Keresés

Részletes keresés

Da fan Creative Commons License 2000.11.18 0 0 19
koszi
Előzmény: 81713 (14)
sashimi Creative Commons License 2000.06.05 0 0 18
Kössz az infot,

sashimi

Előzmény: csepi (17)
csepi Creative Commons License 2000.06.05 0 0 17
1-2 nap
Előzmény: sashimi (8)
81713 Creative Commons License 2000.06.04 0 0 16
Kedves Da fan!

Elnézésedet kérem, kicsit későn jöttem vissza!
Az igazi részleteket a helybeliek tudják, de általában annyi az egész, hogy beballagsz némi készpénzzel, (összeghatárra vigyázni) és kérsz utazási csekket. Ha ez megvan, ennek a fedezetére, vagy lekötésével kérsz egy "Limit Card" bankkártyát. Ha 5000 USD feletti összeg kapsz AMEX kártyát is.

10telettel:
A Dagotta

PS: Egyéb ügyekben a helybeli haverokat kérdezd! Én 4 éve jártam utoljára az USA-ban, a fene tudja, hogy mi változozz azóta.

Da fan Creative Commons License 2000.06.04 0 0 15
Reszletezned a technikat?
Nem igazan ertem, hogy mukodik..
Előzmény: 81713 (14)
81713 Creative Commons License 2000.06.04 0 0 14
Már említettem, hogy romlik mindenem. Mindenesetre az USA-ban keresett pénz dolgában még véletlenül sem gondoltam volna mongol tugrikra. :)

Utazási csekket, meg szinte bármelyik bankban kapni lehet. Az AMEX-et csak azért mertem javallani, mert azzal nem tökölnek sokat itt a vén kontinensen. Csak arra kell vigyázni, hogy egyszerre 2000 USD-nél többet készpénben ne válts be, ugyanis az újvilágban igen szigorúan veszik a pénzek mosodája, adónak csalatása, meg mifene dolgokat.

Előzmény: Da fan (13)
Da fan Creative Commons License 2000.06.04 0 0 13
Itt teljes felreertes tortent, a 6 db 0 Ft-ban ertendo. mondtam hogy USD ? :))

Megis hogy mukodik az AMEX??

Előzmény: 81713 (10)
81713 Creative Commons License 2000.06.04 0 0 12
sahimi, a csekk dolog túl könnyen ellenőrizhető, arról nem is beszélve, hogy a Szövetségi Adóhivatal igencsak érdeklődő állatfajta az USA-ban.

AMEX kártyát meg nem nagy kaland beszerezni.
(legalábbis 96-ban nem volt nagy ügy)

Dagotta

Előzmény: sashimi (11)
sashimi Creative Commons License 2000.06.04 0 0 11
DakotaPress, az az érzésem, hogy Da fan-nak nincs American Express hitelkártyája.

Szerintem egyébként a 4.5%-nál már az is sokkal olcsóbb, ha valamelyik kinti ismerösödned adod a pénz, az ir egy csekket neked, és azt az a csekket itthon beváltod egy bankban. Persze idöbe telik, amig kifizetik, de müködik.

sashimi

Előzmény: 81713 (10)
81713 Creative Commons License 2000.06.04 0 0 10
Kedves Da fan!

Lehet, hogy romlik a szemem, meg a felfogóképességem is, de 6 db 0 az legkevesebb 1 millió USD. Valóban? Ha igen, 2000 USD-ra szétbontva AMEX utazási csekk, majd AMEX hitelkártyára öszzerakni, és azt hozni.

Üdv!
A Dagotta

Da fan Creative Commons License 2000.06.04 0 0 9
SSN-m persze nincsen, (csak latogatoi vizumom van)
De az itt elo ismerosomet megkerhetem, hogy utalja haza MO-ra.

Ja a Western Union-t megerdeklodtem, kb 4.5% az atutalasi koltseg. Szerintem ez nem olyan nagyon sok

Előzmény: csepi (7)
sashimi Creative Commons License 2000.06.04 0 0 8
csepi, egy normal wire mennyi ido alatt er haza?
kell hazakuldenem penzt.

sashimi

Előzmény: csepi (7)
csepi Creative Commons License 2000.06.04 0 0 7
hello,

A legjobb ha van "savings account"-od itt meg deviza szamlad otthon. Akkor $40 egy "wire" osszegtol fuggetlenul. Western Unionban csak az a jo hogy ott van nagyon hamar, de baromi sokba kerul minel tobb penzt akarsz haza kuldeni.

A legjobb es legolcsobb megoldas ha nyitsz egy szamlat itt valamelyik bankban -ha van Soc. sec. #-d- es onnan kuldod.

regards

Előzmény: Da fan (6)
Da fan Creative Commons License 2000.06.04 0 0 6
Koszi az eddigi hozzaszolasokat!

A Western Union money transfer-rol tudtok vmit?

Előzmény: sashimi (5)
sashimi Creative Commons License 2000.06.03 0 0 5
Nem Las Vegasban nyerted a penz?
En azt hittem.

sashimi

Előzmény: Da fan (3)
sashimi Creative Commons License 2000.06.03 0 0 4
A vámosnak nyilván mindenhez joga van. Én már próbáltam teljesen törvényesen keresett pénzt bevallani (mert egyébként is piros folyosóznom kellett) de csak értetlenkedtek.

Nem hiszem, hogy a magyar törvényekkel ellentétes, ha illegálisan az USA-ban dolgozol. Amerikai munkavállaláshoz nem kell semmilyen magyar engedély. Az itteni hatóságokat persze annál jobban érdekelné a dolog.

De szerintem egy USA bankból simán átutaltatod magadnak Pestre a saját számládra. Gondolom van számlád valamilyen USA banknál. Menj be a bankra, és kerdezd meg öket, hogy mennyibe kerül.

sashimi

Előzmény: Da fan (3)
Da fan Creative Commons License 2000.06.03 0 0 3
Ha tenyleg nem erdekel senkit akkor szuper, de ha atkutatnak(mint tettek ezelott), mire hivatkozok, honnan van??
Egyaltalan van joguk ezt firtatni?
Előzmény: sashimi (2)
sashimi Creative Commons License 2000.06.03 0 0 2
Nem egeszen ertem e problemad. Az USA-bol tudomasom szerint 10ezer USD-t lehet engedely nelkul keszpenzben kivinni. A magyar hataron meg a kutyat sem erdekel, hogy mennyi dollar van nalad, ha befele jossz.

sashimi

Előzmény: Da fan (1)
Da fan Creative Commons License 2000.06.03 0 0 1
epp csak hogy 6 db 0

a "zsebben" megoldast messzirol elkerulnem, mert volt mar afferom a vamhatosaggal, aminek sajnos ugyeszi megrovas lett a vege... nem szeretnem ha emiatt buknek meg.

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.03 0 0 0
hmm, mennyi nulla van az összeg végén??

valéptech

ps.:sztem zsebben

Da fan Creative Commons License 2000.06.03 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

A kovetkezo problemara keresem a legjobb (legolcsobb) megoldast:

A kulfoldon, USA-ban (illegalisan) keresett penzemet hogyan tudom a legcelszerubben hazajutattni, hazahozni?
Gondolok itt az ervenyes vamszabalyokra, azok esetleges megkerulesi lehetosegeire:) Penzatutalasra, stb...

Varom a segitseget!

Koszi: Pietro

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!