hello, én azt szeretném kérdezni, hogy a szolgáltató ki tudja adni, ill lenyomozni, hogy egy ip cím kinek a számítógépéhez volt rendelve egy adott időpontban?
Nézegetheted az üzenet fejlécét, de gondolom, nem vagy előrébb egy IP címmel sem. Akkor meg nem mindegy? Annyit azért jó, ha tudsz, bárki bárkinek a nevében tud levelet küldeni. Olyan ez, mint papír alapon. Ha küldesz egy levelet valakinek, azt írsz rá feladónak, amit akarsz, a Posta nem fogja ellenőrizni. Meg persze nem is tudja, hiszen lehet, hogy a szomszéd kért meg arra, add fel a levelét.
Nahát, azóta lenyomoztam mi a válasz a kérdésemre, és az általános követelésnek engedve ím megosztom véletek is:
http://www.ripe.net/cgi-bin/whois
Ezzel a legtöbb IP címről ki lehet nyomozni, hová tartozik. :-)
Üdv!
Sziasztok! Van egy nagy kérdésem hozzáértő személyekhez. Ha kapok egy emailt, ami nevtelen (pl. valami freemailes cimrol jott vagy hasonlo) es szeretnem lenyomozni a valos feladot, az email fejreszeben altalaban meg tudom talalni annak a gepnek az IP cimet, amelyikrol a levelet feladtak. De viszont utana mit tudok ezzel az IP-vel kezdeni? Hogy parositom ossze az IP cimet legalabb valami szervernevvel? Sot meg jobb lenne, bar felek ilyen nincs, hogy a felado szemellyel.
Kosz elore is es Udv!