Na egy év után újra aktuális ez a téma, a húsvéti locsolóvers... :))
Nem árt felkészülni rá, bár én pl. percekkel előtte tanulom meg mindíg, mert elfelejtem.
Szerencsére vannak rövidek is :))) Sok szép tojást, és ne öntsetek fel annyira a garatra LOL Addig is itt van pár kategorizált locsoló vers, az elsők a legjobbak.. rövidet de gyorsan... ez kétértelmű lehet. :))
Egyébként tudom-tudom a sok vicces vers nagyon menő, de nekem egyébként a klasszikus,
népi szép versek tetszenek a legjobban.. lehet maradi vagyok, de ez akkor is szép:
Eljött a szép húsvét reggele, Feltámadásunk édes ünnepe. Ünneplő ruhákba öltöztek a fák, Pattognak a rügyek, s virít a virág. A harang zúgása hirdet ünnepet, Egy kismadár dalol a zöld rétek felett. Tündérország rózsái közt gyöngyharmatot szedtem, Akit azzal meglocsolok, megáldja az Isten. Az illatos rózsavíztől megnőnek a lányok, Zsebeimbe beleférnek a piros tojások.
Pálinkás
1.
Locsolkodni jöttem, szabad?
Hopp, a kölni otthon maradt!
De nem esem pánikba,
Van itt egy kis pálinka?
2.
Locsolkodni jöttem, édes,
Remélem, hogy nem vagy kényes!
Ugye, volt időd sütni?
Nesze egy kisüsti!
3.
A nők mind virágok[...] Bővebben!Tovább »
Pár éve rettyintettem egy verset az akkori barátnőmnek, mert a kérdéses pillanatban nem jutott eszembe húsvéti locsolóvers. Gondoltam betolo ide a verset, mielőtt letörlöm :)
A napszemcsimet otthon hagytam Megizzadtam, nem is fagytam! A napba néztem, hunyorogtam De semmi baj nincs - mosolyogtam.. Eltalállak Téged vakon Szódavízzel öntlek nyakon...