Sziasztok!
Nem nyitok uj topicot,hŕtha ez a régi is megteszi.
Pŕr haverral Dublinba utaznŕnk azon a bizonyos napon.Tud valaki valamilyen infot arrol,hogy ott ez miként zajlik?Kell-e elöre foglalni asztalt?Vendéglökben zajlik az élet,vagy vannak valami sŕtrak..??Csak magŕn az ünnepnapon van örület,vagy elötte és/vagy utŕna is?Tudtok-e valami jopofa szŕllŕst ajŕnlani...meg ilyenek.
Köszi elöre is!
" A zöld sziget napja" lesz a PeCsában márc. 14-én St. Patrick's day alkalmából. Egy csomó ír zenét játszó zenekar fog fellépni. Melegen ajánlom, tavaly (igaz hogy az Almássy téren) nagyon jó volt. További infók:
www.petoficsarnok.hu/patricksday
Ha valaki tud egy jófajta ír bulit itt pesten az adott napon, az pls írjon róla 1-2 részletet! Tavaly a Becket's-ben voltam, szerintem idén is lesz. Jó volt buli, kb 2rugó volt a beugró.
Üdv
József
Szal ma csak én fogok ünnepelni Magyarhonban. Nem baj, legalább biztos lesz hely minden pubban és nem viszik el az orrom elől az utolsó Guinness-es üveget.
Azér' továbbra is várom az érdeklődőket, hátha valakinek frenetikus élménybeszámolója támad a ma esti nemzetközi tivornyáról. Vagy bármi másról: pubokról, ír zenéről, filmekről, és végre szívesen vennék egy jó kis politikai vitát is!
Sajnos nem, az az út egy projekt keretében volt (meg is történt, csak a hat emberből hármat kihúztak), és a projekt egy évig tartott, már letelt. A másik, spanyolországi egy hetes tanulmányút azért összejött, szerencsére. Gondolom, Te már voltál a zöld szigeten...
Ezt nem hiszem el.
Ennyire nem érdekel senkit ez az ír dolog. Ahhoz képest, hogy az un. "ír rendezvények" mennyire látogatottak, senki nem akar hozzászólni.
Ebben viszont nem látok semmi rosszat. Az íreket általában a gondtalan életkedvvel azonosítják, szeretik a zenét, a jó söröket. Melegszívűek és barátságosak.
Ja, és ma este 8-kor az MTV1 -valszeg nem véletlenül- a A furgon című ír filmet adja. R: Stephen Frears (Én szép kis mosodám, Méregzsák, Veszedelmes viszonyok)
Pár évvel ezelőtt volt szerencsém eltölteni kint néhány hetet.
A kocsmalátogatás nekem is megvolt. Persze az ottani pubok nem igazán olyanok mint amilyeneket én itthon láttam. (mondjuk nem láttam olyan sokat és biztos vannak nagyon jók is, de a mi városunkban, ami az ország 4-5 legnagyobbika 1 darab Irish Pub sincs) Szégyen!
St. Patrick Írország védőszentje. Ma az egész világon akkora ünnepséget csapnak, mint a vöcsök. (pl. a VH1-on is St. Patrick' Day van a U2, a Corrs és hasonlók közreműködésével.)
Még Magyarországon is ünneplik,habár mikor két évvel ezelőtt márc.17-én Bp-re mentünk, kiderült hogy ott már 10-én megtartották.