Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
Én nem mennék bele ilyen szakmai mélységekbe. A két kolléga önszorgalomból a kocsma részére újságírói munkát végez, méghozzá olyan minőségűt, amely információknak simán helye lenne a honlapon, pláne úgy, hogy a kistulaj egyben az akadémia tulaja is. Ezek után valaki közli, hogy őt ez nem érdekli, sőt ez már a nyűglődő nagycsapat mögüli kihátrálás, akkor Kodály után szabadon: a zene és a pofátlanság nem ismer határokat.
Joco ne legyel olyan jegszivu. Tudom , ez nem az nb1. Tudom ,amit minden forumlako tudd. De, 4 merkozesbol 12 ponttal jelenleg , csak mi buszkelgethetunk. Vannak jo iranyu valtozasok . Nem egy es nem ketto. Pinyo es a csapat is szepen tanuljak egymast. Es , ha ismet okosan jatszunk szivunket lelkunket kiteve , nos akkor mar jogossan emelhetjuk az elvarasainkat. Ez a csapat ,ha egeszseges marad sikeres evet zarhat. Egyenlore ennyi. Nem az 5eves tervek korat eljuk. Ertekeljuk a kis es nagyobb 3 pontjainkat , mert azok nelkul nem haladhat a "szeker".
A ritkán előforduló győzelmi sorozat megítélésével kapcsolatban írok.
Nem káráló varjúként idézlek, hanem hogy elkerüljük a ló túlsó oldalára való átesést:
"...elmozdulás történt egy mélypontról, nem több.
A hosszú évek óta tartó NB2-es vegetáció során rendre, többször előfordult, hogy nem négy, hanem ennél számszerűen hosszabb győzelmi ritmusban voltunk... és lásd az ezekből eredő változásokat."
Nem látom értelmét annak, hogy fontossági sorrendet állapítsunk meg a klub csapatai között.
Nyilván a fentebb jegyzett kategória jelzi konkrétabban, hogy hol a helyünk, a figyelem is ezirányú érvényesülést nyer.
Másrészt az első és a második csapat kölcsönhatása ugyanazon célt szolgálja (normális körülmények és menedzselés során). Kell a csapat, kell a tartalékot, utánpótlást képező alakulat és szükség van a mindkettő kohézióját koordináló, értő szakmai háttérre.
Ha ebből a hármasból bármelyik hiányzik, vagy csak dadog... megette a fene az egészet.
A jelen életszerű kötelessége a jövő biztosítása, esetünkben ez még jó eséllyel gazdaságosabb csapatépítést jelenthet,
mint elengedve a második sort, ötletszerűen (saját sorozatos kárunkon nem tanulva) vásároljuk az "erősítést".
(ajánlanám még sziszi-48 kommentjét is 512020 alatt)
Ne izgasd magad azon, ha infókat (méghozzá némi gyógyírt nyújtó, eredményekről beszámoló) hiánypótló olvasmányt is látsz a kocsma falán,
görgess át rajtuk a számodra érdekesebb írásokhoz.
Én remélem, továbbra is folyamatosan követhetjük fiataljaink útját fórumársaink jóvoltából!
Amiért reagáltam tegnap: az érdektelenség kifejtése erősen emlékeztetett bizonyos cinikusságra,
másod/harmad/többedrendűnek besorolt feladatkezelésre egy illetékes kör részéről...
Nos, ez jobban fájt, mint a Te magánvéleményed.
Írhatnám, hogy rohadtul nem tetszik a kettőben igyekvő srácok felé a tétovaság és a szakmai odafigyelés, felmérés hiányossága legfelülről ...
Még annyit, hogy a "van változás!"-t sem értem teljesen.
Tagadhatatlan, hogy mást látunk, mint Gera fináléjában és ami volt Pinyő prológjában, de a változás valami mást jelent.
Szerintem elmozdulás történt egy mélypontról, nem több.
A hosszú évek óta tartó NB2-es vegetáció során rendre, többször előfordult, hogy nem négy, hanem ennél számszerűen hosszabb győzelmi ritmusban voltunk... és lásd az ezekből eredő változásokat.
Az utóbbi meccsek már nézhetőek voltak, több biztató jel simogatta reményeinket... de az alagút végi fényhez, a valódi változáshoz még át kell jutni néhány zökkenőn...
Nekem nagyon tetszik a Kansas-i model. Minden jatekos arckepe felkerul az edzok irodajanak a falara. 6 evestol a nagycsapatig. Oket kozossen halmazokra korosztalyokra , csapatokra osztjak. A jatekos arckepe ,akkor kerul feljebb ,ha az edzok kozos javaslatara a menedger ki nem emeli. A mozgo neveket es a tehetsegeket igy folyamatossan latjak kovetik. Sok esetben korosztalyokat is ugranak. De, a nagy csapatbol is lekerulhet fenykep a fakoba , vagy a nyari bajnoksag keretebe. A tehetseg kutatas nemzetkozi . A meghivott probakra Afrikatol Angliaig mindig jonnek jatekosok. De, a merce nagyon magass. Sokszor nem ernek celba a korosztalyok. Ures kezzel kiugro tehetseg nelkul tavozik egy egy korosztaly. Tehat, a felnot csapatba eres NEM AUTOMATIKUS ! Attol , hogy vegjartad a lepcsot nem jar. Persze, a rendszer ott sem tokeletes es lehetne sokkal korrektebb modon is mukodtetni.
Na ne viccelj már! Elég megnézni hozzászólásaid időpontjait: kizárólag akkor jelensz meg, amikor a csapat (látszólag) felszálló ágba kerül. Akkor még is ki az, aki kihátrál a csapat mögül? Nem olyan divatdrukker-szerűség ez a részedről?
Az utánpótlás a legfontosabb része a rendszernek. Az táplálja a felnőtt labdarúgást. Két dologban látom a hibát, az első, hogy még mindig nem a legjobb a kiválasztás és a képzésünk, a második az átmenet a fiatalok beépítése. Értem ezalatt, hogy mikor és hogyan? Fontos mielőtt bárki sértve érezné magát, hogy a magyar labdarúgásról beszélek nem a Vasasról.
A 60-as években örömmel láttuk és néztük szünetben a labdaszedőket, valamint voltak tarcsi, vagy ifi meccsek a nagyok előtt a stadionban.
A labdaszedők között már megismertük a Tóth Bálintokat, Kovács Feriket, Radicsokat stb. Mire a felnőttbe kerültek már tudtuk, hogy mire képesek. És örömmel láttuk Őket.
Hát az a helyzet, hogyha rohadtul nem érdekel, akkor rohadtul ne olvasd el, amikor - szerinted túlzott részletességgel - írunk róluk, és akkor rohadtul egálban leszünk!
Engem rohadtul nem érdekel olyan vélemény, amely abban nyilvánul meg, hogy egy Vasas szurkolót (?)
rohadtul nem érdekel a klub valamely része, egysége, ami amellett, hogy ráadásul a futballcsapat jövőjének a potenciális záloga,
a jelen helyzetünkben is merítési lehetőség.
A bejegyzett véleményed tehát nem érdekel, de megcáfolva önmagam, mégis reagálok rá (ha rohadtul nem is érdekel Téged).
Magam vegyes mértékű érdeklődéssel, de odafigyeléssel kísérem azokat a sportágakat is, amelyek nem feltétlenül kedvemre valók,
de a klub nevét hirdetik, a mieink híreit közvetítik.
Hangsúlyoznám, a Vasas futball több, mint egy éppen adott, kiállított keret, ugyanolyan fontos ennek "fényében" a mögöttes,
kevésbé feltűnő helyet érdemelt hátsó udvar is (... hogy érdeklődési kedvedben járjak a szóhasználattal)
Jobban nem mélyednék bele, de valami piros-kék izé késztet rá, hogy mindenképp megjegyezzem:
rendkívül hálás vagyok demircella, taka és mások híreinek, információinak s biztos vagyok abban is, hogy rajtam kívül még sokakat érdekel második csapatunk, utánpótlásunk minden korosztálya... hozzáállásukkal, eredményekkel, a Vasas családhoz tartozásukkal minden egyéb jelzés.
Nem csupán azért, mert felőlük több öröm ér és nem is azért, mert a valódi változást a másodosztályú álom során a zászlóvivő csapatnál még nagyon korai megállapítani.
Egy szurkolonak nincs dolga a titkarnovel a funyiroval es az ugyvezetovel. Ha, nyerunk mindenki lathatatlanul jolvegzi a dolgat. Hivjak azt Janosnak , Sandornak , Mikinek vagy Miklosnak. A szurkolo "csak" golokat , gyozelmeket es szep jovokepet szeret latni. Es boldogan tavozni a stadionbol.
A kardinallis valtozas jelentem megtortent: Sajat fiatalok a kezdoben , kialtak Ulbrik Joska mellett , sot hosszutavu szezodest is kapott , 4 gyozelem zsinorban. Van kuzdelem es hajtas a palyan. Mi ez , ha nem oriasi valtozas Mr. Kotekedo?!
Majd nézd meg egyszer a Puskás-Feledy belsővédő párost. Láttam őket eleget. Nem hinném, hogy ne tudnák hozni Otigba-Iyinbor szintjét. Hogy miért nem kapnak minimális lehetőséget sem a saját posztjukon? Jó kérdés.
Feledy ráadásul bal lábas. Ilyen belső védő nincs most az első csapatban, de akár hazai, akár nemzetközi szinten hiánycikk.
Csak egy szösszenet az előrejátékról a legutóbbi meccs tudósításából: "Feledy Balázs lódult meg a jobbszélen, majd csinált egy esernyőcselt a tizenhatos jobb sarkánál..."