Keresés

Részletes keresés

FreddyHawk Creative Commons License 2002.01.07 0 0 35
Hmmm... Ezt nem tudtam, (mármint hogy a Petőfin csütörtökönként Rock van).
Előzmény: ARIBOY (34)
ARIBOY Creative Commons License 2002.01.07 0 0 34
Nekem sincs semmi bajom a Danubiussal!
De van Magyarországon olyan országos rádió
ami réteg zenei igényeket is kielégit!Ez pedig a
Petőfi Rádió,bár sajnos este 8tól de réteg zenét sugároz!Pl.ul csütörtökön rock zenét!
Helyi viszonylatban meg a EST FM és a Bridge FM sugároz réteg zenét!
Előzmény: FreddyHawk (33)
FreddyHawk Creative Commons License 2001.10.15 0 0 33
És mi vett rá, hogy nekiállj ilyen réges régi topicocban turkálni?

Egyébként nekem sem magával a Danubiussal van bajom, csak azt sajnálom, hogy nincs egy rádió, (országos) amelyik rétegigényeket is kielégít, mert az ilyen rádió reklámideje nem lenne eladható.

Előzmény: ARIBOY (32)
ARIBOY Creative Commons License 2001.10.15 0 0 32
Hát igen,úgy gondoltam felhozom ezt a már elsülyedt topikot a "felszinre".Nekem annyira nincs bajom a Danubiussal,nem mindig hallgatom a Danubiust.Sok rádiót tudok hallgatni.
Előzmény: FreddyHawk (31)
FreddyHawk Creative Commons License 2001.10.15 0 0 31
Eeez igen, 11 hónap hallgatés után feltámad a topic!
Előzmény: ARIBOY (30)
ARIBOY Creative Commons License 2001.10.13 0 0 30
Szerintem jó rádió a Danubius!Akinek meg nem tttszik az hallgasson mást!Sok rádió fogható az éterben!Ha Tankcsapdára vágysz akkor hallgas EST
FM rádiót! A 98.6 MHz en fogható!
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.26 0 0 29
Teljesen igazad van, szerintem vagy 2 éve tudatosan folyik a danubius rádió leépítése.
2 év alatt egy csomó jó ember elment onnan,
és az újak nem képesek fazont adni a rádiónak.
Előzmény: Törölt nick (26)
FreddyHawk Creative Commons License 2000.05.29 0 0 28
Teljes mértékben igaz !!!!!!

És tudod mi a szomorú ? Hogy csak azért nem, mert az a réteg, aki a tankert hallgatja, nem annyira hmmm ... "vásárlóerő" mint a bufci-bufci zenét hallgatók. Ez meg azért van, mert nem dőlnek be a hülye reklámoknak, és a legritkább esetben kiáltanak fel otthon, vagy az autóban a Danubius hallgatása közben, hogy : " hijjnye, csak most jutott eszembe hogy az életem nem lehet teljes egy rózsaszín hintaló nélkül, különben is, most az a divat, mindenki olyat vesz! "

Magyarul : kilöktük magunk alól a széket, de frankón.

Előzmény: Törölt nick (26)
Mintapolgár Creative Commons License 2000.05.29 0 0 27
Kedves Polyxena!

Az utóbbi hetekben többször belehallgattam a 11 órás beszélgetős műsorba. Az igazat megvallva, én nem nagyok néznék ki egy diplomát a casjsziból, max. egy érettségit...

Borzalmasan felkészületlen szegény, és ha néha mond is valami értelmeset, az rendszerint egy-egy jól begyakorolt közhely.

Akkor már inkább a Garami (bár egyszer ő is közölte, hogy Galileit az egyház kivégezte, mert nem vonta vissza tanait).

Előzmény: Polyxena (12)
FreddyHawk Creative Commons License 2000.05.29 0 0 25
Mit ?
WATERS Creative Commons License 2000.05.26 0 0 24
Próbáljuk ki...!
Előzmény: FreddyHawk (23)
FreddyHawk Creative Commons License 2000.05.26 0 0 23
WATERS!

Sokáig gondolkodám, most erre mit írjak. Eredetileg egy halk szavú nyugtatgató comment lett volna, amiben szépen elmondtam volna ( vagy utaltam volna rá ) hogy miért ijen a danube, de aztán rájöttem, hogy akkor nekem esel azzal, hogy akkor ezt jó lett volna a "Beszélgessünk a Danubius rádióról " c. topicba irni.

Ugyhogy : fujj fujj Danubius, pö !

Most igy jó ?

Előzmény: WATERS (22)
WATERS Creative Commons License 2000.05.25 0 0 22
Szerintem a legszarabb rádio a legnyálasabb zenékkel!
Ja és a buta müsoraikkal...
Mindenkori kapuccsínó egy nagy kalap...
???bocskor? FUJJ!
FreddyHawk Creative Commons License 2000.05.24 0 0 21
Dehogy, csak a tények elemzése. :)
Előzmény: Polyxena (20)
Polyxena Creative Commons License 2000.05.24 0 0 20
köszi az infót, szóval nem lecsekkolás, van valami beépített embered? :)
Előzmény: FreddyHawk (16)
lx Creative Commons License 2000.05.24 0 0 19
Azt a hét- meg a nyolcszázukat!

lx

Előzmény: nori (18)
nori Creative Commons License 2000.05.24 0 0 18
Jó, szidjuk, meg a többi kereskedelmi rádiót meg kereskedelmi TV-t is
tejfigura Creative Commons License 2000.05.24 0 0 17
hát igen, nekem is jobban tetszett a roxy, amikor még fiatal volt. azóta több a viva-sláger.
Előzmény: FreddyHawk (16)
FreddyHawk Creative Commons License 2000.05.24 0 0 16
Poly : talán nem véletlenül van a műsor éjjel 2- kor : a Garami addig könyörgött, hogy csinálhasson végre valami kedvére valót, hogy megsajnálták , és berakták egy eléggé hmmm ... kevéssé hallgatott sávba. Ott kiélheti magát, ha akarja. A másik meg az hogy a jazz egy hihetetlenül tág műfaj ; olyan dolgokról derül ki néha hogy jazz, hogy az állam leesik !

tejfigura : igen, teljesen igazad van középszerű ; de olvasd el mit írtam az előzőekben, pont erről szól a dolog. Egyébként amikro Én hallgatom a Roxyt, elég keményem nyomják a mai divatos slágerzenéket ( nem tudom, hogy később vannak e normális adások ) , a Venga Boys & Tsa nem igazán az Én világom. Pedig szerintem Ők is ( mármint a Roxy ) nagyjából azt a réteget támadja , mint a Danu, csak mondjuk -5 év.

tejfigura Creative Commons License 2000.05.24 0 0 15
a danubius aranyérmes lenne a legunalmasabb, legátlagosabb, legfantáziátlanabb rádiócsatornáknak kiírt versenyen. sajna nekem ezt kell hallgatnom egész nap, kollégáim - többnyire fiatalok - erre buknak, kiveri őket a hideg veríték, arcuk eltorzul, szemük kimered üregéből ha a roxyra tekerek (egyébként jó fejek).

uralkodik a középszar.

Polyxena Creative Commons License 2000.05.24 0 0 14
igen, a III. Rákóczi Ferencre meg erre a 30-as csajszira (aki elég jó, tegnap este éppen ö vezetett; az egyik hallgató - a feldobott témától eltérve - elkezdte anyázni a Jakupcseket, a csajszi meg - igaz, egyre idegesebben - végig engedte a csávót), végül is lehet, hogy, mondjuk, egy bölcsész, vagy akárki más is meg tudná csinálni, csak - ahogy mondtad - empatikus érzék kell hozzá

viszont most jutott eszembe ennek a Garami gyereknek az új jazz-müsora éjjel 2-kor (ami elötte egy hányás volt: Va dö vandöful vöd volt a leghúzósabb zene, de volt Padödö is mint jazz): kerrádióhoz képest nagyon jó (Malochiknál ezerszer progresszívebb), néha szarabbra sikerül (ilyenkor tele van magyar töketlenekkel), de érzed, hogy a csávó tényleg szereti a jazzt, plusz látod, hogy erös, megtámogatott felkonfokkal, hogy lopja be a müsoraiba a kedvenc - húzós - zenéit is, a 80-as évek elöttröl is

szal, szerintem ez - mármint hogy engednek progresszívebb müsort is - egy ilyen tapogatódzás lehet az Atyaúristen Marketing Bizottság részéröl, hogy kajálják-e a butaarcú népek az ilyet?

Előzmény: FreddyHawk (13)
FreddyHawk Creative Commons License 2000.05.24 0 0 13
Hmmm ... Az igaz hogy a Rákóczi gyerek jól odaérez néha a dolgokra ( gondolom rá gondolsz ) de szvsz nem biztos hogy ilyen "kemény" előképzettség kell a dologhoz, valamiféle empatikus viszony viszont mindenképp, csak ennek a gyors és hatékony felépítése a művészet úgy, hogy relative nagyon keveset tudsz a személyről.
A szociológiai metszet amit mondtál teljesen helytálló : nem érdemes fizetésképtelen embereknek csinálni semmit, mert nem éri meg. Azt kell megérteni, (ebben egyébként teljesen egyetértünk ) hogy a Danubius KERESKEDELMI rádió. Az ott dolgozók biztosan tudnának jobbat, kultúráltabbat, formabontóbbat stb. csinálni, de nem erről szól az egész, hanem a pénzről.
Ez van.
Nem érdemes nyavajogni hogy ilyen szar a zene, olyan szar a zene, mert biztos vagyok benne hogy ugyanolyan marketing kutatásokat végeztek ott, mint bárhol bármelyik piactól függő cégnél, és ez kell a népnek. Ha sikoltozunk hogy hű de szar, szidjuk, akkor
a, figyelmen kívül hagyjuk a tényeket
b, nem változik semmi
c, ha változtatni akarsz a rádión magadat kell megváltoztatnod :
magyarul ha Magyarországon mindenki szeretné az alter zenét vagy a rockot, akkor az szólna.
Mondjuk ez nem minden esetben igaz, csak elég fizetőképes réteg kell a dologhoz :
Angliában egy telefontársaság hosszas tépelődés után úgy kezdte hirdetni magát, mint a "melegek" társasága, és mivel ott kint ez a relative vékony metszet is meglehetősen fizetőképes, nem megy rosszul a cégnek.
Polyxena Creative Commons License 2000.05.24 0 0 12
szerintem is - ahogy mondtad - ebben van a lényeg: "tökéletes piaci viselkedés, és nem is verik a mellüket, hogy alternatív, vagy rock-adó"

kábé 3 hónapja volt a Duna rádiónak ez a nagy országos (reklám)kampánya, hogy a hallgatók mondják már meg, hogy ök milyen rádiót szeretnének hallani

az eredmény (amely szociológiailag szerintem figyelemre méltó): az átlag - vagy az egyre inkább átlaggá váló - (szoláriumindián, ropogós húsú, fiatalos, MasterCard-kártyás) fogyasztó magyar agyar azt szereti a legjobban, ha pörög az élete (jó munka-sok pénz-hétvégi parti-nyáron Korfú-jó munka-sok pénz-hétvégi parti-nyáron Olasz), minél kevesebb megakasztással, és ezt szeretné viszonthallani "kedvenc rádiójában" is: tehát kevés beszéd (nem akarják hallani az Iller Bálint éjszakai maszturbáló ömlengéseit), alapvetöen a 90-es évek zenéjét és a legújabb slágereket szereti (lehet egy kis 80-as évek is: de csak a For evör jáng az Alfaviltöl), viszont legyen benne több "magyar zene" is, úgy 50-50 %

szerintem technikailag - a pörgést tekintve - nagyon jól vannak összevágva a különféle - zenei és szöveges - spotok a Dunán, tényleg, ha hallgatod, egy ilyen "folyam" az egész

van még valami új, amit - szerintem nagyon jól megcsinálva - beemeltek a kereskedelmi rádiózásba: mégpedig a 11-kor kezdödö beszélgetös müsorukkal, és ez is nagyon jól föl van vezetve: 10-kor véget ér a Jáksó, utána 11-kor, mintegy rávezetésképpen a lassú "Kis Esti Zene", majd jön a beszélgetés, ami abban új (szerintem a reklámszakemberek ezt a "beszélgetösdit" a Tilostól lopták) a más keradókon (pl. Juventuson: a rettenetes Kánya Kata vagy Patkó Béla) hallható beszélgetésektöl, hogy itt tényleg megpróbálják ember számba venni a hallgatót, és nem csak az van, hogy a müsorvezetö saját magát elégíti ki a médiában, hanem odafigyelnek a hallgatóra, hogy mit mond, szóval nem az van, hogy fél mondat után leugatják, hogy "tedd már le, paraszt", de "kifut" a beszélgetés

viszont ahhoz, hogy így lehessen beszélgetni, nem elbaszott "médiasztárokra" van szükség (más kérdés, hogy idövel ök is azzá válnak), hanem másfajta emberekre: ez csak feltevés, de szerintem, van egy százasom rá, az - ismeretlen hangú - beszélgetésvezetök mind marketing-pszichológusok, akik pszichikailag figyelik az embert, az érzelmi intonációját, a mondatfüzését, hogy milyen szavakat használ stb., és egyböl hasonulnak hozzá, ráálnak, akárki is legyen a betelefonáló (elkeseredett nyírségi munkanélküli vagy tehetös budai vállalkozó), csak közbe kérdeznek, de csak hogy segítsenek, az egyszerü, alapvetöen szeretetre, meghallgatásra vágyó hallgató így azt érzi, "hogy figyelnek ra", szerintem ezt csak diplomás, majd marketing-fronton magát továbbképzö pszichológus tudja megcsinálni, de lehet, hogy tévedek

Előzmény: FreddyHawk (11)
FreddyHawk Creative Commons License 2000.05.24 0 0 11
Alapvetően a Danubius közeli történetét 2 részre leeht osztani :
Bocskorék előtt
Bocskorék után.
Annak idején a Kapukkínó óriási volt, az új felállásban ( talán pont a Gabriella miatt ) harmatgyenge. Van valami végtelenül idegesítő tudálékosság abban a nőben. Feláll az ember hátán a szőr.
Hozzátenném, hogy a Bocskor stílusa nem tetszik, a Slágeren Boross, és Voga processzor miatt halgatom.
Egyébként : ha a Danubius zenei kínálatát megnézed, a középszerűség diadala : eladható zenéket játszanak, egy jól meghatározott, fizetőképes piaci szegmensnek. Tökéletes piaci viselkedés, és nem is verik a mellüket, hogy alternatív, vagy rock -adó. Az ilyenek egyébként kereskedelmi szinten pont a piac törvényei miatt nem élnének meg országosan.
Ezért hát nagyon felüdítő volt EGYSZER, egyetlen egyszer a menyország touristot hallgatni a Danubiuson - azt hittem elromlott a készülék.
lx Creative Commons License 2000.05.24 0 0 10
Félreértettél. A Slágeren sem fogod ezeket soha hallani, mert soha nem voltak slágerek. Pedig lehettek volna/lehetnének. Csak sok éve B. Tóthnak és/vagy Komjáthynak (így írják?) stb. nem vágott az ízlésvilágába, most meg a kereskedelmi adók nem tehetik meg (?), hogy olyan nóták kerüljenek műsorba, amelyeket kétszer, horribile dictu háromszor is meg kell ahhoz hallgatni, hogy leessen a zenei húsz fillér.
A három-és-fél-percig-ugyanaz-az-osztinátó sokkal előbb megragad, és közben mehet a lényeg: a reklám.

lx

PS: ha belegondolok, hogy ezzel az entrópiát növelem!

Előzmény: nothingleft (9)
nothingleft Creative Commons License 2000.05.24 0 0 9
OK, van olyan régi zene ami esetleg nekem is tetszik,de nagyon kevés.
Azért meg nem fogom a Slágert hallgatni,hogy hátha véletlenül lejátszanak egyet.
Előzmény: lx (8)
lx Creative Commons License 2000.05.24 0 0 8
"Unom a 10000 éves zenéket"

Elhiszed nekem, hogy létezik olyan zenei világ, amelyet - akár két hetes, akár 30 éves - nem unsz, mert még soha nem is hallottad? Rádióban legalábbis nem. Pedig esetleg tetszene is. Csak éppen beszűkült idióták szerkesztenek. Új mosópor új zenével...
Ja, és szándékosan nem említettem műfajt. Egyáltalán nem függ ettől.

lx

PS: csak az elektronokat, azokat sajnálom.

Előzmény: nothingleft (7)
nothingleft Creative Commons License 2000.05.24 0 0 7
Szerintem ne szídjuk a Danubiust.
Igaz,hogy szarabb lett mint régebben,de még így is jobb mint a Juventus vagy a Láger rádió.
Unom a 10000 éves zenéket,ráadásul a Juventuson minden nap ugyanazt a 2 számot adják.
A Danubiuson egyedül a Cappuccinót nem szeretem, mert nem bírom azt a hülye picsa Jakupcseket.
Amúgy a Rádió 1 a legjobb.
Kataca Creative Commons License 2000.05.24 0 0 6
Sajnalom, hogy a Danubius ellaposodott, kitartottam mellettuk sokaig. Hallgattam, mikor meg csak nemetul szolt, aztan este 10ig magyarul, majd meg tovabb. Végül nonstop. Kár érte ...
ANtoiNettE Creative Commons License 2000.05.23 0 0 5
Ja, és persze, a 80-as évekből szinte semmit sem játszanak. Ki a fene hiszi el azt, hogy "az önök szavazatai meg véleményei alapján állítjuk össze műsorainkat????" Hogy mernek ilyet mondani? Egyébként meg a Sláger rédió kezdi átvenni a helyüket a 80-as évek zenéi terén... Egy kicsit fura, amikor már sokadszor hallom a Culture Club-ot vagy a Wham-et, vagy az Azt beszéli már az egész város...-t, meg a SWEET DREAMS-et a 60-as, 70-es évek LEGNAGYOBB sLÁGEREI között.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!