Voltam és szerintem újfent kiderült, hogy ha ez a F@sz Pataki is a zenével foglalkozik, akkor még mindig nagyon jó zenét és hangulatot tudnak csinálni. Összességében nekem bejött a koncert...
üdv
Bölcs
(kijött az 1,2,3,4 is CD-n, az 1 és a 3 már megvan... Na az volt az igazi)
A barátaim elmentek és véleményük szerint nagyon penge volt. (4h) Egyébként azt modják 20 év 25 lemez. Valójában talán ha 16 van a többi csak ismétlés. A legközelebbire talán elmegyek.
Mellesleg ha a Pataky befejezné úgy mint EDDA és csinálná mondjuk PATAKY és BARÁTAI néven 1 szót nem szólnék. (MAX 10-et) :)
Az utolsó EDDA-album amit megvettem, az az unplugged lemez volt. Óriási EDDA-rajongó voltam, de ma már hányok Pataky-tól. Az utóbbi öt év termését nem nagyon ismerem, de nem is érdekel. Állítólag szar. Ilyen nagyot még nem csalódtam egyetlen kedvencemben sem, mint Pataky Attilában.
Igen, láttam én is. LEgközelebb azt veszem meg.
Nagyon kiváncsi vagyok a 9. megjelenik e majd !
Az nagyon kellemes lenne! El tudnám képzelni ugyanezt az Ossian, Pokolgép, Moby Dick esetében is.
EZ KOMOLY ?
Rohanok megvenni !
Az egyik kedvencem és nagyon vártam, hogy kiadják CD-n. A többi mikor jön ki ? 6,8,9(Pataky-Slamovits)
Ez jó hir !
Látta vki a Tv-ben a Patakyt abban a "tehén" ruhában ? Brrr...
Szerintem a 15. éves jubileumi dupla koncertalbum volt az utolsó értékelhető művük!
Ámbár az unplugged album is jó, dehát azon régi számok vannak.
Most jött ki nemrég CD-n a Változó idők (7. album), jó rég hallgattam, de most jó újra hallani, mert az még zene (és szöveg) volt a javából!
Sehogy !
A hitelesség, a tartalom, a háttér már nem számit csak a profit! Igaz, hogy nagyon jó zenészekből áll a zkar, de ők is beadták a derekukat. Vki kreált egy új imázst nekik, fehér ing, rövid haj.Persze nem a haj hosszával van gondom én is pár hónapja vágattam le sok-sok év után, hanem az összhatással beleértve a zenét is.
Bocs, hogy kétszer tettem fel, de a rendszer azt ítra, hogy nem tette fel, erre meg feltette...
No sebaj.
A zenekar többi tagjára és a zenéjükre azért énm még mindig kíváncsi vagyok, mert Alapi qrva jó gitáros és a Kicskával remélem maradandót alkotnak és legalább egy kicsit a zenéé lesz a főszerep. Igaz, amióta Donászy otthagyta őket, a dob nem tetszik (pedig Hetényi igen jól műveli a dolgot), mert egész más a hangzásvilága, mint ami az Eddát jellemzi.
Művek! Művek! EDDA Művek!
Én mennék a koncertre mert nagyon szeretem hallgatni az EDDA-t (megvan mind majnem) csak sajna tengerentúlon vagyok. Menjetek helyettem is :)
"Remélem Pataky Attila levetkőzi ezt a szemét pénzközpontú imázsát"
Na ,addig álljál fél lábon!
6-7 éve szinte minden Edda koncerten ott voltam. A táborokba is elmentem, az egyik kedvencem volt. Az első 12 albumot ma is nagyon szeretem, de koncertre már nem megyek (Edda) Már hamis az amit előad. Abba kellett volna hagynia 5 éve akkor királyként vonult volna le a szinpadról, most meg pénzhajhászként él a köztudatban. Nem hiszem, hogy a 20 év alatt nem szedte meg eléggé magát. Nincs egy normális kontroll ?
1/32-ed füllel hallottam az új feldolgozás albumot. Ez mire jó, kinek ?(persze az előadónak).
Inkább majd Ossian-ra, vagy Pokolgépre megyek, ha lesz még ebben az életben.
Az a baj, hogy Pataki hiába vetkőzi le a pénzközpontú imázsát, már nem lenne hiteles. És mint ilyen, már nem lesz rá senki se kíváncsi. Mindenki tudja, hogy álszent.
Lepaktált a magyarországi cigány-alvilággal. Ez qrva nagy bűn. És ráadásul nyíltan vállalja is, ez még nagyobb bűn.
Tenyleg, en mar jo ideje kivancsi lennek nahany verbeli eddarajongo velemenyere, hogy mit szolnak kedvenc egyuttesuk frontemberenek daridos amokfutasaihoz, hogy vajon nem veri-e ki oket ejszakankent a hideg veritek, mikor almaikban attis mulatos notakat enekel...
Kivancsian varnam az autentikus hozzaszolasokat...
mag
Kíváncsi vagyok, hogy sikerül e újra a régi Eddát látni egy kicsit. Én biztos elmegyek, noha az Edda nekem a 10-15 évvel ezelőtti zenéjüket jelenti. Remélem Pataky Attila levetkőzi ezt a szemét pénzközpontú imázsát.
Várom véleményeteket
Bölcs