Mág laikus vagyok a témában, de már régóta foglalkoztat a paintball tárak működése.
Az ugye teljesen világos, hogy maga a tár egy tartály tele golyóvól, az alján pedig egy megközelítőleg olyan belső átmérőjű cső, mint maga a lövedék. Arra lennék kíváncsi hogy hogyan oldották meg a gyártók, hogy a golyók egyesével soroljanak be a csőbe megakadás nélkül (értem ezalatt azt, hogy két három golyó képes lehet olyan formációt felvenni a tár kivezető csövének belső nyílásánál, hogy egyikük sem jut a csőbe, viszont nem is engednek más golyót sem a csőbe jutni, ezzel elzárva a nyílást), vagyis hogy folyamatos legyen a lőszerellátás.
Sajnos még szétszedve egyet sem láttam, illetve nem találta rajzot sem a működést illetőleg, ezért fordulok most hozzátok segítségért.
Hogyha nagyvonalakban elmegyaráznátok a dolgot. esetleg ha valaki tudna nekem küldeni egy képet vagy csak egy egyszerű rajzot a dologról, azért nagyon hálás lennék! Előre is köszönöm a segítséget!
Én Debrecenből írok, itt is elterjedt már régóta a paint ball.
Jelenleg csapatot építek, eddig 3-an vagyunk, és bérelt pályán játszottunk, bérelt markerekkel. Kis csapatunknak igen jól megy ez a sport, van némi múltunk hozzá, a munkánkhoz is elég közel áll a dolog.
Jelenleg épp ott tartunk, hogy embereket keresünk, akik komolyabban veszik ezt a játékot, és rászánják magukat, hogy saját markerrel, és egyébb felszereléssel rendelkezzenek. Alap szinten gondoljuk elkezdeni, a játék öröme miatt, de szerintem hamar komoly erős csapatot tudnánk összehozni, és versenyekre járni.
Tehát várom a jelentkezéseket, lehetőleg debreceni, vagy környékbeli jelentkezzen, ez szerintem így logikus.
2001. május 19-én Tökölön kerül megrendezésre, az országban másodszor, (a tavalyi sikerén felbuzdulva) egy PAINTBALL ORIÁSCSATA, amely idén, az INVÁZIO 2001. elnevezést kapta.
A játék rövid leírása: 2001. Januárjában, egy idegen faj a MULMON-ok megtámadták a földet és jelentős csapást mértek a föld védelmi erőire. Az első támadást nagynehezen sikerült visszaverni, de a Földi erők, jelentős veszteségeket szenvedtek. Különböző, meg nem nevezett forrásokból értesültek a Földiek, hogy a Mulmonok egy végső, mindent eldöntő invázióra készülnek, 2001. Május 19-én. Azt is sikerült megtudni, hogy a "csillagkapukon" keresztül érkező támadó csapatok, Tökölön, a volt szovjet katonai repülőtér területén készülnek betörni a földre. Mind a Földiek, mind a Mulmonok összeszedték valamennyi egységüket, így az erőviszonyok teljesen kiegyenlítődtek. Egyenlő számú védő nézhet szembe a támadókkal. Védekezni lényegesen egyszerűbb feladat, ha a támadók létszáma megegyezik a védőkével. Csakhogy! A támadó Mulmon csapatok, öt csillagkapun keresztül juthatnak a területre és szabadon mozoghatnak a kapuk közöztt. Miután megépítették az első kaput, melyen a teljes támadó egység földet ér, további négy kapu felépítésére van lehetőségük. Ki kell építeniük a saját bázisukat is, ahonnan a csapatokat, a Mulmon vezér irányítja.
Eközben a Földiek, felkészülnek a védekezésre és a különböző feladatok végrehajtására. Saját bázisukon megszervezik a Föld stratégiailag legfontosabb védelmi vonalait és megpróbálják felderíteni, a támadók álltal felállított csillagkapuk helyét. Elsődleges feladatuk, hogy próbálják meg lerombolni a kapukat és elfoglalni a védelmi pontokat.
A Földiek és a Mulmonok egyaránt 4-4 érvényes találatot képesek elviselni, mielőtt végleg kiállni kényszerülnek a csatából. Mindkét csapat regenerálódási ideje 30-30 perc, amit saját bázisának EÜ helyén kell eltöltenie. Ez az idő növekedhet 10-10 perccel, ha a harcban álló felek, megtalálják a területen lévő szuperfegyver alkatrészeit és azt saját bázisukra juttatják. Amennyiben valamennyi alkatrész a bázison van, az ellenfél "gyógyulási" ideje növekszik. Lehetőség van azonban arra is, hogy egy különleges EÜ találmány megszerzése után, a regenerálódási idő, újra a normális mértékre visszaálljon.
A küzdelem során, számos egyéb feladat megoldására is szükség lesz a végső győzelemhez. (Ezen feladatokat természetesen most nem árulom el!!) Az utolsó, mindent eldöntő összevont csapást a felek 15,30-kor kezdik majd meg, melynek célja az ellenfél teljes megsemmisítése.
Bővebb információt a www.paintballgame.hu oldalon találhattok.
Gyertek minél többen.
Emberek van egy kérdésem. Télleg csak 18 éves koról lehet nyomni a témát????? vagy én is nyomhatom mondjuk a jövöhéten, de csak 18 nyáron leszek. Nagyon fontos lenne a válasz!!!! Testalakati problémák nálunk nincsenek. mindenki 186 cm és 77 kiló fölött van....egy Kickbox egyesület.....
Visszatértem féléves önkéntes számüzetésemből( amerika), úgyhogy reszkessen minden péntballos, mert hamarosan visszatérnek a pécsiek és ellátják a baját a sok kezdő amatőr magyar csapatnak. Odakint elég sokat játszottam profi csapatokkal és sokmindent megtanultam, tehát semmi akadálya a fegyveres konfliktusnak.
Remélem be vagytok rezelve.
Végre elkészül a Paintball Aréna második emelete is.
Fotókat a honlapon lehet megnézni:
http://www.paintballsport.hu
(ezen belül vagy horpacs7.html vagy pályaleírások/sopronhorpács)
Most már senki nem mondhatja, hogy nem készültünk fel a "rossz időkre"
Oszlassuk el a félreértéseket.!
Tökölt valóban Farkas Zsoltiék alakították ki és hozták létre. Nagyon sokat köszönhetnek azonban az MPE-nek. Hogy miket és miért, az nem teljesen publikus. Tény az, hogy együttműködési szerződésük van az MPE-vel és ezáltal a pálya jogosan mondható a Honvéd Egyesület és az MPE pályájának egyaránt. Szerény személyem is egy megtűrt játékszervező erre a pályára. Mellesleg a kialakult helyzet teljesen korrektnek mondható.
Ami a pálya jellegét illeti: amennyiben csak az épület földszintjét játszák, nyugodtan nevezhető speed-nek, vagy speed jellegű pályának. Kiváló adottságú terület.
Ha mindkét szintet és az épület környékét is játszatják, akkor egy igazán kemény épületcsata alakul ki. Határozottan izgalmas.
talan az, hogy merjel jatszani. Ha lonek, ne bujj el, ne ijedj meg, hanem merjel viszaloni es igyekezz a lovesek hangja utan menni, mert ha valahol egymast lovik, akkor az elvonja a figyelmuket.
INFORMÁCIÓK, FELADATOK, SZABÁLYOK ÉS RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK
TERVEZET!!!
ALAPINFORMÁCIÓK
A játék időpontja: 2000. Augusztus 12. 9.00
A játék helyszíne: Egyeztetés folyamatban, valahol Bp-en, vagy közvetlen környékén
Találkozás: A helyszínen: 8,00-kor
Részvételi díj:saját felszereléssel: kb:5-7000.-/fő
bérelt felszereléssel: kb:8-10000.-/fő
lőszer ár: kb.10.-/db (Csak a helyszínen vásárolt lőszer használható!)
Jelentkezési határidő: 2000.08.01.
Jelentkezés: Telefonon: Zombori Géza 06-309-593204
E-mail-ben: zombori@elender.hu
Levélben: Zombori Géza 1174 BUDAPEST, Lőrinci út 74.
A részvételi díj magában foglalja az egyszeri melegétkezést, hidegélelmet, valamint a játékhoz szükséges technikai felszerelések biztosítását és a szervezés és lebonyolítás költségeit. A befizetett részvételi díjat, csak a játék esetleges teljes elmaradása esetén tudjuk visszafizetni.
A játék helyszínén (térítés ellenében) természetesen büfé is működik majd, a pihenőhelyek ( EÜ sátor )mellett.
Játék és jelentkezési feltételek:
- Betöltött 16. életév
- Igazoltan befizetett részvételi díj (befizetési határidő: 2000. 08. 01.)
- Drog és alkohol mentes állapot
- A játékban, csak bevizsgált markerek vehetnek részt
- A paintball játékra vonatkozó biztonsági szabályokat be kell tartani (szabványos védőmaszk, hosszú ujjú ruházat)
Drog és alkohol fogyasztása a játék ideje alatt szigorúan TILOS! A tilalom be nem tartása azonnali kizárást jelent a játékból.
A JÁTÉKMENET RÖVID LEÍRÁSA
A beérkezett jelentkezések alapján, a játékosokat két csapatra osztjuk. (Az együttesen jelentkező baráti társaságokat megpróbáljuk nem külön választani.) A játék megkezdésekor, mind két csapat rendelkezésére bocsátjuk a szükséges felszereléseket. (rádiók, sátrak, térképek, hidegélelem, stb.) A csapatok a kijelölt játékterület két végében, egy számukra megfelelő helyen, kialakítják a saját harcálláspontjukat, (továbbiakban: BÁZIS). Miután a bázist megépítették, (felállították a sátrat, kifeszítették a védőhálót) a csapatok választott vezetői ismertetik a stratégiai feladatokat.
10,00-tól megkezdődhet a területről a zászlók begyűjtése. Az ellenfél bázisának támadása 15.00-ig szigorúan TILOS!!! Az adott csapat tagjai együttesen döntik el, hogy a területen elhelyezett zászlókat hány szakasszal próbálják meg begyűjtetni. A bázis, az őrjáratok, a felderítő zászlószerző szakaszok URH rádiókon keresztül tartják egymással a kapcsolatot. Esetleges lőszerutánpótlásért a "harcosoknak" a saját bázisukra kell visszajutniuk, vagy rádión kérni segítséget.
Az ebédet mindkét csapat 13.00-tól kapja meg, tehát a területen lévő egységeit ennek megfelelően kell a bázisra visszavonni, tetszőleges sorrendben.
15.00-tól a csapatok fő feladata, az ellenfél bázisának elfoglalása, csapatzászlajának megszerzése és saját bázisán való kitűzése.
Az feladatok tehát a következők:
1, Megfelelő helyen kijelölni és felépíteni a bázist.
2, 10,00-tól, felosztani a csapatot megfelelő számú és létszámú szakaszra, melyek majd a különböző feladatokat
végrehajtják
(őrzés, felderítés, zászlószerzés, tartalékerősítés, utánpótlás, stb.)
3, A bázis folyamatos őrzése, biztosítása az ellenfél felderítői elől
4, A játéktéren elhelyezett zászlók felkutatása
5, Minél több zászló begyűjtése a területről
6, 15,00-tól, az ellenfél bázisának elfoglalása, csapatzászló megszerzése
ALAPVETŐ JÁTÉKSZABÁLYOK
- Érvényes találatnak, csak az életponti találatok számítanak (derékszíjtól felfelé, vállvarráson belül és a fejlövés)
- Érvényes találat jelzése a paintballban megszokott módon
- Az a játékos, aki 15,00-ig érvényes találatot kap, egy óra pihenőre megy, az erre a célra, semleges területen felállított un. EÜ helyre.
- Az EÜ hely megközelítésekor, a fejfölé tartott marker és egy fehér zászló (melyet mindenki kap a játéknap elején) jelzi, hogy a játékos semleges és az EÜ helyre tart.
- Semleges játékosra rálőni TILOS és gusztustalan!
- Az egy óra letelte után, (melyet bírók ellenőriznek) a játékos, a játékteret megkerülve, a bázishoz legközelebbi ponton tér vissza.
- A 15,00 után eltalált játékosok, a játékból végleg kiesnek (A kiesett játékosok egy másik pályán egymással tovább játszhatnak.)
A további részletek és szabályok kidolgozásához ötleteket és észrevételeket várok!!
Tudna valaki nehany taktikai tanacsot adni paint ball ugyben. Holnap veszek reszt eletem elso ilyen megmozdulasan, 17 hasonloan kezdo kollegammal. Persze szeretnek tisztessegtelen elonyre szert tenni :) Gondoltam ezert a forum profiaihoz fordulok tanacsert. Annyit tudok meg, hogy a helyszin valahol Pestszentimren van.
Sajnos a forumon foleg csak teamek, helyszinek kozotti vitakrol talaltam eddig infot, es nemi szervezesi diszkusszust. A weben sem talaltam taktikai tanacsokat. Remelem a teny hogy Valahol jatszunk nem zar ki a mas palyakat kedvelo profik tanacsabol.
A pálya _N_E_M_ a MPE tököli pályája, mint azt a honlapjukon hírdetik. A pálya honvédségi területen található, amelyet a Vitéz Háry János Sportegyesület Paintball szakosztály tagjai hoztál létre . Az MPE csak segédkezett a szakosztály létrehozásában. A verseny valóban a főépület földszinti részében lesz megrendezve, mint azt György korábban megírta.
Az egyik jatek egyfajta ejtoernyos-ledobasos buli lenne, igy terveztuk
(WPC):
van egy nagyobb letaszamu csapat(mi 15-20ra gondltunk eredetileg), es van
egy kisebb, 3-5 fos csapat, ok az ejtoernyosok.
A jatek elejen veletlenszeruen kivalasztott, egymas elott nem ismert helyrol
indulnanak az ejesek (ejtoernyo), esetleg hibas vagy hianyos terkeppel. A
feladatuk : talalkozni egymassal, es megsemmisiteni a nagyobb csapat altal
vedett"hidat", barmit. A nagy csapatnak ezt kell megakadalyozni,
jarorozessel, orkodessel es felkutatassal.
a masik:
ket csapat egy-egy terkeppel kulonbozo feladatot hajt vegre, talalkozas
eseten meg lovoldozhetnek. Ilyen feladatok lehetnek: menj eszakra a nagy
faig, ott van egy masik feladat, az abban levo utasitasokat kovesd. Aztan a
pikanteria kedveert ugyenez a cel(nagy fa) lenne a masik csapatnak is de mas
feladattal.)pl mig az egyik csapatnak meg kell talalni egy eldugott valamit,
addig a masik csapat feladata lehet ket reszre szakadas es igy megkozeliteni
egy pontot vagy vegrehajtani valamit Az igazsagossag kedvvert elobb utobb
minden csapatnak szet kellene darabolodnia, mert nem jo, ha hordak
portyaznak egymas ellen, illetve az a jo, ha tobben vannak. Az nyer, aki
megcsinalta mindegyiket es tul is elte.
harmadik:
ugyenez mint a masodik, csak nem sorrendben kellene a feladatokat
megcsinalni, hanem tetszes szerint. Az ellenfel ismerne azokat a pontokat,
ahol (valamikor ) meg fog jelenni a csapat, de neki be lenne jelolve par
"kamu" pont is, hogy ne legyen az: egynel letaboroznak es majd csak arra jon
valaki,. Igy meg kellene osztania az eroit, mivel a pl 10 valos pont mellett
lenne meg 5 "kamu" is. Es termeszetesen ez mindket csapatra igaz lenne,
tehat mindenkinek lenne ilyen terkepe a masik varjato mozgasarol.
Itt egy gaz van : valakiknek mindent kell tudniuk, es ok nem jatszhatnak. Mi
ezert nem csinaltuk meg oket:))
Most igy hirtelen ennyi, ezeket lehet varialgatni, hozzatenni, elvenni stb.
Velemeny?
Nos a részvételi díj nem csak a kaját, hanem az összes technikai felszerelést is tartalmazza. Értem ezalatt a sátrakat, a gulyáságyút, a rádiókat és kérlek ne felejtsd el, hogy maga szervezés és a lebonyolítás is pénzbe kerül. Egy ilyen jellegű játékot MO-n még nem szerveztek és számításaim szerint nem kevés kiszolgáló személyzetre lesz szükség.
A játék részletes kidolgozásán már kínlódunk és kezdek rájönni, hogy nem egyszerű fába vágtam a fejszémet.
Ezek ellenére bízom benne, hogy a szabályok és egyéb feltételek mindenki számára kedvetőek lesznek.
A tervezet nemsokára elkészül és e-mail-nem küldöm mindenkinek.
A honvédkupa egyébként valóban a tököli épületes pálya alsó szintjén kerül megrendezésre.
hol lesz a játék?
Nyilván nem várható el, hogy ingyen legyen a kaja, erről nem tudtam, bocs. Csak hogy még egy picit kötözködjek: saját cuccal miért kerül a játék 5-7ezerbe, ennyiért egész sok fogásos kaját lehet enni a Bombay Palace-ban.....Ami nem a legolcsóbb éttermek egyike.
STE,
a képek alapján ez a MPE tököli pályája. Vagy mégsem? Ja, és ha az, akkor az nem speed pálya.
Üdv a nagyérdeműnek! Egy kis felhívás, hátha valakit érdekel közületek :)
2. Amatőr Paintball Kupa - Fegyveres Testületek részére Tökölön.
szervező: Dark Shadows Paintball Team
Időpont: 2000 június 24.
Jelentkezési határidő: 2000 június 16.
A Kupán 5-fős csapatok vehetnek rész. Nevezési díj: 5000 HUF/csapat; lőszer a helyszínen 11 HUF/db.
A verseny típusa: zászlószerzés speed pályán. Egy pár kép a pályáról 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Nevezés a következő faxszámokon: HM - 02/12/68-42 ; v 06/24/488-680
További információ: Farkas Zsolt 06/30/900-50-64
Válasz a kérdésedre.
Nem hiszem, hogy a melegételt és a hidegkaját, no meg a technikai felszereléseket bárki is ingyen adná neked! Ha azt akarjátok, hogy a rendezvény olyan minőségű és színvonalú legyen, amilyennek szeretnénk, akkor ennek ára van! Ez nem egy sima játéknap, ahol csak eszetlen puffogtatást szeretnénk látni. A játék valódi izgalmát szeretnénk egy napra megvalósítani.
A jelentkezéseket is csak akkor tudjuk elfogadni, ha a részvételi díj befizetésre kerül. A helyszínen vásárolt lőszer pedig, azt hiszem mindenhol bevett szokás.
Ez a játéknap reméljük, hogy egy hagyomány nyitánya lesz és az ezen való részvétel senki számára nem kötelező. Aki úgy érzi, hogy számára egy ilyen felállás árban is megfelel, az úgy is ott lesz.
Valamennyi érdeklődő részére részletes tájékoztatást fogok küldeni e-mail-ben, vagy hívjatok telefonon. 06-30-95-93-204
miért kerül a saját cuccal érkezőknek 5-7ezerbe?
Nálad lehet 1000 Ft-ért bérelni felszerelést? :)) (optimális esetet számolva..)
És miért ilyen drága a golyó, miért nem lehet hozni? Ha valaki megveszi olcsójé a lőszert, akár serert, akár cappot, az el szeretné lőni. Nekem is van még vagy másfél dobozzal....
Szerintem ez úgy lenne jó, ha vagy nem lenne alapdíj(saját cuccal? hol hallottál ilyen drága pályát?) vagy lehessen vinni golyót.. Nem?
Örömmel jelentem, hogy a Dark Shadows Paintball Team megkezdte egy egésznapos scenario játék szervezését.
A helyszín Budapesten lesz, augusztus közepén.
A részvételi díj, az előzetes számítások alapján, a következő képpen alakul.
A részvételi díj tartalmazza az étkezést, (meleg étel+hideg kaja)és a szükséges technikai felszereléseket.(rádiók, zászlók, sátrak, stb.)
Gyülekező 8,00 tájban
Kezdés: 9.00 körül
Részletesebb információk jövőhéttől folyamatosan, az MPE fórumán www.paintball.hu
Jelentkezni, csak a részvételi díj befizetésével lehet!!!!
- nem lattam a Naplot, mi volt benne? Te voltal?
Nem én szerepeltem, sajna pedig már úgy lennék a tévében én is!!!!
A Napló tömören: az extrém sportok napainkban, avagy miért zuhanik valaki
majd 300 métert egy sziklafalon, hogy utána egyetlen tagja sem maradjojn egyben?
Volt mountainbike, vadvizi evezés, bungee jumping, és persze
paintball is. Egy ultrarövid bejátszás volt, amiben az előző hozzászólásomban leírt
fülvédő nélküli "harcosok" futkoztak. Utána egy rövid hozzászólás volt az adrenalinról,
meg hasonlókról, nem nagyon figyeltem oda a szövegre.
- amugy jo a honlapod:)
izzadtam is vele eleget : ))))