Keresés

Részletes keresés

platina Creative Commons License 2000.05.23 0 0 20
Rendben, jó, írtatok ezekről. Miért van mégis mindig az a benyomásom, hogy nem a legfrissebb híreket kapom, pedig napközben is dolgoztok rajta?
VaLaki hasonlót mond, mint én.
VaLaki Creative Commons License 2000.05.22 0 0 19
Én is hírolvasással (címek átfutásával kezdem), hát lehetne bőségesebb.

Saját hírgyártó apparátus kevésnek látszik, átvenni pedig túzottan szerények a belpolitikában.

Előzmény: platina (-)
Wágner úr Creative Commons License 2000.05.22 0 0 18
Na majd Lyól rádgurítok egy hordót (üresen), csak dilettánsozd le az Oroszország Ház ferdítőjét... :)))
Előzmény: spájbl (17)
spájbl Creative Commons License 2000.05.22 0 0 17
Kicsit én panaszkodnék, jó?

A külpol rovat legtöbb cikke a cnn-től jön, és dilettánsok fordítják. Ez nem vonatkozik a szomszédos országokkal kapcsolatos hírekre.

Hali!

Ökrös Csaba Creative Commons License 2000.05.22 0 0 16
Platina, akkor:

1. Marad a kilenc hónapos szolgálat csak hát ugye ez már lepörgött, hiszen délután egy délelőtti hír nekünk már nem hír.

Ha bővebben akarsz a "politikai" hírekről:

Hírarchivum

egyebként:

Politika rovat

2.

Közszféra? Ezen mit értesz, konkrétan?
Néhány cikk és hír a közszféráról:

Drágulhat a budapesti tömegközlekedés
Gógl felmentette Pusztait
12.500 drogost kezelnek
Kinevezték Nógrádi Lászlót
Járai támogatja Surányit
Orbán együttműködésre képes MVSZ-elnököt szeretne
Elégedetlenek a közalkalmazottak

Stb.

3.

"az pedig zavaró, hogy olyan régebbi hírek is fenn vannak, amik már elavultak, és semmi, egyetlen jel sem jelzi, hogy ezek már nem érvényesek"

Szerinted a dátum mit jelent? Ennél egyértelműbben nem lehet jelezni, hogy egy hír mikor jelent meg. Nyilván: a legújabb a legfrissebb. Egy hír addig "érvényes", amíg nincs a témában újabb.

Javaslom, hogy nézz be a rovatokba!

Maradok tisztelettel.

platina Creative Commons License 2000.05.22 0 0 15
Akkor, hogy néhány konkrétumot is hozzak:
22-e, hétfő: hol van az, hogy a sorkatonai szolgálat időtartama ebben a ciklusban már nem változik? ez szerintem itt sokakat érdekelne,
hol vannak a közszféráról szóló hírek, hiszen sok index-olvasó a közszféra alkalmazottja,
legfrissebb ISM jelentés alapadatai az ifjúságról is nyilvánosak már,
az pedig zavaró, hogy olyan régebbi hírek is fenn vannak, amik már elavultak, és semmi, egyetlen jel sem jelzi, hogy ezek már nem érvényesek, és ha véletlenül ilyenekbe is beleolvasok és nem vagyok szuper tájékozott a témában, akkor elég könnyen tévesen tájékozódom. Ha mázlim van, megtalálom az adott témakörben a legfrissebb hírt, és akkor megúsztam.
platina Creative Commons License 2000.05.11 0 0 14
Az meg szerintem nem poén, hogy valaki ír egy olyan filmről, amit nem látott, és fennen hirdeti, hogy ennek a kritikának ez az erőssége. Elcsépelt ötlet, nemcsak a szerzőről fest rossz képet.
ZedIzDead Creative Commons License 2000.05.10 0 0 13
Nekem leginkább a sportrovat lassú frissítése böki a csőrömet. Pl. tegnap is éjfélkor (tehát már elég sok idő eltelte után) meg akartam tudni a BL-elődöntő eredményét, és ehhez szégyenszemre át kellett menjek az [origo]-ra. A magyar bajnoki meccsek eredményei általában időben felkerülnek, akkor ez miért nem? Vagy csak én voltam béna, és nem találtam meg?

[ZedIzDead]

platina Creative Commons License 2000.05.10 0 0 12
Szerintem éppenhogy probléma, hogy egy-két fontosabb dologgal csak topiccímként találkozom itt és nem hírként.
platina Creative Commons License 2000.05.10 0 0 11
Ahogy http mondja, inkább csak információk vannak, mint hírek.
fluxman Creative Commons License 2000.05.10 0 0 10
http: bocs de ha valaki politikával kezd el foglalkozni akkor bizony beállítódik. annyira te sem lehetsz naiv hogy elhinnéd a pártatlanság szólamait. ott van mindjárt a "hírszűrés". khm.

az általad említett információkból elég sok van a piazzán. csak sokat kell hozzá olvasni. 8) éppen ez az index erőssége: jön ide mindenki, és mondja a véleményét, szabadon, önfeledten. (bár néha inkább ne tenné, de az is belefér. :) )

amit én mondtam az az hogy az erősebb politikai irányultság tönkretenné az indexet, ugyanis ha "hivatalosan" közlik a híreket az nem ugyanaz ugye mintha valaki felhozza témának egy topikban. minnél több hivatalos hír lesz, annál inkább csak egy csoportnak fog szólni.

ps. a cnn-ből azért tudsz jobban értesülni az eseményekről, mert nem sugallani akarja az információkat, hanem kimondja.

http Creative Commons License 2000.05.10 0 0 9
Ki beszél itt jobboldali, meg baloldali politikai lapról, hírről?
Tény, hogy igen nehéz fontos és informatív híreket beszerezni. A Déli krónikából lassacskán nehezebb kihámozni, hogy mi is történt, mint a Kádár-rendszer alatt. Az árvíz során, folyton csak a hősies küzdelmről és az óráról órára aratott fergeteges győzelmekről beszéltek. Arról, hogy nagy a baj, inkább csak a CNN képsoraiból értesültem.

A hírek jobbára egészen egyszerű dolgokban rejtőznek. Valamelyik televíziós hírműsorban egy középiskolást megkérdeztek, hogy jó-e a gáton segíteni. - Igen. - Miért? - Mert nem kell iskolába menni. Vagyis miféle iskolarendszer van itt, miféle közösségi tudat, és milyen is lesz a jövő? Ez ebbe a fél percbe valahogy bele volt sűrítve.

Az Index-ből, megítélésem szerint tényleg hiányoznak a hírek, jobbára az iménti értelemben. Inkább nem is híreket mondok: információkat.

Előzmény: fluxman (8)
fluxman Creative Commons License 2000.05.10 0 0 8
én azért szeretem az Indexet, mert éppen hogy nem a politikára van kihegyezve. ha politikát akarok, akkor úgyis egy politikai napilapot fogok olvasni. szerintem itt a lényeg azon van, hogy emberek összejönnek csevegni egy kicsit, plusz a nyitóoldalon vannak aktualitások, meg érdekességek. hiba lenne az Indexből akár baloldali akár jobboldali lapot csinálni, márpedig a politikai hírek mennyiségi növelése pontosan ezt tenné. nagy tanulság hogy emberek (zöme) milyen jól megvan egymással ha a politika nem játszik szerepet... mellesleg a politika fórumon néha olyat is lehet olvasni ami nyomtatásban nem jelenik meg ;)
moon Creative Commons License 2000.05.10 0 0 7
Kedves platina,

mar miert lenne titkos? az impresszumban megtalalod.

http://index.hu/ing/impresszum.html

udv

moon of index

platina Creative Commons License 2000.05.09 0 0 6
Korrekt válasz, Ökrös Csaba, köszönöm. Részletekkel hamarosan jelentkezem.
Apropó, a szerkesztőség materiális címe, telefonja titkos?
Ökrös Csaba Creative Commons License 2000.05.09 0 0 5
Hat nem egy Nepszabadság, ez igaz, de egyreszt nem is a Nepszabadsag koltsegvetesevel, szerkesztosegevel es tudositoi halozataval dolgozunk, masreszt nem is szandekozunk Nepszabadsag lenni...

Az Index "politika" rovata igazabol "kozelet" es nem tesz mast, mint hogy kivalogatja azokat az esemenyeket, hireket, amelyeket erdemes tart arra, hogy bovebben megirja. Ez naponta 3-5 "politika" anyagot jelent, mivel ennyien csinaljuk, plusz uennyit, vagy tobbet a Techben.

Ha este atolvasod az ujsagot (cikkek, hirek) megkapod a nap keresztmetszetet, ebben biztos vagyok, szivesem hallgatom a konkret hianyossagokat. Mellesleg mindezt fuggetlen talalasban, azert ez sem mellekes.

bowler,
azért az nem igaz, hogy MTI-t veszunk at es roviditunk. Kb. napi 10-15 hirt MTI, egybekent atlagban 50 hir megy le a rovatokban naponta + a napi 10 cikk. Meglehetosen sok sajat hirunk van, szerintem.

bowler Creative Commons License 2000.05.09 0 0 4
Az Index tulajdonképpen nem csinál mást csak átveszi az MTI - esetleg más hírügynökség - híreit, többnyire le is rövidíti őket. Persze akkor mondhatnánk, hogy miért ne olvasgatnánk inkább az mti.hu-t? Szerintem épp az a lényege az Index hírszolgálatnak, hogy szűri a híreket, és csak az igazán fontos, nagy tömegeket érintő/érdeklő anyagokat közöl. Mivel internetes lapról van szó, így természetes, hogy pl. az Internettel, számítástechnikával kapcsolatos hírek dominálnak, részletesebben, kiterjedtebben foglalkoznak velük.
Ami a belpolitikát érinti, én általában beérem azzal, amit az Indexen találok (persze este 1-2 tévéhíradó nem fog megártani - bár ebben nem vagyok teljesen biztos...), viszont egyéb, engem jobban érdeklő témák esetében azért más forrásokhoz is fordulok.
Előzmény: platina (3)
platina Creative Commons License 2000.05.09 0 0 3
Ez így nem igaz. Bizonyos hírblokkok jók: szórakozás, kultúra, internetes hírek. Időnként jó viccek is vannak a Viccrovatban. De az, amit általában belpolitikai rovatnak hívnak, igen gyenge. Ebben az aktuális politikai viszálykodások és látogatások mellett szokott híranyag lenni az önkormányzatokról, az egészségügyi szféráról, az oktatásról és még sok mindenről, na ez nem ok. az Indexen. Vagy egyáltalán nincs vagy minimális a híranyag, még fontosabb országos konfliktusokról is. Azt szeretném, hogy az Index elolvasása után már ne feltétlenül kelljen a kezembe venni mértékadó napilapjaink egyikét sem, csak ha bővebb elemzésre vágyom. Na, ez most nem így van.
jeegynullas Creative Commons License 2000.05.09 0 0 2
Ugy ertem, lett volna ...
Előzmény: jeegynullas (1)
jeegynullas Creative Commons License 2000.05.09 0 0 1
Viszont ez most egy jo baloldali nulla lesz!
Előzmény: platina (-)
BahnScorper Creative Commons License 2000.05.09 0 0 0
Magyarul szólva az index híroldala egy NULLA???
platina Creative Commons License 2000.05.09 0 0 topiknyitó
Sok mindent meg lehet tudni az Index híroldaláról, de nem minden olyat, ami elemien fontos lenne. A belpolitikai rovat különösen gyalázatosan sz*r. Mostanában, ha jut időm elolvasni egy Népszabadságot vagy Magyar Hírlapot, szoktak érni meglepetések az Index hírblokkja után. Ezen meglepetések abból származnak, hogy elemien fontos híreket egyszerűen kifelejtenek az Indexről. Ez azért bosszantó számomra, mert sokszor csak annyi időm van, hogy átfussam a híroldalt, és szeretnék egy minimális tájékozottsággal bírni a napi politikai dolgokról, de itt ez lehetetlen. Ti mit gondoltok erről? Jogos igényem lenne ez vagy túlzott elvárás az Indextől?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!