Sajna lassan jön be az oldal (azért nézem!), de szerintem alapvetően ez az elképzelés egy PC/104-es vason igazán döfi. Ha valaki nem tudja mi ez: egy 9x9.5 cm-es nyákon egy komplett PC és egyetlen 5V-os tápot igényel. Akasztható rá minden ami kell, van neki egy 2-24 MB-s DiskOnChip IC-s "wincsije".
szedd le egy AT tap fedelet, kapcsold be a gepet, hagyd ugy egy darabig... aztan nezd meg, h mi melegszik benne igazan. ha megtapintod a ket hutobordat, akkor azok talan meg langyosnak sem lesznek nevezhetok... Elleneben! van az egyik borda mellett egy toroid tekercs. azt fogd meg. Ovatosan, de nem az aramrazas miatt, hanem mert az aztan meleg. ha pedig nem kap eleg hutest, akkor enyhen szagot araszt. nekem a tapventi sokat volt leszabalyozva, talan tulsagosan is sokat, es odaig fajult a dolog, hogy a vegere mar ket tapventi kellett a tap hutesehez, kulonben lekapcsolt... lehet, h nem ez az altalanos, de nekem igy volt
Hi,
szerintem a 78xx/79xx stabilizátor IC-k megfelelőek lennének a nagy stabilitáshoz (már ha kell, de szerintem nem árt), bár azt nem t'om, hogy mekkora terhelést bírnak el. (egyébként meg vagy LCD, vagy LC kijelző :))
Hallottatok már erről a kütyüről? Az egész nagyjából arról szól, hogy veszel egy pár PC alkatrészt, meg egy LCD kijelzőt, egy erre a célra kifejlesztett Linuxot, és máris van egy saját MP3 lejátszód.
Az egészet úgy alakítod, ahogy magadnak tetszik, rakhatsz bele CD-ROM -ot, winchestert, hálókártyát is!
Én is szeretnék egy ilyet építeni, és felmerült néhány kérdés.
Előszöris egy AT (vagy ATX, attól függ, milyen alaplap van benne) táp kell bele, ami elég hangos tud lenni. Ezt szeretném kiváltani egy saját építésű táppal, simán transzformátorral meg elkókkal. A feszülségeket le tudom mérni, azzal nincs gond.
Az a kérdés, hogy mekkora stabilitást igényel egy PC. Az AT-táp kapcsolóüzemű, és annál nincs is jobb. Az elkókkal is csak megközelíteni lehet az állandó feszültséget. Próbálkozott már valaki hasonlóval?
Esetleg egy másik megoldás lehet, hogy az AT tápban levő hűtőbordákat kicserélem egy jelentősebb méretűre, így elmaradhat a ventillátor.