Honnan van az infod az aprilisi koncertrol? Tenyleg lesz?
(tudom, mar nem aktualis a tavalyi beszamolo, de a Strato-val a koncert a PECSA-ban allat volt. A Strato fantasztikus volt (nekem nagyon bejött az Infinity lemez), Turilliek is jok voltak (csak ne lett volna copfba a haja), szoval szivesen mennek ujra)
Én nem tudok beszámolóval bővelkedni, mivel Rhapsody-s "beavatásom" úgymondd csak november óta jogosít fel arra, hogy igazi, bár kissé botcsinálta rajongónak minősüljek. Nincs semmilyen "metál" alapképzettségem, habár ifjú koromban én is elhallgattam a Metallica-t, Gun's N Roses-t, Red Hot-ot, Nirvana-t, stb. Aztán viszont -egyesek állításai szerint- felnőttem (bár ez még mind a mai napig kétséges :DD), és elkezdtem figyelni a szerepjátékokra. Az újfajta élmény teljesen elragadott, és már kb. 6 éve nem enged szabadulni. Ezért is volt nagy öröm számomra, hogy megismertettek a Rhapsody zenei alkotásaival. Mondhatni teljesen beleillenek a lelki világomba. :))) Úgy hallottam talán lesz része Magyarországnak egy 2001. áprilisi Rhapsody koncertben is, amin szeretnék részt venni. Reménykedem benne, hogy jó lesz, sőt abban is, hogy NAGYON jó lesz.
A Stratovarius mindig a Rhapsodyval együtt koncertezik? Mert az ő zenéjüket is nagyon kedvelem, csakúgy, mint a Vision Divine és HammerFall számokat. :))
Na itt az én beszámolóm is... Foleg a Rhapsody miatt jöttem el, de egy pár hónapja elkezdtem ízlelgetni a Stratovarius és a Sonata Arctica zenéjét is, az utóbbit csak egy pár szám erejéig, a Stratot részletesebben.
A Sonata Arctica nagyon kellemesen meglepett, teljesen profik voltak, nem is görcsöltek meg semmi, és a három általam ismert dal közül a két jobbikat (FullMoon (a Run Away-os) és My Land) el is játszották. Az énekes mindent teljesen tisztán hozott, többiek meg teljesen profin és elég virtuózan játszottak.
A Rhapsody elejére sikerült elég közel kerülnünk a színpadhoz, aminek meg is ittuk a levét, mivel a koncert kezdetétol eléggé elkezdett tombolni a közönség ott, ami egy kicsit el is rontotta az élményt (az ember nem tud annyira a zenére koncentrálni, ha közben a testi épségéért küzd). Amúgy a Rhapsodyról hallottam, hogy éloben nem az igazi, és tényleg kicsit csalódás volt... eleve kb. háromszor olyan hangosra kellett volna venni a szintit és a szimfonikus betéteket, de az éneket és a gitárt is elég szarul lehetett hallani, szóval gyenge volt a hangzás. És egy Rage Of The Wintert v. egy Legendary Tales-t még elhallgattam volna. Egyébként aki látta valaha a Sat1 Comedy Show-t, attól kérdezném, hogy nem gondolta-e, hogy elég nagy hasonlóság fedezheto fel a Rhapsody basszusosa és Ingolf Lück, a Comedy Show fonöke között? Persze lehet hogy csak az én hülye fejem vesz észre ilyeneket...
Stratovarius viszont nagyon jó volt, és tetszett hogy egy pár meglepetést is tettek a musorba (vetítés, hab). Egyébként nem tunt fel senkinek, hogy elég rövid volt a koncert? Telhetetlen vagyok, de kb. 5 nótával többet vártam tolük, különösen hogy írt is valaki egy korábbi koncertrol az Infinite turnén, ahol többet játszottak, így azért hiányzott a Million Light Years Away, Will The Sun Rise? és a kedvenc Strato dalom, a Season Of Change. (Ugye csak másfél óra volt?). Az Against The Wind, Speed Of Light, Millennium szerintem nem kellett volna annyira, mint ezek (persze lehet hogy csak én érzem így, mert nem szeretem igazán az ilyen fénysebességu számokat). A legjobb pillanatok így számomra az Infinity, Paradise, Forever, Kiss Of Judas típusú nóták voltak. De láthatólag jól érezték magukat a Strato tagjai. Jens eloadta a "sör az egyik kézben, fénysebességu szóló a másikkal" c. mutatványt :) Amúgy én is valahol jobb elöl voltam a Rhapsody vége-Strato eleje környékén, de aztán elmenekültünk-sodródtunk és sokkal kellemesebben élveztük az egészet picit hátrébbról.
No ennyit, aztán várom a következo jó koncertet, remélem hamar lesz. :)
Totikus
Sziasztok,
én is voltam a koncerten Kedvesemmel!
Hát, őszintén szólva egy büdös számot nem ismertünk egyik bandától sem, de vérmetálosok lévén ott a helyünk, ha már végre valaki megörvendezteti kis hazánkat egy koncerttel.
Persze az, hogy a bandák közül 2 finn volt, nagyot dobott nálunk.
Elég közel álltunk a színpadhoz (7-12 m), szerencsére így kikerülve a komolyabb darálót. Ide minek a pogó? Na, mindegy.
Szóval bejutást követően...
Ja, a bejutás... Nagyon kellemes volt. Egyik szemét szekus kapcsiból elvette a két féllityós ásványvizünket. Meginni ugye nem fogjuk az ajtóban, mer nem akartunk a koncertterem és a klotyó között ingázni félóránként, szóval otthagytuk a bejáratnál. Azért egy kicsit kekeckedtem velük: mondom, ha visszajövünk itt legyen, raktak is rá sorszámot szépen (koncert végén persze nem volt ott a palack). Mindegy.
Bejutottunk, vettünk is szépen másik ásványvizet 26000 Ft-ért. Aztán irány a nagyterem.
Hát, az Arctica első hallásra nagyon ott volt. Ahhoz képest, hogy ilyen fiatalok a srácok, meglehetősen profi benyomást tettek rám. Tényleg sokan énekeltek velük. Néha mi is rágyújtottunk egy-egy szólamra "runaway, runaway, runaway", hála a lelkes énekesnek.
Jött a Rhapsody. A rhapsody pólók száma amúgy is elég sűrű volt a teremben. Mondom, itt az egyik favorit. Sajna, talán éppen ezért egy büdös mukkot nem hallottunk ki az énekestől. Kár. Szerencsére haverom mellettünk nagyon küldte, úgyhogy valamit el-elcsíptünk. A dobszóló király volt. Mindent egybevetve nekem nem jött be annyira, mint az SA. A Páromnak persze jobban teccet. :-)
Aztán meglehetősen hosszúra sikeredett szünet után megint jöttek a finnek. No, a projektor nagyon ott volt. A csákó tényleg jól énekelt. Kellemes, nosztalgikus emlékek tolultak az agyamba. Eszembe jutott a Stomwitch, meg a többi. Nem bántásiból mondom, egyszerűen erre asszociáltam. Volt hóesés is nagyon király szappanhabból. Ami mindkettőnknél egyértelműen ült az az, hogy kurva profi volt a banda, és volt mondanivalójuk, nem is csekélyke. A szövegeket is szépen lehetett énekelgetni. Barátnőm szokásos női megérzésével már a második refrénekbe rendre be-beszállt. Én sajna lassú vagyok ehhez, úgyhogy "leakasztottam" léggitáromat, és azzal reszeltem, ahogy kell.
Hazafelé marhaboldogok voltunk, hogy eljöttünk, és ezt is láttuk.
Hogy kazin ezek után beszerezzük-e a csapatokat, azt nem merem megígérni, de irtó jó volt a koncert, és üdv Mindenkinek aki ott volt.
" Meg rengeteg ilyet! " Egyetertek!!! Bar csak sok ilyen hangulatos koncertunk lenne meg. Elveztek a zenekarok is es foleg a kozonseg. :))) Bar a szervezessel vannak meg problemak, de igy utolag .....
Hello mindenki!
Ime az en koncertbeszamolom (remelem, meg sokan irnak!) :
Eleg jol ismertem mind a harom zkar eddigi alkotasait, persze hogy kivancsi voltam rajuk! Mar
karacsonykor megvolt a jegy :) Rengetegen voltunk, talan tul sokan is; sajnos nem volt olyan
kellemes a hangulat, mint pl. Manowar koncerten. Sokan tomboltak, eleg brutalisan, feleslegesen.
Ez nem az a zene. Kar, hogy nem lehetett a szinpadtol 5 meterre kulturaltan szorakozni.
A Sonata Arctica-t nagyon vartam, meg is leptem magam egy SA poloval, rogton amint beleptem
a Pecsaba :). Sajnos keveset jatszottak a fiuk, de maximalisan meggyoztek: ovek a jovo!!
Hallgassatok meg a Strato korai albumait, sehol sincsenek az Ecliptica-hoz kepest!
Befele menet azt talalgattuk, ki lesz a legidosebb fazon, akit latunk...Azt hiszem, a Rhapsody
vendeggitarosa joggal palyazhatott a cimert :)
Az emberek jelentos resze szerintem csak a Rhapsody-ert jott el, es a szar hangzas ellenere
elveztek is a koncertet legtobben...En csalodtam bennuk; Luca meg nem is volt rossz, de Fabio
elcsalta a fele enektemat! A refrenek nagy reszet a kozonseg enekelte, a klasszikus betetek
meg kasasan szoltak, finoman szolva. Staropoli baratunk lelkes volt ugyan, de nem sikerult
atadni azt a hangulatot, amit a lemezeken hallhattunk. Ennek ellenere ( stilusbol adodoan:) )
kellemes volt, de tobbet vartam.
Kovetkezett a foattrakcio, a Stratovarius. Ok persze birtak 30 percen keresztul hangolni..!
A Finlandia tulsagosan hosszu bevezetoje utan felcsendult a Hunting... es megindult a mar emlitett
agressziv orles (Szerencsere a vadallatok a koncert vege fele mar elfaradtak). Profin szoltak a
sracok, hibatlanul hoztak a regi szamokat, sajnos meltatlanul keveset jatszva a Destinyrol.
Kotipelto tokeletes volt, felelmetes, ahogy kitartotta azokat a bizonyos hangokat (egy kis
visszhangos segitseggel, haha). Timo Tolkki is boldogan vigyorogva pengette vegig az estet,
elvezte a kozonseg lelkesedeset. Jorg Michael meg csak dobalta a dobveroket, meg akkor is,
ha neha nem kapta el tokeletesen oket...nem nagyon esett ki a ritmusbol, meg kell hagyni.
Hasonloan, a basszeros is jol nyomta. Jens "kezimunkajat" sajnos nem nagyon tudtam megfigyelni,
de amit lattam, az allat volt... Nem semmi arc. Szoval osszessegeben: kihagyhatatlan
koncertet lathattunk, kisebb szepseghibakkal. Meg rengeteg ilyet!
Ido hianyaban csak becopyzom, amit az MHH-s topicba irtam. Bocsanat erte... :)
Bar latom, mar megtettek helyettem, en is irok gyorsan egy miniatur koncertbeszamolot vasarnaprol... :)
A Sonata Arctica kellemes meglepetes volt, fiatal, lelkes arcok, teljesen profi zenevel, es hozzaallassal, kituno adottsagokkal. Megvan az album is, amit szeretek, ugyhogy a zene nem okozhatott csalodast....az elo teljesitmeny is teljesen rendben volt, szerintem jo kedvvel jatszottak, kar, hogy nem kaptak tobb idot....igy is taxiznom kellett, belefert volna meg egy negyed oracska Sonata legalabb... :)
A Rhapsodyrol : Imadom a zenejuket, es allitolag egyenrangu fobandakent vannak a turnen...nos, ez nem nagyon latszott...a hangzas pocsek volt, es valahogy nem volt ott az egesz.....azert elveztem.
Ha meg kene mondanom, a Strato-t, vagy a Rhapsody-t szeretem-e jobban, gondban lennek...a Rhapsody annyira egyedi dolgot csinal, hogy akaratlanul is folertekelodik...viszont a Strato eletmu azert joval bovebb, es imadom mindet, a Twilight Time-tol az Infinite-ig bezarolag...
Strato : Hatalmas meglepetes volt szamomra, embertelenul jol jatszottak, nem gondoltam volna, hatalmasat nottek a szememben. Profi eloadas, nem voltak kepesek akar egy hangot elteveszteni, es tettek mindezt ugy, hogy latszott, tenyleg jo kedvuk van, ok maguk is elvezik...a szamok utottek...a Manowar utan gyakorlatilag az elso banda, akikre azt mondom, eloben meg jobbak mint az albumokon. Az enekes teljesitmenye kapcsan csak egy jol ismert es elcsepelt vicc jut eszembe : 'Ki a fasz az a Zambo Jimmy ?!'
Olvastam, valaki kozuletek a jobb elso hangszoroknal volt....talan latott engem, en is ott voltam. Uj Phoenix-es poloban voltam, vekony 180 koruli emberke, a baratnom pedig egy 160 koruli szoszi leanyzo, bordo felsoben.....a Strato alatt ott alltunk a korlatnal...
Szerintem a Strato rém profi volt, Kotipelto úgy énekel, akár egy szirén. A Sonata és a Rhapsody sem lett volna gázos, ha normális a hangzás... Ha például hallani lehetett volna az éneket. A Rhapsody esetében a nagyzenekari részeknek elég bizarr volt a hangzása, hm? A Sonata viszont szemmel láthatóan eléggé ismert nálunk, meg is lepődtem, milyen sokan ismerik a szövegeket. Ez biztató. Jobban örültem volna egy szabadtéri bulinak, nem lett volna 70 fok a csarnokban... De ettől eltekintve jól éreztem magam.
A szervezés non plus ultrája! Hihetetlen, komolyan. Fél nyolckor kint tolong az egész tömeg, egy órája araszolva a kapu felé... Gratulálok, nagyszerű teljesítmény!
I am writing this in the middle of a busy tour. Everything has gone really well, yesterday we played in Budapest Hungary to 1700 people (glenn: a nézőszám nem pontos).
It was amazing show!! I have, like everybody else, heard rumours that this will be the last tour for Stratovarius and that we won´t be making any albums anymore. No decision like this has not been made within the band so the rumours are false. We will have a break after this tour and how long that break will be nobody knows. But I estimate at least 2 years. It´s time to sit down, rest and think about other things than Stratovarius, at least for me. Humble thanks to all of you for your amazing support!!
See you on tour!!