Én most cseréltem le a G Astra DTI-t. Nagyon meg voltam vele elégedve, fogyasztás vegyesben 5.8-6 lityi, nyáron klímával sok város 6-6.2. Nagyon jól ment, csak egy baja van, hogy 130 felett nagyon hangos lesz, szóval utazóban csak 130 alatt kényelmes. Ebben az árkategóriában szvsz nagyon jó vétel annak, aki nem akar sokat hosszú távon utazni.
Kb az 1.4-esre hasonlít, gyorsításnál, alacsony sebességfokozatban rosszabb, amikor nyomatékossá válik, akkor sokkal jobban megy, mint az. A végsebessége is kicsit jobb, olyan 170 körül lehet. Persze emellett sokkal "nyomatékosabb" érzete van, mint a benzinesének.
A fogyasztás:
90 km/h: 4,7 l
120 km/h: 5,6 l
város: 6,5-7 l, dugóktól függően.
És vajon konkrétan mennyit fogyaszt az Astra Classic 1.7 DTL? Menetteljesítményben melyik (benzines) Astrához hasonlít? Saját tapasztalatok: Vectra GT 2.0 16V 90 km/h : 6.5l, 120 km/h 7l, város: 9.5l, persze nem gázolajból:).
bocs a nullázásért, csak megpillantottam a hozzászólásnélküliséget (!), szóval bocs, gondoltam így korrekt ha még egyszer hozzászólok a topic-odhoz!
egyszer ültem az általad említett 1.7 Astra classic DTL ötajtós változatában, és a rövid idő alatt leszűrt tapasztalatomból ítélve:
csendes, jól megy , keveset fogyaszt, és nem füstöl!(bár ez Ausztriában volt!)
viszont a 2.0 DI 16V Vectra (100LE) még jobban ment , fel az osztrák hegyi falukban a hegyekre, ja és a fogyasztása sem mellékes!