"rossz helyen kapisgálsz"
Rossebet!
Tudtam, hogy ráugrik valaki, ezért írtam, hogy korai még. Egyébként is a topicgazda nem írta, hogy hasonlót a hasonlóval.
" Pláne, egy minden hájjal megkent 80 éves viharvert öreg rókát hogyan lehetne összehasonlítani pl.egy határozott, erőtől duzzadó,jól cselező,jó kiállású alcsutdobozi bányászgyerekkel. Én úgy gondolom, még korai."
Rossz helyen kapisgalsz, az az oreg nem miniszterelnok, hanem koztarsasagi elnok. Tehat ha osszehasonlitast akarsz akkor Goncz Arpadhoz kell hasonlitani.
Kedves zebUlon!
Semmi bajom, azon kívül, hogy kemény a szék, amin ülök. Itt nyugalom van.
Akárhányszor olvasom az MTI féloldalas összeállítást, minden sora az izraeli elnök erkölcsi lejáratásáról szól. Az is lehet persze, hogy ez csak a fordító és nem a szerkesztő hibája.
Hogy szükség van e a magyar és az izraeli politikusok tisztességi mutatóinak összehasonlítására, azt nem tudom. Talán nincs. Pláne, egy minden hájjal megkent 80 éves viharvert öreg rókát hogyan lehetne összehasonlítani pl.egy határozott, erőtől duzzadó,jól cselező,jó kiállású alcsutdobozi bányászgyerekkel. Én úgy gondolom, még korai.
Ennek egyszerü a magyarázata :
nem olyan politikai kultura uralkodik szép
hazánkban amely hiánytalanul megtanitott volna
a politikusi viselkedési és erkölcsi
szabályokra , igy elitélni az elnök Úrat
bizonytalanság miatt nem tudom.
Mielött kitör rajtad az üldözési mánia , olvasd
el a bevágott MTI hirt a-z ig .:-)
Másod sorban , de kizárólag csak miattad :)) a
dolog bizony hogy nem érdektelen !
Gondolj bele , hogy hány államfővel találkozik
Weizman elnök hivatali ideje alatt. Remélem Te is
ugy gondolod , hogy nem mindegy az kivel ül az
ember egy asztalnál.
No de igazából attól kellet volna izgalmi állapotba kerülnöd , hogy véleményem szerint
a mieink között feltünés nélkül elvegyülhetne az
elnök Úr.
"nálunk egy ilyen ügy fel sem tünne"
Az idézett események Izrael belügyének tekintendők. Ha a történetnek lenne magyar vonatkozása, megértném a buzgalmadat kedves zebUlon, de így, már a távolság miatt is a dolog érdektelen.
Azt persze érdemes tudni, hogy ha igaz hogy ez egy MTI hír, (összeállítás!!) miért csak a Weizman számára negativ értékelések hangzanak el. Nem tudjuk, hogy mit mond erről pl. az érintett.
Az izraeliek szerint per nélkül kell az államfőnek távoznia posztjáról
2000. április 7., péntek, 15.27
Izraelben a közvélemény és az újságírók többsége szerint is a csalással és a hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolt Ezer Weizman államfőnek le kell mondania tisztségéről, de anélkül hogy vádat emelnének ellene. Az elnökről ugyanis kiderült: évekkel ezelőtt több részletben 450 ezer dollárt fogadott el egy francia üzletembertől.
A rendőrség csütörtökön nyilvánosságra hozta a Weizman ellen lefolytatott vizsgálat eredményét. Ezután a Jediót Ahronót című izraeli napilap közvélemény-kutatást készített, és az a pénteki számban megjelent. E szerint az izraeli lakosság 56 százaléka úgy véli, az államfőnek távoznia kell, 43 százalék szerint nem kell, 1 százalék pedig nem válaszolt. A lap a felmérést 509 ember körében végezte, a hibahatár 4,5 százalék.
A sajtó szintén támadásba lendült. A Maariv című lap szerkesztőségi cikkében leszögezi: Weizman "nem méltó az államfői posztra". Az angol nyelvű Jerusalem Post szintén követelte az államfő lemondását. "Soha nem késő megmenteni a nemzetet attól, hogy egy erkölcsileg nyomorék elnök álljon az élén" - írta az újság.
A három hónapig tartó vizsgálat lezárása után a rendőrség olyan javaslatot nyújtott be az ügyészségnek, hogy ne emeljen vádat Weizman ellen, mert nem találtak elegendő terhelő bizonyítékot, noha bűnösnek találják csalásban és a hatalommal való visszaélésben, de ezek a bűncselekmények elévültek.
Mint korábban ismertté vált, Weizman éveken át pénzadományokat fogadott el Edouard Saroussi milliárdos francia üzletembertől, összesen 450 ezer dollár értékben. Az ügyészségnek döntenie kell arról, hogy elfogadja-e a rendőrség ajánlását, vagy vád alá helyezi Weizmant. (Általában el szokták fogadni a rendőrség ajánlását.)
Weizman úgy nyilatkozott: megkönnyebbülve veszi tudomásul, hogy befejeződött a vizsgálat, és hogy a rendőrség lezártnak tekinti az ügyet.
A vizsgálat eredményének hatására a parlamenti képviselők többsége szintén arra az álláspontra helyezkedett, hogy Weizmannak távoznia kell hivatalából. A legtöbb hírmagyarázó szerint az államfő egy-két hónapon belül egészségi okokra hivatkozva le fog mondani.
(MTI)
Szerintem nem !
/Nálunk egy ilyen ügy fel sem tünne ! :-))/