Keresés

Részletes keresés

pestiutca12 Creative Commons License 2000.04.13 0 0 7
Monika, sajnos nem ismertem. Ahogy irtam, mi körülbelül 14 évesek lehettünk 1948-49-ben amikor a Baár-Madast államositották és minket szétszortak az ország különbözö helyeire. Anyosod mikor jart oda?
Előzmény: Kádár Mónika (6)
Kádár Mónika Creative Commons License 2000.04.13 0 0 6
pestiutca, nem ismerted az anyósomat? Mandula Dorottya néven futott akkoriban.
pestiutca12 Creative Commons License 2000.04.13 0 0 5
ZöPö, te akkor mar az uj generacio vagy, kivancsi lennék, te hogy szeretted ott? Milyen emlékeid vannak?
Előzmény: ZöPö (4)
ZöPö Creative Commons License 2000.04.13 0 0 4
:-))

Az enyém úgy '78 és '82 között...

Előzmény: MaCS (1)
pestiutca12 Creative Commons License 2000.04.13 0 0 3
Kedves Myprint
Sajnos nem tudom hogy mi lett a mi szeretett iskolankbol, miutan a kommunisták tonkretettek, majd vegul ujra visszajutott egyházi kezekbe. Mikor en oda jartam a 47-48-as evek korul, akkor az egy leany gimnazium volt, a fiuk a Lonyai gimnaziumba jartak, ami a testvér iskola volt. Nekunk nagyon kedves emlekeink maradtak meg az ott töltött évekrol, épp ugy mint akkori tanarainkrol. Törödtek velünk, fontos volt mindegyikünk életének alakulasa a számukra. Nem tudom mit ertesz az alatt hogy:"mi annál azert szabadabban neveltük (a fiunkat)", mi nagyon élveztük az ottani életünket,egyatalan nem éreztük magunkat "fogságban". Ennyi ido utan is jol esik visszaemlékezni azokra az idokre es csak remelni tudjuk, hogy talan olvasni fogják nehanyan ezt a forumot és sikerul tobbunkrol is hirt hallani.
Előzmény: myprint (2)
myprint Creative Commons License 2000.04.13 0 0 2
Én 47 éve itt élek Magyarországon és még nem voltam a Baár-Madasban, de a fiam majdnem oda jelentkezett diáknak!
Szerencsés véletlen folytán sikerült a netről letölteni az iskola házi rendjét - akkor döntöttünk úgy, hogy mégsem a Baár-Madas a neki való hely, annál azért szabadabban neveltük!
Pedig felvették volna!
Előzmény: pestiutca12 (-)
MaCS Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1
Halihó!

Bentlakó nem voltam, de a lelkem bizony ott lakott 1984-től 88-ig.

Üdv: MaCS

Gini Creative Commons License 2000.04.13 0 0 0

Én sajna 0-át voltam bentlakó, de szivesen hallgatnám a két lábon járó történelmeket itt, mert ez valami pokoli izgi! Meséljetek, milyen volt akkor Budapest és a suli és minden?
pestiutca12 Creative Commons License 2000.04.13 0 0 topiknyitó
En mar 44 eve Amerikaban elek de sokszor eszembe jutnak iskolas éveim a Baár-Madasi Intezetben. Mi, ha jol emlekszem 7-ik osztalyba jartunk amikor a "drága felszbaditok" államositották az iskolát és bennunket szetszortak a szelrozsa minden iranyaba. Mult osszel otthon voltam es legnagyobb örömömre sikerult 5 osztalytarsunkkal és Györkös Judit nénivel egy kis talalkozot osszehozni. Aggodtunk, hogy annyi ido utan nem fogjuk majd egymast megismerni de (bar mindannyian sokat valtoztunk - hogy szépen fejezzem magam ki -) valahogy "ott lent mélyen" mindannyian éreztük, hogy ki az aki hozzank tartozik. Ha te is bentlako voltal ebben a nagyszerü iskolában, vagy tudsz valakiröl aki oda jart, nagyon szeretnenk hallani rolad.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!