Keresés

Részletes keresés

deniboj Creative Commons License 2004.03.17 0 0 32
Éljen Szent Patrick és éljenek az írek! Egy Jameson whiskey-t és pár Guinness-t a kelták emlékére!

db

SajtFondue Creative Commons License 2002.11.13 0 0 31
Sziasztok!
Nem nyitok uj topicot,hŕtha ez a régi is megteszi.
Pŕr haverral Dublinba utaznŕnk azon a bizonyos napon.Tud valaki valamilyen infot arrol,hogy ott ez miként zajlik?Kell-e elöre foglalni asztalt?Vendéglökben zajlik az élet,vagy vannak valami sŕtrak..??Csak magŕn az ünnepnapon van örület,vagy elötte és/vagy utŕna is?Tudtok-e valami jopofa szŕllŕst ajŕnlani...meg ilyenek.
Köszi elöre is!
experte Creative Commons License 2001.03.07 0 0 30
Anteris:

Például én.

PTZ:

" A zöld sziget napja" lesz a PeCsában márc. 14-én St. Patrick's day alkalmából. Egy csomó ír zenét játszó zenekar fog fellépni. Melegen ajánlom, tavaly (igaz hogy az Almássy téren) nagyon jó volt. További infók:
www.petoficsarnok.hu/patricksday

Előzmény: Törőlt_nick (29)
Törőlt_nick Creative Commons License 2001.03.07 0 0 29
ki nem szarik az írekre?
Jozsef Creative Commons License 2001.03.07 0 0 28
Ha valaki tud egy jófajta ír bulit itt pesten az adott napon, az pls írjon róla 1-2 részletet!
Tavaly a Becket's-ben voltam, szerintem idén is lesz. Jó volt buli, kb 2rugó volt a beugró.
Üdv
József
Előzmény: PTZ (27)
PTZ Creative Commons License 2001.03.07 0 0 27
Ha valaki tud egy jófajta ír bulit itt pesten az adott napon, az pls írjon róla 1-2 részletet!

Thx!

Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 26
Szal ma csak én fogok ünnepelni Magyarhonban. Nem baj, legalább biztos lesz hely minden pubban és nem viszik el az orrom elől az utolsó Guinness-es üveget.

Azér' továbbra is várom az érdeklődőket, hátha valakinek frenetikus élménybeszámolója támad a ma esti nemzetközi tivornyáról. Vagy bármi másról: pubokról, ír zenéről, filmekről, és végre szívesen vennék egy jó kis politikai vitát is!

Az lenne még az igazi kihívás!

Luki

Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 25
Egyébként ma láttam a JATE-BTK faliújságján dublini ösztöndíj lehetőségek hirdetését.

Kár, hogy én már nem vagyok egyetemista.

Bölcsészek, irány pályázni!

Luki

Előzmény: Hatvani Szabolcs (24)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.03.17 0 0 24
Én meg talán majd a következő Phare-projekt keretében... :-)

Szab

Előzmény: Lookretia (23)
Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 23
Egyszer már sikerült kijutnom. Igaz, hogy csak - egy kis Wales-szel együtt - 3 hétre, de az legalább teljeskörű barangolást jelentett.

Szinte állandóan a buszon ültünk és bejártuk az egész szigetet, beleértve természetesen a hat északi tartományt is.

Belfastban persze lyukat vertek a buszunk szélvédőjébe, biztos összetévesztettek minket valaki mással...

Ezzel együtt is óriási élmény volt.

Előzmény: Hatvani Szabolcs (22)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.03.17 0 0 22
Sajnos nem, az az út egy projekt keretében volt (meg is történt, csak a hat emberből hármat kihúztak), és a projekt egy évig tartott, már letelt. A másik, spanyolországi egy hetes tanulmányút azért összejött, szerencsére. Gondolom, Te már voltál a zöld szigeten...

Szab

Előzmény: Lookretia (21)
Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 21
És azóta nem sikerült?

Előzmény: Hatvani Szabolcs (20)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.03.17 0 0 20
Ne légy szomorkás!

Én tavaly nyáron majdnem eljutottam Írországba. Péntek délben fújták le a szombat esti indulást... Akkor tényleg szomorú voltam...

Szab

Előzmény: Lookretia (19)
Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 19
Ezt nem hiszem el.
Ennyire nem érdekel senkit ez az ír dolog. Ahhoz képest, hogy az un. "ír rendezvények" mennyire látogatottak, senki nem akar hozzászólni.

luki szomorú

Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 18

Írország Európa "kistigrise". Bámulatos ütemben fejlődik. Igaz, az EU-tól nagyon sok támogatást kapott elejében, de azt jól ki is használták.

Írországban mellesleg sosem robbantanak. Észak-Írországban esetleg, de most fegyverszünet van.

Ugye tudtad, hogy a szigeten két ország van, azokat nem illik összekeverni.

Előzmény: UkMukFuck (17)
UkMukFuck Creative Commons License 2000.03.17 0 0 17

kérdés: dolgoznak is az írek? :-)
(a robbantáslövöldözéstüntetés-t nem ér mondani)
Előzmény: Lookretia (15)
Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 16

Mellesleg hogy érted, hogy kideríti magáról, hogy ír származású?

Luki

Előzmény: UkMukFuck (14)
Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 15

Igaz, divat lett az íreket kedvelni.

Ebben viszont nem látok semmi rosszat. Az íreket általában a gondtalan életkedvvel azonosítják, szeretik a zenét, a jó söröket. Melegszívűek és barátságosak.

Csoda, ha valaki azonosul ezzel a szemlélettel?

UkMukFuck Creative Commons License 2000.03.17 0 0 14

Nem fikázni akarok, csak bosszant kicsit, hogy az utóbbi években, mindenki kideríti magáról, hogy természetesen ír származású. Mi más lenne?
Előzmény: Lookretia (13)
Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 13

Mér van olyan érzésem, hogy fikázni akarsz?

Egyébként is, nem hallottad még, hogy maga a nagy ír költő, Yeats nevezte az íreket a "nyugat magyarjainak"?

UkMukFuck Creative Commons License 2000.03.17 0 0 12

Luki, Saláta.
elmentetek privátba
maradjunk csak az eredeti témánál, engem érdekelne, mire fel ez a nagy írmánia

umf

Saláta Creative Commons License 2000.03.17 0 0 11
Látóhatárom tágas. Mutasd az utat.
Előzmény: Lookretia (10)
Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 10
Sali

Én tudok egy rövidebb utat.
A délvidék belefér a láthatárodba?

luki

Előzmény: Saláta (9)
Saláta Creative Commons License 2000.03.17 0 0 9
Veled szívesen bárhova, de kétlem, hogy munka után még ma kiérek Dublinba. Ezek szerint messzebb leledzel a láthatárnál.
Előzmény: Lookretia (8)
Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 8
Biztos van, tudok egy-két dublini címet. Munka után indulhatunk.
Előzmény: Saláta (7)
Saláta Creative Commons License 2000.03.17 0 0 7
Valami ír zenés buli nincs? 14-én állítólag volt, de arról lemaradtam :-(
Előzmény: Lookretia (6)
Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 6

Ja, és ma este 8-kor az MTV1 -valszeg nem véletlenül- a A furgon című ír filmet adja. R: Stephen Frears (Én szép kis mosodám, Méregzsák, Veszedelmes viszonyok)
Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 5
Pár évvel ezelőtt volt szerencsém eltölteni kint néhány hetet.
A kocsmalátogatás nekem is megvolt. Persze az ottani pubok nem igazán olyanok mint amilyeneket én itthon láttam. (mondjuk nem láttam olyan sokat és biztos vannak nagyon jók is, de a mi városunkban, ami az ország 4-5 legnagyobbika 1 darab Irish Pub sincs) Szégyen!
Előzmény: sip pista (4)
sip pista Creative Commons License 2000.03.17 0 0 4
megint szija, csak ketten vagyunk? és neked van valami személyes izéd Írországhoz? nekem a zenén meg pár (itthoni) kocsmalátogatáson kívül semmi .-(
p
Előzmény: Lookretia (3)
Lookretia Creative Commons License 2000.03.17 0 0 3
Neked is szia

St. Patrick Írország védőszentje. Ma az egész világon akkora ünnepséget csapnak, mint a vöcsök. (pl. a VH1-on is St. Patrick' Day van a U2, a Corrs és hasonlók közreműködésével.)
Még Magyarországon is ünneplik,habár mikor két évvel ezelőtt márc.17-én Bp-re mentünk, kiderült hogy ott már 10-én megtartották.

luki

Előzmény: sip pista (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!