Ez egy kicsit bonyolultabb ügy:
GUS hangkártya+WIN98+Dialcom 56-os modem.
Ha a telefont elindítom, akkor a modem belső hangszóróján (kicsi torzan ugyan) de lehet hallani mi történik a vonalban. Azonban én válaszolni microfonnal nem tudok. (elvileg mindegyik eszköz tökéletesen működik). (A microfonnal lehet felvenni, fejhalgatóval aktív hangfallal lejátszani bármit, csak a telefon vonali zörejeket nem.
A device-knél sem találtam semmi beállíthatót.
Van valakinek ötlete?
Köszi minden segítséget
minotaurus
Nekem is ugyanez volt a probléma, a win 98 SE kellett neki. A driverguide.com-on meg lehet egyébként találni a drivert sima win98-hoz is. Néhány régebbi programnál tényleg recsegős a hang...
Más drivert nem lehet leszedni a hangkátya honlapjáról vagy más download site-ról?
ilyesmit hogy - Driver does not match O/S - akkor szokott kiirni amikor nem Microsoft alapú
oprendszert igényel, vagy tévedek?
A hangkártya telepítője nem fut, az alábbi hibaüzenettel lép ki:
Driver does not match O/S.
Próbáltam futtatni windows98 és 98SE alatt is, mindkét esetben ugyanez
az eredmény.
Az Inf állomány segítségével fel lehet tenni a drivert az
eszközkezelőben, de így csak a drivert teszi fel, és a plusz
szolgáltatások kimaradnak.
Kösz a tanácsokat, de most már sejtem, mi lehet a gond. Ma újra elvittem a gépet a szervízbe, ahol egy kicsit rossz néven vették, hogy nem bízom meg bennük :), de végül sikerült megtudnom, hogy a gyenge hangkártya, ami az alaplapra van építve, aktív hangszórókat igényel, tehát, ha jól értem, mindenképp kell egy erősítő hozzá.
Mivel a probléma csak néhány hete jelentkezik, gyanítom, hogy a hifi erősítője zakkant meg egy kicsit, és nem tudja teljesen feldolgozni a beérkező jeleket. Így én hiába próbálgattam más (passzív) szgép-hangszórókat, meg a hifit is hiába kötöttem rá a tévére, illetve a rádióra (itt nem volt szükség az erősítőre).
Kb. ennyi az elméletem, persze az elektrotechikához teljesen lamer vagyok :)
Latítsd ki a hangkártya csavarját, és nyomkodd meg a kártyát. Lehet hogy a szállítgatás közben a kártya kicsit kicsúszott a portból, és nem érinkezik rendesen. (Modemmel és videokártyával már jártam így).
Fülhallgatóval próbáltad a hangkártyát? próbáltam, de úgy csak torzított zaj hallatszik, bár, ha jól hallottam, majdnem azonos hangerővel mindkét oldalon. Ha a hifire kötöm és nagyon felnyomom a volumét, a jobb csatornán is ilyesmi szól egészen halkan. Itt lettem teljesen tanácstalan.
a hangszóró jack tipusu dugasza baszkalódik ,esetleg oxidált, dörzsöld meg.
ha tévére, vagy másik rádióra kötöm a hifit, tökéletesen működnek a hangszórók, nem hinném hogy itt lenne a hiba
Cseréld meg a két hangszórót s akkor a bal nem fog menni :))
Igen, ez megvolt :) Sőt, azt is megcsináltam, hogy egy jack-elosztóval és két jack-RCA kábellel mindkét hangszóróra rákötöttem a bal csatornát, de hát ez még nem nevezhető sztereónak :-))
Cseréld meg a két hangszórót s akkor a bal nem fog menni :))
Fülhallgatóval próbáltad a hangkártyát?
Esetleg a hangkártya Speaker dugasza tökölődik, nyomogasd meg s próbáld ki úgy.
Vagy a hangszóró jack tipusu dugasza baszkalódik ,esetleg oxidált, dörzsöld meg.
Néhány hete minden előzmény nélkül, váratlanul megszűnt a hang a jobb oldali hangszórómban.
Azóta mindent kipróbáltam, leteszteltem a hi-fit, mind a két jack-RCA kábelt, normál pc-hangszórókkal is megnéztem, újratelepítettem a drivereket, majd a Win98-at is. Minden hiába. Ezután kiszereltem az alaplapot, és elvittem a szervízbe (három hónapja vettem a gépet), ahol csodák csodájára működött. Otthon persze továbbra sem. Erre leformattáltam a winchestert, feltettem a Win98SE-t, az ahhoz való drivert, mégsem megy.
Már nagyon idegesít a dolog, mert ugye új hangkártyát emiatt nem nagyon érdemes venni, és lehet, hogy a probléma úgy is megmaradna.
Aki tud, segítsen! Minden megoldás érdekel!
Konfig:
Acorp 810M alap (+SoundMAX integrated audio+VGA)
Intel Celeron 466
64 MB RAM
IBM 6.5 GB
48x CD
56K modem
Az elottem szolok jol beszeltek. De eloszor nezd meg a hangeroszabalyzot, hogy ott nincs e elnemitas...
mert ha van akkor :P. tehat hangeroszabalyzo utan, nezd meg, hogy hangkartya szoftverenek nincs-e vmi hangeroszabalyzo szoftvere. gondolok itt a regi opti-s hangakartyakra, ugyanis ott ket kulonbozo szoftver szabalyozta a hangot. ha ezeket megnezted es rendben vannak, akkor a hangszorokkal van baj
Probáld ki a hangszórót pl. egy magnóra/rádióra/TV-re dugva, hogy úugy müködik-e?
A tippem az, hogy nem fog...
Probáld meg gyürögetni a drótokat (persze óvatosan...), hátha tényleg csak megtört a vezeték.
Ha ez sem jön be, bele is lehetne nézni (például nekem volt olyanom, hogy a belselyében két szigeteletlen drót összeért, és azért nem szolt ...)
Sajnos sokkal többet nem tudok segíteni...
wga
Milyen a hangkártya (típus, gyártmány) ?
A fejhallgató ami szól, hová dugva szól ?
A CD-Rom-ba, vagy a hangkártya speaker kimenetén ?
Utóbbi esetben a PC-t kár piszkálni.
Mielőtt elromlott mit csináltál ?
nem szol a hangszorom.. aram van benne, speaker/be van bedugva, hangero stb nincs
elnemitva, illesztoprogramok rendben, akkor most miert nem megy? csak fejhallgatoval tudom
hallgatni.
ket napja ezen gondolkodom. esetleg toroltem valamit veletlenul? megtort a vezetek?
mit ellenorizzek még? ez egy viszonylag uj gep.mp3-nak sincs hangja, pedig a winamp villog ,mukodik.
tanacsokat elore is koszonom.
zsuzsa