Keresés

Részletes keresés

mgabor Creative Commons License 2000.05.04 0 0 18
Szia Babfej!

Ezen korábban én is sokat gondolkoztam, hogy a feleséget Isten adja-e vagy nekem kell választani. Vagy hogy hogyan is van ez. Egyértelmu megfogalmazást most sem tudok. De valahogy úgy látom, hogy ha Isten Atya, akkor úgy viselkedik, mint egy jó édesapa. Régen a szülok szemelték ki egymásnak a házastársakat. Aztán ok csak tudomásul vették egymást. Hát ez nem igazán szeretet. Az igazi szeretet meghagyja a választás és keresés minden örömét és izgalmát. Ugyanakkor mégis ott van a választásban és a választás után is, nem hagy magamra. Tehát az a véleményem, hogy Isten igenis adhat jeleket, rendezheti a dolgokat, ugyanakkor a választás a tied. És akármit választasz, Isten azt szeretettel veszi és utána abban a helyzetben szeret tovább, amit választottál. Választhatsz rosszul is, jól is, Isten szeretete és kegyelme ettol nem változik és a választás felelossége mindenképpen a tiéd.

Az hogy jól vagy rosszul választasz, nem attól függ, hogy azt választod-e, akit Isten kiszemelt vagy nem azt. A házasság nem attól jó vagy rossz, hogy kivel kötöd, hanem attól, hogy hogyan éled. A házasság célja nem az, hogy jól érezd magad, mégcsak nem is az, hogy mindketten jól érezzétek magatokat. A társadalmi célokon túl elsosorban ez az az élethelyzet, ahol magadat teljesen odaajándékozhatod a másiknak és teljesen elfogadhatod a másikat ajándékul. És Istennek is ezen keresztül ajándékozod oda magad és ezen keresztül fogadod ajándékait. Úgy is szokták mondani, hogy a házasság valahol a Szentháromság életét hivatott tükrözni.

Tehát nem mindegy, hogy kit választasz, mert fontos, hogy olyat válassz, akivel lehetséges ez a kölcsönös önajándékozás - elfogadás, mondjuk úgy, hogy akivel valóban tudjátok egymást feltétel nélkül (valóban feltétel nélkül) szeretni és itt szeretet alatt elsosorban akarati hozzáállásból kinovo valamit értek. Ennek pedig az a legfontosabb feltétele, hogy te személy szerint megbizonyosodjál két dologról, amennyire csak lehet:

1. Hogy te erre képes vagy-e az illetovel (és azzal, akivé o válni fog az évek során - és itt teljesen nyitott a helyzet, az illeto meg is bolondulhat akár)

2. Hogy az illeto erre képes-e veled, és akkor is képes lesz-e erre, ha te valamiért megváltozol az évek során.

Ha tehát azt választod, akit Isten úgymond kijelöl a számodra, de pl. te nem vagy alkalmas a fenti szeretetre, akkor fújhatod az egészet, akkor az egy rossz választás. Ha pedig nem azt választod, de mégis tudjátok egymást egy életen át igazán szeretni, akkor pedig a leheto legjobban választottál.

Na röviden ez a véleményem: mgabor

Brumimackó Creative Commons License 2000.05.04 0 0 17
Apropó!
"Ne ébreszd fel a szerelmet, valameddig ő nem akarja" - mondja a Bubblia, na de mi a fenét is jelent ez?
amikor még jártam ifi bubbliaórákra, kérdeztem a szakit, de összevissza beszélt. Hát ti?

Ja, Babfej! Szerintem próbáljatok együtt élni egy fél évet, és ez most őszinte jótanács. Aztán ha működik, tudtok este miről beszélgetni, nem kapcsolgatja a tv-t, nem hagyja kint a felvágottat éjjelre, és az ágyban is beválik, esetleg jöhet a stempli.

Ez az én tanácsom, szerintem az isten is ezt mondaná.

Babfej Creative Commons License 2000.05.04 0 0 16
Én férfi vagyok
Előzmény: baalapostol (15)
baalapostol Creative Commons License 2000.05.01 0 0 15

Kedves Babfej!

Te nem hölgy vagy? ( ha netalán mégis férfi vagy akkor ezt a kérdést nem sértésnek szántam. )

Üdvözlettel: baalapostol

Babfej Creative Commons License 2000.04.30 0 0 14
Szia Pennzoil

Köszönöm a tanácsaidat.Ezekből már sokat megfogadtam,de mondtál új dolgokat amelyeket
nem árt megfogadni.Nem írom le mit tettem meg ezekből,mert ez már nem publikus,de ha eszedbe jut valami írj.

Előzmény: Pennzoil (12)
udvari Creative Commons License 2000.04.30 0 0 13
:)

No de Kedves Babfej CSak annak adja ki magát :)))

Előzmény: Babfej (4)
Pennzoil Creative Commons License 2000.04.29 0 0 12
Szia Babfej!

Nyolc eve vagyok nos,a gyuliben ismertem meg a felesegemet es kosz szepen jol vagyumk,ugyhogy talan hozza tudok szolni...
Van egy-ket praktikus tanacs:
Pl.jo,ha minel tobbet megtudsz rola,csaladjarol,milyen anyagi korulmenyek kozott el,hogy viszonyul az igehez,szorgalmas-e,halk szavu-e(senkinek nem hianyzik egy veszekedo,elegedetlen feleseg)
Van -e a csaladjaban pl.nagymerteku,mar kezelhetetlen eladosodas stb...szoval tapogatozas.
Tudom,ha valaki szerelmes,akkor ezek nem igazan erdeklik,de hidd el,hogy nagyon fontosak(pl.vannak nok(es persze ferfiak is)akik a gyuliben kedvesek,szelidek,otthon meg megmutatja a foga feherjet,ordibal stb...ugyhogy az sem art,ha az apjat es anyjat is megismered(beszelgetesek alatt sokminden kiderulhet a lanyukrol)
Persze a legjobb,ha a lanyt meghivod fagyizni v. cukiba,ahol lehet beszelgetni,a lenyeg,hogy ISMERD MEG MINEL JOBBAN.
A hazicsop.vezetot sem art megkerdezni,hogy mit tud rola.
Ha azt nezed,hogy a hazassag EGY ELETRE SZOL(sot talan a mennyben is meg fogod ismerni a felesegedet)es KETTEN LESZTEK EGY TEST(nem mindegy,hogy kivel leszel egy test)ez a tuzetesebb megismerkedes nem art.
Az ismerkedes teljesen normalis az emberi kapcsolatokban,foleg ha eletre szolo kapcsolatot akarsz vele kotni.
Tudok olyanokrol,akik mindenfele kijelentesekkel bizonyitottak,hogy az Ur egymashoz rendelte oket...mar reg elvaltak.
Persze lehet kijelentes,en hiszek benne,de ugy is lehet hazassagot kotni,hogy ket kereszteny egyszeruen szereti egymast es osszehazasodnak punktum.
Az sem art,ha vegiggondolod,hogy el tudod-e tartani(van-e normalis munkad,szakmad,lakas,ahova mehetnetek stb...
Tapasztalatom szerint a jegyesseg idoszaka altalaban egy evnel kevesebb,hiszen a halogatott remenyseg nem jo(nezd meg Jakobot Labannal,szerintem nem ropdosott oromeben!)
A hazassag egy nagy titok,nagyon jo,majd meglatod!

Udv:Pennzoil

Előzmény: Babfej (11)
Babfej Creative Commons License 2000.04.28 0 0 11
Köszönöm mindenkinek a hozzászólássát,fikázását stb.

Nem fogok több tanácsot kérni,mostmár tisztában vagyok vele mi a leghelyesebb amit tehetek,meg túl bonyolult ez az egész,hogy elmagyarázzam

Ugrifüles

Nem akartalak megbántani...nekem egy nő ne tanítson nem neked szólt,hanem a Mi asszonyunknak és ott volt egy hosszú vigyorgós jel is utána csonyabb rendűnek ,mint a férfiakat,viszont a Mária kultuszt nagyon utálom.Egyébként köszi a válaszod,eléggé korekt volt,szerintem ez volt a legnormálisabb és igazat adok neked ezekben a dolgokban.Megfogadom a tanácsidat.:)

Aranyviktor

Köszi ,hogy drukkolsz

Nem vagyok farizeus ,de hiszem ,hogy az Úr ad feleséget

A ház és marha atyától való örökség; az Úrtól van pedig az értelmes feleség.

Pd.9

Megnyerte a jót, a ki talált feleséget, és vett jóakaratot az Úrtól

Pd.18

Brumimackó

Nem titkárnőként kezelem ezt a lányt ,hanem szerelmes vagyok belé ,ha tudod mi ez.
A furkó beszólásaidat tartsd meg magadnak.te voltál az egyetlen aki nem értette meg miről van szó.Tisztában vagyok vele ,ugyanis nem vagyok hülye,hogy egy kapcsolat két emberen múlik,ezért vagyok bizonytalan(ENDI FIGYELJ)nem tudom,hogy ő szeretne velem megismerkedni vagy nem erre nem kaptam egyértelmű választ.Világos??

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.27 0 0 10
Csakhogy az nem igei lesz, hanem hozzáadás az igéhez.
aranyviktor Creative Commons License 2000.04.27 0 0 9
Babfej barátom!

Az ismerkedésre meg azt tudom mondani, csak lazán, görcsmentesen. Add önmagad, olyannak, amilyen vagy! Légy természetes! Lehetsz esetlen is, akkor is vonzóbb vagy, mintha mesterkélt lennél!

Sajna nem minden szerelem nyer viszonzást, én is sokat szenvedtem életem során ettől. Ha így jársz, vedd felkeresztedet és cipeld. Előbb-utóbb majd egy másik lányba leszel szerelmes, és majd lesz egy, aki viszonozza szerelmedet! Biztos vagyok benne!

Drukkolok Neked!

Uplávi hotrem!

avi

aranyviktor Creative Commons License 2000.04.27 0 0 8
Babfejkém!

Mi van akkor, ha esetleg nem Isten választja ki a párokat egymásnak, hanem miránk, emberekre bízza, hogy kit választunk? Ez is elképzelhető?

Mi van, ha nem kell mindent "igei alapon" tennünk? Könyörgöm! Végül kitaláljuk, hogyan kell igei alapon öltözködni, majd igei alapon fogat mosni. Nem ismerős ez 2.000 évvel ezelőttről? F-fel kezdődtek és arizeussal végződtek. Mindent igei alapon cselekedtek, csak egésznek a torka volt véres.

Náhlukim uplávim!

avi

Előzmény: Babfej (-)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2000.04.26 0 0 7
Kedves Babfej,

egy társkapcsolat, jegyesség, házasság akkor lehet sikeres és boldog, ha mindkét fél ugyanazt akarja: azt, hogy MINDKETTEJÜKNEK jó legyen.
Ne csak azt nézd, hogy Neked mi a jó!
Nem adott egyértelmű választ? Mire? Arra, hogy tetszel-e neki? Honnan tudhatná, mikor még nem is ismer? Attól még nem ismeritek egymást, hogy már beszélgettetek kétszer!!!

Adj neki időt és alkalmat, hogy megismerhessen, s közben törekedj Te is megismerni őt. Türelem!
Egy házasság nemcsak szerelem, hanem picit több annál: szövetség jóban-rosszban. Vajon tudod már, hogy rosszban is képes lennél kitartani mellette? És tudod már, hogy ő képes lenne-e a rosszban is kitartani melletted? Amig ezt nem tudjátok egymásról, addig biztosan nem ismeritek egymást. Ehhez pedig idő kell, és őszinteség egymás felé, önmagad és a választottad hibáinak a felvállalása is..

Minden kapcsolatot minden résztvevője alakit, a sikerek is közösek, a kudarcok is.

Szóval légy türelmes, és arra is figyelj, hogy ő mit akar. És tartsd azt tiszteletben...

(de nem kötelező rám hallgatnod, hiszen én is csak egy nő vagyok :) )

Isten segitsen a kapcsolatodban! De azért Te is tégy meg érte minden Tőled telhetőt :)

ugri

Brumimackó Creative Commons License 2000.04.26 0 0 6
Jé! Az ember néha el sem hiszi, hogy 2000-et írunk...

...már 2-szer beszéltem vele és soha nem kaptam egyértelmű választ.

Ez kicsit olyan, mintha a titkárnődnek szóltál volna ki kávéért. Már kétszer! Bazmeg! Mit képzelsz te?

Ja és nyugi nem a pásztor választ,hanem én.

Tévedsz. Két ember választ. Persze... lásd alább.

egy nő nekem ne tanítson

Mármost ha a szmájli ide tartozik, akkor bocs. De ha ezt mondtad neki is (kétszer), akkor hamarosan számíthatsz egyértelmű válaszra. Különben meg ha isten, Manitu vagy Pumukli segítségére számítasz egy ilyen kapcsolat későbbi fázisaiban is... maradjunk annál, hogy érdekes lesz, különben megint blaszfém leszek.

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.25 0 0 5
Kedves Babfej!
Írtad:
"már 2-szer beszéltem vele és soha nem kaptam egyértelmű választ."
Lehet egy kérdésem? Mire nem kaptál választ???
Nem értelek. Egyelőre össze akarsz vele ismerkedni nem? Erre nem adott választ?
Babfej Creative Commons License 2000.04.25 0 0 4
Kedves Álomhajós

A szerelem meg van,legalábbis részemről,de szerintem egy nőt nem lehet kiszámitani,már 2-szer beszéltem vele és soha nem kaptam egyértelmű választ.Arra a feleletre,hogy ez nem így működik végképp nem tudom mit reagáljak.Van egy sejtésem,de ezt még nem szeretném egyenlőre leírni
Ja és nyugi nem a pásztor választ,hanem én.

Udvari:)))

Mond meg a Ti asszonyotoknak hozzám inkább ne beszéljen,egy nő nekem ne tanítson ;)) :))))9

udvari Creative Commons License 2000.04.25 0 0 3
Kedves Babfej !

lehet hogy a jel szig. felekezet függő gondolom a pápistáknál a Mi Asszonyunk adja a tudtára az embereknek :)))))))))

Szia

ui:Mexikóban biztosan :)))))))))))9

Előzmény: Babfej (-)
alomhajos Creative Commons License 2000.04.24 0 0 2
Szia Babfej!

Tegyük fel, hogy Isten választotta ki számodra azt a nőt, ez esetben abban a boldog tudatban leszel, hogy igen, ő a Nagy Ő, teljes lelkedből, teljes szívedből fogod szeretni, hisz ő a kiválasztott.
Tegyük fel, hogy bizonyos jelekből arra következtetsz, hogy nem ő a Nagy Ő, ezért aztán ez a tudat közétek, a szeretetek közé fog állni és a végén minden elromlik. Pedig lehet, hogy a jeleket értelmezted rosszul és valóban Ő volt a kiválasztott. Ez lenne ám az ördögi csapda.

Egyébként ha úgy érzed, hogy testileg, lelkileg, morális értékekekben egymásra találtatok, "egy húron pendültök" akkor szerintem ez nem fontos. Ha Isten fontosnak tartja, hogy ezt megtudd, akkor majd minden kétséget kizáróan tudatja veled. Emlékezz Józsefre amikor fel akarta bontani Máriával a jegyességet, vagy amikor később József figyelmeztetést kapott álmában, hogy meneküljenek Egyiptomba.

És végül mégvalami: úgy hallottam, hogy némely gyülekezetben vagy egyházban az elöljáró vagy a lelkész, Istenre hivatkozva mondja meg azt, hogy ki kinek legyen a jegyese, házastársa. Én személyszerint nem szoktam hagyni és nem tűrőm el azt, hogy más ember beleszóljon a magánéletembe.
(Nem szeretném, ha a topicban erról vita nyílna, akármelyik gyülekezetekről vagy vallásokról legyen is szó.)

Szia,
áh.

Babfej Creative Commons License 2000.04.24 0 0 1
Nem várok nagy jelet,és nem vagyok superszellemi.Csak tanácsot kértem
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.24 0 0 0
jaj, csak át ne menj szuperszellemibe... Isten választotta ki... ugyan, ennek nem kell valami nagy JELET várni!
Babfej Creative Commons License 2000.04.24 0 0 topiknyitó
Arra lennék kíváncsi,honnan tudja az ember,hogy egy lányt isten választott ki a számára.
Mi az igei megismerkedés módja.stb

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!