A kihozott könyv a filmről lett irva ezért sem olyan mint a film. sok minden elsiklik felette. Ezt nagyon sajnálom viszont van egy oldal ami a Clive Barker féle szörnyekkel foglalkozik nézzetek el oda is ez a www.spawn.com s láthattok érdekes dolgokat.
Amúgy a "Korbács" tényleg nagyon ott van.
Kár hogy mostanában kevesebbet hallani róla.
A Korbácsot és a Kárhozatot olvastam (ebben a sorrendben), aztam még a Hellraiser-t is, de mivel úgy tunt számomra, hogy esik a színvonal, elhatároztam, hogy többet nem olvasok tole...
Ettol eltekintve a filmet továbbra is nagyon hatásosnak tartom (foleg az elso ketto részt). Sajna, a harmadiktól elrontották, és a jófej Pinhead már leölt mindenkit, aki az útjába került (holott feladata szerint csak azokat kellett volna, akik kinyitják a dobozt, és arra érdemesek), és ez nekem nem tetszett. Meg az sem, hogy a másik három cenobita nem jött vissza, hanem végképp elpusztultak. És logikátlan volt az is, hogy a harmadik részben hogy csinált cenobitát a Földön, mikor nem volt itt a Mérnök, meg a kis kabinja sem. Aztán, a harmadik részben elkészült cenobiták meg hová lettek a negyedik részre?
Szerintem is ezerszer jobb a film, a könyv számomra is nagy csalódás volt. Csoda, hogy ilyen minőségi horrort tudtak készíteni belőle. Amúgy nagy Barker rajongó vagyok, de szerintem a csúcs egyértelműen a Korbács. Mindenek felett.
Nemrég láttam a fent nevezett alkotás 2.,3. és 4. részét, és - nem tudom pontosan miért, de - valahogy megfogott. Az első részt olvastam, de könyvben valahogy nem jön át a feelingje. Végül is, annyira nem jók, mint filmek, de van bennük valami, ami megfogja az embert.
Más is így van vele, vagy csak én vagyok ilyen beteges???