Keresés

Részletes keresés

Quasimodo Creative Commons License 2002.10.16 0 0 17
Láttam. Meg azt is amikor a srácok a teleház helyett hozzám jöttek számítógépezni meg netezni.Meg azt is láttam ahogy elszaporodtak a gépek az otthonokban, és se hozzám nem jöttek többet, se a teleházba.
Előzmény: heady (16)
heady Creative Commons License 2002.10.15 0 0 16
Láttál már akár egyet is közelről? A működését?
Előzmény: Quasimodo (15)
Quasimodo Creative Commons License 2002.10.15 0 0 15
Miért?
heady Creative Commons License 2002.10.14 0 0 14
Sajna nem 10 éve, hanem 6-7 éve ért meg rá az idő, teremtődtek meg a feltételek, kezdett a net elterjedni. Szerintem szügség van rájuk.
Előzmény: Quasimodo (13)
Quasimodo Creative Commons License 2002.10.14 0 0 13
Én akkor is azt mondom, amit az állam a teleházakra elköltött, az kidobott pénz. Talán 10 évvel ezelőtt lett volna értelme.
heady Creative Commons License 2002.10.14 0 0 12
Hosszú lenne leírni a teleházak történetét /európai és hazai/, rendeltetését, működését, megalakulását, hálozatukat stb. Jómagam, mint egy kis kisalföldi faluban felnőtt, bár ezer éve már elkerült emberke láttam, ahogy megszervezték a teleházat, ha jól tudom, az országban a másodikat. A húgom volt a motorja az egésznek, 20 évesen szuper munkát végzett a többi lelkes fiatallal. A teleházakat tipikusan nem városokra, hanem kis falvaknak találták ki. Sőt, még az én falum is speciális helyzetben van, mert nyugat-magyarországiként fejlett, már akkor volt net a suliban sőt az otthonokban is, az információáramlás megoldott volt. Elsősorban az ún. zsáktelepüléskre találták ki, és ott segít valójában. Nem mondok több védőbeszédet, mert vagy ismeri őket valaki, vagy nem. Csak annyit, hogy ha a civil szerveződésekről, és az alulról jövő, nem felülről irányított képződményekről beszélnük, a teleházak ennek ragyogó példái. /Az, ha néha mellémegy az eredeti szándékhoz képest, az embereken múlik. Mint minden.../

Üdv

Előzmény: Quasimodo (-)
Quasimodo Creative Commons License 2002.10.12 0 0 11
Azt a beszólást lehet, hogy az Internettón olvastad a Haldoklanak-e a teleházak? c. topicban. Ott elég sok hozzászólás volt csak a végén eldurvult a dolog.
Egyébként a teleházak nem kellenek a kutyának sem, annál is inkább miután ma már a falvakban is minden ötödik házban van gép, a krapekok meg egymáshoz járnak számítógépezni. A teleház szövetség csak egy feneketlen zsák ahova az állam sok millió Forintot beletett feleslegesen.
Előzmény: morticia addams (10)
morticia addams Creative Commons License 2002.10.12 0 0 10
meg, de minek.
eccer valaki beszólt, azóta is azt a -szerintem zseniális- hozzászólást hajkurászom, ami a teleházakat a közbudikhoz hasonlította (sarkítva fogalmaztam)
tényleg olyan az egész, -mellesleg van ilyen, a maga korában haladó szellemiségěnek ítélt lakóházépítás- maradvány még pl. Budapesten is, ahol a WC, zuhany -használathoz ki kell gyalogolnod a folyosóra. hát, nem vagyok meggyôzôdve arról, hogy a megoldás túlságosan népszerě lenne.
szerintem nem kellenek nekünk a teleházak. sokkal inkább szükségünk lenne néhány tollvonásra. és arra, hogy az állam ne a Matávot, hanem az eddig is ingyenes hozzáférést biztosító Freestartot, és a hozzá hasonlókat(kevesen vannak) támogassa.
Előzmény: Quasimodo (9)
Quasimodo Creative Commons License 2002.10.11 0 0 9
Ez a topic még megvan?
rayn Creative Commons License 2002.01.05 0 0 8
Én nemrég láttam egy teleházat, be is mentem, de üres volt. A mellette levő kocsmákban voltak inkább. Ez mondjuk egy munkanapon délelőtt volt.
És egy Biri nevű településen.

Régebben mutatott egy ismerősőm egy könyvet, ami a teleházakat mutatja be (vagy mi) és pozitívan beszélt a teleházakról.

Előzmény: transziloz (7)
transziloz Creative Commons License 2002.01.05 0 0 7
Ha bekerülnek a keresőkbe az oldalak, akkor talán többen fognak odatalálni. Elsősorban olyan információkra gondoltam, amelyek a szélesebb közönséget is érdekelhetik, nem csak a helyieket. Például minden falusi iskolát elneveztek valakiről. Na, erről a fickóról egy csomó infót össze lehetne gyűjteni, és felrakni a netre. Ugyanezt megcsinálni a falu ismertebb embereivel, a környéken történt nevezetesebb eseményekkel, és így tovább. Persze ezt általában senki nem csinálja, mert lusta dögök vagyunk.
Én egyszer összegyűjtöttem néhány dolgot a saját településünkről, de azt is csak azért, mert ezzel letudtam a szakmai gyakorlatom, meg ráadásul fizettek is érte. Az már más kérdés, hogy tavaly ősszel szépen leszedték az egészet a netről, mert túl soknak találták azt a havi nem tudom, hány ezer forintot a tárhelyért.
Előzmény: Quasimodo (6)
Quasimodo Creative Commons License 2001.12.30 0 0 6
Ez nagyon szép, de sajnos nem igazán keresi senki ezeket az információkat. Nézd csak meg hány látogatót írnak ki a teleházak honlapjai
transziloz Creative Commons License 2001.09.09 0 0 5
http://www.telehaz.hu

És hogy a kérdésre is válaszoljak. Szerintem elsősorban azért fontosak a teleházak, mert ezeken keresztül egy csomó hasznos információ felkerülhet a netre. Infok a teklepülésekről, történetükről, az ott folyó munkáról, neves személyiségekről sat. Ez fontos, mert egyébként magyar nyelvű érdemi információból nagyon kevés van.

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.09 0 0 4
Hogyan kell Teleházat alapítani, működtetni?
Quasimodo Creative Commons License 2000.04.24 0 0 3
Ehe...
Előzmény: Quasimodo (2)
Quasimodo Creative Commons License 2000.04.14 0 0 2
Hmm...
Quasimodo Creative Commons License 2000.04.12 0 0 1
Jártál már ilyenben?
Előzmény: Gini (0)
Gini Creative Commons License 2000.04.12 0 0 0

Szerény véleményem szerint, 0 teleház kell nekünk..
Előzmény: Quasimodo (-)
Quasimodo Creative Commons License 2000.04.12 0 0 topiknyitó
Kellenek nekünk?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!