Keresés

Részletes keresés

geszthi Creative Commons License 2005.12.29 0 0 245
"Mátrai Márta (Fidesz), Molnár Róbert (FKGP) és Csáky András (MDF) : a nemzettudat erosítését szolgálja a javaslat, hogy minden magyar középületen (önkormányzati hivatalokon, tanintézményeken, bankokon, múzeumokon) kötelezo lesz elhelyezni a magyar zászlót ...

...A kormánypárti képviselők arra hívtak fel, hogy „legyünk jó magyarok, legyünk büszkék a múltunkra”.A MIÉP támogatásáról biztosította az előterjesztést, az SZDSZ nem támogatja a javaslatot. "

Nocsak a magyar Koztarsasagi Elnok nem tudja mi a NEMZETI TUDAT , sot egyenesen gyengiteni akarja es nem buszke a multunkra?!

"Sólyom László ki vetette a háta mögül a magyar nemzeti trikolórt, mondván, arra nincs szükség az újévi beszédhez."

Vegul is Solyom is SZDSZ-es ugye :-))))
Előzmény: europeer (-)
Állományjavító Creative Commons License 2005.11.22 0 0 243
Szerintem ideális a zászló, kék alapon a tizenkét törzs tizenkét sárga csillaga,  melyek hozzá még ötágúak is.... ez egy szép, szemérmes hitvallás.
Előzmény: Törölt nick (240)
P.I. Creative Commons License 2005.11.22 0 0 241
Ez mé' pont ma jutott eszedbe? Ott lóg már több mint másfél éve.
Előzmény: Törölt nick (240)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2002.11.04 0 0 239
Na, mi van, nem kezditek újra a sipítozást?
fs Creative Commons License 2000.03.27 0 0 238
"Nemzeti zászló kerül minden középületre" - Száz százalékig egyetértek ezzel.

FS - The forgotten SOLDIER

rezső Creative Commons License 2000.03.27 0 0 237
Kedves PuPu, ne told fel magad a nép helyébe.
Előzmény: PuPu (235)
fordfairlane Creative Commons License 2000.03.27 0 0 236
Hofinak van humora. A virsli melle ot is bevallalom ... ehe-ehe-ehe :-)
Előzmény: luis (234)
PuPu Creative Commons License 2000.03.27 0 0 235
Így van!
Hülye a nép!
Válcsd le!
:O)))
Előzmény: luis (234)
luis Creative Commons License 2000.03.27 0 0 234
Szvsz a magyar identitást igenis erősíteni kell a zászlóval is. Ha felülről lerombolták az elmúlt 50 évben -pont az ilyen bauer-félék, ezért tiszta röhej hogy arra hivatkozik, hogy miért nem erős az identitás, előbb 50 évig lerúgom a vesédet aztán arra hivatkozom miért alakulnak ki benned rossz reflexek, tehát igényed sincs- szóval akár "felülről" is erősíteni kell. Bauer ezügyben fogja be a pofáját.
1989-ben itt olyan qrva nagy tömeges igény volt a demokratikus intézményrendszerre (parlament, önkormányzatok, civil szféra stb.) ? Szerintem nem. Az elmúlt 50 év alatt kőbányaira, kannás borra, csavarlazítóra, Trabantra, május 1-i virslire és Hofi-ra kondicionált "lakosságot" (nem társadalom, a nemzetről meg szó se essék) szerintem teljesen hidegen hagyta ez a politikai vircsaft ami akkor zajlott. Ha "nyugat"-ot mondott nem az angol parlamentre és önkormányzatokra gondolt, hanem a Mercedes-re és a külföldi utakra meg a nagy zabálásra. Akkor és azóta is a politaikai elitben konszenzus van arról hogy az igénytelenség ellenére felülről építsük ki a demokráciát, ez ellen mégse tiltakozik az Szdsz sem, pedig ezügyben szvsz a "nép" semmivel nem igényesebb mint a zászlóügyben. Azért remélem az elmúlt 10 éve hozott valami pozitív változást.
europeer Creative Commons License 2000.03.27 0 0 233
McCarthy ezt mondta volna? Errol nem is hallottam.
Előzmény: Derek (232)
Derek Creative Commons License 2000.03.27 0 0 232
Epp most nezem az Oscar elozetest es ahol jonnek be a kisebb nagyobb sztarok az egesz ter voros draperiaban, mint egy regi Nov7-i disszemle, es az epulet tetejen a Stars and Sripes mellett egy piszok nagy voros zaszlo rajta az Oscar arany szinu figuraja. Jol latta McCarthy valaha ,hogy ez az egesz halivud egy komenista feszek.:-))
load Creative Commons License 2000.03.26 0 0 231
A dolog meglehet sokkal egyszerűbb. Kuncze rájött sokkal célszerűbb egy szerencsétlen bejelentést az elején kiherélni, mint másfél évig pénzt, időt, fáradságot nem kímélve csócsálni és magyarázni (megfigyelési ügy).
Előzmény: speaker (217)
rezső Creative Commons License 2000.03.26 0 0 230
Azért is valószínű, hogy ez volt az eredeti álláspont, mert korábban le kellett adni a Bauer-cikket.

Ha eleve másképpen áll hozzá a párt. ez a kérdés IMHO annyit nem ér meg Bauernek, hogy szembe meneteljen.

Előzmény: Pirítós (229)
Pirítós Creative Commons License 2000.03.26 0 0 229
Szóval hüjére vették Imit. Alyaly!;-)
Csak azt tudnám, vajon milyen párbeszédet folytathat önmagával egy ijen Kuncze hejreigazítás után...
Baueren nem csodálkozom. Megbízható régi eszmetárs, aki szerencsére stabilan hozza a formáját.
Hali,
Pirítós

Előzmény: rezső (228)
rezső Creative Commons License 2000.03.26 0 0 228
Reflexek!

Utána érdeklődtem. Úgy látszik az SZDSZ mégsem olyan elvhű. Menetközben megváltoztatták eredeti hozzáállásukat, hiszen egyedül maradtak volna. És erről valami okból nem szóltak Mécsnek. Mert ő (sajnos sokat változott, és vonalas lett, hogy meghálálja, hogy ő juthatott be utólag a megüresedett helyre) nem szokott mostanában kilógni a sorból. (Pl. honvédelmi témábabn korábbi önmagát köpi folyton képen.)

Bauer más. Ő szokott önálló lenni.

Előzmény: Pirítós (225)
bagoly1 Creative Commons License 2000.03.26 0 0 227
Én ezt nem értem. Mindenféle ügy miatt szóba lehet hozni a zsidókat? Ez valami paranoia lehet. Pedig a dolog egyszerű: lesz zászló a középületeken és kész. Ez egy olyan szimpla ügy hogy még. Mi a fene köze van ehhez annak hogy ki a zsidó és kinem az.
emberhegy Creative Commons License 2000.03.26 0 0 226
Azt elhiszem, hogy hogy ellent mond az alapelvednek, hogy "nem kellene különbséget tenni emberek között származásuk alapján". If it's a Freudian slip, the worse for the victim.
Előzmény: europeer (222)
Pirítós Creative Commons License 2000.03.26 0 0 225
Na ja, a reflexek.
Csak az megy nehezen bele abba a kőagyamba, hogy pl. Mécs Imre, honnan vette magának a bátorságot, hogy a frakció nevében, de ellenében nyilatkozzon, mikor pedig "megbeszélték" hogy ez az egész zászlóbuli mennyire tökcsúcsszuperszimpatikus nekik.
Eddig nem így ismertem ezt az Imrét...;-)
Lehet, hogy Imre otszusztvujet a frakciógyüliről?
Hali,
Pirítós
Előzmény: Rsüni (219)
Trebitsch Creative Commons License 2000.03.26 0 0 224
Igazad van, Derek kartács; de... végre valaki meghozta ezt a törvényt. Senkinek semmiféle kára nem származik belőle, sokan viszont (én is) örülnek neki: épp ezért teljesen értelmetlen tiltakozni ellene. Mivel érzelmi töltetű dologról van szó, aki ellenzi, ezzel csak saját, ellentétes érzelmeit juttathatja kifejezésre.
Mint Bauer. Csak saját magának ártott vele, meg az SZDSZ-nek, akik elhatárolódási mániájukban lassan egyre több tagjuktól határolódnak elfele. Nem rossz ez, már megérte. Egyedül Mécs Imrét, az ő ellenkezését sajnálom, akit nagyon tisztelek. De hát: ez van.
Előzmény: Derek (223)
Derek Creative Commons License 2000.03.26 0 0 223
." Egy-két kivételtől eltekintve (akik eleve hangsúlyozták, hogy nem zsidók, pl. Derek, vagy Engels) azon nickek számára zavaró a magyar nemzeti öntudat hangsúlyozása, "

Nem emlekszem ra,hogy valaha en hangsulyoztam volna ilyesmit, maximum ha valahol szobakerult, vagy rakerdezett valaki akkor azt mondtam, hogy nem. Abban egyetertek Bauerrel, hogy ez az egesz zaszlosdi egy potcselekves, es mint nem politikus, kepviselo ezt minden tovabbi nelkul ki is jelentenem, de mint politikusnak eszembe nem jutna ezen kekeckedni. Ezek erzelmi dolgok, itt nem kell es nem is szabad mindenaron logikilag akar elfogadhato erveket felhozni, mert megha az ervelesnek vegso soron igaza is van, de mindenkinek doktriner kekeckedesnek tunik es az is szerintem,megha en is feleslegesnek tartok egy ilyen torvenyt,hiszen semmi nem tiltja, hogy az allami kozepuletekre es az onkormanyzatiakra az epulet kezeloi sajat akaratukbol kirakjanak zaszlot, es eppen azon csodalkozom, hogy ez nem jutott eszukbe az elmult 10 ez soran es erre torvenyt kell hozni.
Előzmény: rezső (220)
europeer Creative Commons License 2000.03.26 0 0 222
Kedves rezso!

En azert nem hangsulyozom, mert az mar eleve ellent mondana annak az alapelvemnek, hogy nem kellene kulonbseget tenni emberek kozott szarmazasuk alapjan. Derek es Engels itt hibat kovet el, mert ezzel is elosegiti a megkulonboztetest. Ettol lehet az, hogy nem zsidok is lehetnek erzekenyek a zsidokat erinto kerdesekre. Es a magyar zsidosag olyannyira a magyar tarsadalom resze, hogy meg csak azt sem kell mondanom, hogy a massag elfogadasat kellene megtanulni.

udv.: euroPeeR

Előzmény: rezső (220)
rezső Creative Commons License 2000.03.26 0 0 221
Pardon, a középület. Én viszont úgy érzem, hogy az államhatalmat reprezentáló épületekről van szó. Az önkormányzat épülete is a közé, de nem az államé.

Mondom, jogász kellene.

Előzmény: europeer (215)
rezső Creative Commons License 2000.03.26 0 0 220
Kedves europeer!

Soha nem azonosítottam az SZDSZ-t a zsidókkal. Sőt. Szerintem sok, zsidóként aposztrofált SZDSZ politikus tevékenysége egyáltalán nem jellemző, és kifejezetten káros a hazai zsidókra.

Meg hát furcsa dolgok is adódnak itt, hiszen néhány napja lebaloldali zsidóztak, most meg...

De egy dologra azért akarva-akaratlanul felfigyeltem az elmúlt években a politika rovatban. Egy-két kivételtől eltekintve (akik eleve hangsúlyozták, hogy nem zsidók, pl. Derek, vagy Engels) azon nickek számára zavaró a magyar nemzeti öntudat hangsúlyozása, esetleg azok nem mutatnak érzékenységet a magyarok sértegetésével kapcsolatban, amely személyek (nickek) előbb utóbb megírták magukról, hogy zsidók, vagy feltűnően érzékenyek minden, (vélt, vagy valós), zsidókat érintő, bántó megjegyzésre.

Az is feltűnő, hogy ezen nickek többnyire szimpatizálnak az SZDSZ-el. De ettől függetlenül nem tennék egyenlőségjelet ezen emberek (nickek) és az SZDSZ közé. A párt ennél sokkal szélesebb kört ölel fel. Vagy legalább is ölelt fel valamikor.

Rsüni Creative Commons License 2000.03.26 0 0 219
Nincs ebben semmi szenzáció. Meggyőződésük ellenére támogatniuk kell a javaslatot, mert tudják, hogy annak ellenzése nem hozna számukra hasznot. Ilyen esetben bizony gyakrabban hibázik az ember.
Előzmény: speaker (217)
europeer Creative Commons License 2000.03.26 0 0 218
emberhegy!

"Te csak az utóbbit érted."

???

Kedves speaker!

Na most akkor vegulis a SZDSZ is tamogatja. Megsem kell csalodnom. Csak nem ertettem, hogy miert vannal ellene, de ha nincsenek, igy mar OK. A problema ott lehet, hogy az SZDSZ-ben nem tartanak naponta megbeszeleseket arrol, hogy mit kell minden egyes kepviselonek mondani, mit tudjuk a Fidesznek vannak ilyenek, ami utan mindenkinek ugyanazt kell mondani, vagy pedig semmit. De nem akarok off lenni.

Előzmény: emberhegy (216)
speaker Creative Commons License 2000.03.26 0 0 217
Az SZDSZ országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője: Kuncze Gábor félreértéssel magyarázta, hogy csütörtökön a parlamentben Mécs Imre és Bauer Tamás ellenezte a középületek fellobogózásáról szóló törvényjavaslatot. Kuncze Gábor elmondta: a felszólaló szabad demokrata képviselők a magánvéleményüket fogalmazták meg - ami nem is kifogásolható - csupán az okozott problémát, hogy Mécs Imre a szónoklata végén kijelentette: "nem támogatjuk a törvényjavaslatot". Kuncze Gábor szerint ez azért érthetetlen, mert az SZDSZ frakciója korábban már döntött arról, hogy módosítás nélkül is megszavazza az előterjesztést.

Összezavarodtak a fiúk.

emberhegy Creative Commons License 2000.03.26 0 0 216
Jó lenne, ha az szdsz egyetlen egyszer támogatna egy olyan javaslatot, amely a magyarok szívéhez közel áll. A magyar zászló, kedves europeer, annyira áll közel a magyarok szívéhez, mint a csillagos-sávos az amerikaiakéhoz. Te csak az utóbbit érted.
europeer Creative Commons License 2000.03.26 0 0 215
Kedves rezso!

elfeledkeztel arrol a kis is-rol a mondat vegen. Szoval en ezt ugy ertelmezem, hogy amiket leirtal IS kozepuletek. De ezenkivul a varoshaza, az orvosi rendelo, az iskola, az ovoda.

Vagy nem?

Egyebkent meg nem szeretnek belemenni abba, hogy miert mondod azt, hogy az SZDSZ elvhusege, mert abbol rovid idon belul zsidozas lenne, arra meg nincs szukseg ebben a topicban.

udv.: euroPeeR

Előzmény: rezső (210)
buta Elizabeth Creative Commons License 2000.03.26 0 0 214
Hianyoztal 8-)))
Előzmény: hajnalpír (212)
Derek Creative Commons License 2000.03.26 0 0 213
"A középület fogalmát talán jogásznak kellene leírnia. A községháza biztos nem az,"

Hat akkor mi a fene a kozseghaza, ha nem kozepulet. Mintha ott inteznek a koz ugyeit.

Előzmény: rezső (210)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!