Keresés

Részletes keresés

Kissock Creative Commons License 2009.09.02 0 0 30
Sziasztok,
látom régen volt itt már hozzászólás:p Azért tennék egy próbát.
Hangfalat szeretnék venni számítógéphez, zenét hallgatni.
Logitech S-220 at néztem ki. A cél, hogy ne legyen túl drága, és jól lehessen rajta zenét hallgatni, legyen basszus kiemelés is. tapasztalatok vagy vélemények vannak esetleg ehez a hangfalhoz?
Köszi előre is.
gguszti Creative Commons License 2001.04.30 0 0 29
Senki? :(

Liquid!
Ha jól tudom, Te mostanság is előfordulsz erre, megköszönném, ha tudnál segíteni.
Persze bárki más tanácsának is örülnék!

gguszti Creative Commons License 2001.04.29 0 0 28
Sziasztok!

Felhozom a topicot, legalább nem kell újat nyitni ezért.

Most vettem egy SB Live Value-t, hozzá pedig egy Creative Soundworks 310-et. Azért nem 4 peremhangszórós rendszert választottam, mert sajna nem volt rá pénzem pillanatnyilag. :(
A kérdés: később lehetséges csak 2 szatelit hangfalat venni, olyat, ami direkt erre van? Ugyanis pl. a régi hangfalaim úgy vannak összekötve egymással gyárilag, hogy erre a célra nem igazán alkalmasak + a kábelei is rövidek.
Tehát a Creative-tól ezek állvánnyal együtt beszerezhetőek? Ha nem, talán eladom egy barátomnak, és vhonnan megpróbálok több pénzt szerezni. :)

magus Creative Commons License 2000.04.21 0 0 27
szasztok!

bocs fiuk, de itt belökitek a DVD-ket, meg a dolby digitalt, meg zenehallgatás, stb.
talán el kéne gondolkozni azon, hogy ez a creative, vagy bármi más, ennyi pénzért mit ad.
1 biztos minöségi zenét nem.az a 80-90 rongy kidobott pénz az ablakon, mert ha meghallasz 1 normális rendszert, kivágod a kukába.
nem akarom elrontani a kedveteket, bocsi.

magus

greg5 Creative Commons License 2000.04.20 0 0 26
Villámkérdés: van valakinek tapasztalata a creative FPS2000-ről? Nagyon kacsintgatok rá, de jó lenne ha valaki megerősítene benne...
Liquid_FX Creative Commons License 2000.04.03 0 0 25
Hali!

DVD ügyben nem tudok tanácsot adni, nálam még nem történt meg az upgrade :) Ha végigolvasod a topicot, találsz majd egy hozzászólást, ahol azt irja a srác, hogy bevált neki dvd tekintetében is. Persze ha igazán ki akarod használni a dvd lehetőségeit, akkor ahoz dolby digital dekóder és 5+1-es hangszórószett dukál- ez viszont kicsit húzósabb lesz. Az FPS1000 alapvetően játékhoz van kitalálva, ahoz nagyszerű, de csodát azér nem kell várni tizenvalahány rongyért.

Üdv: Liquid

Előzmény: Boccy (24)
Boccy Creative Commons License 2000.04.03 0 0 24
DVD-re nem ajánlható?
Én igazából arra is alkalmaznám...
Előzmény: Liquid_FX (23)
Liquid_FX Creative Commons License 2000.04.01 0 0 23
Nem vagyok a creative embere :), lentebb láthatod az egyik hozzászólásomban, hogy a gonosz konkurens, a diamond hangkártyáját koptatom a csodálatos fps1000 melett- ami egyébként tényleg megéri az árát a maga kategóriájában: persze azért ne számíts dolby digital szintű hangélményre- ez a cucc alapvetően játékra lett kitalálva- arra viszont szerintem tökéletes.

üdv: Liquid

Előzmény: Boccy (22)
Boccy Creative Commons License 2000.04.01 0 0 22
Na végül is mekkgyőztél.
(Remélem nem a Creative embere vagy :)))

Kössszi!

Előzmény: Liquid_FX (21)
Liquid_FX Creative Commons License 2000.04.01 0 0 21
Hali!

Az állvány az ugy 40-50 centi, első blikkre nem túl nagy(sőt másodikra sem), de ez alapvetően ugye ugy van tervezve, hogy ülsz a gép előtt, és nem a szobában rohangálsz, szóval ez a magasság nálam kb oké is. A mélynyomó jól szól, én a basslevelt soha nem tekertem még túl a középértéken, mert eldobja előlem az asztalt :)

Előzmény: Boccy (18)
greg5 Creative Commons License 2000.03.31 0 0 20
KeFe! Kis gondolkodási időt kérek, addig el ne add! Komolyan. Amennyiben tudtok ajánlani boltot, ahol meg lehet halgatni az említett hangfalszettet, az jelentősen meggyorsítaná döntésemet... Nem mintha nem hinnék nektek, csak hát azért mégis, az ember szereti kipróbálni a dolgokat, mielőtt megveszi.

Greg5

KeFe Creative Commons License 2000.03.30 0 0 19
Remelm nem haragszik meg senki egy kis reklamert, de van egy elado FPS1000-em 1 ev garanciaval, orig dobzban 14.000+afaert. (vagy 15.000 szamla nelkul).
Nem azert mert nem tetszik (En is ilyet hasznalok), hanem csak azert mert volt belole tobb es meg maradt egy.
Boccy Creative Commons License 2000.03.30 0 0 18
Köszönöm kedves Liquid!

A Creative lapján sajna nem írnak a frekikről, pedig a "specification" szerintem direkt erre szolgálna. De úgy veszem észre, te maximálisan elégedett vagy vele.
Én is ezt szúrtam ki magamnak.
Elég erőteljes a basszusa?
Milyen hosszú állványt adtak hozzá?

Előzmény: Liquid_FX (16)
Liquid_FX Creative Commons License 2000.03.29 0 0 17
Sorry a dupláért, nem direkt volt :)
Liquid_FX Creative Commons License 2000.03.29 0 0 16
Boccy: átviteli frek.-al, és hasonló technikai adatokkal sajna nem szolgálhatok, én ugyanis egyfajta "value" csomagként vettem a cuccot, azaz egy randa nagy barna papírizében érkezett, ízléses csomagolás és említésreméltó doksi nélkül, ennek köszönhetően viszont olcsó volt(14valamennyi+sarc). Honlapügyileg gondolom a creative lapját érdemes megpróbálni, merem feltételezni, hogy ott van tovább info is. Ja igen: a hangkártyához 2 stereo jacken keresztül csatlakozik.

Előzmény: Boccy (14)
Liquid_FX Creative Commons License 2000.03.29 0 0 15
Boccy: átviteli frek.-al, és hasonló technikai adatokkal sajna nem szolgálhatok, én ugyanis egyfajta "value" csomagként vettem a cuccot, azaz egy randa nagy barna papírizében érkezett, ízléses csomagolás és említésreméltó doksi nélkül, ennek köszönhetően viszont olcsó volt(14valamennyi+sarc). Honlapügyileg gondolom a creative lapját érdemes megfpróbálni, merem feltételezni, hogy ott van tovább info is. Ja igen: a hangkártyához 2 stereo jacken keresztül csatlakozik.

Előzmény: Boccy (14)
Boccy Creative Commons License 2000.03.29 0 0 14
Ja és kíváncsi lennék az átviteli frekvenciákra, ha ezek ismertek.
Előzmény: Liquid_FX (9)
Boccy Creative Commons License 2000.03.29 0 0 13
Üdv!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a kérdéses cuccok (FPS1000, jazz 4.1, 5.1) hogy kapcsolódnak a hangkártyához. 2 stereo jack, vagy MIDI port, vagy egyéb?

greg5 Creative Commons License 2000.03.29 0 0 12
Hi Liquid_FX!

Köszi a mélyreható boncolgatást. Hol vetted, hol lehet meghalgatni/megnézni/megvásárolni? Ezzel foglalkozó weblapot nem tudsz?
Remélem még sokan szóltok hozzá a topichoz, és többen le0rjátok hangfalaitokat
Bye

Greg5

greg5 Creative Commons License 2000.03.29 0 0 11
Hi Liquid_FX!

Köszi a mélyreható boncolgatást. Hol vetted, hol lehet meghalgatni/megnézni/megvásárolni? Ezzel foglalkozó weblapot nem tudsz?
Remélem még sokan szóltok hozzá a topichoz, és többen le0rjátok hangfalaitokat
Bye

Greg5

greg5 Creative Commons License 2000.03.29 0 0 10
Proba
Liquid_FX Creative Commons License 2000.03.28 0 0 9
FPS 1000-hez jár 2db háromlábu állvány a két hátsó hangszórónak, az első 2 pedig korrektül asztalra helyezhető(kis ráragaszható talpacskákat is adnak hozzá, hogy ne karcoljon össze semmit). Alternatív megoldásként az egész falra szerelhető- ehez is adnak cuccot(csavarokat is). A mélynyomó is nagyon rendben van, szól rendesen, plusz van hozzá egy kábelen kivezetett hangerőszabályzó, nagyon userfriendly az egész. A mélynyomón a basslevel külön állítható. 20-25 perc alatt összerakható az egész, nem túl helyigényes, egy átlagos szobában könnyen elhelyezhető. Ha valakinek számít, a pc gamer-ben is ez már egy ideje az ajánlott pécés hangkeltő...

Előzmény: Mayan (8)
Mayan Creative Commons License 2000.03.28 0 0 8
FPS 1000-hez mit adnak? Allvany, kabelek? A melynyomo milyen?
Előzmény: Liquid_FX (5)
Hari Creative Commons License 2000.03.27 0 0 7
Ha ez az összeg a limit, akkor maradj az FPS 1000-nél. A Dolby Digitalt (vagyis amire szerintem gondolsz, az AC-3 hangrendszert) általában DVD-ken használják (de ott sem mindenhol!). Ez 5 szatelitet és egy mélynyomót vezérel, AC-3 dekóder kell hozzá, ami elég húzós. Ilyen dekóder van a Creative DTT 2500 szettben is, többek között attól ilyen magas az ára.

Azokon a rendszereken, amik csak 4+1 hangszórósak, a középső szatelit hangját (ami általában a beszéd) valamelyik első szatelitre keveri rá a rendszer. Ezt a hangkártya szoftvere automatikusan végzi, neked semmi dolgod vele. Serény véleményem szerint ha PC-n hallgatod a dolgokat, akkor alighanem az első hangszórópártól max. 2 méterre ülsz, és nem fogod érezni a hiányzó 5. doboz hiányát. Én a Matrixon teszteltem a saját FPS 1000 szettemet, nekem elég volt a 4+1.

A Jazz minőségéről csak papírokból tudok, nem akarok beleszólni, az FPS 1000 nekem príma.

Előzmény: greg5 (6)
greg5 Creative Commons License 2000.03.26 0 0 6
Nibiru!
Creatiwe Soundworks akár 80, akár 60ezer HUF, eléggé sok. Kb 20-50000-et szeretnék rászánni erre a dologra (nettóban)! Azért elmegyek egyik nap a Médiába, és meghalgatom, úgyis közel van. OFF Hol a francba keressem ott, ugyanis pár hete a számítógép osztályon csak és kizárólag 2 hangfalas rendszereket láttam) ON Mi tudja kihasználni a dolby digitalt? Csak a dvd?
Unconnected! Hát most jól össze vagyok zavarva, ugyanis az egyik nagy esélyes nálam a Jazz 5.1 volt, de ha azt mondod hogy gyenge, akkor kétszer is megfontolom, mielőtt megvenném...
Liquid_FX Creative Commons License 2000.03.26 0 0 5
A Creative FPS 1000-et én is csak ajánlani tudom, kb egy hónapja vettem egy ilyet 14 netto HUFért, és igencsak meg vagyok vele elégedve. Kicsi, könnyen mozgatható, és elég jól bír szólni- egy mx300 van "alatta". Ha nincsenek extra igényeid(és dolby digital cuccod), akkor szvsz tökéletes.
Hari Creative Commons License 2000.03.26 0 0 4
Bocs, az árakat lefelejtettem: az FPS 1000 most bruttó 22-25 ezer között mozog, a Klipsch ára 250 USD, tehát kb. 70-80 ezer között lenne reális itthon.
Előzmény: greg5 (1)
Hari Creative Commons License 2000.03.26 0 0 3
Ha nem nagy a helyiség, akkor elég lehet a CS (Creative) FPS 1000 is, ez a 2000-nek a kisebb változata, egy kb. 20m2-es szobát elég szépen betöltött, 4+1 rendszer. SB Live (elég a Value is) dukál hozzá. Ha viszont valami igazán brutálisra vágysz, akkor érdeklődj a Pixelnél, az ő támogatásukkal jelent meg egy ismertető a Klipsch új szettjéről (Promedia V.2-400), szintén 4+1 rendszer, 4 x 60W szatellit, 1x160W mélynyomó. Ezek valódi értékek, nem a Dzsunka Inc. dobozaira írt 0,01 másodpercig tartható kivezérlés! Nézd meg itt:
http://www.klipsch.com/
Bye
Nibiru Creative Commons License 2000.03.26 0 0 2
kb 80 rugó bruttó.
De ahhoz hogy kihasználd (Dolby Digital) ahhoz nem elegendő egy mezei hangkártya!
Valamivel olcsóbban (kb 60) megkapod a 2000-est, ha nem fontos a DD, akkor egy Live-val bődületesen jól szól. Nameghát mit kezdesz majd a centerével a 2500-nak? Hová biggyeszted?
Egyébként a 2500-at meghallgathatod a Média Marktban az üllői úton. Tényleg brutális!
El nem tudom képzelni hogy a túróban jön ki ilyen dübörgés egy ekkora kis dobozból...
Nekem (vájtfülű vagyok) azért hiányzik a középtartomány, és szinte már sok a mély. De szerintem lehet rajta korrigálni ha a kártyádnak van hangszínszabályzási lehetősége.
Mellesleg ahhoz képest hogy a piszkos anyagiak fontos szerepet játszanak a döntésedben, elég nagy igényeket soroltál föl az elején...

Nibiru

greg5 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 1
Milyen árkban van az általad említett Creative Soundworks? Ja, és ezentúl mindenkinél szeretném, ha megemlítené, hogy kb mennyibe kerul az adott dolog, amiről ír, ugyanis a piszkos anyagiak elég nagy szerepet játszhatnak...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!