell rántani ahhoz, hogy belemerjenek fogni egy Total Dance xxx-be...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!