Na,hogy ujra mindenkiben feleledjen a gyulolet a kobanyai idegenek miatt,felelesztem a temat.
Mindenki vagja a temat,hogy hol van a Korosi Csoma setany?Helyes!Akkor azt is tudjatok,hogy total-brutal ujja epitette a kerulet az egeszet a millenium jegyeben.Tudtam volna jobbra is,de el kell ismerni,hogy fakkal,szokokuttal,ivkuttal,mindennel egyutt szep lett.Erre mit latok nap-mint nap?Neeeeem,nem sargakat,hanem BRAZILOKAT.Tudom,hogy Kobanyan ez nem ujdonsag,de amig a regi setany volt,addig eszuk agaban sem volt attelepulni a setanyra.Most egesz napos ciklusokban,turnusokban valtjak egymast a ciganyok.A kis ciganyporontyok ott furdenek a kutban.A gyerekuket,tessek megkapaszkodni,odapisaltatjak az ujjonnan telepitett bokrokra.Estenkent is a padokon ulnek,hangoskodnak,kiabalnak vazzeg!!!
A feher ember meg fel leulni,fel akar elmenni is mellettuk.Pedig nekik epitettek.
Ha higgadtan nezem a szitut,akkor azt nyilatkozom,hogy azoknak epitettek,akik kulturalt korulmenyek kozott,igenyes helyen akarnak par percre kikapcsolodni,azoknak akik meg is becsulik a kornyezetuket.Na,ezen tenyezok,amelyeknek a ciganyok,es a sargak sem felelnek meg.Szemetelnek,odaszaratjak,pisaltatjak a gyerekuket,randaliroznak.Mert nem erdekli oket,hogy nez a kornyek,pedig a civilizalt embert erdekli.DE OKET NEM!!!!!!!
Elso felindulasbol ez jutott eszembe!
Gabor
u.i.:ja,ma raktak be a kis ivocsapot,ami fole kell hajolni,es ihatsz a folfele lovelo vizsugarbol.Mondanom sem kell,hogy a csoves es a ciganyvalogatott elet-halal harcot vivott sorbanallas kozben:-(((((((
anarchy: intellllligencia ket l :)
En nem a mozdonyvezeto szakmat nezem le, csak a _mozdonyvezetoket_. A hulye sztrajkuk miatt. Lehet hogy te nem jarsz be naponta vonattal, de en megszivtam.
Csak a pontosság kedvéért:
A kőbányai út mentén a JÓZSEFvárosi piac van, ahol lassan az egyetlen kiírás ami magyar a 2 kapu, meg a 4 es kapu.
Hogy miért települtek Kőbányára, meg a Józsefvárosba először. Mert itt volt olcsó lakás, de most már mindenhol vannak, az elegáns II kerületben is.
A kőbányai út és a Józsefvárosi piac az télleg erős gyomrot kíván. Én nem vagyok rasszista mindenkit egyformán útálok. Én nem állnék meg a kínai, cigány vonulatnál. Én mindenkit útálok aki itt gazdasági menekült. Román, exyugoszláv, albán, erdélyi. Nekem tök mindegy hogy néz ki. Húzzon vissza melózni ahonnan jött ne itt rombolja az épített környezetet, és szennyezze a városokat. Fehér sárga, én mind útálom, ha lejmolni akar.
A sárga mozdonyvezetőket indítványozó úri ember nagy inteligenciáról tett tanubizonyságot. Javallom neki próbálja ki mind azt a sok szabályt megtanulni amit egy mozdonyvezetőnek éjjjel nappal be kell tartania, és utána nézze meg a mozdonyvezető fizetési borítékját. Azért mert nem értesz egy szakmához még ne nézd le.
Nemegyforma Bela:) en is kobanyaji gyerek votam am 18 evig :) Korosi Cs. u. rulez :)
Egyebkent meg: En mar alapbol a kinai maffia tagja vagyok, es megbiztak azzal, hogy figyeljem a tevekenysegedet, nehogy a nyugatlo hanyat opiuma fele hajoljon a kezed :)
Gabor vagy: megyek ma haza, hat egy kinai csalad egy naagy forddal ugy beleszaladt az ut mellett 3 meterre levo keritesbe a jardan keresztul, hogy ihajj :)
Ez nem lehet igaz!Ma is felhuztam magam vezetes kozben.Eszre vettetek mar,hogy a kinaiak nem tudnak vezetni.Hogy kapnak ezek jogositvanyt?Komolyan kozveszelyesek.Nem neznek semerre sem,figyelmetlenek,szabalytalankodnak,nem tudnak bele olvadni a forgalomba.Rosszabbak(vezetesben),mint a nok...:-)))
dóri, legalább a nevemet megjegyezhetnéd, a lelkembe tapostál, mikor "másmilyen" bélának tituláltál, szép, hogy tolerálod a másságot, de azé ennyire...
abban meg nincs igazad, hogy mingyá leszúrlak benneteket, mer távollétemet kihasználva meggyilkoltátok a topicomat, nem tom, hogy megfigyeltétek-e, a topicok jelentős része egy idő múltán amúgy is vajmi kevés összefüggést mutat az eredeti témával, fogadjunk, ha monyjuk topicnyitásként elszellenteném magam és valaki lenullázná (duplanullázná, haha) végül egész csinos csevegés cseperedne csbelőle
MilGra és Gabor mihamarább kössetek nagy összegű életbiztosítást, hogy legalább szeretteitek jól járjanak, mos má elárulom, hogy a kínai maffia megbízásából indítottam a topicot, szerették volna, ha egy-két ellenséges elem fennakad a rostán
Én mostanában keveset TV-zek, mert megvetettem egy Tami Hoag krimit nevem napjára, azt olvasom, mud ajánlotta, de ha látná a magyar fordítást... brrr, csak a királyi híradót nézem, azt se tudom, minek. A Harmadik műszak első részét megnéztem, de még a Vészhelyzetnél is hisztérikusabban ordítoznak, fárasztó, nem nézek semmit.
Eugénija ez a cafka a multé. Egyébként én amennyit tévét nézek ... őszintén szólva fel se tűnt a hiánya. Viszont a maffiózókat meg a harmadik műszakot megnézem máma. Te szoktad őket?
azám, leselejtezett technikával és harmad(sokad)rangú műsorvezetőkkel, dehát ott megy reggelente a napkelte, néha odanézek, Egyébként csak nem hiányzik a TV3 neked getom, hisz nem is adta Eugeniját!
Mud, egészséges lelkialkatú ember Csurkát meg Sesztákot gyorsan elkapcsolja
(aztán ejt pár könnyet az időjósért meg Al Bundyért)
szija, nori...
ja, nalunk meg most, hogy nincs tv3, a helyere bekuszott a zatv(hungary). Reggel, ahogy bekapcsolom, epp a Csurka egyre dagadtabb arca mongya a nagyobbnal nagyobb baromsagokat, ot csak a kerdezgeto, savanyu pi**a ubereli, a Demokrata foszerkesztoje, akinek a mondandojanal csak a make up-ja szebb...
Mon'hatom, szep, uj vilag...
mud,
tapasztalatból mondom, reménytelen itt elfogadtatni azt, hogy aki máshonnan jön, mások a szokásai még nem eleve üldözendő, nem is próbálkozom már vele.
Nem ilyen ecceru dolog ez, fijugg...
Pl. a villamosos ize.. ha vettel jegyet, ezzel jogot nyertel, ize vasaroltal arra, hogy utazz az istenadtan. Az, hogy nincs eleg ulohely, az egyaltalan nem a kinai hibája...
BahnScorper
nem minden csoves onszantabol az. Attol meg nem kell elgazositani oket. A hibat talan keresd inkabb a Viktoreknal...
Ez telleg redneck duma, de lasd be, hogy deprimalo egyeseknek havi 17 lepkéér' dolgozni egy olyan orszagban, ahol az allitolagos letminimum 25.
Errol lehetne hetekig beszelgetni, de most orulok, hogy vegre bejutottam...(a forumba)
nacsok...
Én csak azt szoktam volt mondogatni, hogy látszik, hogy Kina a világ legnagyobb lakosságú országa... Nekem amúgy azokkal nincs semmi bajom, a cigányokról meg csak szemléltetésként egy sztori (haver mondta, én nem láttam):
Odamegy egy szimpla cigány a jól öltözött (valószínűleg zenész) cigányhoz és lejmol tőle.
Mire az meg elküldte, hogy "Mit akarsz, te büdös cigány?!" Szóval, ha a cigány útálja a cigányt, az is jelenthet valamit... Szerintem azok között is vannak rendes emberek, nem is egy, de az aljanép lerontja az összképet. Másik haver kinn lakik Csepelen, embersilóban, ő mesélte, hogy volt úgy, hogy egy cigánykaraván ott táborozott le a parkban... Én meg 10 évig laktam a József utcában, ismerem a dörgést... Lehet, hogy nekünk is vannak nagyon "súlyos" cigányaink, de ha valaki megnézi a román cigányokat, azokhoz képest a mieink...
A Havannáról én is hallottam sok storyt, meg Csepelről, persze egész Pest elég nagy gettó... Ha meg cifrát akartok látni, utazzatok a 30-as villamossal, a villanykörték több mint 2/3-ada ki van lopva, össze van az egész firkálva...
Amúgy én a csöveseket utálom, mint a szart, hányni tudok a szaguktól, meg a kinézetüktől. Mindenhol rontják a levegőt, össze kéne őket szedni, mint a leprásokat, és összezárni vhová... Jó, most redneck voltam, de aki hajlandó dolgozni, az dolgozzon, csak akkor a munkahely adjon neki szállást, kaját és fürdőt - oldódjon egy probléma. Vagy gyűjtsék be őket, ha koszosak és büdösek, tisztítsák ki őket, de kímélet nélkül szedjék össze az összes bűzgörényt, ne szennyezzék a terepet! Ha tiszták, megint mehetnek emberek közé!
Gábor, neked meg annyit, mivel bírnád rá a cigányt, hogy a kínainak építsen...
En is a 9-es busz torzsutasa vagyok,es elszomorito a helyzet.Az utasok aranya igy nez ki:
40%sarga,40%cigany,10%csoves,9%magyar,1%egyeb(pl.:BKV ellenor,kutya...)
Nem lenne gondom a kinaiakkal sem,ha nem lennenek ennyien,es normalisan viselkednenek.De olyanok,mint a ciganyok,nem tudjak modoralni magukat.Megszolal a mobiljuk,elkezdenek Bruce Lee-ek kiabalni,a busz egyik vegebol at a masikba.Nem tartom magam rasszistanak,de rohadtul idegesit,mikor megyek haza,zsufolt a busz,es egy sarga lokdos jobbrol,balrol egy cigany kotoraszik a zsebemben,es kozben egy hajlektalan letapossa a cipomet...
A kinaiak egyebkent a piac miatt telepultek pont Kobanyara es Jozsefvarosba.
Lehet,hogy nagyon szemet dolog tolem,de elgondolkodtam parszor,mikor lattam a buszo(mo)n egy kinait ulni,es egy magyart allni.Alapveto joga mindenkinek,hogy leulhet.Am egy magyar itt el,dolgozik,ide szuli/csinalja a gyerekeit,akik szinten itt elnek,dolgoznak...Akkor inkabb O erdemli meg az ulohelyet,es nem egy kinai,aki 3 ev mulva,miutan jol megszedte magat a magyarokbol,elhagyja hazankat.Meg tovabb fokozva,egy magyar tudatosan,tudat alatt is ugy eli le az eletet,hogy azzal hazaja erdeket szolgalja,mig egy idegen csak az onnon erdeket tartja szem elott.Akkor inkabb tamogatok egy magyart az ulohellyel,a nehez munka utan megerdemli...
Nekem semmi bajom nincs a sargakkal, amig egymast irtjak. Sot, szerintem a MAV jobban tette volna, ha a buzi mozdonypilotak helyett osszeszedett volna parszaz kinait, par nap alatt betanitotta volna nekik azt a hatalmas vezetoi tudast, es ok a ber harmadaert eletuk vegeig elmasinisztaztak volna :)
Viszont a ciganyok... Emlekeztek a Havanna lakotelepi incidensre, amikor disznotor volt valahol a 7dik emeleten. Ott szurtak le meg porkoltek :) Meg amikor folvitte a cigany a parmazsas lovat a lepcsohazban, oszt majd ledolt a panelhaz :) Szerintem az anyatok kozt stabja jobban jart volna, ha az ottani eletet forgatja :)
Az a helyzet, hogy akár tetszik ez nekünk, akár nem, sajnos "beszínesedünk". Én nem bánom, hogy kialakulnak Bp-en is ilyen negyedek, csak az a baj, hogy ez magával hozza a szennyet és a bűnözést is. Persze amíg a sárgák és rézbőrűek egymást verik, addig nem érdekel, hulljon a férgese.
Az elmúlt két évben elég sűrűn megfordultam Münchenben és ott azt tapasztaltam, hogy a belvároshoz közeli régi háztömbök adnak otthont a török és olasz-cigány betelepülőknek. Elég visszataszító volt ott végigsétálni. Aztán legutóbb most decemberben jártam ott és boldogan láttam, hogy azoknak a régi háztömböknek se híre, se hamva. Pár hónap alatt lebontották. És a házakkal együtt eltüntek a barnabőrű bevándorlók is a város peremére.
Most irodák és luxuslakások épülnek a helyükön.
Nos, a müncheni önkormányzat egy huszárvágással megoldotta a zajos kisebbségi kérdést. Az a baj, hogy egy ilyen akcióhoz a bp-i önkormányzatok töketlenek és tőkétlenek.
Különböző béla, ha rasszista kirohanásokat akarsz látni, javaslom a Politika fórumot, ott aztán találhatsz eleget. Kőbányán a cigány lakosság aránya mindig is magasabb volt, mint Budapest egyéb részein. Jómagam 7 évig éltem a Pongrác telepen, ezért tudom, láttam naponta Deák Billt iszogatni Ica pincekomcsája előtt. Ez volt ill. van. A kínaiak miért ott telepedtek le, nem tudom, nem vagyok szociológus