ugyan mar, mindenert az a franya Hitgyulis demon a felelos, amelyik mindenkit infantilizalni akar.
Bábfejke! van egy ige: legy ferfi! tudod mi az? az hogy neked farkad van. a hgy-ben is ezt tanitjak, csak mas szavakkal pl.: a hazassag celja meg ilyesmi...
Kedves BC!
Máshol említetted, hogy ex gyülidben a Matrix című film az ajánlott irodalom kategóriába tartozik. Ez alapján úgy gondolom, hogy elég tekintélyes külömbség lehet a két gyüli hitgyakorlata között.
Persze a házasságon kívüli sexuális életet a biblia alapján nálunk sem díjazzák. De azt is ell kell mondani, hogy a mások dolgába avatkozás ellen is hangzott már el elég sok tanítás.
üdv
belll
Nem antiszociális és destruktív, mint Neked. :)
Beszélgettem a régi kollegáiddal, Te tényleg a fiúk után fucc ? Jajj... biztos félsz a paráznaságtól. :)
Nem kérek semmit számon a HGY-n.
Ez egyébként nem is arról szól, de gondolom, hasonló szabályok vannak ott is, legalábbis ismerősöm elbeszélése szerint.
Köszönöm, nagyon jó Istenem van, szeretjük egymást.
Mióta eljöttem a gyüliből (nem rögtön), kaptam is egy nagyon aranyos barátnőt, akivel együtt hiszünk Istenben és nagyon jól megvagyunk hármasban, anélkül, hogy bárhova járnánk. Sokat gondolunk Rá, bárhol is vagyunk.
Hát együtt érzek veled, szerintem is párosan szép az élet......, neem épp tgnap délután egy társaságban lőtt Ámor nyilat a szivembe.
Similis simile gaudat, hasonló a hasonlót dicséri, tehát ha te szívvel, lélekkel HGY-s vagy, akkor ott találsz hasonló érdeklődésűta, akivel a szerelem szép érzése összeköthet.
De van egy olyan mondás is, hogy ellentétek vonzzák egymást, és pont egy ateista, vagy más felekezetű lány iránt fogsz lángra lobbanni, aki a közértbn véletlenül a lábadra lép, vagy a metrón.
Ez a honlap is ilyen szerelmekről, azokból kialakuló házasságokról szól, vannak közöttük istenhívők is.
Nagyon meglepodtam, hogy egy hgy-s fiunak problemat okoz a tarskereses.
Ugy hallottam, hogy nagyon sok egyedulallo lany eppen azert megy a hgy-be, mert [naivan] azt remeli, hogy egy normalis ferjet talal. Nagyon meglep, hogy egy hites fiunak problema feleseget talalni.
(Zarojelben megjegyzem, engem az is meglep, hogy egyaltalan egy fiunak problema feleseget talalni. Mindegyik baratnom arrol panaszkodik, hogy nincs egy ertelmes, rendes fiu Mo-n. Pedig az en bartanoim ertelmesek es csinosak.)
A hazassag elotti szex mindenkinek maganugy. Ugy ertem ezt, hogy termeszetesen elfogadom azt a kereszteny tanitast, es jonak is tartom, hogy ne legyen szex a hazassag elott. De ezt kereszteny paroknak sajat maguknak felismerni, es betartani (vagy rosszabb esetben nem betartani ;( ), nem pedig egy felugyelot allitani az emberek fole. Persze, tanitson errol az egyhaz a Biblia szellemeben, de ne akarjon mar csendorseget jatszani. Akkor ilyen alapon minden kereszteny mellett ott lehetne egy felugyelo, hogy vajon az illeto hazudik-e, stb., ugy altalaban a kereszteny ertekrend szerint el-e. (Es a hazassag elotti szex nem az egyetlen bun.)
Én ugyan nem vagyok a szabadosság híve, de ezt ritka durvának tartom.
Honnan veszik a gyülekezeti vezetők, hogy a tagok a tulajdonaik, akiken uralkodhatnak!?
Biga, azt nem akarod számonkérni a hgy-n, hogy azonos neműek miért nem házasodhatnak? Esetleg azt, hogy miért nem lehet szexuális kapcsolat ember és állat között? Esetleg családtagok között?
Hát, ezek a hgysek! Nem engedik a mindent-bele szexet! Micsoda istenük van!
Neked milyen istened van?
Én csak saját élményeimet tudom elmesélni, egy másik, de hasonló gyüliből:
(Nagyjából a lelkész szavai)
Csak semmi romantika. Se piros rózsa, se "kísértő" mosoly. Ha tetszik valaki, egyetlen téma lehet köztetek: a Biblia. Legyetek barátok, s majd kiderül, lehettek-e társak.
A "randik" úgy történtek, hogy sehogy - illetve a lelkésznek vagy a bibliakörvezetőnek ott kellett lennie és csak megengedett témákról lehetett szó. Kettesben nem lehetett találkozni. Ha ketten úgy érezték, barátok, ezt nyilvánosan bejelentették az istentiszteleten (innentől kezdve más persze már nem pályázhatott). Simogatás, puszi, csók (szexről ne is beszéljünk) kizárólag házasodás után.
Azt talán nem kell mondanom, hogy a házasok/barátok aránya az egyházban igen csekély volt. Amikor még "kezdő" voltam ott, tetszett egy lány, mosolyogtam rá és akartam vele beszélgetni. Szörnyen zavarba volt és felvilágosított a dolgokról. Majdnem mondtam valamit, de ugye a káromkodásdémon miatt nem volt szabad. Következő alkalomkor a lelkész tartott a párkapcsolatokról beszédet, mert megelégelte az egyházban eluralkodó állapotokat (egy szerencsétlen srác kint volt USÁ-ban, és remegve vallotta be, hogy nem bírta és együtt volt egy lánnyal - a lelkész nyilvánosan megfeddte, aztán jött a tékozló fiú esete, stb.). Akkor elmosolyodtam és azt mondtam magamban "Isten nem ilyen", aztán többet nem jöttem.
Többek között azért sem, mert bibliakörvezetőm távozásomat érezve bevallotta, hogy azért akart olyan gyorsan megkeresztelni, mert azt gondolta, akkor kap Istentől egy barátnőt. Nem haragudtam rá, de azt mondtam neki, "Isten nem üzletember".
A parvalasztas ugy mukodik, hogy imadkozol nyelveken, fetrengsz parat es kinyitot a bibliadat. Az elso betu amit meglatsz az a lany nevenek masodik betuje. Az elso betut megkapod a fetrengesek szamabol. Ha ez is megvan akkor megfigyeled hogy a nyelveken szolasodban hanyszor fordul elo a "jshgef" szocska. Na ennek a szama a lany nevenek teljes hossza. Ezutan halat adsz az urnak, megatkozol 3 katolikust es kiszemelelsz egy lanyt a gyuliben akit meglatva bizsereg valami a nadragodban. Miutan kikapcsoltad a vibra hivasjelzest a telefonodban odamesz a lanyhoz es azt mondod neki "szia, leszel a baratnom?".
Innen 2 lehetoseg van:
1: A lany igenlo valaszt mond. Halelulya, nincs tobb matyizas es bunbanat, egy het mulva lagzi (hites lagzi, raolvasas az ifju parra, az ordog megfelelmiltese es dicseretek eneklese a vegen hanyasos bizonysaggal megfuszerezve). S utanna johet a szex (vigyazz, ha meglatjatok egymas nemi szervet elkarhoztok azonnal), es a gyerekek nyul vagy macska modjara torteno gyartasa.
Mivel sem te, sem a lany nem tuddja mi az az orgazmus, petting esetleg elojatek igy bolgodok lehettek abban, hogy kieletlen szexualis energiaitok neurotikussa es kiegyensulyozatlanna tesz benneteket, igy nagyobb erovel vethetitek magatokat a harcba.
2: A lany azt mondja "nem". Akkor az nem hites, ellenallo intellektus demon van benne, es szornyu bunok terhelik a lelket (pld egy mupenisz, vigor majd felvilagosit mi az, osszefoglalva a hozzad hasonlo abszolut tapasztalatlan fiuk helyett hasznalatos potezkoz olyan lanyoknal akik tobbet szeretnenek mint 5 perc liheges felettuk es nyalcsorgatas). Szoval, ilyenkor masik lanyt kell keresni aki beveszi a suletlen amator dumadat, hogy az Ur mutatta meg ot neked stb stb stb...
Na udv es sok sikert, remelem sokat segitettem. Ja, SOSE engedd at magad az erzelmeidnek! Az kioli a szent szellemet es egoista onzo allatta tesz! Ne legyenek erzelmeid, ne legyel allat! Legyel hit gyulekezetes! Es ne feledd, a felesegednek mindig joga van turkalni a taskadban es tudni mit nezel interneten, mit olvasol es mire gondolsz. (Lasd hit.hu tanitas.)
Szegeny Babfej. Ime egy tipikus peldaja hgy-s felebarataink lelki elsivarosodasara. kedves Spendi, legkozelebb egyeztessetek egymas kozott, hogy rossz bizsonysagot ne osszatok meg kivulvaloakkal.
Babfej: ne is torodj vele, mi csak atkozodo HITehagyoak vagyunk. inkabb keresd meg N$-t kerdeseiddel, vagy ha nem megy, olvasdd el az ide vonatkozo igereszeket a Bibliabol. nem art, ha felmerul egy kerdes, megnezed, bun-e a Biblia szerint. ha nem, hajrá! neha Istenhez is fordulhatsz tanacsert, Ő biztosan jobban fog segiteni.
na sok sikert. ne felejtsd a mondast: Fogd a nőt, és kuss ( bocs: fuss ! :-)
attol fugg, kit akarsz:
- nem normalist, akkor a HGY-ban. ( nem normalis ertsd: szellem, demon, ordog, neha Isten meg egy angyal. vagyis hianyzik az a fogalom, hogy 'szerelem'. )
- ha normalist: a vilagbol, azok meg valtoztathatoak, de lagalabb emberi erzeseik vannak.