Az F3/T- nek van egy mechanikus zárideje ami 1/60, pont azért, ha nincs delej kép még legyen, ezt a váz elején kel bekapcsolni a mélységélesség ell. gomb alatt.
Az F3/T- nek van egy mechanikus zárideje ami 1/60, pont azért, ha nincs delej kép még legyen, ezt a váz elején kel bekapcsolni a mélységélesség ell. gomb alatt.
Na megtaperoltam az F1New-et (vegul nem kertem el annyi vacak van mar itthon, hogy eleg azzal jaccani;)
Szoval 3 fele van beloluk. F1, F1n es F1New. Na ezek kozul az elso ketto az ugyanaz az F1New meg egy teljesen megujtitott megreformalt tipus. Irja is a Canon compendium, hogy nagyon szerencsetlen a nevvalasztas mert konnyu ossze keverni... Szoval lenyeg hogy F1New et kell venni, az az igazi mindenttudo. Az F1 es F1New tartozekok nem csereszabatosak, ezert figyelni kell. Annyi segitseg azert van, hogy minden F1New tartozek neveben szerepel az FN rovidites. A hasznalhato obikra nincs ilyen megkotes a regieket is fel lehet tenni az uj vazra.
Ahogy elneztem az ebay-t ott is eleg sok fele neven/jelolessel futnak a vázak. De keprol fel lehet ismerni a kulonbseget. Az F1New-nek jobb oldalt elol nincs idozito felhuzoja, hanem helyette kidudorodik az elemtarto, aztan a folso reszen szembol nezve, a felhuzokar alatt van egy lepcso ami a regieknel nincs.
Kiprobaltam elem nelkul, mukodik de ilyenkor nincs automatika es a hosszu zaridok sem mennek (az exponalo gomb is felkemenyedik mert ugy atvaltozik teljesen mechanikussa). egyebkent semmit nem lehet csak ugy eltekereszni, mindennek van lock gombja.
Ezt írtam én is (120). De nekem olyan kellene ami elem nélkül is teljes értékű fényképezőgép, ha esetleg a fénymérője nem is működik úgy. Az FM3A már igen jónak látszik, MLU nélkül elvagyok, bár a cserélhető kereső nem lenne rossz, de egyáltalán nem létfontosságú.
de megy. van nekie egy mech.elsütője, elöl, a DOF button alatt. 1/60nal. ha nagyon mech. kell, akkor FM3A. 1/250 -es vakuszinkron, TTL vaku, stb. de nincs MLU, cserélhető kereső, stb.
Öö, izé, itt az f3-asról írja, hogy "When battery power fails, the F3 High-Eyepoint camera's electro-magnetically controlled shutter ceases to op~rate. You cannot release the shutter release button unless you use the backup mechanical release lever."
Szóval delej nélkül nem megy. Igaz itt az F3HP-ról ír, de nem hiszem h a kereső bármit is befolyásolna.
Valami fura dolog történik ebben a lakásban. Ma megtaláltam egy akksit amit két napig kerestem. Ráadásul ott találtam meg ahol vagy 10x megnéztem. De hogy biztos legyek benne leszkrínsotoltam: fisher.hu/aa.jpg
Nem ertem. Ezen a szamon egy zoom-os obival van egy F1. Masreszt ott van, hogy barhova szallit, es elfogad atutalast. Raadasul amerikaban van a cucc (vam+afa).
Az F3-asnak - ha jól látom - elekromos redőnyvezérlése van, így elem nélkül csak kb. 1/160 (F2-nél 1/90?) tud exponálni. Nekem kimondottan olyan szerkezet kellene, ami delej nélkül is közel teljesértékű gép, hogy télen, hidegben, amikor az akksik elfáradnak azért még használható legyen.
Nagynehezen megtaláltam - a német ebay nem akarta hagyni, hogy keressek a véget ért licitek között. A 7556430022 -es volt, ahogy látom utalni is lehetett volna. Nya mind1, elúszott. Ráadásul csak germániába szállított, ez kicsit macerássá tette.
az ebay.de-n most viszik el kitben, pl. van hozzá egy 50 f1-es ojjektív. Az a baj, hogy sehogy se tudom kibogarászni, hogy hogyan tudnék érte fizetni... egrgrgrghhh.
Van hozza minden elkepzelheto xar (a tukorobitol a tudomanyos makroszerkon keresztul a motoros filmtovabbiton at a keresokig), a makro kihuzatja nagyon kiralysag, asszem kiprobalom:)