Kár hogy elsüllyedt a topic... Jó lenne feléleszteni nem?
Nagyrészt egyetértek az itt felsoroltakkal, de lehetne mit mellérakni. A Joy Division is nagyon tud nyomasztani, nem beszélve a leghűbb "leszármazottaikról", az Interpol-ról. Vagy a korai Dead Can Dance albumok. A Death In June legalább olyan szinten nyomasztó, mint a Swans. David Lynch: Eraserhead, Blue Velvet Soundtrack. Cinema Strange. Fields of the Nephilim. Bauhaus!!! Rengeteg zene meg se lett említve...
ugy tunik mindenhol iron lion zion, meg SOWHAT kollegakba utkozom ;)) mar legalabbis ahol jo zenekrol van szo .. szoval a trip-hoppal most nem
mondanek nektek semmi ujat ;)
egyebkent abszolut ember / hangulatfuggo, engem pl a girl from ipanema - val lehetett egy ideig
csunyan bantani, de mar nem ;)
vagy van pl Anthony Rother vagy Luke Slater az o zenejukbol nekem egy vegletekig racionalis es valahogy csupasz vilag kepei remlenek fel, es ez elegge nyomasztoan hat ram, de egyebkent igen jo darabok Luke Slater - Freefunk ra felalomban eleg jokat lehet hallucinalni ;)
na elso nekifutasra ennyit, majd meg visszanezek ide de most muszaly elmennem aludni ..
úgy vettem észre, kétféle kategória alakult ki a nyomasztóra:
amit jó hallagtni, meg ami sz@r, és ezért nyomaszt.
utóbbi kategória nekem: ezek a divatzenék
előbbi: Trip-hop cuccok,
NIN,
Mad Season,
egy-két kései Tiamat dal,
Dead Can Dance néha,
Three Fish,
lassulós dolgok
estébé (több hirtelen nem jut eszembe)
Current 93
Skidoo23
Death In June
Nurse With Wounds
Non (Boyd Rice)
Faust
Chandeen
Black Rose
Black Tape for a Blue Girl
Lounge Lizards
Hortobagyi Laszlo
This Mortal CoIL
Cocteau Twins
Cure
Current 93
Skidoo23
Death In June
Nurse With Wounds
Non (Boyd Rice)
Faust
Chandeen
Black Rose
Black Tape for a Blue Girl
Lounge Lizards
Hortobagyi Laszlo
This Mortal CoIL
Cocteau Twins
Cure
Számomra nyomasztó zene a mai divatzene. Félelmetes mennyire átlagos, mit ne mondjak egyforma mindegyik magyar pop együttes. Nyomaszt mikor meghallom a gépdübörgést, az ismerős dallamokat, az együtt mozgó 3-5 fős fiú és lány csapatokat! És ezt nyomják mindenhol orrba-szájba.
Na igen, és naaagyon nyomasztó Zámbó "király" is! BRRRRRRRRRRRRRRR!
első számú természetesen:) a Fight Club zenéje a Dust Brotherstől. Na jó, ott van vicces is, de a 12-13. szám a cd-n felállítja a szőrt a hátamon (nem is szőrös a hátam!)
Filmeknél maradva: Oltalmazó ég soundtrack(Riuichi Sakamoto egyik legjobb cucca)
Rómeó és Júlia (a Kapriós film, de a soundtrackból persze a Volume 2 az ami ijesztgetős)
A nyomasztó filmek mintájára csináltam ezt a kis topic-ot.
Amit én nyomasztónak találok az Zámbó Jimmy :)))) Persze ez is igaz, de komolyra fordítva a szót :
Slaughter Natives - Enter now the World és az Angel Flesh c. albumok sátánista jellege és a szövegek brutalitása nyomasztó de nagyon.
Die Krupps - Kruppékat nagyon szeretem, de van egy számuk a Doppelganger ami a 80-as évek zenéjéhez hasonló, de a szöveg nagyon furcsa. Mit jelenthet a Doppelganger ? A skizókra mondják ?