ugy tunik -bar leszoktam az aktiv forumozasrol- gyogyult valamelyest a rendszer. Evek tavlatabol, azert nagyobb jovot josoltam. Kar, hogy aprosagok es a vezetok impotenciaja miatt tobb ezer embert elveszitett a site. Pedig tenyleg nem volt nehez felismerni a tendenciakat....Az Index gardajaval tenyleg csak ennyire vinni (papiron franko) komolyan botorsag volt. En igazabol csak annak a nagycsomo embernek a rengeteg folos energiaja miatt sajnalkozok, akik a mai korban tenyleg velemenyformalok lehetnenek.
addig nincs is baj, amig egy egész topic költözik el, de amikor 2-3 régi ismerős hagy fel a fórumozással, mert beleun, vagy egyszerűen nála nem is működik... na az mindig szomorú :(((
Az biztos, hogy már nem kell sokat kibírni, mert ha ez még egy rövid ideig így megy, akkor úgyis beindul egy újabb elvándorlási hullám, és megint használható lesz egy ideig.
az egy 486oson fut :)) fogalmam sincs, annyit mondtak, hogy a test pillanatnyilag egy külön gépen fut, a fórum szerintem csak a szokásos haldoklását futja
nekem is ez volt az egyik első javaslatom, hogy a lehető legtöbbet tartság meg a régi cucc kinézetéből.. majd meglátjuk, szerintem még pár hónap mire oda eljutunk, hogy szavazni lehet a dizájnról [ha lehet]
hali,
ha számit, akkor szvsz a jelenleginél sokkal bonyolultabb design nem feltétlen kell, mert akkor meg vagy azért lesz lassú, vagy cserélhetjük a klienseket :)
a mostani szerintem tetszetős, nincs túlcsicsázva (sok portál úgy néz ki, mint egy karácsonyfa, 5 percig jó móka, de utána csak idegesit), és gondolom nem is a design eszi az erőforrásokat :)
zajlik az új cucc tesztelése.. tudom, hogy korai még bármit is elkabajálni, szóval semmi tüzijáték, meg pezsgő nyitogatása.. pillanatnyilag ott tartunk, hogy van egy felület amit a fejlesztők, a modik próbálgatnak és röpködnek a hibalisták :)) belépni, írni már lehet, de még sokmindent kell reszelni, dizájn még nincs de még az is lehet, hogy tényleg lesz valami ebből az egészből.. [hogy hány hét, hány hónap mire valóban oda lehet rakni a cuccot sok fórumközönség kezeügyébe, azt még nem látom]
Erre a hozzászólásra is várnom kelett egy darabig.
Szóval indexéknél az a szomorú tény, hogy a pénzt kivenni nagyon szeretjük a boltból, de betenni,beruházni hogy netán normálisan müködjön,no azt nagyon nem szeretjük.
Nekem beállítás szerint a topikok, ill. a topikokon belül a hozászólások is 100-asával jönnek. Utóbbi viszont úgy tűnik, a Közlemények-re nem vonatkozik, ott 50-esével látom a hozzászólásokat. Ez adddig nem probléma, amíg csak nézegetem a hozzászólásokat (ált. csak nézegetem), de spec. most előbb megnéztem a 'moderator' adatait (hogy hány hozzászólása van :-D), majd nyomtam egy backet (vsszaállt a Közlemények), majd még egyet. Ezzel kikerültem a Törzsasztalba, de a topikokat már 50-esével láttam... Na most ugye nekem, mint fent leírtam volt, beállítás szerint 100-asával kéne, szal itten asszem vmi hiba van.
Ezeket a szavakat te írtad ide pontosan 9 hónapja:
"Meglehetős gáz van, ezt nem kell mondani, látja (vagy inkább nem látja) mindenki a saját szemével. Fórumunk lassú, mint csiga az akácerdőben.
Lehetne ezt pozitíve tálalni: irtózatosan megnőtt a forgalom, december óta megduplázódott a naponta érkező hozzászólások száma, satöbbi, satöbbi, ez igaz is, és ebből kerekedik a baj kifele.
Tudniillik Keki 1997-ben írta a fórumok szoftverét, a Törzsasztal 1.0-át, akkor tán tizedekkora sem volt a terhelés. Úgy tűnik, mostanra a 2.0 is elkészült az erejével. Próbáltunk már mindent, pakoltuk egyik szerverről a másikra, birizgáltunk hálókártyát, sávszélességet, adatbázist, oprendszert, tűzcsapot, hatos anyát, semmi sem segített, a Törzsasztalt mindenestül újra kell írni, más programnyelven, erőforrástakarékosabb formában.
Keki már nekiállt, ezt csinálja éjjel-nappal, tilos hozzá szólni, etetni, piszkálni, izgatni. Azt mondja, két hét alatt megírja.
Addig is megpróbálunk mindent, hogy működjenek a fórumok, de számottevő sebességnövekedést aligha tudunk elérni.
Türelmeteket kérjük tehát, két hét múlva - ha Isten is megsegít - újra hasít majd a Tasztal, lehet megint növelni a forgalmat.
Reméljük jövőre már az új program is berogyaszt. :-)
Köszönettel:
Uj Péter"
Ezt írhatnád akár ma is.
Írhatnád, de remélem nem írnád, nem lenne merszed ezt újra ide írni, mert
- minden topicodat látványosan magára hagyod,
- a lassulásokra, hibákra panaszkodó hűséges idejárókat nem vagytok hajlandóak informálni (persze vannak ellenpéldák, de ezek sokkal inkább a nagy számok törvényét igazolják, mintsem a szükséges hozzáállásbeli változás jelei lennének).
- te is tisztában vagy vele, ezek a szavak többet nem hangzának hitelesnek tőled ...
Na még egy kis Piazza:
Beírom a hozzászólást, leokézom, frame reload (mert a linkek még nem jók, sajnos), de nem jelenik meg. Vmiért mintha nem menne át a hozzászólás, ill. nem is megy át, pedig a Piazza nem akad le, a többiek közben beszélgetnek :-) Ez vajon miért van?