Máté evangéliu 6:24a Senki sem Szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a Másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a Másikat megveti.
Ez egy kicsit személyeskedő lesz.
Pont úgy érvelsz, mint NéNi és MrBN a Szcientológia-Dianetika topicban. (Ők szerintem az elvakult fanatikusok egyik mintapéldája, de ki lehet nőni belőle. Én is megtettem :)
Ők HCOPL-eket idézgetnek, te Újszövetséget. És nem vagy hajlandó más nézőpontját legalább annyi időre felvenni, hogy megértsd őt.
Jaj kedves Udvari, hát ki magyarázta bele a bibliába, hogy a drogos = bűbájos? Nem éppen te?
És hiába idéztem az apostoli levelekbôl - nem a saját fejembôl! - a varázslás, bálványozás, bálványimádás stb. ÉRTELMÉT, te továbbra is "szobrozol". Ami a hallásodat illeti, szelektív füleid vannak (ez a saját véleményem).
"Vizsgáljatok meg mindent ... a jót tartsátok meg" - ugye ez is írva van. Én még a pápára is hallgatok, aki arra tanít, hogy a hit és ész nem zárja ki egymást: "Akkor számít joggal felnőttnek az ember, amikor erői szerint különbséget tud tenni az igaz és a hamis között, s így saját ítéletet mond a dolgok hiteles igazságáról." (id. II.János Pál: Fides et ratio 25., 1999)
Nem fogadok el semmit, ami ellenkezik a szentírással. De éppen abban van: "Keressétek elôször az Isten országát és az Ô igazságát, és a többi mind hozzáadatik nektek". És több helyen is: "Az Úr félelme a bölcsesség kezdete". Neked mi adatott hozzá a betűkhöz?
A saját fejembôl kiindulva és betű szerint alig többet értenék meg Nostradamustól, mint te. A szentírás olvasása nyomán, csak nemrég jutottam idáig. Elôször azt vettem észre, hogy az ószövetségi próféták, Jézus és az apostolok jövendölései illetve külön még a Jelenések Könyve egybehangzóan írnak az utolsó idôkrôl. Azt pedig, hogy az ószövetség nem történelemkönyv, hanem tanítás, és tele van elôképekkel, még késôbb fogtam föl. Nostradamus jövendöléseibôl úgy látom, hogy ezekkel összhangban vannak. Úgyhogy nem dobom ki, és igyekszem még jobban megérteni, de persze nem erôltetem senkire. Rád meg végképp nem, hisz már az aranyborjú porával beszórt víz is megfeküdte a gyomrodat. Vagy közben megértetted volna?
>>Én nem hátráltam meg semmilyen út elől Engem Kiragadott Isten Kegyelme (t.i. nem lehet kiérdemelni). <<
Elhiszem, hogy így gondolod...
>>az én Lelkiismeretm nem az Újszöbetség <<
Akkor legközelebb légyszíves a SAJÁT lekiismereted SAJÁT szavait írd le, ne pedig idézgess helyette ! Ok ?
>>Kedves BIG4 a karma az ÖNMEGVÁLTÁST HÍRDETT <<
>>aki azt tanítja hogy az ember önön cselekedetei által meg tudja magát váltani az hazudik <<
Az talán tényleg hazudik, csakhogy én nem ezt állítom testvérem. Ki is nem értett meg kit... ?
>>és sajnos (pl te is) belesétálsz az ördög csapdájába. <<
>>És olyan leszel mint az Isten.!!!!!!!! <<
Aki olyan akar lenni, az szerintem is ördögre hallgat. Jómagam nem OLYAN kívánok lenni, hanem EGY ÉS UGYANAZ LENNI, tehát egyé válni vele ! Remélem érted a különbséget...
>>mint látható sok balga jár a széles kapun és kevés a szorosan. <<
Igen, ez valóban rendkívül jól látható... :)
>>Kivánom neked hogy Ismerd meg te is az Igazságot mert Isten Kegyelmes és Jó !!! <<
Ugyanezt viszont !
>>Mi köze ezen topichoz az Isten Előtt útálatos okkultizmusnak ??? <<
Milyen Teremtő az, aki előtt utálatos valamely teremtménye, aki utálkozik ? Kegyelmes és jó igaz ? Ez a TE Istened !
Gondolom felfedezted, hogy gyakran válaszoltam tömören ugyanazt: "Elhiszem, hogy így gondolod..."
Nos, remélhetőleg megértetted, hogy ezzel egyet nem értésemet kívántam neked tolmácsolni, de okát nem fejtettem ki. Azért tettem ezt, mert nem látom értelmét, hogy neked bármit is kifejtsek (és azt hiszem, itt a fórumon ezzel nem csak én vagyok egyedül így...). Egy papagájjal sem szoktunk eszmecserékbe bocsájtkozni, aki csak azt hajtogatja: Gyurrrrrika vagyok...
Tehát kérlek, ha nem muszály, akkor engem hagyj ki brilliáns okfejtéseidből és mást győzködj a "nagy igazság"-ról.
Mi köze ezen topichoz az Isten Előtt útálatos okkultizmusnak ???
Kedves Mir !
Az igemagyarázatok saját termékeid vagy valaki sugallja Őket :))
Esetleg valami okkult bibliamagyarázatot használsz. JA MÁR LÁTOM A Medjugorje-I SZŰZET:))
Ajánlom figyelmedbe hogy a r.kat.egyház hivatalos álásfoglalása szerint is hamisak az ott történtek persze ez egy ilyen t-ös máriást mint te nem zavar ugye ??? !!! :))))))))))
Minden estre érdekes hogy téged már be is csaptak hiszen
TE A HEGYEK KÖZÖTT HISZEL EL MINDENT :))))
Na pá Kedves Minnél hamarabbi szabadulást kívánok.
Amit tettem megtettem ,mert úgy gondolom hogy bizonyságul hívott el az Úr (ahogy minden hívőt is) és én a bizonyságomat megtettem.
Én nem hátráltam meg semmilyen út elől Engem Kiragadott Isten Kegyelme (t.i. nem lehet kiérdemelni).
Az én Lelkiismeretm nem az Újszöbetség ahogyan te gogalmazol sajnos nem értetted meg amit mondani akartam ezzel.
Tehát a vízbe való bemerítés az ember lelekiismeretének az válasza az Isten kegyelmére és elhívására.
ezt nevezi Péter a JÓ LELKIISMERET VÁLASZÁNAK.
Kedves BIG4 a karma az ÖNMEGVÁLTÁST HÍRDETT és ezért semmi köze sincs az Istenhez legalábbis Izraeléhez semmiképpen.
E világéhoz már inkább aki azt tanítja hogy az ember önön cselekedetei által meg tudja magát váltani az hazudik és sajnos (pl te is) belesétálsz az ördög csapdájába.
mert mit is mondott az ördög az első emberpárnak ne vedd komolyan Isten szavát hanem hallgass az enyémre (úgy tetszelget mintha a szava valamiféle tekintély lenne)
És olyan leszel mint az Isten.!!!!!!!!
TEHÁT AZ EMBER AZÉRT ESETT BŰNBE MERT NEM HITT ISTEN SZAVÁNAK.
Akinek van füle és hall az hallja meg !!!!
Az aki Isten kegyelme és általa adott út (Jézus) nélkül hírdett pl ún nírvánába kerülést az a sátán és mint látható sok balga jár a széles kapun és kevés a szorosan.
Kivánom neked hogy Ismerd meg te is az Igazságot mert Isten Kegyelmes és Jó !!!
Azt hiszem, pont úgy értettem a gyermeteget, ahogy te. Hogy annak tűnik, de bizonyára van értelme az ószövetségi írásoknak, pl. hogy Noé kerek perec megátkozta Kánaánt az apja miatt.
A tavalyi évre Nostradamus több jóslata is vonatkozik, pl.
1999-ben a hetedik hónapban
Az égbôl érkezik a rémület nagy királya.
Életre kelti a fenevad (?) királyát.
Elôtte és utána a háború uralkodik boldogan.
A Mars és a Sceptrum egyesül
a Rákban; pusztító háború lesz,
Késôbb új uralkodót szentelnek föl, Laus Masbut,
Aki vérben uralkodik 27 éven át.
Egyéb magyarázatot nem hallottam, minthogy a korabeli idôszámítás szerint júliusra esett volna aug.11. A bibliában olvastam egy jövendölést, ami az utolsó idôk nagy szorongattatása és a napfogyatkozás közötti idôbeli kapcsolatra utalhat.
"Azon a napon, mondja az Úr Isten: Lenyugtatom a napot délben, és besötétítem a földet fényes nappal. Ünnepeiteket búra változtatom; és minden dalotokat szomorú énekké! Gyászruhát borítok minden derékra, és kopaszságot minden fejre, és olyanná teszem, mint aki egyetlen fiát siratja; a vége pedig, mint a keserűség napja!" (Ámos 8,9-10)
A háború a rejtve zajló és az utolsó idôkben igen erôs lelki harcot jelenti.
A jelek és üzenetek szerint 1973 óta a szabadkôművesek a Vatikán falain belül is nagy erôvel működnek. A La Sallette-i üzenet szerint az Antikrisztus a megtestesült sátán lesz. ("Nevét azoknak a gyermekeknek a vérével fogja aláírni, akiket gyilkos terveihez, elômenetelének tervéhez használt fel." - Vassulának adott üzenet, VIII.120.o.)
"Az elsô vadállat színe elôtt annak minden hatalmát gyakorolta és rábírta a föld minden lakóját, hogy imádja az elsô vadállatot, amelynek meggyógyult halálos sebe.
Nagy csodajeleket művelt, az emberek szemeláttára tüzet bocsátott le az égbôl.
E csodákkal, melyeket a vadállat színe elôtt művelhetett, megtévesztette a föld lakóit és rábírta ôket arra, hogy szobrot állítsanak a vadállatnak, mely kardéltôl sebesült, de fölépült. Hatalmat kapott arra is, hogy lelket leheljen a vadállat szobrába, hogy megszólaljon a vadállat szobra és megölje azokat, akik nem imádják." (Jel 13,12-15)
A kard = Isten szava. A föld minden lakója = akik nem lettek megjelölve.
"Szájából éles kard tört elô, hogy azzal sújtson a nemzetekre." (Jel 19,15)
"Ragadjátok meg a lélek kardját, vagyis az Isten szavát." (Ef 6,17)
"Azon a napon az Úr meglátogatja kemény, nagy és erôs kardjával a leviatánt, a gyors kígyót, a leviatánt, a tekergô kígyót, és megöli a tengeri sárkányt." (Iz 27,1)
"Egy kard semmisíti meg, ami nem emberé" (Iz 31,8)
"Az Isten szava ugyanis eleven, átható, és minden kétélú kardnál élesebb." (Zsid 4,12
Józsue emberei Jerikó lakóin "betöltötték az átkot a kardnak élivel".
A választott nép az ószövetségben többnyire karddal semmisítette meg az ellenséget, Góliát fejét a saját kardjával vágta le Dávid, Holofernesz fejét Judit. Ezek mind elôképek.
Az égi tűz hamis csoda lesz - ezt a tűzpróbát csak azok tudják majd kiállni, akik meg lesznek jelölve.
"A büntetés. Ekkor a fehér ruhás férfit hívta, akinek íróeszközök voltak az oldalán, és így szólt hozzá: Járd be a várost ... és JELÖLD MEG KERESZTTEL mindazok homlokát, AKIK siránkoztak és BÁNKÓDTAK A SZÖRNYŰSÉGEK MIATT, amelyeket művelnek benne. ... A többieknek meg ezt mondta: Menjetek utána, járjátok be a várost és pusztítsátok! ... AKINEK KERESZT VAN A HOMLOKÁN, AZT NE BÁNTSÁTOK. Szentélyemmel kezdjétek!" (Ezékiel 9,4-6)
"... Láttad, emberfia, mit művelnek a sötétben Izrael házának vénei...? Azt mondják:
Az Úr nem lát minket, az Úr magára hagyta országát." Majd így szólt hozzám: "Látsz még ennél szörnyűbb dolgokat is, amiket művelnek." (Ezékiel 8,12-13: Látomás Jeruzsálem vétkeirôl)
"Ezután négy angyalt láttam, amint a föld négy sarkán állt és föltartóztatta a föld négy szelét, hogy ne fújjon ... Akkor láttam, hogy napkelet felôl egy másik angyal száll föl, akinél az élô Isten pecsétje volt. Hangosan rákiáltott a négy angyalra, ... NE ÁRTSATOK a földnek, se a tengernek, se a fáknak, AMÍG MEG NEM JELÖLJÜK ISTEN SZOLGÁINAK HOMLOKÁT!" (Jel 7,1-4) (a négy szél = a történelmi változások jelképe, nem fújt = a haladék ideje alatt - a pecsét addig nem lesz feltörve.)
A haladék addig tart, míg köztudottá nem válik az Egyházban lappangó, megjövendölt válság. Ekkor már pár napon belül bekövetkezik a figyelmeztetés, a megtérés nem halogatható tovább.
"ELŐKÉPE: JERUZSÁLEM PUSZTULÁSA. Amikor majd látjátok a szent helyen a Dániel próféta által megjövendölt gyalázatos pusztulást - aki olvassa, értse meg! - , akkor, aki Júdeában van, fusson a hegyekbe. Aki a háztetőn van, le ne jőjjön, hogy kivigye holmiját házából, és aki a mezőn, vissza ne térjen, hogy elvigye köpenyét. ..." (Mt 24,14-18)
"Csak azok menekülnek meg közülük, akik elfutnak; a hegyek között lesznek ... - mindnyájan remegni fognak, mindenki a saját gonoszsága miatt." (Ez 7,16)
(Medjugorje azt jelenti = hegyek között. A kegytelem ideje az utolsó medjugorjei üzenet szerint még tart.)
"Idejében megmondják Jákobnak, és Izraelnek, mit fog művelni Isten." (Szám 23,23)
"...elkeseredék a lelkem miattok, és az ő lelkök is megútála engem. ... És vevém egyik pálcámat, a Kegyelmet, és eltörém azt, És felbomla az azon a napon, és így tudták meg az elsanyargatott juhok, akik ragaszkodtak hozzám, hogy az Úr dolga ez.
A kereskedôk, akik figyeltek, megtudták, hogy ez az Úr szava." (Zak 11,9-12)
"Kereskedôid tévútra vezettek minden népet ..." (Jel 18,23)
"... maga az ördög, a sátán, aki tévútra vezeti az egész világot." (Jel 12,8)
"Elrendelte, hogy ... senkise adhasson-vehessen, ha nem viseli a vadállat jelét: nevét vagy nevének számát." (Jel 13,16-17)
"Sok gonosz tetteddel, kereskedésed becstelenségével meggyaláztad szentségedet ..." (Ez 28,18)
"Jézus bement (Isten) templomába és kiűzte azokat, akik a templomban adtak-vettek ..."Írva van, kiáltotta: az én házam az imádság háza, ti pedig rablóbarlanggá tettétek." (Mt 21,12-13)
"Semmiképpen el ne ámítsanak titeket, hiszen elôbb be kell következnie az elpártolásnak és nyilvánvalóvá kell lennie a bűn emberének, a kárhozat fiának, az ellenségnek, aki Isten fölé emelkedik és mind a fölé, ami szent. Sôt Isten templomában foglal helyet s azt állítja magáról, hogy Isten. ... A gonoszság titka már tevékeny, csak annak kell még az útból eltűnnie, aki késlelteti. Akkor majd megjelenik a gonosz, akit az Úr megsemmisít szájának leheletével és jövetelének tündöklésével..." (2Tessz 2,2-7).
"... olyan szorongatott napok jönnek, amilyenek még nem voltak ezen az Isten alkotta világon a kezdet óta, és nem is lesznek. ... DE A VÁLASZTOTTAK KEDVÉÉRT, AKIKET Ô VÁLASZTOTT KI, MEGRÖVIDÍTI EZEKET A NAPOKAT." (Mk 13,14-20)
A kegyelmi idô meghosszabbításával rövidíti meg azokat a napokat.
Ez a haladék ideje, ami hamarosan lejár.
"Amikor túláradt a bűn, túláradt a kegyelem."
>>én is így vélekedtem meg is tudom érteni hogy így éreztek <<
Valószínűleg azt hiszed, hogy ez igazolja álláspontodat, de szerintem meg cseppet sem. Az, hogy valaha foglalkoztál okkult tudományokkal misztikával és abbahagytad, jelentheti azt is hogy jobb utat találtál magadnak, de ezzel egyenlő mértékben jelentheti azt is, hogy nem bírtad a gyűrődést, meghátráltál. Az igaz út ugyanis nem habostorta...
>>de mivel ez tényleg tévelygés így hívom fel szives figyelmeteket hogy csak egy Út van ami az életre visz így a többi halálra. <<
Ez a folytonos bizonygatás és ugyanaz ismételt hajtogatása, szerintem nem igazol semmit és nem erősíti, pláne nem támasztja alá elképzeléseidet. Úgy érzem inkább visszafelé sül el és éppenhogy komolytalannak tűnsz általuk.
>>NA a Jó Lelkiismeret válasza az Újszövetségben <<
Nos igen. Úgy látom bizony itt van az eb elhantolva ! A te lelkiismereted az Újszövetség.
Sajnálatos dolog, mert tudtommal a lelkiismeret nem egy egységes, uniformizált dolog, hanem egyénenként más és más, hisz minden ember egyszeri és megismételhetetlen, ahogy a Biblia is írja. Ugye ?
Szomorú azt látni, hogy egyesek képesek egy könyvel helyettesíteni a saját belső lelkivilágukat. De hát ez van. Kívánom neked, hogy mielőbb felébredj !
>>Könnyebb pedig a mennynek és a földnek Elmúlni, hogynem a törvénybôl egy Pontocskának elesni. <<
Számtalanszor írtam már neked is másoknak is, hogy egy ilyen idézetet, ki-ki a maga szájíze (szintje!) szerint ÉRTELMEZ. Számodra ez az Ószövetség megerősítése. Számomra pedig a "törvény"-szó, melyet Jézus használ, MESSZE NEM az Ószövetséget jelenti, hanem a Természet, azaz Isten örök törvényeit (pl. a karma), melyek íratlanok és leírhatatlanok, azokat érezni, élni lehet, de nem elmondani. Írogatod, hogy a szívnek szólsz, akkor gonolom ezt is érted...
Te egy emberek által kreált írományra gondolosz, én egy Istennel együtt létező, örök leírhatatlan dologra. Hiába, ki-ki a maga szintje szerint...
>>AZT mondta nem hogy minden szó még a legkisseb betű is be fog teljesedni az Ószövetség könyveiből, és ez így is van volt és lesz. <<
Tehát akkor bárányt áldozzunk, tisztátlannak tartsuk, aki házasságtörőt érint (és még kismillió dolgot), szemet szemért vegyünk, és még számtalan egyéb mafla törvényt tartsunk be, mert az Ószövetség még érvényben van.
Én eddig úgy tudtam, hogy: új bort ne töltsünk régi tömlőbe... ;-)
>>HA Te úgy gondolod hogy Nostredamus Összhangban áll a Bibliával akkor te sajnos súlyosabb esett vagy mint gondoltam. <<
Mirabolannak írtad, de - ha nem tudnád - elárulom, hogy én is ugyanilyen "súlyos eset" vagyok számodra.
>>Aztán mikor Noé felkelt és megtudta mit tett vele Khám megátkozta a Fiát Kanaánt <<
Persze azért a Biblia ugye a szeretetet tanítja... ?
>>Hogy Kanaán leszármazottjai az Indiánok és a Négerek.
Na ha megnézzük a történelmet ugyan csak fogott az átok . <<
Hát, szerintem a többi ázsiónak sem volt sokkal jobb, ha megnézzük ugye a történelmet (és a jelent is akár).
Kedves Mirabolan !
>>Éppoly gyermetegnek tűnik, mint sok más történet az ószövetségben. <<
Szerintem légy ezzel óvatosabb ! Gyakran a leggyermetegebb mítoszban van elrejtve a legnagyobb bölcsesség. Nem ?
Bevallom, ne értelek. Ezért nem biztos, hogy arra válaszolok, amit kérdesz, csak arra, amit gondolok, hogy kérdezhetsz.
Én nem tartozom a római felekezethez. Ha utánanéztél, régen tényleg sokat írtam a római felekezet vallásgyakorlata ellen. (Előbb Cserfa, majd Cserfa nickkel) Nem is ismerem el, hogy Isten egyháza lennének, ill., pl. a Hit Gyülekezetét sokkal különbnek tartom hitre nézve. Csak már mindent leírtam ezzel kapcsolatban, és jó gyümölcsöket hozott, testvéri szeretetet, pl. Balázs, Hal, Satya, stb. és köztem. Mert nekem nem emberekkel van bajom.
Tudom, mit jelent a kereszt hordozása. Sőt szeretném is hordozni, csak még nem nagyon megy. De azért befelé megyek az ifjú korba, és tudjuk, hogy az ifjak erősek. Végtére is már több, mint tíz éves vagyok az Úrban. És, ha utánam nézel, nem semmi terhet hordok minden erőlködés nélkül már most is, pl. e topicban valszeg mindenkinél többet.
(Utána nézhetsz pl. hozzászólásaimban, vagy a Hitgyüli pozitívumai topicban, ha jól emlékszem)
Te állítod, hogy másokat tanítok. Kérlek, mondd meg nekem, ugyan kit tanítok én? (Mert tanítani tanítok, de informatikát, meg hardvert, mert tanár a foglalkozásom, de most hitről van szó.)
Vagy csak nekem nem szabad leírnom a véleményemet? Miért nem kérdezed ezt azoktól, kik az apostoli tanítással szemben állítják, hogy nem lehetünk tökéletesek, stb. Meg mindenféle mást. Igazságtalan csak az egyik hozzászólót erről kérdezni, a többit nem. De, ha kérdesz ezekről, én tanítás helyett bizony szívesen tanulok, mert tanulok. Még gyermekektől is, mert sokszor észreveszem, nálam jobban látnak dolgokat. Nem szégyellem, hiszen bennem is rész szerint van, és e testben rész szerint is lesz az ismeret, azaz holtomig tanulok, ha kell. Csak éppen nem nagy emberektől, pláne nem a hitről való kezdetleges beszédet, meg a hit alapjainak lerakását. Ezért nem is dicsérem tanítóimat, nem is veszik észre, mikor tanítanak. Bizony, sok mindent kell még tanulnom.
Amit Pál írt, tökéleteseknek, akik ugye még nem érték el az üdvösséget (mert az reménység), azokat nekem is írta. Pál leírta, milyen értelemben legyünk tökéletesek, ez nekem is szól.
Amit te írsz, hogy krisztusiak legyünk, én azt gondolom, az vagyok. Ha valamiért nem lennék az, mutasd meg, kérlek, és megtérek tévelygésemből.
De emberek előtt nem fogok alázatoskodni, sőt magam választotta istentiszteletem sem lesz, stb. (Miket Pál értéktelennek tartott.)
Ha pedig furcsának tartod, hogy miket állít a Biblia a keresztényekről, ne rám haragudj, ha megütközöl, kérlek nézz utána jobban. Ki is venné el tőlünk a pálmát? Hiszen semmit nem írtam magamról, mit nem a Biblia állítana. (Magánéletemet leszámítva)
A Péter levél a prófétákról szól és nem az okkult látnokokról mint pl Nostredamus fatimai gyerekek stb.
HA Te úgy gondolod hogy Nostredamus Összhangban áll a Bibliával akkor te sajnos súlyosabb esett vagy mint gondoltam.
Kedves Mirabolam !!!
Hogy Neked az Ószövetség mondod
-----Noé története közismert, de ha betű szerint olvassuk, képtelen, értelmetlen és érthetetlen részeket találunk benne. Éppoly gyermetegnek tűnik, mint sok más történet az ószövetségben.
hm.....????????????
Aztán írod
---------Noé tehát nem egészen érthetô okokból megátkozta Kánaánt és megáldotta Szemet.
Persze ez Neked Nem érthető Nekem Igen .
Mert miről szól a történet ?
Figyelj Tanítás Következik ha jó tartsd meg:)
Szóval Három fia volt Noénak akik benépesítették majdan a földet. és meg van említve hogy Khámnak fia Kanaán.(unokája Noénak :)))
Noé bortól részeg lett és meztelenűl feküdt a sátrában.
Ezt látta meg Khám és gyrsan (Apjuk szégyenét) hírül adta mint "jó plegykás".
A másik két fiú behátrált és úgy letakarták a hátukra vett pokróccal hogy ne is lássák úgy az Apjukat.!!!!!!!!!
Aztán mikor Noé felkelt és megtudta mit tett vele Khám megátkozta a Fiát Kanaánt
Hogy miért Kanaánt mert Ő VOLT AZ ÖRÖKÖS a MAG.
Ezt így csinálták az Ószövetségben.
Melesleg Tájékoztatásul közlöm Kedves Mirabolam mert Kedvellek:)
Hogy Kanaán leszármazottjai az Indiánok és a Négerek.
Na ha megnézzük a történelmet ugyan csak fogott az átok .
Remélem segít megérteni az ún zavaros Ószövetségi Igét
Én nem helyezem a biblia elé Nostradamust, de nem is dobtam ki, csupán gondolkodtam rajta, hiszen az írás is arra biztat: "Vizsgáljatok meg mindent: a jót tartsátok meg ..."
"Jól teszitek, ha figyeltek rájuk, mint sötétben világító mécsre, ... értsétek meg, hogy az Írásnak
egyetlen jövendölése sem származik egyéni értelmezésből. Emberi elhatározásból ugyanis sohasem született jövendölés, hanem a Szentlélektől sugallva Isten megbízásából ... (2Pét 1,17-21)
Ez persze a szentírásra vonatkozik, de nekem úgy tűnt, Nostradamus jövendölései összhangban állnak azokkal és NEM a gonosz lélektôl sugalmazottak. "A Lélek ott fúj, ahol akar."
Ugyanezt gondoltam arról a bizonyos ôsi jóslatról is, és rájöttem, hogy az akkád király nem a pápa, hanem az Antikrisztus lehet, és igaz lehet a másik is, hogy akkor "eljön a Szűztôl született Fény Fia".
De ettôl még a bibliát tartom szenírásnak, és nincs szükségem más forrásból megerôsítésre.
Noé története közismert, de ha betű szerint olvassuk, képtelen, értelmetlen és érthetetlen részeket találunk benne. Éppoly gyermetegnek tűnik, mint sok más történet az ószövetségben.
A példabeszédek, álmok, látomások mellett azonban az apostolok is igyekeztek megértetni velünk, hogy a biblia nem történelemkönyv, hanem tanítás.
"MINDEZ ELÔKÉPBEN TÖRTÉNT velük, s a mi okulásunkra írták meg, akik a végső időkben élünk." (1Kor 10,11)
Noé tehát nem egészen érthetô okokból megátkozta Kánaánt és megáldotta Szemet.
"Monda: Átkozott Kanaán! Szolgák szolgája legyen atyjafiai közt.
Azután monda: Áldott az Úr, Sémnek Istene, néki légyen szolgája Kanaán!" (1Mózes 9,25-26)
Akkádról (szintén nem túl világosan) annyit tudunk meg (1Mózes 10), hogy Kám (Kánanán apja) leszármazottaival van összefüggésben.
Szemtôl származnak viszont a családfák alapján a pátriárkák és utódaik (a kiválasztottak).
"Jákob sarja uralkodni fog..." (Szám 24,19a)
"Egy nemzet, sôt a nemzetek sokasága lesz belôled, királyok erednek ágyékodból." (Ter 35,11)
Jákob örökbe fogadta és megáldotta József fiait, Efraimot és Manasszét.
"Azután megáldotta ôket és azt mondta: Tebenned nyerjen áldást Izrael! Hadd mondják: úgy dicsekedjék veled Isten, mint Efraimmal és mint Manasszéval." (Ter 48,20)
Júdának pedig ezt mondta: "El nem vétetik a fejedelmi pálca Júdától, sem a vezér botja az ô térdei közül, míg el nem jön az, akié az, akinek a népek engedelmeskednek." (Ter 49,10)
Ezek jelentésérôl majd máskor.
http://mazsola.iit.uni-miskolc.hu/~drdani/biblia
Ebben a bibliában az "akkád" szóra keresve ezt találtam:
BABILÓNIA
Birodalom az Eufrátesz és Tigris között, Babilon székhellyel. Mezopotámiának ez a része a Kr.e. 3. évezred második felében Akkad uralkodói birtokában volt. Az akkád uralmat az Arábia felől betörő sémi amoriták és a D-perzsai elámiak támadása döntötte meg. Az amorita uralkodók egyik leszármazottja Kr.e. 1830 körül az addig jelentéktelen Babilont tette székhellyé, és megalapította az első babilóniai dinasztiát. Az ezután következő 300 évben a babilóniai birodalom rendkívül nagy hatalomra tett szert. Ennek alapja az évszázadok folyamán létrehozott nagy öntözőművek voltak, amelyek virágzó földművelés kialakulásához,
a mezőgazdasági termékek jelentős mértékű kiviteléhez és a kereskedelem fellendülééséhez vezettek. Az öntözőművek a rabszolgamunka nagyarányú igénybevételével jártak, ami éles osztálytagozódásra vezetett. Mindez erős és egységes központi hatalmat tett szükségessé. Ez fejlődésének csúcspontját Hammurabi uralma alatt érte el, aki reánk maradt törvényeiben meghatározta a rabszolgatartó társadalom rendjét.
Az óbabiloni birodalom (Kr.e. 19-14. sz.) virágzásának a kisázsiai hettiták betörése, majd Perzsia felől a kasszita hódítás vetett véget. A kasszita királyok uralma Babilóniában a 16. századtól a 12. századig tartott, s gazdasági-kulturális visszaesés jellemezte. A 13. századtól egyre gyakrabban ismétlődtek meg az asszír támadások. A 12. században az elámiak nyomása megdöntötte a kesszita dinasztiát, de Babilónia politikai-gazdasági hatalma ezután sem érte el a régi fokot.
A 9-7. század folyamán többnyire asszír uralom alatt állt, önállóságát csak Kr.e. 626-ban szerezte vissza Nabopolasszar
khaldeus király uralmával. Az általa alapított úgynevezett új-babilóniai birodalom Asszíriat, Szíriát és Palesztinát is
meghódította. Ekkor érte el a babilóniai rabszolgagazdaság legszélesebb kifejlődését. az addig nagyrészt állami tulajdonban volt vízművek és öntözött területek is a nagy rabszolgatartók birtokába kerültek. Ez azonban a babilóniai birodalom hatalmát még ingatagabbá tette.
Babilónia fellendülésének a perzsa hódítás Kr.e. 539-ben véget vetett, a babilóniai birodalom megsemmisült.
+ + +
“Jövendölés Babilónia ellen, amelyet látott Izajás, Ámos fia (Iz 13,1). Ime az Úr napja jô
kegyetlen búsulással és felgerjedt haraggal, hogy a földet pusztasággá tegye, és annak bűnöseit
elveszesse arról. Mert az ég csillagai ... nem ragyogtatják fényüket, sötét lesz a nap
támadásakor, és a hold fényét nem tündökölteti. És meglátogatom a földön a bűnt, ...megszüntetem az istentelenek kevélységét, és az erôszakoskodók gôgjét megalázom ... Ezért az egeket megrendítem, és megindul helyérôl a föld is ... (Iz 13,9-13).
Én elnézem hogy másként vélekedtek én is így vélekedtem meg is tudom érteni hogy így éreztek de mivel ez tényleg tévelygés így hívom fel szives figyelmeteket hogy csak egy Út van ami az életre visz így a többi halálra.
Én nem tudom hogy ti mit gondoltok a szívetekben de mivel Nem tudod mire vonatkozik a Jó Lelkiismeret válasza (nem tudod a megfejtését:))
így el kezdesz személyeskedni és vádaskodni.
NA a Jó Lelkiismeret válasza az Újszövetségben
az a Bemerítés vízbe mikor az ember válaszol Istennek, miután megtért és kéri a bűnei eltörlését és eltemeti a romlott Óemberét a vízsírba hogy meghaljon és feltámadjon az Újember krisztussal együtt.
NA ennyi a Titok :)))
Tehát csak annyit Kívántam Neked hogy Tudjál válaszolni az Isteni hívásra ,hogy élhessél.
Köszönöm hogy felhívtad figyelmemet hogy csak Jézus szavaival foglalkozol és hogy az Ószövetség már érvényét vesztette.
Hát akkor itt vannak az Úr Jézus Szavai hiszen ezekre hallgatsz és én hallottam a figyelmeztetést:))
Tehát nézzük mit mond Jézus
Lukács evang 16:17 Könnyebb pedig a mennynek és a földnek Elmúlni, hogynem a törvénybôl egy Pontocskának elesni.
Máté evangéliu 5:18 Mert bizony mondom néktek, Míg az ég és a föld Elmúlik, a törvényvbôl egy Jóta vagy egyetlen pontocska el nem Múlik, a Míg minden be nem teljesedik.
A törvény alatt Mózes 5 könyve a zsoltárokat és a prófétákat érti :)))
Szóval mikor lett érvénytelenné ???
AZT mondta nem hogy minden szó még a legkisseb betű is be fog teljesedni az Ószövetség könyveiből, és ez így is van volt és lesz.
Aztán még nézzük mit tanít az Úr Jézus
Máté evangéliu 5:17 Ne Gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a Prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem hogy eltöröljem, hanem Inkább hogy betöltsem.
Máté evangéliu 5:18 Mert bizony mondom néktek, Míg az ég és a föld Elmúlik, a törvényvbôl egy Jóta vagy egyetlen pontocska el nem Múlik, a Míg minden be nem teljesedik.
"Kedves CSerfa"
Te nem mondhatod el magadról, hogy keveset írsz.
Azt sem mondhatod el, hogy saját gondolataidat nem támasztod alá kellőképpen a Biblia idézeteivel.
Látszik a római indíttatás!
De vaj tudod-e, hogy a Teremtő ezzel számodra mit akar érthetővé tenni?
Tudod-e hogy mit jelent a kereszt hordozása, vagy ebben is a római gyökereidre hagyatkozol?
Te aki mást tanítasz magadat tanítod-e?
A tökéletes kersztény/kersztyén= tökéletesen krisztusi !!!!! TÖKÉLETESEN KRISTUSI!!! hát???
;-)))))))
>>Nézd el nekem kedves Barátom hogy Én a Bibliát elhiszem ahogy van és nem keresek benne ún titkokat <<
Elnézem én szívesen, de kérlek te is nézd el, nekünk, többieknek (akiket te láthatóan tévelygőnek tartassz), hogy merészelünk másképp gondolkodni, mint te ! Ok ?
>>t.i. Izrael Istene nem titkolozó aki titkolózó az nem Isten csak egy bukott Kerub aki mellesleg le is van győzve amit Ő tud Én is tudok meg még tud egy csomó újjászületett keresztyén is a világon Dicsőség Érte az Istennek. <<
No comment...
>>Ja és a Jó lelkiismeret válasza nem az amire Te gondolsz. <<
Meglepődtem volna, ha nem ezt írod. Mindnyájan tudjuk már rólad itt a fórumon, hogy te mindnekinél jobban tudod, hogy kinek-kinek mit és hogyan és mikor válaszol helyesen a lelkiismerete és mikor válaszol az és mikor nem.
Csodállak Udvari, hogy helyettem és nálam jobban tudod, hogy mit mond nekem a saját lelkiismeretem !
Lehet, hogy itt a Messiás második eljövetele... ?
>>segítek a levelekben keresd és nem Pál írta. <<
Bocs, de én CSAK Jézus szavaival foglalkozom. Az apostolok és egyéb EMBEREK gonolatai nem érdekelnek, mert azok EMBERI kreációk...
Kinek füle van rá hallja meg... ! (most én írom)
Emiket idéztél Mirabolannak, EGYIK SEM cáfolja azt, hogy a Bibliában vannak titkok. Sőt !
"Mert nincs oly rejtett dolog, mely napfényre ne jône; és oly titok, mely ki ne Tudódnék. "
Ez az idézet PONTOSAN megerősíti ezt számomra. Mert az idézet elején állítja, hogy igenis VANNAK rejtett dolgok. Ezután pedig reményt ad, hogy ezeket a LÉTEZŐ rejtett, titkos dolgokat ELŐBB-UTÓBB (tehát fejlődésünk függvényében) meg fog mindenki tudni. És egyáltalán nem azt írja, hogy már most, a jelenben ez tudva volna. Értemkéremszépen ?
Az ószövetségből egyébként hiába idézgetsz, mert tudtommal ÉRVÉNYÉT VESZTETTE, nem aktuális számunkra.
És ismét kérlek: gonolkodj el azon, hogy itt a fórumon miért gúnyolódnak veled, miért kritizálnak téged, egyre többen !
Ha félreértés/olvasás volt akkor én is elnézést kérek. Nekem ezt sugallta.
Én egy örök kötekedő vagyok, de nyitott. Ebből következően (mitán többször és több helyen olvastam már hasonló megfogalmazásokat) kérlek áruld el ", pontosabban inkább csak Isten elvárásairól írtam", hogy hol vannak ezek az elvárások lefekteteve, megfogalmazva.
Ha már - Rajtad kívűl mások is - folyamatosan erre illetve ilyesmire hivatkoznak, akkor csakis az én tudatlanságomat tükrözi, hogy még én nem találkoztam ezen megfogalmazásokkal, előírásokkal.
Jelöld meg a forrást.
egy nagy titkot én is kinyilatkoztathatok neked, mégpedig azt, hogy ezekkel az eszméletlenül rövid reakcióidôkkel, ezzel az egészen elképesztôen gyors felfogással, és a hozzászólások tömkelegével, amivel elkápráztatod az egész fórumot, még viheted valamire. Nade mégis mire? (Helyes megfejtôk jutalomban részesülnek.)
Elnézést, hogy nem volt benne ige, de akinek van két füle, ahova az ige értelme tölcséren át se jut be, arra aszongyák, kár belé...
Olvasásra is használod a bibliagyűjteményedet?
Zsoltár 25:14
14 Az ůr bizodalmas az ôt félôkhöz, és szövetségével oktatja ôket.
pányátna.:) Érted ? !!!
Na enyit a jeromostársulat bibliájáról túlságosan is titokzatos :)))
Aztán Dániel :)
Dán 2,21-23
21 És ô Változtatja meg az idôket és az idôknek részeit; dönt Királyokat és tesz Királyokat; ád bölcseséget a bölcseknek és Tudományt az értelmeseknek.
22 Ő jelenti meg a mély és elrejtett dolgokat, tudja mi van a setétségben; és Világosság lakozik vele!
23 Néked adok Hálát, Atyáimnak Istene, és dicsérlek én téged, hogy bölcseséget és erôt Adtál nékem, és mostan megjelentetted nékem, s mit kértünk tôled; mert a Király Dolgát megjelentetted nékünk!
De ami kivan nyilatkoztatva az már nincsen elrejtve :)))
A Jelenések Titka pedig Jézus Krisztus t.i Róla Prófétáltak a Próféták:))
Tehát amint az Úr mondta
Lukács evang 12:2 Mert nincs oly rejtett dolog, mely napfényre ne jône; és oly titok, mely ki ne Tudódnék.
De hogy a Kedvedben járjak Kedves Mirabolan mert nosza kedvet kaptam az ilyenfajta Ige értelmezéshez lássuk még a titkokat :))))))))))))
Mózes 5.könyve 18:11 Se Bűbájos, se ördöngôsöktôl Tudakozó, se titok-fejtô, se halott-idézô.
Mózes 2.könyve 7:11 És Elôhívá a Faraó is a bölcseket és Varázslókat, és azok is, Égyiptom írástudói, úgy cselekedének az ô titkos mesterségökkel.
Mózes 2.könyve 8:7 De az írástudók is úgy cselekedének az ô titkos mesterségökkel és Felhozák a Békákat Égyiptom földére.
NA de komolyra fordítva a szót
Példabeszédek 27:5 Jobb a Nyilvánvaló Dorgálás a titkos szeretetnél.
Mózes 5.könyve 29:29 A titkok az ůréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig miénk és a mi fiainké mind örökké, hogy e törvénynek minden ígéjét Beteljesítsük.
Bocsánat, vannak titkok a bibliában, hogy csak párat idézzek:
"Az UR TITKA azoké, akik félik ôt, nekik nyilvánítja ki szövetségét." (Zs 25,14)
"Áldott legyen az Úr neve örökkön örökké, mivel övé a bölcsesség és a hatalom!
Ô változtatja meg az idôket és a korokat, ô taszít le és emel királyokat.
Bölcsességet ad a bölcseknek, és tudományt azoknak, akik megértik.
KINYILATKOZTATJA A MÉLYSÉGES ÉS ELREJTETT TITKOKAT, tudja, mi van a sötétben és nála lakik a világosság." (Dán 2, 20-22)
"... a bölcsek, varázslók, tudósok és jósok nem tudják megfejteni ...
De van Isten az égben, aki feltárja a TITKOKAT ..." (Dán 2,22-23)
..."Nem lesz több haladék, hanem azon a napon, amikor a hetedik angyal megfújja harsonáját, beteljesedik Isten örök TITKA, amint tudtul adta szolgáinak, a prófétáknak."
(Jel 10,3-7)
Köszönöm válaszodat nem akarok senkit sem kioktatni ha ezek a dolgok amiket írok valakikben húsig hatolnak az nem az én hibám legfeljebb az hogy nem a szivekbe hatolnak ill a sziveknek szánom és nem az eszeknek :))
Nézd el nekem kedves Barátom hogy Én a Bibliát elhiszem ahogy van és nem keresek benne ún titkokat t.i. Izrael Istene nem titkolozó aki titkolózó az nem Isten csak egy bukott Kerub aki mellesleg le is van győzve amit Ő tud Én is tudok meg még tud egy csomó újjászületett keresztyén is a világon Dicsőség Érte az Istennek.
Ja és a Jó lelkiismeret válasza nem az amire Te gondolsz.
Kersgéljél még egy kicsit az Újszövetségedben segítek a levelekben keresd és nem Pál írta.
Bocs a személyeskedésért, de ezt váltod ki (és jól láthatóan nemcsak) belőlem.
>>Jó páran tudják hogy hova vezetnek <<
Elhiszem, de egyáltalán nem látom bizonyítottnak, hogy azok biztosan JÓL IS TUDJÁK !
>>persze nem sokan tudják mi van benne tudod ilyenek az ún titkok <<
Ez igaz, és a BIBLIÁRA IS ÁLL !!!
És elárulom neked, szerintem te EGYÁLTALÁN NEM VESZED ÉSZRE (vagy nem akarod észrevenni) a Bibliában e titkokat.
>>Nem provokálok senkit <<
A gúnyos, lenéző, kioktató, felsőbbséges írásaid szerintem nagyon provokálóak. Gondolom tudod, hogy már jónéhányan elzárkóznak a hozzászólásaid olvasásától. És nem viccből teszik...
Nyugodtan nyiss egy topicot, amiben dobd föl a kérdést a többieknek, hogy provokálsz-e. Tanulságos, érdekes válaszok lesznek hidd el...
(bár belátom, időnként magam is provokálgatok :( )
>>Miért ? ezt most Én kérdezem miért? <<
Nem azzal van a baj, amit mondassz, hanem AHOGY mondod.
>>hogy abban a tévelygésben amiben pont Ő leledzik voltam már <<
Ez számomra korántsem azt bizonyítja, hogy túlléptél egy tévelygésen, hanem inkább azt, hogy feladtál egy helyes utat, mert NEM BÍRTAD, megijedtél a nehézségétől, nem volt elég kitartásod. Ha tiszta fejjel gondolkodsz, be kellene látnod, hogy ez ha nem is biztos, hogy igaz, de nem is kizárható.
>>Remélem neked is megvan adva a Jó Lelkiismeret Válasza. <<
De jó, hogy ezt leírtad. Magamtól miért nem jutott eddig eszembe !
PONTOSAN az a valami, amit jó lelkiismeretnek érzek magamban (és elég is ennyi, hogy ÉRZEM, mert másképp nem is lehet meghatározni) súgja nekem azt, hogy amit te hírdetsz: téves. És a lelkiismeret ellen nincs mit tenni ugye...
>>De a megfejtéshez csak egy mezei Újszövetség kell <<
Van Bibliám. Olvastam is nem is egyszer. És én is úgy gondolom, hogy benne van az igazság, csak kissé más értelmezésben, mint a tiéd.
Hosszú személyeskedő válaszodra annyit reflektálnék.
1.A megnyílvánulásodból tettem fel , hogy nem tudsz sokat az ún okkult dolgokról nem bántásnak szántam de Te megerősítetted a feltevést.
Természetesen elfogadom hogy neked elég is ez a kevéske tudás is.
2.Soha se vontam kétségbe hogy az okkult dolgok működnek de Jó páran tudják hogy hova vezetnek Te pedig (mivel keveset tudsz róla ) nem.
3.A Pistis Sophiát olvasd csak el biztosan vannak az okkult ezotériás ismerőseid körében akinek meg van ha nincs akkor pl meg lehet szerzni könyvtárból is (pl még nyíregyházán is) persze nem sokan tudják mi van benne tudod ilyenek az ún titkok :)))
4.Nem provokálok senkit
Tiszta röhej ha valaki olyan állásponton van ami ellent mond a saját személyes hitének vagy meggyőződésének azt már provokálásnak veszi.
Miért ? ezt most Én kérdezem miért?
Ha meg még közlöm is vele hogy abban a tévelygésben amiben pont Ő leledzik voltam már Én is és ráadásul több ismeretem volt abban a dodlogban akkor meg jön a személyeskedés a JÓZAN ÉSZ ÉS SZÍV HELYETT.
Persze ez a tényeken nem változtat.
Szia Kedves Big4
Remélem neked is megvan adva a Jó Lelkiismeret Válasza.
Ez is tittok :))(Mia az a Jó Lelkiismeret válasza)
De a megfejtéshez csak egy mezei Újszövetség kell :)
>>Na akkor (bár mivel mocsoknak ítélem az okkult tudásomat mert az is) Rózsakeresztesek. <<
Lovagiasságom tiltja, hogy ellentmondjak. :)
De ha még te is belátod (bár úgy látom csak tudat alatt), hogy mocsok a tudásod a Rózsakeresztről, akkor könyörgöm miért írsz róla ??
>>Haha :( nem csak azt tanítják. PL tanítják a reinkarnációt is és magas fokú mágiát is hogy te még ezeket nem tudod az a te bajod de mostmár közöltem :). <<
Igazán megtisztelsz ezzel.
Miközben ezt írtad elgondolkodtál azon, hogy lehetséges, hogy big már ezt tudja ?
>>Meg amihez ún beavatás kell meg titkos az eleve nem lehet alázatos szeretetteljes és Krisztusi mert <<
Elhiszem hogy TE ezt állapítod meg a Bibliából.
(mondd te a Biblia-gyűjteményeden kívül tartassz még valami más könyvet is otthon?) :-D
Azonban ez a te igazságod, ha jól esik hidd ezt. Az én igazságom viszont az, hogy bullshit, amit zagyválsz itt folyamatosan össze-vissza. :)
Úgy látom, hogy szinte minden topicban provokálsz, sértegetsz, gúnyolódsz. Összekülönbözöl, kereszténnyel, ateistával, ezoterikussal. Mindekire rá akarod erőltetni sajátos bibliomán elképzeléseidet és értelmezéseidet. És külön örülsz, ha valaki ellenkezik veled, sőt mégjobban, ha személyeskedve sértegetnek, mert az képzeled, hogy azért ér téged ennyi támadás, mert nálad az igazság.
Sebaj, tedd ezt továbra is nyugodtan. Legyen neked a te hited szerint !
Úgy látom, hogy a legtöbben itt a fórumon elfogadnak ilyennek és ezzel együtt szeretnek, hát én is igyekszem... :)
Szóval számtalanszor kifejtettem már, hogy ami titkos miért titkos. Olvastad már nem ?
A beavatás egy szó, a titkos is egy szó. Másképp is lehet azokat mondani és állítom, hogy megfelelőiket, szinonimáikat KIVÉTEL NÉLKÜL megtalálhatod a Bibliában is !
Szerintem te jobbára szavak ellen és a hozzájuk tapadt emberi előítéletek ellen küzdessz, megfeledkezve e szavak eredeti, valódi jelentéséről.
Jól tudod, hogy Jézus is, Mózes is titkolt dolgokat. Hisz mindeki azt tudhatja meg, amire érett.
A Szentek Szentjébe sem léphetett be akárki. Ugye ? Miért ? Mert nem bírta volna el! Aki nincs a megfelelő szinten, nem alkalmas, nem képes még elviselni dolgokat.
>>megkérdezzem bár nem akarom kétségbe vonni e témában a felkészültségedet de pl olvastad a Pistis Sophiát (alapmű az összes gnosztikusnak, mágusnak,rózsakeresztesnek stb. )<<
Nem akarod kétségbe vonni, de kétségbe vonod. Jópofa dolog...
Nem olvastam, de köszönöm, hogy ajánlod.
Most akkor már semmi közöm e témákhoz igaz ?
Tessék mondani, azért még szabad ilyesmikről említést tennem ? Vagy vége ? Ki vagyok rúgva ? :( :-D
Udvari megalkotta a gnózis első törvényét és én megbuktam rajta.
Kérlek vedd észre magad ! Attól, hogy te valamit tudni vélsz, még nem feltétlen biztos, hogy úgy is van.
SZERINTED e könyv olvasása nélkül senki nem tudhat semmit a Rózsakeresztességről ? Talán így is van, de NEM BIZTOS. Rengeteg más könyv is szól arról (olvastam is néhányat).
>>persze elég nehéz olvasmány meg nagyon nehéz a teljest megszerezni pláne magyarul de nem lehetetlen. <<
No hát talán itt van a kutya elásva szerintem.
Számodra NAGYON NEHÉZ könyv volt ! Valószínűleg egyszerűen NEM ÉRTETTED !
Tudom, szerinted ez nem így van, mert szerinted te mindent tökéletesen és biztos, tévedhetetlen igazsággal értessz és tudsz. Azért megkérdeznék néhány fórumtársat, hogy ki gondolja még rajtad kívül így...
>>(nem tudom oda adni mert egyes könyveket kivágtam a szemétbe másokat meg elégettem :) <<
Kedves vagy, hogy odaadnád.
Valaki írta nemrég, hogy ahol könyveket égetnek, ott fennál az emberek égetésének a veszélye is. Elgondolkodtál már azon, hogy miért írta ?
(bár képzelem, ha elgondolkodtál, mire juthattál: a sátán és sok démon beszélt belőle...)
Mondd, szerinted a könyveid elégetése és kidobálása bölcs, békés, szeretetteljes Krisztusi cselekedet volt ?
Tartok tőle, hogy sajnos ugyanolyan démon működött benned, amikor ezt tetted, mint amilyenek ellen hadakozol...
(egyébként Steiner könyveket olvastam már)
>>Ha nem akkor te még elnézést nem sokat tudsz a rózsakeresztesekről gnózisról stb.. <<
Egyébként igazad van, valóban nem sokat tudok ezekről. De amennyit tudok, elegendő számomra ahhoz TÍZEZERSZER inkább azt válasszam mint a HGY-t és hasonló fanatikus, dogmatizmust.
>>Szóval én Tudom hogy mit tanítanak és azt is hogy hol csalják el az embereket. <<
Nem is kételkedtem benne, hogy tudod. Te ne tudnád ? A te világodban talán tényleg így is van.
A Hárshegyen is a Napóleon az BIZTOSAN Napóleon...
De kicsit állítsuk szembe a HGY-t és az okkult tudományokat.
HGY: az okult tudományok hamisak, sátániak, a vesztükbe csalják az embereket
okkult: a HGY a Biblia félreértelmezésére alapuló szekta, tömegpszichózist alkalmaz, akaratgyenge "zombikat" termel
HGY: az bizonyítja ezt, hogy a Bibliában le van érthetően írva
okkult: a Bibliában valóban le van sok igazság írva, csak MÁSKÉPP kell értelmezni, mint ahogy a HGY teszi. A HGY tévelygését bizonyítja, a sok tönkrement élet, a jól látható nyerészkedés, botrányok és a tagok gondolkodásmentes, egyéniségmentes, meglehetősen poszthipnotikus viselkedése
Az okkult tanítások hitelét is sok írás és sok mester bizonyítja, nem beszélve a gyakorlati tapasztalatokról
HGY: a HGY-t a Biblia igazolja , ennél nem kell több
okkult: ez nem elég ! Tegyük föl, hogy a Bibliát szó úgy kell érteni, ahogy a HGY érti, akkor is annyi hamisítás, torzítás, elírás és egyéb hiba van benne, hogy nem fogadható el bizonyítékként
és hosszan lehetne folytani...
Nézd, én nem köteleztem le magam egyik oldalon sem. De kinek higgyek ?
Ki hitelesítette neked a Biblát ? A papbácsi mondta ? Na és ? Tévedhetett ! Mély lelki élményed volt Jézussal és ő igazolta neked ? Lehetett hallucináció is !
Működnek a gyakorlatban a Biblia tanításai ? Az ezoteria tanításai is működnek ugyanúgy vagy még jobban !
Miért fogadjam el az álláspontodat ? Azért, mert mondod, vagy mert le van írva egy ősrégi vitatott könyvben ? Te magad is összevitzatkozol saját hittársaiddal. Ezoterikus (okkult) körökben tudtommal ritkábban tapsztalni ilyet, mint keresztény berkekben...
Sokkal nagyobb az egység és egyetértés az okkult világban, ráadásul ott a Bibliát is elfogadják és a feltétel és ítéletek nélküli szeretetet tanítják. Amit te képviselsz ott meg lépten nyomon feltételeket, érdek dolgokat, ítéleteket, viszályokat látok és ezek tudtommal MIND A SÁTÁN MEGYNILVÁNULÁSAI !
>>DE szivesen adok segítséget feltéve ha egyáltalán elfogadod tőlem.(mail cím az adatokban) <<
Nagyra becsülöm a jószándékodat. De szerintem nem tudsz rajtam "segíteni".
Vagy azért mert még nem vagyok rá érett, vagy azért mert már nincs rá szükségem, mert túlléptem rajta. Kituggya ? (ja ? most jövök rá hogy te biztosan tudod... :-D )
>>Hiszem, hogy tudok majd segíteni. mert:) <<
Gondolom a HGY-be hívnál megtérni. Egyszer el fogok menni és meg is fogok térni, nyugodj meg.
>>Nem Rád mondtam azt ,hogy távol legyen hanem a rózsakeresztes tanokra !!!! <<
Értettem én jól, nyugi ! :)
Mindekitől bocs a személyeskedésért. De hát ha udvari és big szóbaelegyedik, lehetséges az személyeskedés nélkül ? :)