Mindnyájan ismerjük Tom Cruise-t, már amennyire ő hagyja magát megismerni. Tudjuk, hogy nehéz gyerekkora volt, hogy számos kasszasikernek számító filmben játszott: Top Gun, Esôember,Született július 4-én, Egy becsületbeli ügy, Interjú a vámpírral, A nagy hátraarc, három Mission: Impossible-film, A világok háborúja, és még sorolhatnánk.Tudjuk, hogy művészfilmekben is játszott, háromszor jelölték Oscar-díjra, háromszor kapta meg a Golden Globe-díjat, és olyan élô legendák tiszteletét vívta ki, mint Paul Newman vagy Dustin Hoffman. Innentôl a kép már kevésbé világos. Tudjuk, hogy Tom szcientológus, de azt már nem tudhatjuk biztosan, mekkora szerepet is játszik ez az életében.Tudjuk, hogy a szexualitását illető állandó pletykák ellenére felesége volt Mimi Rogers, Nicole Kidman és jelenleg is az Katie Holmes. De csak amikor Oprah kanapéján ugrándozott, hogy Katie iránti szerelmét kinyilvánítsa, vagy elmarasztalta Brooke Shieldset, amiért az a pszichiátria „náci tudományához” fordult, akkor kezdtünk rájönni, milyen sokat nem tudunk errôl az elragadó, igen sokat dolgozó sztárról. Andrew Morton, a több díjjal kitüntetett életrajzíró fáradságot nem kímélve felkutatta Tom volt tanárait, barátnôit, a szcientológia egyház bennfenteseit, és olyan barátokat, akik tanúi voltak annak, hogyan válik a valaha átlagos fiú a Forbes magazin szerint a világ legbefolyásosabb hírességévé. Soha nem látott fotók és soha nem hallott részletek kíséretében most közreadjuk az igazi Tom Cruise lenyűgöző, nem egyszer sokkoló portréját. Az író nagymestere annak, hogy megmutassa a nyilvánosság elôtt viselt arc mögött a valódi történetet, a színész munkáit, szerelmeit, házasságait és vallását.
„Annyira jól játszott, már-már természetellenesen. Belenéztél a szemébe, és ô valóban ott volt, valóban szerelmes volt beléd. Láttad a szívét, a lelkét. Amikor pedig a rendezô azt mondta, ’kész, ennyi’,Tom sarkon fordult, te meg mehettél hat hónapra terápiára.” – Renée Zellweger
„Nem hajthatsz tovább, ha egy balesetet látsz, mert szcientológusként te vagy az egyetlen, aki segíteni tud.” – Tom Cruise
ANDREW MORTON a világ egyik legismertebb életrajzírója, napjaink hírességeinek legavatottabb ismerôje. 1992-ben írt úttörő munkája, a Diana igaz története – saját szavaival a New York Times bestseller-listájának élén állt.
A szerzőtől a Gabo Kiadónál megjelent: Diana igaz története – saját szavaival, 1997 Diana – a szerelmet kereste,2004 Madonna, 2001 Monica igaz története, 1999
A kötet április végére kerül a könyvesboltok polcaira.
"nem olvasni és meghalni nem lehet." - Ha úgy van, ahogy mondod, meg se tanulok olvasni. Azoknak, akik már mindent olvastak az eddigi listáról:
Tolkien - Ende: Végtelen történet
Asimov - Simac: A város és a kutyák
Vonnegut - Calvino: Ha egy téli éjszakán egy utazó (na ez miért?)
Meg persze Chandler, a Biblia és a derék magyar gyerekek.
Az a bajom, elmondom akkor, hogy pár képregény a kedvenceim közül még mindig a volt barátnőmnél van, és nem tudom visszakérni sehogy se, mert mindig sírva fakadok, amikor összetalálkozunk, ez a bajom, de ez most mindegy, a lényeg, hogy viselkedjetek már felnőtt ember módjára, tisztára mintha egy óvodában lennék.
Szerintem az infantilizmus a hosszu elet egyik titka. Bar lehet, hogy a kornelnak mas baja van, mongyuk masnaposság vagy korai magömlés.... minek ezert bantani..?
Fejezzük be? Jó. Naszóval az a vége, hogy akkor bemegy ebbe a házba, és elkezd sztepptáncolni, meg fingani, hogy figyelmeztesse a csávót, aki ott lakik. Az meg szétvágja a fejét egy golfütővel.
Hát ki? neveket kérek, aki itt szemétdobosdit játszik, az szóvá lesz téve a megfelelő helyen, és akkor ennek az ijesztő folyamatnak remélhetőleg előbb-utóbb vége szakad.
Azért néhány beteges gondolkodású miatt még nem hiszem, hogy egy szemétdombbá, egy... egy... egy lucskos peep show kabinná kellene változtatni ezt a fórumot szerintem.
Nekem az a kilgore könyv tetszett, amiben egy olyan földönkívüli érkezett a földre, aki csak fingás és sztepptánc útján tudott kommunikálni, és figyelmeztetni akart valakit, hogy ég a háza. Na ez a legjobb könyve neki, nincs mese. (Egyébként a stílusa csapnivaló, csak az ötletei jók.)
hé kilgore, olvastam ám a te könyvedet is, csak már régen, meg angolul, valami olyasmi volt a címe, hogy Venus in a Sea-Shell, vagy mi, ott voltál a hátulján tele szakállal, mint két zztop, szóval én a te könyvedet is ajánlanám ám mindenkinek, az elején emlékszem van egy rész, ahol leírod, hogy miként érez egy hangya, midőn betéved egy közösülő pár felhevült nemi szervei közé, hát öregem, nagyon büfé az a rész, ajánlom mindenkinek
persze, hogy a Vonnegut összes (bár vannak gyengébbek is), a Bajnokok reggelijével az élen.
Érdekes, hogy az általad felsoroltakból csak a Rózsa neve, amelyik igazából megfogott.
Szerintem Karácsony Benőt olvassatok. Higgyétek el rátok (ránk) fér ebben a rohanó nyomorult világban. Karácsony Benő hangulata békebeli. Karácsony Benő hangulata maga a csend és madárdal (ugye soma?).
Szerintem olvassatok Tamási Áront (elsősorban a Jégtörő Mátyást).
Fekete István: Tüskevár,
Marquez: Szerelem a kolera idején,
Sánta Ferenc: Ötödik pecsét,
Bulgakov: Mester és Margarita.
Szegény édasapám kedvenc könyve Eric Knight: Légy hű magadhoz volt (engem nem taglózott le).