Keresés

Részletes keresés

blankas Creative Commons License 2000.10.26 0 0 7
számomra renaud szövegei nem mentesítik fel a zene alól
etienne daho ma is dolgozik keményen
és a rap senkit nem érdekel?
Előzmény: tracy (6)
tracy Creative Commons License 2000.10.11 0 0 6
A Mano Negra meg a Negresses Vertes nem rossz, de a király az Renaud, csak az a baj, hogy nehéz megszeretni, ha nem érted a szöveget, na de ha igen, akkor...
MarK Creative Commons License 2000.04.12 0 0 5
Ugyan nem kortárs, de nagyon érdekelne az Etienne Daho. A 80-as/90-es évek fordulóján "éltek", ha jól tudom és nem azonosak a Saint Etienne-nel. Amíg volt MCM otthon, felvettem néhány klipet tőlük, de semmi több. Itthon vajon hol lehetne kapni?
mud Creative Commons License 2000.04.12 0 0 4
Kortárs francia könnyűzene a Johnny Hollyday, vagy hogyirjak, mereza mumia meg mindig koncertezeik.
En speciel ket nevet tartok erdemesnek megemliteni, de mar ezek se mai gyerekek es nem egeszen konnyuek: Rita Mitsuko meg a jo oreg Gerard Manset. A tobbi az olyan, mintaz Yves Montand - halott.
BagolyMondja Creative Commons License 2000.04.11 0 0 3
Mano Negra - jó, igaz, spanyol kreálmány jórészt, énekelni meg 5 különböző nyelven szoktak (angol, francia, spanyol, portugál, arab). Néha nagyon agyament nekem, de azért gyakran bejön, pl. a Patchanka lemez pont. (One day I find me a magic dice...).
Saint Etienne-t nem ettem, utánanézek - milyen stílus?
A Négresses Vertes Heino de l'Ourcq halála óta nem ugyanaz már, a Mlah és a Famille Nombreuse színvonalát nem éri el a mellesleg nem rossz Zig-zague se a Green bus. A szövegek? Hát nem elemelkedett entellektüel dolgok. Kis költészet, kis romantika, sok baromkodás, néha viszont társadalmi mondanivaló mindennapi szinten ("ha hülye a gyerek is, jó lesz családi segélyre"). Innen a név is: Négresses Vertes = zöld néger nők. Egyébiránt arabok meg spanyolok, de ők sem nem fehérek, sem nem feketék, nem hajlandóak egyiket sem elismerni - legyenek akkor zöldek.
A Les Hurléments d'Leo-t a MaNcs kritikája alapján kerestem meg, és nagyon bejött: akusztikus tekerés ezerrel 12 számon át (mindjárt be is rakom), és a lexebb általam ismert lemezborító gyurmafigurákkal. Most látom, itt lesznek a Pepszigeten!!!!!!!! Yeah!
na pá: BagolyMondja
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.11 0 0 2
mano negra oxa és rulla, biztos azért mert értem a szövegeiket

negresses vertes:
Bagolymondja kolléga igazán írhatnál egy kis szösszenetet, arról, h mifélék a szövegek, vicces, vagy entellektüelles

szahtársi üdvözlettel

collčge des projeteurs de la construction de la réalité virtuelle aka valéptech.műveletlen

Eördögh Creative Commons License 2000.04.11 0 0 1
Patchankaaaa!!!
Hát perszer, hogy vagyunk itten. Noir Désir, LNV? Mano Negra nekem is nagyon. De azért jegyezzük meg, hogy a Mano Negra (bár francia földön működött és sok a francia szöveg benne) spanyol kreálmány (Manuel Chao és barátai).
És hogy konstruktív próbáljak lenni: Saint Étienne is nagyon aranyos.
_LaJoS_ Creative Commons License 2000.04.10 0 0 0
a fent nevezettek közül szerintem 0 ír ide a fórumra...
Előzmény: BagolyMondja (-)
BagolyMondja Creative Commons License 2000.04.10 0 0 topiknyitó
Noir Désir, Négresses Vertes, Louise Attaque, Mano Negra, Les Hurléments d'Léo, Pigalle, meg egy valag másik, akikről nekem fogalmam sincs vagy nem jut eszembe...
Vagyunk még itten?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!