Lehet, hogy nekem vannak kenyszerkepzeteim, de asszittem, hogy aze, hogy mindegyki halja az irodalmi nyelvet, ha mar a kornyezeteben nem tuggya, akkor a mediaban. Persze regebben es most is vannak raccsolo idiotak itt ott.
Na mindegy, engem zavar a csavonak a beszedje, massal nemtok szavazni, csak a taviranyitoval. Asztan csak egy kocsog mernok vagyok, nem irodalmar, meg egyebkent en is szarok a tiszta irodalmi beszedre is meg a hejesirasra is.
"...Egyebkent nem az a cel, hogy az irodalmi magyart halljuk a mediaban?..."
Nem hiszem, akkor nagyon sok embert el kéne hajtani onnan.
Az említett srác beszéde furcsa volt számomra is így TV-n keresztül, de szerintem meg lehet szokni.
Az a baj hogy a tájszólásból a vidékire, onnan meg egyenesen a műveletlen buta parasztra asszociál az okos nagyvárosi polgár.
Jap. De akkor mer bemondo? Egyebkent nem az a cel, hogy az irodalmi magyart halljuk a mediaban? Nem a kepessegeit akarom keccsegbe vonni, hanem mer kell egy ilyen idetlen kiejtessel a tvben szerepelni.
"van egy fogadásom, hogy te rondábban beszélsz"
Valszeg igy van. De nem is vagyok tevebemondo. :DD
Mert belefáradt az állandó magyarázkodásba.
..................
Most olyan világot élünk, hogy nem lehet racionális vitát folytatni ezekről a kérdésekről. Most még sokan sértődöttek és még többen paranoiásak. Mindenki utál mindenkit, mert már túl sokan vagyunk és egyre jobban szorul a hurok pedig az igazi dominancia harcok még el sem kezdődtek.
Az isten legyen hozzánk irgalmas!
-ris
uramatyám, hát ez ritka nagy suttyó baromság, ezt csakis fehér "bölcs" írhatta.
e helyt közlöm, hogy a fekete (vagy *.*) bőrűeken ugyanúgy megvannak a rosszullét, napégés, stb jelei, nem egyszínűek születéstől életük végéig.
(Ismeretlen fekete bölcs írása dél-afrikai fehér szomszédja ajtajára)
Mikor megszületek: fekete vagyok
Mikor felébredek: fekete vagyok
Mikor rosszul vagyok: fekete vagyok
Mikor lesülök a napon: fekete vagyok
Mikor fázom: fekete vagyok
Mikor meghalok: fekete vagyok
De TE !!!
Mikor megszületsz: rózsaszín vagy
Mikor felébredsz: fehér vagy
Mikor rosszul vagy: zöld vagy
Mikor lesülsz: piros vagy
Mikor fázol: kék vagy
Mikor meghalsz: lila vagy
Azok a színesbőrű (és nem néger) műsorvezetők, akik a tv-kben itt-ott feltűnnek magyarok.
Töbnyire magyar az anyjuk, magyar az anyanyelvük, magyar állampolgárok, magyar TAJ-számuk, adószámuk
stb van, és a személyi számuk is 1-gyel, vagy 2-vel kezdődik.
A magyar jogrend szerint élnek, a magyar adózás szerint adóznak. (Nem úgy, mint azok a magyarok, akiket sokszor magyarabbnak hiszünk még saját magunknál is ......)
Miért ne kerülhetnének be a tv-be?
Mert más a bőrük színe?
Egyébként biztos vagyok abban, hogy a kereskedelmi tévék ha két azonos jelöltjük volt, inkább a színesbőrűt vették fel, mert az egzotikusabb, egyedibb. És hát lám csak itt van ez a topic is. Miért nincs Kudlik Juli, vagy
aszfaltbetyár topic? Bezzeg ha egy kis színes csávó fikázna a képernyőn!
A poszitiv diszkriminacio definicioja vhogy igy vagy:"ugy adunk egy csoportnak elonyoket, hogy kozben nem kenyszeritunk hatranyba mas csoportokat" asztan ahogy leirtad ilyet gyakorlatban megvalositani lehetelen.
A reklamrasszizmustopikra hivatkosztam, hogy ott is kiderul, hogy gazdasagi tenyezok befolyasoljak ezeket a donteseket. Az ilyenek meg soxor sz@rnak az ideologiakra. De tutter ha nem jon be a szamitas, es esetleg leveszik a kepernyornyorol, vagy atrakjak ejszakara, akkor nyilni fog 1 masik topik. Ha tetszik a felallas, ha nem akkor kapcsolgatassal meglehet keresni a megfelelo szinosszeallitast. Erre valo a taviranyito. (a kontraszt gombot ne is emlitsem) Meg arra, hogy vagy negyven csatornat egyidoben tudjunk nezni :)
Nos, nem.
A diszkrimináció megkülönböztetést, különbségtételt jelent, szó sincs benne a hátrányosról, legfeljebb a köznyelv gondolja oda mellé implicite. Ugyanakkor a pozitív diszkrimináció valóban fából vaskarika, csak nem a lent olvasható meglehetősen zavaros (értelmetlen) okfejtéssel magyarázva, hanem pl. azzal, amivel TGM is érvelt ellene anno. Ennek a lényege az volt (angolszász logika), hogy pozitív diszkrimináció önmagában nem létezik, szükségképpen vele jár (ellenkező irányba) a negatív diszkrimináció is. Vagyis ha pozitív diszkriminációban részesítem a cakkosfülűeket, akkor egy füst alatt negatívan különböztetem meg a nem cakkos fülek viselőit. Ez valóban így is van, brilliáns.
Prozac eredti kínjára visszatérve, ne kerekítsünk a problémákból nagyobbakat, mint amekkorák valójában! Egyetlen tévés vezető sem gondolkodott még sosem reprezentációról és százalékokról. Beválik a "színes" műsorvezető vagy nem. Szeretik-e az emberek vagy nem. Hoz-e plusz nézettséget, azaz plusz reklámbevételt vagy nem. Ilyen marha egyszerű ez, ez nem egy olyan cizellált szakma, amilyennek te gondolod, sosem fognak jólelkűségből cakkosfülűeket vinni a képernyőre -- hacsak nem a nézettség emelését remélik tőle.
Ja, én is magyar tarka vagyok!
A időjárás cicákról meg csak azt tudom mondani, hogy én sem szeretném ha egy 110 kg-os, nem molett, hanem kövér barom mondaná, hogy holnap pocsék idő lesz. :-D
SZVSZ hülyeség pozitív diszkriminációról beszélni, mert ez egy értelmetlen kifejezés. A diszkrimináció azt jelenti, hogy hátrányos megkülönböztetés.
Ezek szerint a pozitív diszkrimináció azt jelenti, hogy pozitív hátrányos megkülönböztetés, ami értelmetlen ugyebár.
A pozitív megkülönböztetéssel pedig nem értek egyet, SZVSZ ez csődhöz vezet. Tegyük fel, hogy 10% négert kell felvenni a TVbe. Én azt mondom magamról, hogy néger vagyok. Hogyan bizonyítják be, hogy enm vagyok az? Ha elkezdenek húzni egy bőrszín határt, hogy meddig számít valaki négernek, az az ő logikájuk szerint is kőkemény rasszizmus.
Tehát semmi szükség pozitív megkülönböztetésre, mindenkit a tudása alapján kell megítélni, és nem a bőrszíne alapján.
>Hülye kérdés:
> Melyik csatornán? Melyik műsorban? :-O
en a Tv2 szombat delutani musorabol ismerek egy neger lanyt, valamint a Duna Tv-nek ket CIGANY bemondoja, egy ferfi es egy no. egyikkel sincs semmi bajom. de tenyleg, hol vannak meg ilyenek? (es nem vicc: imadom a negereket!)
Prozac, nézzél sok német TV-t. Ott is van egy-két (a felsoroltnál azért több) egzotikus ember. Akit vagy elfogadtak az egzotikumával együtt egy idő után, és kellett a közönségnek, vagy nem, és akkor repültek. De ez a szabály a helybeliekre is iagz volt. Van divat, meg van réteg műsor. A haladás iránya immár az, hogy nem a megszokott szempontok alapján válogatnak, hanem úgy kotyvasztják a kellékekből a műsort, hogy közben maximalizálják a nézettséget, mert ez hozza a bevételt. Nyuugodj bele, ez menza (ld. még "Ha beledöglök is megeszem. - Ha megeszem, bele is döglök.")
Most ilyen divat van, de lehet még más is. Lehet kifejezetten, és tudottan homoszexuális műsorvezetőt is alkalmazni, ha a társadalom nem ítéli el, vagy bármilyen más tulajdonság alapján.
Én is jobban szeretnék nézhetőbb TV programokat. De ha egyszer többen vagyunk, akik kilógnak a közizlésből, akkor ez van. Dühönghetünk.
A pozitív diszkrimináció kezdetben jó dolog, legfeljebb később csap át az USA-ban megfigyelhető túlzásokba. Ettől Mo még nagyon messze van. (hála istennek) Nem akkora a szinesbőrű műsorvezetők aránya, hogy bármely sápadtarcútól elvegyék a munkahelyét. Persze divathullámról van szó, amit lehet szeretni/nem szeretni/ szimplán elviselni, de szvsz ha csak egyvalaki is akad, aki a tévét nézve megszokja a műsorvezető másságát, esetleg tetszik is neki, és ettől fokozatosan jobban tolerálja a más csoportbelieket, mert már kvázi ismerőssé válik, akkor már megérte a pozitív diszkrimináció. Persze itt is meg kell tartani a mértéket. Sajnos a mi kis intoleráns, prűd társadalmunkban jó ideig csak "díszromák", "díszfeketék" és számos foglalkozás esetében "dísznők" szerepelnek.
Egészen hihetetlen, hogy egy ilyen egyszerű dolog mekkora hullámokat tud vetni.
Talán azt nem ártana figyelembe venni, hogy a magyar tévéken fellelhető fekete bőrű műsorvezetők magyarok. Tökéletesen beszélnek magyarul, valszeg itt is születtek. A bőrük színe csak annyiban teszi őket különlegessé, mint a vörös haj-zöld szem. Abból is elég kevés van. Nem értem, hogy lehet ebben bármi mást látni.
Már várom, hogy mikor lesznek kis ferdeszemű műsorvezetők...............igazatok van óriási lesz: a japán nők is érdekesek azt hiszem elmentünk egy másfajta diszkrimináció irányába
nem rasszizmusról van szó! Egyszerűen csak arról, hogy ez a showbiznisz világa és nem vagyunk kiváncsiak. Megj. nem is nézek TV-t... aki meg fekete nőket akar nézni és mély hangját hallgatni, hogy feálljon neki az találhat erre más fórumot is. Kicsit felszinesek vagytok, ha már én rasszista vagyok
Kevés magyar magyar él Mo-n: senki sem tiszta magyar, épp elég keveredés, vándorlás, betelepítés volt errefelé, senki sem tudná felmutatni ehte magyar caládfáját!
Úgy látom elég sok soviniszta beszólás jött a topicra. Elég volt. Amikor a TV-t nézem, akkor nem az átlagmagyart akarom látni, hallani, hanem szórakozni és érdekes embereket látni. Igenis érdekesek a színes bőrű emberek. Mások. Más az arcuk, más a hangjuk. A színesbőrű nők mély hangja teljesen erotikus. Tőlem ne vonják el ezt a kis örömöt!