Hát biza feltörtek az emlékek... Ark és egy pár szomszéd ma voltak Nagymaroson (már némi rutinnal a homoklapátolás terén). Bizony ez sokkal durvább, mint anno a Tiszán volt, viszont a szervezés és az összefogás felnőtt a feladathoz.
Nagyon-nagyon régen fórumoztam, most viszont ez nagyon aktuális.
Nagymarostól lefele csütörtöktől szombatig biztosan lesz védekezés, tehát Pestről indulva Dunakeszi, Göd, Sződ, Vác, a dunakanyari települések biztos érintettek lesznek!
Ha estig olyan hírek jönnek, ami alapján biztosra vehető, hogy van még pakolandó homokzsák, úgy késő este vagy holnap reggel utazon a Bódva partjára. Hely lesz az autóban, emailcímem nyilvános.
(Annak ellenére, hogy személyes részvételt nem feltétlenül tudok ígérni a szervezésbe ill. lapátolásban, csak emlékeztetnék, ez remek kezdeményezés volt a mostanihoz hasonló helyzetekben annak idején.)
RAMBOval beszéltünk róla, azt hiszem, szombaton keresünk helyet, de nem hinném, hogy most a Tiszáig el kellene mennünk... Ha találunk telefonszámot és/vagy valahonnan megtudjuk, hol kell ember, akkor megyünk. Ha Trebb szerint el tudjuk magunkat foglalni Nagymaroson, akkor akár oda is.
Dunakeszi a telefonon nem elérhető (lemerült, vagy más oka van, nem tudom) Dunakeszin a Csellengő állatmenhelyet elönti az árvíz.
Jelenleg zsákolnak, de a vezetőnőnek még autója sincs nem tudja kimenteni a kutyákat.
Megfulladnak......
A 2-es út 16-os km.-nél vannak
Aki tud menjen segíteni, kutyákat elhozni!!! Kb. 1 hétre kell befogadni, amig az ár elvonul!
Aki tud újabb információt, kérem jelezzen vissza: Kis Péter 06-20-9339-122.
Eddig próbál segíteni:
- Rex - Vác -Tatabánya befogadna 10 kiskutyát két kennelbe, de elkellene oda szállítani, mert nincs fuvareszköz. 06-20-238-50-44 - Szentendre befogadná a soproni mudikat, de szállítás kellene.”
„Tököl Elek Ágh is megy!
És sajnos folyamatosan kapjuk a telefonokat, hogy mások is bajba kerülhetnek... Tököl pl. Baja...”
„Baja nincsárvizveszélyben! Most beszáltem a Gaál Gyurival.”
Netboard-ról bemásolva - ha valaki tud, kérik, hogy segítsen, sürgős! Részletek a http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=6711 címen.
"Dunakeszin a Csellengő állatmenhelyet 1-2 órán belül elönti a Duna! A víz már a menhely oldalán jön fel. A rendőrök most zárják le a 2-es utat. A nő a lányával próbálja menteni a kutyákat, de a rendőrök felszólították, hogy hagyja el a helyet. Mi lesz az ott lévő kutyákkal. Nem tud valaki, vagy valakik segíteni nekik a közelből?
915. Elküldve: Ma, 14:22:14 [2.] -------------------------------------------------------------------------------- Amich felhívta őket. A kutyákat nem viszik el. Zsákolni várnak embereket.
916. Elküldve: Ma, 15:01:19 [1.]
-------------------------------------------------------------------------------- Most mondták be a Danubiuson a hírekben, hogy ember kellene zsákolni, meg jó lenne, ha pár napra lenne befogadó is.
A Csellengő Kisállatmenhely Alapítvány / Dunakeszi 06-20-421-12-29 telszáma. A menhely címe: 2120 Dunakeszi, Pestrejáró ú. 124/ 2."
Te jószagú menő-manó! De régen jártam erre! Hát mi Arkkal igencsak kihagyjuk idén (is) a tiszai lapátolást. Lapátolunk eleget a házikónkon (jövőre jó lenne beköltözni). Illetve főleg ő lapátol, én inkább csak ügyintézek. :-))) Oda van kedvetek jönni lapátolni? :-))))))) (Na jó, csak vicc volt.)
Trebb: kicsit le vagyok maradva... bocsi. ARGENTÍNA????? Hogy kerültél oda? Persze azóta már biztos egészen máshol vagy. Atyagatya. Ha van időd és kedved, akkor persze küldheted a mailt, miért és hogyan kerültél oda, meg mi történt veled azóta?
Mi jövő héten megyünk nyaralni a Zemplénbe, kilencen. Az egyik napra vizitúra lett tervezve a Bordogra vagy a Hernádra. Elhúzódó árhullám esetén ebből vadvízi evezés vagy zsákhordás lesz.
Éjjel fél háromig voltam ott, jópár nyergesvontatónyi homokot pakoltunk bele a zsákokba. A híradásokból úgy hallottam, 260 önkéntes dolgozott ott, ez kb. reális. Most már le van zárva a sziget, csak egy-két figyelőembert és bobcat-et láttam közlekedni, a gátak magasítását már befejezték. Kiemelkedő ellátást kaptunk: ásványvíz, gyümölcslé, szendvics, kávé, meleg étel. :)
Emberek! Mi a helyzet! A mai napot a városon kívül töltöttem, mindenféle hírtől elvágva és most azt látom, hogy több helyen kritikus a helyzet! Hát senki nem jön lapátolni?
Én most kitekerek a Margitszigetre. Az Origo cikke szerint a sportuszodánál várják az önkénteseket.
Hozzáteszem, hogy én bizony nem fogom felhívni azt a zöld számot. A tavalyi tiszai tapasztalatok azt mutatják, hogy sokkal célszerűbb, ha az ember a helyszínen keres munkát.
Ez annyira Murphy! Most nálunk, otthon van a baj, erre itt vagyok az óceán túlpartján... ez igazán galádság. Most írta a Kedvesem, hogy már készülődnek a homokzsákokkal, egyebekkel a mélyebb részeken lakók Nagymaroson.