Keresés

Részletes keresés

Crash Test Dummy Creative Commons License 2002.09.05 0 0 17
A nyugdíjasok nyavalygását én sem értem meg különösebben.
Kassai nagyon ottvan amugy, tavaly minden produkcióját láttam ugyanis belsősként gyakorlatilag egy teljes hétig napi 12 órában a Ferences kerthez voltam kötve.
(anno dacumal Hangadó prod. iroda)

CTD

andresz Creative Commons License 2002.08.28 0 0 16

Kassai? Nézd meg ezt a képet nagyban! Ez a faszi mindent ellőtt!!! Csak tátottam
a szám. (Itt is éppen egy céltáblát lyukasztott át. Ha nagyon erőlteted a
szemed, akkor a kép jobb oldalán ki tudod venni a levegőben repülő, átlőtt
korongot!)

Összafoglaló a karneválról

Ezer kép a karneválról

A karnevál hivatalos honlapja

Savaria Legio

Jövőre én is beöltözök, de legiós a világ összes kincséért sem lennék. 20 kg vasat hordani 40 fokban... :(

Egyébként nagy buli volt az idei is. Végre valami élet a kihalt Szombathelyen.

Előzmény: Crash Test Dummy (14)
Elsős Creative Commons License 2002.08.27 0 0 15
Szerintem a kutyik bár nem élvezték a karnevált, nekik az a fontos, hogy a gazdi mellett legyenek (de ez már egy kutyis topik témája lenne). Az én ebem biztos epilepsziás rohamot kapott volna, ha mástól nem, hát a muskétások lövéseitől, meg az ostorcsattogtatóktól. Mindenesetre nem idevaló egy kutya az biztos... A lovak se nagyon tudták mi újság.
Ami engem nagyon bánt, hogy rengeteg véleményt hallottam, miszerint ezt a pénzt lehetett volna másra is költeni + a főtéri nyugdíjasoknak nagyon nem tetszett a 3 napos rendezvény. Az ilyenre nagyon pipa bírok lenni, úgyhogy nem is kezdek bele a vélemény nyilvánításba.
Én már most várom a jövő évit, és szerintem be fogok öltözni.
Előzmény: Crash Test Dummy (14)
Crash Test Dummy Creative Commons License 2002.08.27 0 0 14
nem láttad a Kassait tavaly?
(monnyuk szvsz ua volt mint idén)

Nekem a Via Vinorum is nagyon bejött...:o)))
(apósomnak meg mégjobban)

Csak a Jordán meg a Hollósi kutyáit sajnáltam bár biztos hozzá vannak szokva a tömeghez...

Előzmény: Elsős (13)
Elsős Creative Commons License 2002.08.27 0 0 13
Hát itt vagyok, tegnap még regenerálódtam, ezért csak ma...
Szerintem egyszerűen fantasztikus volt ez a karnevál, minden kis hibájával együtt is.
Én is inkább a Ferences kertben mozgolódtam, a színházi előadás nagyon tetszett, és a Kassai nevezetű íjász volt nálam a csúcs, elképesztő a pasi meg a lova is (látszik az összhang, állítólag együtt alszik a lovával, nem kér sehol szállást...)
A felvonulás jól sikerült, kivéve a péntek délutáni "csillagpontost" az egy kicsit szervezetlennek tűnt, na de majd jövőre ezt is kijavítják.
A Legio hozta a formáját, klasszak voltak az előadáson és a felvonuláson is.
Crash Test Dummy Creative Commons License 2002.08.26 0 0 12
Sztok!

Nekem nagyon bejött, péntektől vasárnapig kint lógtam a városban.
Tavaly meg tavalyelött sajna csak a Ferences-kertet láttam de azt 1 hétig belülről, hangosítás reggeltől estig rulez...
Idén úgy döntöttem hogy nem szállok be a sóbizniszbe, maradok szemlélő...

Yo volt és ismerjük el, kellett már ez a városnak.
Bízom benne hogy kinövi magát pár év alatt rendesen....

üdv: CTD

Előzmény: Elsős (11)
Elsős Creative Commons License 2002.08.23 0 0 11
Sziasztok! Ebben az évben én vagyok az első! Könnyű egy olyan topikban ami szerintem meghalt. Na mindegy. Most nincs nagyon időm írni, ugyanis 10 perc és kezdődik a péntek délutáni felvonulás. Munkahelyről lelépés, egész hétvégén bulizás, hétfőn meg élménybeszámolás, ha egyáltalán jár errefelé valaki.
Ja! És a Savaria Karnevál évről évre jobb! Gratula a szervezőknek!!!!
Gyurex Creative Commons License 2001.09.05 0 0 10
Udv!

Reszemrol tulajdonkeppen lattam is meg nem is. Statiszta voltam (szerzetes)ergo lattam, de mivel a szemuvegemet nem vehettem fel az eloadas alatt, ezert nem lattam 8). Szerintem az eloadas kicsit egysiku. Sokkal tobbet ki lehetett volna belole hozni, mind iden mind tavaly (akkor is statisztalkodtam, akkor mint german katona). Az egesznek a huzoereje a Legio es a felvonulas, de remelem ezen valtoztatnak mert nem hiszem, hogy ezzel sokaig eletben lehet tartani...
Pedig ma van az ujsagban, hogy 80.000-es latogatottsagaval "a nem tudom milyen programok" kozott a legnagyobb lett!

Gyurex
Ui.: a rendezo egy resze pedig egyszeruen ****, valamint nagyon hianyos az esti program....

Előzmény: Celtic woman (9)
Celtic woman Creative Commons License 2001.08.27 0 0 9
És az idén ki látta? Szerintem nagyon sirály volt, pedig sajnos a felvonulást nem is láttam, meg vasárnap sem tudtam részt venni, de ami pénteken és szombaton volt, az nagyon tetszett.
Mulan Creative Commons License 2000.08.29 0 0 8
Másfelé voltam érdekelve. Majd talán legközelebb:-)
Előzmény: Traubi (7)
Traubi Creative Commons License 2000.08.29 0 0 7
Látod-látod, kicsi a világ:))

és hogy-hogy elmulasztottad az eseményeket? Minden harminc évben egyszer lát ilyet az ember. Na nem, remélem eztán sűrűbben.

És tetszett a körítés, hogy két (vagy három?) napig kézművesek voltak, meg színpad stb. Vettem is kis vásárfiát:)

Előzmény: Mulan (6)
Mulan Creative Commons License 2000.08.29 0 0 6
Csak a vasi gyökerekre. Mellesleg az én anyukámnak, sőt a gyerekeim anyukájának is van szombathelyi múltja:-))))
Előzmény: Traubi (5)
Traubi Creative Commons License 2000.08.29 0 0 5
Konkrétan mire gondolsz?? Anyukám múltjára tán? :)
Előzmény: Mulan (4)
Mulan Creative Commons License 2000.08.29 0 0 4
Off Hogy mik ki nem derülnek:-)))) On
Előzmény: Traubi (3)
Traubi Creative Commons License 2000.08.29 0 0 3
ltk!
tényleg nem nagyon találkozni vele, csak hébe-hóba, bár az is igaz, hogy pl. tévét nem nagyon néztem..szóval a Bp-en lett volna biztos nagyobb visszhangja van (a múlt heti! Hócipőben találtam 1 db képet:))

Amúgy meg? Azt hiszem nem egy világraszóló valami, de a helyi keretekhez képest nagyon jó rendezvény volt. És végre lehetett embereket látni este a belvárosban és nem olyan volt a hangulat mintha kijárási tilalom lenne. A jelmezes felvonulás lehetett volna nagyobb. Én ugyan csak képeken láttam a régit, de anyukám kijött megnézni ezt, ő a régi utolsókon felvonult jelmezben, szerinte azok jóval nagyobbak voltak. De ha sikerül újra beindítani, akkor ez kezdetnek nem volt rossz. Én szurkolok.

Mulan Creative Commons License 2000.08.29 0 0 2
Most nem tudtam elmenni, de gyerekkoromban nagyon élveztem a dolgot. Az unokatesóim voltak olyan korúak, és "nagy buli" volt a római ruhák, frizurák, megjelenés kialakítása
ltk Creative Commons License 2000.08.28 0 0 1
Nos, lezajlott a nagy esemény, és szerintem nagyon jó volt. Főleg a rómaiak néztek ki állatul...
Egy az érdekes: egész nap túrom a webet, és sehol egy büdös szó nincs róla. Ennyire szar lett volna a reklám? Vagy ennyire nem érdekel senkit Szombathely, ha nem Szabó Gábor nyelvvizsgájáról van szó? Elég szomorú. Remélem, jövőre meg azután is lesz, még több emberrel, meg jelmezzel. Nameg Lord-fesztivál is, az se kapott nagy visszhangot, és baromi kevesen is voltak, igaz, 40 fok volt. Én legalább jól éreztem magam.
Na írjon más is, emeljük föl ezt a topicot.
Előzmény: mombasa (-)
mombasa Creative Commons License 2000.05.30 0 0 0
Sziasztok!

A Nyugatból tallóztam:

Karnevál Szombathelyen
Több évtizednyi szünet után augusztus 26-27-én újra lesz Savaria Karnevál városunkban. (Ez a tény sokakban nosztalgikus emlékeket, egyesekben viszont heves ellenállást ébreszt.) A Ferences-kertben felállított színpadon és a város utcáin Szombathely története a kezdetektől az államalapításig elevenedik meg. A szervezők várnak mindenkit, aki úgy érzi szívesen részt venne a rendezvényen. .
A Savaria Karnevál a hatvanas-hetvenes években híres rendezvénye volt Szombathelynek. A több ezer főt megmozgató akcióra "társadalmi munkában" egész évben készültek a vállalatok és a szereplők zömét adó iskolák. Az "önkéntesség" jegyében készültek a jelmezek és az egyéb felszerelések is. A nagyszínpad - ahová a császári trón is felkerült - a Szily János utca végén állt. Itt vonultak el a római harcosok, középkori parasztok, vagy éppen a vörös katonák. (A karnevál történetét egy 1997-ben készült videofilmben dolgozta fel a 2D Stúdió.)
Azt pontosan nem tudni, hogy miért is szűnt meg a sokak szemében jó bulinak tartott rendezvény. Az egyik variáció szerint néhány SS-katonának öltözött fiatalember a felvonulás után talpig egyenruhában beült sörözni az egyik belvárosi presszóba. Itt látta meg őket az egyik pártfunkcionárius, aki rögtön fejrontott csinált.
Az újrarendezés ötlete már rég felmerült. Úgy gondolták, ez a rendezvény kiemelhetné az álmos város kategóriából Szombathelyet, s végre szerte az országból, de még külföldről is jönnének karneválozni a turistákat. Igaz, többen viszont úgy vélték, hogy a karnevál egy letűnt kor letűnt rendezvénye. A vita azóta is folydogál, tavaly nyáron viszont az önkormányzat a város millenniumi év programjaihoz kapcsolta a karnevált, így különböző pályázatokon közel 10 millió forintot nyert, amihez 15 milliót tett.
Mivel ez nem sok, így az idén csak egy lerövidített karnevált rendeznek. Azt viszont szándékuk szerint színvonalasan, korhű jelmezekkel. (Az egykori jelmezek és felszerelések egyébként mind eltűntek.) A Ferences-kertben építik fel a 200 négyzetméteres szabadtéri színpadot, két oldalt lelátóval, ahol 800, illetve 1000 ember ülhet le. A színpad előtt pedig 2000 ember állhat. A kert még szabadon maradt területén vernek sátrat a "táborok". Itt élnek majd a város hagyományőrző egyesületeiből kiállított római légiósok, és állataikkal együtt a népvándorlás-kori magyarok.
A színpadon hét képben elevenedik meg a város története a nyugat-pannon őslakosság bemutatásától Szent Márton történetén át addig a pillanatig, amikor - Gizella hozományaként - Pozsony, Sopron és Szombathely is Magyarországhoz került. A záróképben megjelenik István és Gizella alakja, háttérben a koronával. A jelenetek rendezői és a forgatókönyv írója a fővárosból érkeznek - mindenki megnyugtatásaként az előbbit nem Koltay Gábornak hívják -, de a szereplők között ott lesznek a megye amatőr színészei, színkörei, egyesületei. A kétórás színpadi játékot először augusztus 26-án, szombaton délelőtt adják elő, majd a szereplők és a jelmezesek átvonulnak a városháza elé, ahol átadják a városnak a millenniumi zászlót. A tömeg a Fő téren keresztül tér vissza a Ferences-kertbe. Délután megismétlik az előadást, majd az egész belvárost érintő nagy felvonulás következik, végül utcabál zárja a napot.
Péntektől vasárnapig hatalmas kirakodóvásárt is rendeznek a Fő téren, felidézve azt az időt, amikor még itt tartották a hetivásárokat. A sátrakban korhű jelmezbe öltözött eladók kínálják majd - főként kézműves - portékáikat, s a teraszok tulajdonosait is megkérik majd, a hangulathoz illőre alakítsák át kiülőiket.
A hét szín megelevenítéséhez legalább 400 jelmezes kell, de szívesen látnának többet is. Aki bármilyen formában részt szeretne venni a Savaria Karneválon, az jelentkezhet a szervező irodában, amely a városháza 119. szobájában található. (Tel: 520-238)

Üdv:
mombasa

mombasa Creative Commons License 2000.05.30 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Várom azoknak az írásait, akik egykori élményeiket, vagy az ismerőstőktől hallott történeteket megosztanák velünk a Savaria Karnevállal kapcsolatban, vagy csak el szeretnék mondani véleményüket a rendezvényről.
Üdv:

mombasa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!