Keresés

Részletes keresés

Woodoo Woodpecker Creative Commons License 2020.03.23 0 0 65

Azért mert benne se voltam, kimaradtam vagy lekéstem ezt a járatot.

Paleokrites Creative Commons License 2000.04.11 0 0 64
Kedves CC!

Azt idézted: 1 Tim 2:4. A ki azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson.

Én is arról beszélek, hogy az igazság ismeretére jusson el az ember....!

Tisztelettel: Paleo

:)))

Előzmény: CC (62)
CC Creative Commons License 2000.04.11 0 0 63
szenvedet+t
Előzmény: CC (62)
CC Creative Commons License 2000.04.11 0 0 62
Paleo,

nem arról beszélek, hogy ki halotta már Jézus nevét, vagy ki ismer egy két sztoryt, hanem arról, hogy van e bátorságod, bölcsességed, keneted arra, hogy szembesítsd őket, azzal, hogy meg kell térniük, különben a default sorsuk a kárhozat. Jézus meghalt a Koponya hegyén, szenvedet az emberek bűneiért, de ha nem térnek meg a bűnökből, ez számukra semmit sem használ.

Az is gyümölcs, amiről te beszélsz, de nem csak ilyen van. Kell olyan gyümölcs is, hogy bűnösök szívből megtérjenek a beszédedre. Az ilyet könnyebb is bemutatni.

Nem számonkérlek, a megtérést Isten munkálja ki, és vannak, akik kevesebb ilyen gyümölcsöt teremnek és vannak, akik többet.

1 Tim 2:4. A ki azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson.

ÜDV, CC.

Előzmény: Paleokrites (58)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.10 0 0 61
Szia Álomhajós!

Köszönöm a felvilágosítást.Egyébként életemben először voltam istentiszteleten,de valahogy még mindig olyan távol vagyok a vallástól.Nem tudom felfogni az egészet.Ráadásul a pap nagyon ordibált,aminek szerintem nem sok értelme volt.Az emberek pedig úgy figyeltek rá,mintha ő lenne az Isten.Az a sok idős,tapasztalt ember hallgatta,ahogy átszellemült arccal beszél a tiszteletes.Én pedig az embereket figyeltem.Volt ott egy kisfiú is,aki már tök unta az egészet,és nem értem,miért kell egy ötéves/természetes hitű/ gyereket templomba cipelni.

Tisztelettel:
emberimádó

Előzmény: alomhajos (52)
udvari Creative Commons License 2000.04.10 0 0 60
Persze ez sem így hanem így van

gondolom a jócselekedetes valami elégtételt hangoztató felkezetből ragadt rajtad :)))

Galatákhoz 5:22 De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, Szívesség, Jóság, hűség, Szelídség, mértékletesség.

udvari Creative Commons License 2000.04.10 0 0 59
Hi Paleo !

A gyümölcsök pedig ezek: Szeretet, jóság, öröm, , kedvesség, szeretet, békeség, a szegények és árvák megsegítése...,stb...

Jó ..... nagyon...... jó...... hogy..... te...... mondod........... :)

Szia

Előzmény: Paleokrites (58)
Paleokrites Creative Commons License 2000.04.08 0 0 58
Kedves CC!

Szerinted melyik keresztény egyházban nem hirdetik Jézus tanításait?
Akkor kinek is tegyek tanúbizonyságot Jézusról?
KI nem hallott még Jézusról itt ma Magyarországon?
Ja te arról beszélsz, a felekezeti hitelvek által lefestett Jézus képről...,amiről még sokaknak tudomásuk se nincs?..., amelyikről csak a benfentes Pünkösdi mozgalmakban lévők tehetnek csak bizonyságot?....
Látom, hogy te se vagy tisztába egy két dologgal!
Ti mindent az Úrral takartok be? és mindig reá hivatkoztok ott is ahol nem kellene ?...
A gyümölcsök pedig ezek: Szeretet, jóság, öröm, , kedvesség, szeretet, békeség, a szegények és árvák megsegítése...,stb...

Előzmény: CC (50)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.08 0 0 57
Csak az igazságot kell keresni. Nem tudom mit értesz az alatt, hogy üdv. Hogy jól érezze magát az ember? Hát azt nem szabad.
Ha kemény az igazság, és nem tetszik, attól még igazság marad. Ezt kell szem előtt tartani. Nagyon kell vigyázni, odafigyelni hogy mik az ember indítékai, szándékai. Néha azt gondoljuk, hogy igazságot keresünk, pedig csak a saját vágyaink után járunk.
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.08 0 0 56
Csak az igazságot kell keresni. Nem tudom mit értesz az alatt, higy üdv. Hogy jól érezze magát az ember? Hát azt nem szabad.
Ha kemény az igazság, és nem tetszik, attól még igazság marad.
Fuly Creative Commons License 2000.04.07 0 0 55
ettől még egyáltalán nem biztos, hogy üdvének tárgya egybeesik az igazsággal

De nem biztos, hogy kizárja. Sőt, emberi igazság is rengeteg van... innen off...

Előzmény: canabis (54)
canabis Creative Commons License 2000.04.07 0 0 54
Kedves endi!

Pont azt tettem, amit utolsó mondataiddal javasoltál: törekedtem az igazság megismerésére. Ez nem mindig jó biznisz. Hamvas Béla kétféle embert különböztetett meg a Scientia sacra-ban: van aki az igazságot keresi, van aki az üdvöt. (Ha valaki netán nem fogná: az igazság gyakran gyötrelmes dolog, és semmi zárt ideológia vagy tanítás nem bírja hálójába fogni; másrészt sokmindenben merülhet el az ember üdvét keresve, több-kevesebb ideig vígasztalást is nyerhet benne, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy üdvének tárgya egybeesik az igazsággal.)

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.07 0 0 53
Ha valakivel talalkozol, inkabb a szemed es fuled tartsd nyitva mint a szad... akkor tudni fogod, mit kell mondani neki, vagy mit nem tudsz mondani neki, vagy tudod, hogy nem erdemes szolni egy szot sem...
Ha ezt nem tudod betartani, akkor lehet hogy a masik is ludas valamiben, de az biztos hogy benned sem stimmel valami...
MusaiC
alomhajos Creative Commons License 2000.04.07 0 0 52
Kedves Emberimádó!

Elég régen olvastam egy kedves apokrif történetet Vili honlapján s most elővakartam válaszul a kérdésedre (habár az nem nekem szólt).

"Amikor valaki Szent Jánoshoz egy élô fogolymadarat vitt - mint Cassianus mondja Gyűjteményében (Cassianus, Collationes, Coll. 24, 21. fej), tenyerébe véve megsimogatta. Egy ifjú látta ezt, és nevetve így szólt pajtásaihoz: "Nézzétek, ez az öreg úgy játszik ezzel a madárkával, mint egy gyermek." Szent János kitalálva, hogy mit mondott az ifjú, magához szólította, és megkérdezte, hogy (az ifjú) mit tart a kezében? Mikor az azt felelte, hogy egy íjat, az apostol azt kérdezte: "És mit csinálsz vele?" Mire az ifjú: "Madarakra és vadakra lövöldözünk." Erre az apostol: "És hogyan?" Akkor az ifjú felajzotta íját és megfeszítve tartotta kezében. De minthogy az apostol nem szólt erre semmit, az ifjú leeresztette az íjat. Mire János: "Fiam, miért eresztetted le az íjat?" Erre az: "Mert ha sokáig tartjuk megfeszítve, kisebb erôvel lövi ki a nyilakat." Az apostol erre azt mondta: "Ugyanilyen a törékeny emberi természet, kevesebb ereje lesz az elmélkedéshez, ha mindig a merevséghez ragaszkodva, vonakodik néha-néha engedni törékenységének. Hiszen a sas is magasabban röpül a többi madárnál, és tisztábban látja a napot, mégis leereszkedik a mélybe, ha a szükség úgy kívánja. Ugyanígy az emberi lélek is, mikor kis idôre felhagy az elmélkedéssel, új erôre kapva merészebben szárnyal az égiek felé. "

Szia, :o)
áh

Előzmény: Törölt nick (48)
CC Creative Commons License 2000.04.07 0 0 51
Hmm, pedig átszoktam olvasni mielőtt elküldöm! Na mindegy.

azok vannak akiknek nyitva van a füle = és vannak ott akiknek nyitva van a füle

:)))))

Előzmény: CC (50)
CC Creative Commons License 2000.04.07 0 0 50
Hűde érzékeny vagy Paleo! :))

Pedig nem kéne! Ha játszod itt az igazság kizárólagos hordozóját, ne csodálkozz, hogy előbb-utóbb valaki rákérdez, hogy "Mire föl vered itt magad?"!

Azt kérdezed "A te gyümölcsöd milyen fajta?".

Vannak egészen jó gyümölcsök az életemben, de eszem ágában sincs belemenni veled egy ilyen "gyümölcs ki gyümölcs" kardozásba. Nem azért kérdeztem, hogy te hogy állsz, mert versenyezni akarok veled. Hanem azért, hogy rádöbbentselek mennyire nincs kompetenciád ítélkezni olyan emberek fölött, akiknek viszont van szépen.

> ... kimenjek és téritgessem az embereket..

Olyan ember nincs a földkerekségen, aki meg tudná téríteni a másikat. Erre csak Isten Szelleme képes, de Jézus nem is azt mondta, hogy "térítsetek", hanem azt, hogy "hírdessétek". Ott ahol Jézus feltámadást és a bűnböcsánatot hírdetik, azok vannak akiknek nyitva van a füle, és képesek vele hallani is, azok meg fognak térni, megkeresztelkednek és betöltekeznek Isten Szellemével. Ennél jobb recept nem is kell! Persze nincsen is. :))

Jézus azt modta a tanítványainak, hogy tegyenek az Ő tanítványává mindenkit. Ha te magadat annak tartod, akkor ez (szerintem) rád is vonatkozik. :)

> És mond kedves barátom, hogy mit mondjak az érdeklődőknek???..., okítsál már ki.....esedezve kérem szerénységedet!

Én ugyan nem! Okítson téged az Isten! Ha nincsen hozzá bölcsességed, akkor Tőle kérjed ne tőlem! A Biblia azt állítja, hogy bátran megteheteted, mert fog adni, ha valódi hittel kéred.

> ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki? ... mit mondjak neki?

Hogy-hogy mit? Természetesen azt amit Isten akar annak a konkrét valakinek mondani! :))

De, ha már kiváncsi lettél az én véleményemre is :)), szerintem nem győzködni kell az embereket, hanem elmondani nekik, mi is a nagy helyzet. Aztán vagy megtérnek, vagy nem. De legalább tudni fogják, hogy meg kéne. :)

ÜDV, CC.

-

UI.: Ne értsd félre, nem kigúnyolni akartalak, mert a "... mit mondjak neki? " kérdés gyakran felmerül bennem is. Hiszen nem akarok senkit becsapni. És a kulcs tényleg az, hogy a bennünk lakozó Szent Lélek által kell beszélni, hozzá, lehetőleg azt, amit Ő inspirál bennünk. :)

Remélem tényleg nem érted félre a stílusom, csak éppen nagyon-nagyon jókedvem van!:)))))

Előzmény: Paleokrites (42)
TevTanito Creative Commons License 2000.04.07 0 0 49
Mivel nekem es neked mas az isten fogalom igy nem nyitok vitat.

Ja, a #kereszt -et elerheted az irc.funet.fi serveren. Bar hetfoig nem hiszem hogy leszunk 3nal tobben...

TT

Előzmény: udvari (47)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.07 0 0 48
Szia Jungfrau!
Na tessék...már nem is szeretsz?
Ha ez megnyugtat,ma is megyek református gyülekezetbe,és vasárnap még a templomba is ellátogatok.Most megint érzem Istent,de tudom,hogy ez is el fog múlni egyszer.Te mindig kitartóan és rendíthetetlenül hiszel?

emberimádó

Előzmény: Jungfrau (44)
udvari Creative Commons License 2000.04.07 0 0 47
Kedves TT !

Én csak arra célozgattam hogy azt kivánom neked hogy az Úrban találjanak meg és nem arra hogy xyz gyülekezetben:)

Meg ugyebár az Örömhírhez hozzátartozik az Ítélet és ezt nem én vagy te talátad ki hanem ezt MOndta az Úr a prófétákon keresztül egyfolytában.

Tehát bizony lesz ítélet de most még kegyelem van Hála az Istennek érte.

Bizony van ám olyan igéretük a hívőknek hogy az Úr megtartja Őket de van egy olyan megjegyzés hogy :

AKI NEM GYÜJT VELEM (JÉZUSSAL) AZ TÉKOZOL !!!

Szóval szerintem érted te a dörgést :))))

Szia

ui:Persze csak szerintem :))))

Előzmény: TevTanito (46)
TevTanito Creative Commons License 2000.04.07 0 0 46
udvari

:) Nem bantani akarlak, de rad jellemzo lenne az "Ijesztgetek, tehat vagyok" mondas ami oly jellemzo a HGY-sekre.

Abban itelnek meg amiben talalnak - es? Ez az en felelossegem, mert ha pld megsem a HGY az egy igaz egyhaz es en visszamegyek, gondolod az iteletnel szamit olyan mint "de hat en udvarira halgattam azert mentme oda mert azt mondta ott az isten"...

Szoval inkabb magamat csapom be mint mas csapjon be engem. :)

Szerintem kesobb inkabb probalj isten vegtelen szeretetere epiteni. :) Mondjuk ebbe is bele lehet kotni, de egy fenyegetesnel azert hatasosabb.

TT

Szerintem legalabbis. :)

Előzmény: udvari (40)
Piglet Creative Commons License 2000.04.07 0 0 45
Szisztok!
Tulajdonképpen nem is TT megjegyzésére válaszolok, hanem egy kicsit kiegészíteném CSerfa fejtegetéseit az "alakoskodás kialakulása és egyebek"-ről.
TT: "egy kezdo hivo ugyis azt nezi, mit csinal egy idosebb, es ahoz igazitja sajat viselkedeset (ha onalloskodik megkapja a szokasos demonuzes - dorgalas adagjat.). "

Talán egy kezdő hívő azért nézi, mit és hogyan cselekszik egy idősebb - mondjuk Istent esetleg jobban ismerő - hívőtársa, mert azt gondolja, hogy ő is azért cselekszik úgy, ahogy, hogy Istennek jobban tessen. És szegény újszülött is nyilván jobban akar tetszeni Istennek ezért próbálja "leutánozni" (hiszen így működhet?) a viselkedéseket. Aztán esetleg rájön, hogy neki nem működik. Ilyenkor próbálja abbahagyni, de beszólnak neki, hogy igenis úgy kell csinálni, mert működik. Na erre aztán "berezel" és megint próbálkozik és megint rájön és megint beszólnak....stb. egészen addig, amíg már megunja, hogy állandóan beszólnak és ekkor kezdi el a színészkedést.
Ez is egy lehetséges pálya, nem?
Persze tele van "hibalehetőségekkel": pl.
Nem a másik emberre kell figyelni, hanem Istenre (kontra Pál: "figyelmezzetek életük végére" és "legyetek az én követőim", meg ilyenek).
Emberünk esetleg állandóan saját magában keresi a hibát -> köv. alkalmatlanság és kissebrendűségérzés... Ezért megpróbálja elkerülni a lecsesző alkalmakat és többé nem megy oda. Persze lehet, hogy valóban benne van a hiba, mert nem tudott/akart(?) megváltozni a "fenyítésekre és dorgálásokra", melyek az ő érdekében történtek....
Na, most sajna nem tudom, folytatni (lehet, hogy jobb is Néktek:-)), mert mennem kavics a suliba. Ha érdekes a baromság, amit írtam, akkor folyt. köv. Ha nem, akkor inkább béfogom a lepénylesőmet, hogy legalább a bölcsesség látszata megmaradjon.... :-)

Üdv!

Előzmény: TevTanito (38)
Jungfrau Creative Commons License 2000.04.07 0 0 44
.
Már nem szeretlek többé Szerelmem...
.
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.06 0 0 43
Kedves canabis és egyéb leszakadók!
12-es hozzászólásod alapján neked az a bajod, hogy a HGy-ben "túl kemény eledelt" kaptál. Szerintem. Már máshol is leírtam a HGy-ről, hogy az az egyik legnagyobb baja, hogy mindenkiből nagy evangélistát akar faragni.
Nézzük csak mit írtál:
"1. J.Kr. radikáis tanító volt.(Ez nem kérdés.) 2. Tanítását az ő radikalizmusával kellene követni. (A Biblia szerint is!)"
Na most hogy is van ez? Az ő radikalizmusával? Ez nem igaz! Te nem vagy Jézus! Ha olyan elhívásod lenne, mint neki, akkor talán igaz lenne.
"3. Ez annyira szélsőséges próbák elé állítja az embert, hogy saját ítélőképességét félretéve szinte fanatikus hittel kellene beleállni a dolgokba."
Na hát... "saját ítélőképességét félretéve"... hát ez a legszomorúbb... ezt a HGy-ben tanultad? Szerintem ez a tévedés hit szó rossz értelmezéséből fakad. Ez sok keresztény egyháznak a hibája manapság, hogy a hit alatt valami ilyasmit értenek, hogy "ezt szívvel kell hinni, nem kell érteni". Szerintem ez iszonyatos károkat okoz a keresztényeknek.

Szóval ahogy hozzászólásaid alapján látom, te azért ábrándultál ki Jézusból, mert azt hitted, neked kell a csúcsevangélistának lenned, ha problémád van, az a te bajod, kit érdekel stb.
Pedig ez nem igaz. Ha sokmindent nem értesz, attól még bízhatsz Jézusban. Még most is... A bizalom a lényeg. Tudod... kérheted Őt még úgy is, hogy nem is vagy igazából biztos benne, létezik-e? Mert ez a REMÉNY. Ha nincs biztos tudásod, nincs kapaszkodód, összedőlt a hited... akkor is reménykedj!
És tudod-e, hogy a hit szót a Bibliában sokszor pont "remény"-ként értik?
Ha más mellett nem is, de az mellett tarts ki, hogy IGYEKSZEL az igazság megismerésére. És nagyon jól teszed, ha nem vakítod magad holmi homályos "hit" értelmezéssel.

Paleokrites Creative Commons License 2000.04.06 0 0 42
Kedves CC!

Elgondolkodtam azokon a szavakon amiket itt tetszőlegesen sorba szedtél...és arra kellet rájönnöm, hogy bizonyára nem tudod, hogy mit is akartál kifejezni ezekkel a fogalmakkal!.......

-------------

Lehet, hogy te egy ÁlEdizon vagy aki a mesterséges fényekkel házalsz...., ugye?
A te gyümölcsöd milyen fajta?
Mindig édes, ép és tetszetős, kivánatos...., ugye?
A te szavaidra csak úgy hömpölyögve , tömegével térnek meg...,a hiszékenyek.... mi?
Te egy lelki manager vagy mi? és sikeres hitmester egyszemélyben.....! Hány "danos" is vagy?
--------------------------------
Rá kellet döbbennem, hogy mennyire "igazad" van,
hogy a szobámból kimenjek és téritgessem az emberekt...., ugye igy gondoltad? Egy kis tréning nem árt nekik..., mi?
És mond kedves barátom, hogy mit mondjak az érdeklődőknek???..., okítsál már ki.....esedezve kérem szerénységedet!
Mert ha egy Ateistával találkozom...., mit mondjak neki?
Ha egy Reformátussal találkozom , mit mondjak neki?
Ha egy Katolikussal találkozom, mit mondjak neki?
Ha egy Nazarénussal találkozom, mit mondjak neki?
Ha egy Pünkösdivel találkozom, mit mondjak neki?
Ha egy Baptistával találkozom, mit mondjak neki?
Ha egy Adventistával találkozom, mit mondjak neki?
Ha egy Szól a Biblia gyülekezetessel találkozom, mit mondjak neki?
Ha egy Jehova tanújával találkozom, mit mondjak neki?
Ha egy Szabadkereszténnyel találkozom, mit mondjak neki?
Ha egy Üdvhadsereg tagjával találkozom, akkor mit mondjak neki?
Ha egy Metodistával találkozom , mit mondjak neki?
Ha egy Evangélikussal találkozom, mit mondjak neki?
Ha egy Unitáriussal találkozom, mit mondjak neki?
Ha egy Ortodoxal találkozom, mit mondjak neki?
Ha egy Görög keletivel találkozom, mit mondjak neki?
Ha a Jim Sanders félékkel találkozom, mit mondjak nekik?
Ha a Késői Eső gyülekezetével találkozom, mit mondjak nekik?
Ha az Élő Isten gyülekezetével találkozom, mit mondjak nekik?
Ha az Isten Egyháza gyülekezetével találkozom, mit mondjak nekik?
Ha az Új Apostoli egyház gyülekezetével találkozom, mit mondjak nekik?
Ha az Evangéliumi Testvér közösség tagjaival találkozom, mit mondjak nekik?
Ha a Család gyülekezet tagjaival találkozom, mit mondjak nekik?
Ha a Mormon egyház tagjaival találkozom, mit mondjak nekik?
Ha a Salom Bibliai Gyülekezet tagjaival találkozom, mit mondjak nekik?
Ha az Őskeresztény Apostoli Egyház tagjaival találkozom, mit mondjak nekik?
Ha a magányos hívőkkel találkozom..., mit mondjak nekik?
Mondjam esetleg nekik, hogy ők nem is keresztények? Mert szerinted ők nem azok, ugye?
Nyilatkoz meg barátom, hogy te a felsorolt felekezetben lévőkről mit tartasz!
Mit mondjak azoknak a homoszexuálisoknak és leszbikusoknak akik szeretik az Istent és hísznek benne, de a nemi érzéseiket nem érzik olyan bűnnek! /Főleg ha biológiailag, enzimitásilag és génállományai miatt is azok.../
Mit mondjak a több mint ezer éves Keresztény Európában azoknak akik még nem Ismerik az Istent és Jézust....és nagyon hitetlenek?
Melyik csoprtnak, vallási felekezetnek, gyülekezeteknek, közösségeknek, mit mondjak?
Hogyan gondoltad a missziót?....és mely felekezetekbe hívjam a megtérni vágyót???
Mert te erre inspiráltál..., nem???
Az embereket nem én fogom megmenteni és nem hinném, hogy te, vagy a nagyratartott hamis gyülid..., hanem Isten az aki megmenti azokat akik szeretik Őt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És ehhez nem kel frinc és franc barátom!!!!!!!!!
A pokolra pedig kedves barátom....neked ugyan akkora esélyed van..., mint bármelyik Újhullámos kereszténynek!

Előzmény: CC (30)
canabis Creative Commons License 2000.04.06 0 0 41
Kedves Orltan!

Egy kicsit élesen reagáltam, mert egyértelműen gúnyoládásnak éreztem kérdésed. Ezek szerint tévedtem. Ez esetben temészetesen magam is elnézést kérek a hangnemért. Tudnod kell, hogy nagyon intim vizeken eveztem a vallomásommal. Ezért az esetleges csúfolódás nagyon érzékenyen érintett. A magam részéről törekedni fogok, hogy lehetőleg ne bántsak meg senkit.Hagy legyen ez az én tanulságom.

Orltrannak és bárkinek aki kíváncsi a folytatásra:

Írtam, hogy kiábrándulásom után sokáig depressziós voltam. Nehéz dolog egyszerre elveszteni a hitet. Az egyik pillanatban még - hited szerint - érted a világot, amelyben - megtért voltodnál fogva - kitüntetett helyen állsz, nem vagy egyedül, hiszen vannak hittestvéreid, nem is beszélve a gondoskodó felsőbb rendű lényről, Istenről, akibe mindennap imáiddal kapaszkodhatsz, a másik pillanatban pedig ott állsz szabadgondolkodóként egy olyan világban, amely félelmetesen ismeretlen, tök egyedül, tudván hogy sem Isten sem eber nem segíthet. ... Érdeklődés esetén folyt. köv.

Előzmény: Törölt nick (23)
udvari Creative Commons License 2000.04.06 0 0 40
Kedves TT !

Szerintem még nem találtad meg :)

Ne csapd Be magad Kérlek.

Tudod csak az számít amiben találnak abban fognak megítélni amiben találnak !!!!!

Szia Udvari

ui:Persze csak szerintem, én nem ex-cathedra szoktam lenni csak őszinte :)

Előzmény: TevTanito (39)
TevTanito Creative Commons License 2000.04.06 0 0 39
Hogy a topichoz is hozzaszoljak:

Ugy lettem hivo, hogy Istent kerestem.

A baptistakat azert hagytam ott mert Istent kerestem.

A HGY-t azert hagytam ott mert Istent kerestem.

A Jehova tanukat azert hagytam ott mert Istent kerestem.

Azert tagadtam meg a keresztenyseget, mert megtalaltam Istent.

TT

TevTanito Creative Commons License 2000.04.06 0 0 38
CC

En is kb ugy ereztem mikor elszabadultam a gyulibol, hogy kikerultem valamifele godorbol, lyukbol, egy feudalizmus korabeli kozossegbol, amit csak a torvenyek tartanak vissza a katolikusok maglyara hordasatol es a hatalomatveteltol magyarorszagon. A szabadsag nagyszeru erzes, mar nem csak azt szabad elfogadnom amit a "testverek" vagy NS jonak tartott, hanem barmit, SZABAD lettem. Fuleimbol kiszedtem a "Minden mas rossz amit nem HGY-s mond", es szememimrol is lekerult a szemuveg, amire az volt irva "Mindenki hazudik, csak a HGY-sek igazak!".

A te szemeden es fuleden meg rajta van ez a szuro, igy nem is varhatunk toled objektiv allaspontot. Szajkozod amire megtanitott a tobbi gyulis.

CC okos madarrrrrr CC kerrrr cukrrrrrrrrot kr kr kr

:)))

Igy elfogulatlanul visszatekintve elborzaszt az a rengeteg kepmutatas, megjatszas, burkolt vagy nyilt uszitas, gyuloletkeltes Jezus neveben, amiben a HGY bunos. Persze vannak rendes, normalis emberek, sot ez a tobbseg, de egy kezdo hivo ugyis azt nezi, mit csinal egy idosebb, es ahoz igazitja sajat viselkedeset (ha onalloskodik megkapja a szokasos demonuzes - dorgalas adagjat.).

Semmi onallo gondolat, egyedi gondolkozasmod, mert az egyenlo a lazadassal. Ki lenne bator megkerdojelezni barmit, mikor tele van befogadasi vaggyal, alazatra torekvessel, hogy a biblia szerint mindenki szolgaja legyen? Es ezt NS kihasznalja, sot erre epit, ezert tuddja ocsmany hazugsagait es szitkait elfogadtatni az emberekkel, mert hozzateszi "Ez az ur akarata, hitem van ra!" Plusz egy ket igeresz felremagyarazasa vagy a mondanivalohoz igazitasa es kesz a hatas, szerencsetlen AGYMOSOTT tavozztolesatanmegkotozlekjezusneveben-t mormol ha elmegy egy katolukis templom elott, mert abban ulnek az "ugynokok".

Hu jo hosszu lettem - gondolom hiaba -, de mindegy vegulis.

TT

Előzmény: baalapostol (32)
Pennzoil Creative Commons License 2000.04.06 0 0 37
Sziasztok!
Nehany hete kezdtem el olvasgatni ezeket a topikokat.Egyik nap jol felhuztatok,ugyhogy mivel este Kartell koncert volt,igy elmentunk egy baratommal evangeliumot hirdetni a Kartell-hivoknek.Jo volt Jezusrol beszelgetni fiatalokkal.Ezt a szuper ejszakat nektek koszonhetem,hiszen ha nem huztok fel,nem mentem volna!
Megegyszer koszi!
Pennzoil
udvari Creative Commons License 2000.04.06 0 0 36
Kedves emberimádó !

Képzeld el a reformáció úgy jött létre hogy vótak "elvetemült emberek" akik elkezdték Istent dicsérni és magasztalni ahogy ez Őt meg is illeti.

Képzeld el Isten szerint való ún agapé szeretet nincsen csak Ő általa ,nélküle íly szeretet létezik csak ha szeret szeretem ,ha tetszik szeretem,ha kedvelem szeretem de ha keresztbe tesz akkor én is stb.

A mennyben mindenki Istent és a Bárányt imádja persze ott látják azt a felfoghatalan dicsőséget ami körülveszi Őket.

De mégis az Atyának kedvesebb az ha itt lent ezen a földön emberek akik sose látták Őt Tiszta Szívvel és Szellemben imádják ,dicsérik és magasztalják ŐT mert Ő ilyen embereket keres.

Javasolnék egy nicname változtatást pl Istenimádó !!! :)

Szia

Előzmény: Törölt nick (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!