Keresés

Részletes keresés

Gonda Iren Creative Commons License 2003.08.30 0 0 62
Tud valaki valamit a "Mindent vivo slager"-ben lathato macarol? Nagyon meggyozoek a mellei, bar gyanitom hogy mestersegesek... :-/
Előzmény: Bolondokháza (61)
Bolondokháza Creative Commons License 2002.10.26 0 0 61
Igazan elveznem, ha elmenne dancehall-os iranyba.
kenderesg Creative Commons License 2002.10.17 0 0 60
hélo, az megvan, hogy a www.crunch.hu-n ezrével osztogatják a pénteki PeCsa koncertre a jegyet? ha akartok jönni akkor húzzatok bele, mert beküldési sorrenben lehet jegyhez jutni! kg
Bolondokháza Creative Commons License 2001.12.05 0 0 59
Subról kritika:
bolondokhaza.ini.hu >> zene >> kritikák
A véleményem itt elérhető.

Azért Sub ezerszer értelmesebb, mint a Kartel.
Őket is bírom, csak kezdenek gagyik lenni, legalábbis eltávolodtak az első lemez rapzenés
anyagától.

OFF:
Ajánlom Tribe zenéjét és szövegeit:
tribalnet.ini.hu

MrPink Creative Commons License 2001.08.11 0 0 58
Javít:

Nem akarok átmenni hitvitába, de szerintem a zenében a szöveget inkább énekelni kellene, mintsemhogy elmondani. Persze ahol van szöveg is.

MrPink Creative Commons License 2001.08.11 0 0 57
Nem akarok átmenni hitvitába, de szerintem a zenében a szöveget nem inkább énekelni kellene, mintsemhogy elmondani. Persze ahol van szöveg is.

Előzmény: hc (56)
hc Creative Commons License 2001.08.10 0 0 56
MrPink!
Erről szól egy másik topic, ha akarod felhozom. Az általad felsorold bandák zenéje nekem nem esetem. De ezért nem mondom rájuk, hogy szar, vagy, hogy nem zene.
Sőt, sokkal hamarabb kimondom egy hozzám közelebb álló stilusban elkövetett rossz kisérletre, hogy nem zene, minthogy másokat esetleg megsértsek vele. Kivételek ezek alól a jó izlést sértő produktumok (lakodalmas rock és társai)

hc

MrPink Creative Commons License 2001.08.10 0 0 55
Sajna nem.

A zene nálam a Dream Theater, a Marillion, a Ten, a Manowar, Iced Earth, stb.

Hasonlítsd ezekkel össze a RAP-et!

Működik?

Előzmény: hc (54)
hc Creative Commons License 2001.08.10 0 0 54
RózsaszinÚr!
A rap sok más stilussal együtt a határmezsgyén mozog, de ZENE, ha nem is a legvirtuózabb műfajok közé is tartozik - zeneileg. Már máshol elmondtam, hogy tulajdonképpen a régi blues-ra vezethetők vissza a rap gyökerei. Hallgass meg egy-két Muddy Waters vagy John Lee Hooker számot és gondolj alá egy rappes alapot. Működik?

hc

MrPink Creative Commons License 2001.08.09 0 0 53
Elismerem Szabi tehetségét, de a RAP-et nem tartom zenének. A szöveget jobbnak vélem, mint más hazai RAP zenekarok szövegeit.

Innentől OFF.

Persze a hazai fronton a legjobb szövegeik Tankcsapdáéknak vannak. Tényleg ötletes és elgondolkodtató.

A Kartel és társai elég gyengén muzsikálnak, azzal, hogy Pityinger egy riportba illő szöveget rak fel az albumaira...hát...elég gengus.

mrwolf Creative Commons License 2001.08.07 0 0 52
Ma Szabi a Szigeten.

MINDENKI RÁTÓTI!

mrwolf

serial killer Creative Commons License 2001.05.08 0 0 51
Lesz-e szabi-közönség sportszeletdobáló találkozó sportnap szoborszigeten?????
:-)
Zozi79 Creative Commons License 2001.05.08 0 0 50
Meg a 47-esben; ezt maga, Szabi mondta.
Előzmény: hc (48)
mlc Creative Commons License 2001.05.08 0 0 49
Sziasztok!
Amit SBM csinál, az tényleg a legjobbak közé tartozik. A zenei alap tényleg nem valami átütő, de a szöveg mindenért kárpótol. Az a gond, hogy két ága volt a rap stílusnak Mo-n: az egyik játszotta a hűdekirálygengsztervagyok figurát, a másik meg elpoénkodta az egészet (ha volt valaki, akire egyik sem igaz, arról meg csak a fanatikus rapperek, meg az illető haverjai tudtak). Kellett valaki, aki megmutathatta, hogy többről is tud szólni ez a stílus.
Az FHM kiadott egy CD-t, amin van egy SBM szám, asszem Özönvíz a címe. Megjelent ez máshol is? Hallottatok róla?
hc Creative Commons License 2001.05.08 0 0 48
Az igazság a 44-es hozzászólásban rejtőzik.

hc

Előzmény: Zozi79 (47)
Zozi79 Creative Commons License 2001.05.07 0 0 47
És ugyanabból a hangkészletből dolgoznak, mint az AC (legalábbis az első lemezen így volt).
Előzmény: vénólánzsahleF (46)
vénólánzsahleF Creative Commons License 2001.05.07 0 0 46
saját maga keveri az alapokat, + a kannibálok hangmérnöke/dj-je pozsi besegit neki a végső simitásoknál.
de, az új cd-jén szerintem pozitív irányban fejlődött tovább.
Előzmény: moho bogarpattintofenevad (13)
seva Creative Commons License 2001.03.06 0 0 45
Te csak ne kritizáld Szabit !
Szerintem ő erre csak annyit mondana :
"Ha nem tetszik a szövegem, akkor kapd be a lövegem !"
Előzmény: mue (33)
hc Creative Commons License 2000.12.23 0 0 44
Bazska:
Az AC és SBM számok ugyanabban a műhelyben (Balage) készülnek, de itt készült a Kicsi G album és az ÁSZ is bejáratos ide.
A tavalyi FRJ-n nem nagyon lehetett olyan bandát találni, akik méltóak lettek volna komolyabb fórumra. Sok jó csapat van, de most egyikbe sem láttam a kirobbanás lehetőségét!
Az AC is késziti az új lemezét, tavaszra kiderül, hogy mit tudtak újitani két év pihi után.

hc

Bazska Creative Commons License 2000.12.23 0 0 43
SBM zenei alapjait hallva nekem is elsőre az AC ugrott be és nem örültem neki. Remélem a második album zenéje kicsit keményebb lesz és elszakad ettől a vonaltól. Most hallgatom az új ÁSZ-t és bár a szöveg továbbra is egy folyamatos melléknévi igenév orgia, a zene szvsz príma. Meg kéne kérni Bucit, hogy hagyja ott Benszki fatert és nyomja SBM alá az ütemeket. Mindenki jobban járna. Ami meg Döglégyék alatt van zene gyanánt, az már kicsit uncsi. Nagyon úgy érzem, hogy az első ismertté vált hip-hop generáció kifulladóban van (AC, Zolee), de az utánpótlást SBM-en kívül még nem látom. Csak TV-ben láttam őket, de a ROD és a Hátshow sor (asszem ez a nevük) is nagyon kevés ahhoz, hogy felüljön a trónra vagy legalább a közelébe. Mohaman egy vicc (Kérek egy kulcsot a szívedhez...).

Az új AC és Zolee album után sok minden el fog dőlni. Ha nem tudnak újítani, végük lesz, mint a botnak.

mf2hd Creative Commons License 2000.12.23 0 0 42
Sab Bass a kiraly.
hc Creative Commons License 2000.12.23 0 0 41
Bizony, bizony készül az új lemez és filmben is hallható lesz Szabi. Ha jól tudom, akkor január környékére lesz kész az anyag, tehát farsangra már lehet belőle valami...
Addig is élő-buli szilveszterkor a Hysterián.

hc

vixus Creative Commons License 2000.12.22 0 0 40
Én szeretem még de csak miattad Kenny:-)
Renta Creative Commons License 2000.12.22 0 0 39
Sziasztok!
Van itt még valaki? Nagyon meghalt ez a topic, pedig sokan dícsérték Szabit. Már elmúlt? Mert bennem nem, én még mindig imádom.
Voltam már egy párszor szegedi buliján, és negyon tetszett benne, hogy annyira közvetlen, kedves, senkit nem hajt el, mint pl.:Venus Zsuzsa, azzal, hogy "most nincs kedvem autogrammot adnom".
Állítólag jövő év elején jelenik meg az új lemeze, talán ennél tovább már nem húzza. Bár azt mondta , azért nem akarja karácsony előtt kiadni, mert ne csak azért vegyék meg, mert ünnep lesz, és úgyis venni kell ajándékot, hanem azért mert jó.
Hát senki nem szereti már Szabit? Ne csináljátok ezt!
ZBB Creative Commons License 2000.08.09 0 0 38
viszont ha mondjuk masfele megy akkor meg kevesebb!
Előzmény: hc (37)
hc Creative Commons License 2000.07.19 0 0 37
zsosz:
Rátót annyiban PR-fogás, hogy nagyon nagyot durrant a Rátótos nóta és erre szépen ráültették a tényt, hogy Szabi még mindig ott él. A körülményeket közelről nem ismerem, de megbizható forrásaim és a PR-munka között elfogadható különbségek vannak. De Rátót miatt mindenkinek fő a feje, aki Szabival dolgozik. Pl.: egy Nyíregyházi fellépés utiköltsége nem Bp-Nyíregyháza, hanem kb. 120km-vel több oda is vissza is. És ez igaz minden egyes stúdiózásra, vagy TV-s interjúra is.

hc

Jó estét Creative Commons License 2000.07.19 0 0 36
Na kihoztam ide az USAba egy sk. keszitesu rappes CD-t van rajta Subbas ganxsta TKO AC jazzmegaz (az nem nagyon rap mondjuk), szal lenyeg az hogy megmutattam egy itteni csajnak es neki a Ganxta jobban teccet mint a Szabi, biztos csak azert mert nem ertette a szoveget, na meg megmutatom 1-2 mberkenek itt hogy mit szolnak a magyar rap zenehez...
zsosz Creative Commons License 2000.07.19 0 0 35
nem tom, nekem is szimpatikus a srác, de tök vicces, mert öcsém szerint az, amit ti itt dícsértek, szóval h rátót meg miegymás, az is csak PR fogás... nem tom, csak 1 vélemény
mángorló Creative Commons License 2000.07.18 0 0 34
mue:

Nem gondolom, hogy én akkora elvont csóka lennék, hogy vágom a virágnyelvet, de szerintem elég világos a szöveg:

"Kipufog, mi lehet, hallom valami durrog, gomolygo füstünk a hang után kullog."

Sub Bassék be vannak szívva, mint gép. Aki durrog az aki túlszívta magát. Utal is erre később a költő:"Nagy szívás volt, húzd csak ki magad" "gomolygo füstünk a hang után kullog" pedig egy metafora. Ha átélted már a Sub által előadott történetet, akkor érted miről van szó. Ha nem: füstként érzi magát, és úgy keresi a durrogót.

"Rontja a levegöt, de kinek és hol?
Ö meg a kis ütemünknek keresztbe pakol"

A kis ütem az a Sub Bassék, aki meg keresztbe pakol az a Kormány.

Na, ha ezt olvasná a Monster :)))

mue Creative Commons License 2000.07.17 0 0 33
mángorlo:
Tudom pontosan hogy miröl szol a szöveg, és hogy mit takar a virágnyelvével.
Viszont ennek ellenére tele van olyan szövegekkel, aminek bár van értelme, de elég eröltetett, és egyértelmüen látszik hogy csak a rim miatt kerültek oda ahova.
Egyébként lehet hogy én vagyok abszolut sik de szerintem akkor sincs értelme azoknak az idézeteknek amit lentebb leirtam. Ha meg igen, akkor leereszkedhetnél és kifejthetnéd :)
Előzmény: mángorló (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!