Szerinted mit jelent az, hogy magyar? Mitől magyar valaki és mitől nem?
Ha szavaid jól értelmezem (javíts ki, ha tévedek), akkor, aki Jezsuita vallású, az nem magyar, ráadásul még ravasz is. Gondolom szerinted a cigány sem magyar. A sváb, a horvát kisebbség se, akkor ki a magyar, mert mióta Árpád apánk letelepedett itt igen sok népcsoporttal keveredtünk (kun, török, sváb, stb).
Kérlek, ne kommunistázz és ne zsidóz le, mert semmilyen párt tagja nem vagyok, bár szimpatizálok valamelyikkel.
Életkorom 25 év ezért a kommunizmus nem túl mély nyomot hagyott bennem (bár azok a vándortáborok, ahová az úttörőcsapat szervezésében mentem, qrva jók voltak), az agyamat se moshatták ki, mert a politika cirka 93-tól érdekel, azt pedig te sem állíthatod, hogy akkoriban kommunisták voltak hatalmon.
Üdvözlettel: illus
U.i.: Nem tudom, miért lep meg annyira, ha valaki nem ismert dogmákat szajkóz, hanem esetleg újakat kreál.
pindiy: Rosszul emlékszel Lenin apád szavaira!! Tanulni,tanulni,tanulni.(olvasni,olvasni,olvasni ez valami házi mondás nálatok?) Ejnye-bejnye. De azért továbbra is ELŐRE!!
Néhány gyakorlati tanács. A mondat végét jelző pont után üss le egy space-t. A szöveget kicsit tagold egy-egy soremeléssel a gondolatok végén, mert, legalábbis számomra, riasztóak a tagolatlan tömbben látszó szövegek.
Visszatérve a témára. Azért gondolkozz azon, hogy ha az embereknek megadatik a választás lehetősége, akkor sem azokat a politikusokat választják, akik egy szép utópiát ígérnek nekik, hanem... Nos, kiket választanak tehát? Ha valóban csupa jó az ember, hogyan lehet, hogy annyian szavaztak anno Hitlerre?
Nekem nincs bajom azzal, hogy létezik politikai hatalom és nem hiszek (már) az önigazgatásra képes társadalom megvalósíthatóságában. Az emberben levő Sátánt is féken kell valakinek tartani. Akkor jönnek a tragédiák, ha maga a politika fordul az emberek ellen.
Pont erre gondoltam.Akik eddig ide irtak azoknak a 90% valahogy ki akart sajátítani és eszmefutatásomat felhasználni valami nem túl eredeti és általában már alapjaiban rossz eszméhez vagy párthoz.Minek?Minek harcoltok?Én nem vagyok híve semmilyen oldalnak.Én egy új dolognak vagyok a híve.Talán az anarchizmushoz áll a legközelebb.Nem az lenne a tökéletes állapot ha minden ember kialakíthatná saját egyéniségét,személyiségét,kulturáját,eszmerendszerét anélkül,hogy valahova tartozna.Csak is a természet által kialakított feltételeknek kell megfelelnünk,nem?Talán csak a család az eggyetlen kiindulópont.Még a morál is megkérdőjelezhető.Majdnem minden morális kérdés összefügg történelmünk alatt kialakított kultúránktól.Ennek a kulturának a fenntartása,ápolása ,de mindenek elött továbbfejlesztése/alakítása nagyon fontos,de nem nyomhatja el ez ember egyéniségét.Azt a természetes egyéniséget amely sokszor rosszra fordulhat.Éppen ez az ami meg kell hogy külünböztessen minket az állatoktól.Mindenki képes a szive által vezérelt tiszta jó meglátására.Ha erre összpontosítanánk életünket,soha többé nem fordulhatna elő háború,éhezes,gyülölet.Több energia maradna a jó dolgok ápolására,fejlesztésére.Mindenki érzi,hogy mik ezek.Még a "politikusok" és gazdasági "cápák" is.Ők is csak anyától vannak...
A közjó, emberszeretet, stb. soha nem volt a politika célkitűzése. Amióta a pénzt feltalálták, azóta a politika (és a társadalom történelme) arról szól, hogy hogyan lehet több anyagi erőforráshoz és ezen keresztül több pénzhez jutni. Az összes háborúnak valahol ez az oka.
Érdemes megfigyelni a minisztériumok rangsorát. Sokat elárul a politika valódi természetéről. Fontos, kemény tárcák az alábbiak: pénzügy, külügy, belügy, hadügy.
Holott valójában a legfontosabbak (csak ezek "puhák", ezért pénzt sem adnak rájuk): oktatásügy, egészségügy, környezetvédelem.
Nem akarok a MIÉP-nél leragadni, az alkotmány szerint demokratikus párt, a nép akarata szerint.
(hajszál hijján) Az "aki magyar, velünk tart" dícséretes jelszó! De szégyenteljes ennek a MIÉP-es változata, (a Csurkai rafinéria) mely szerint CSAK AZ A MAGYAR, AKI VELÜNK TART!
Szerintem ha nagyon egyszerusitunk, akkor Medieval mondata tunik a legjobbnak: KOZJO!!
De nezzuk egy kicsit bonyolitva dolgot.
Valaki emlitette, -Ha ebren vagyunk, ne almodjunk!! /asszem Hofi eredetileg/
Tehat olyan ember nem letezik, aki MINDENKINEK meg TUD felelni, de olyan se aki MINDENKINEK meg AKAR felelni...Mert hat mindannyian emberek volnanak v. mi a szosz? /a szosz egy olyan anyag...:)))))/ Ez (is) kulonboztet meg bennunket az allatoktol.
Aki meg nem volt felelos beosztasban, az nem tudja milyen felelosseg es stressz jar ezzel!!
Annak konnyu pofazni, hogy igy meg ugy...
A politika nem mas, mint a Hogyan feleljunk meg a leheto legtobb ember elvarasanak" c. jatek.
Egyebkent olyan konnyen dobalozunk a "hatalom" szoval, anelkul, hogy atgondolnank mi is van mogotte...
Na látod pont erről beszélek Gyuszy!!
Ezek ellen kell harcolni!
Figyeled hogy hazudik:"Egyébként minden politika emberbarát, csak megválogatja az emberét"- Ő biztos Rákosi mellett élt át egy ilyen emberberát politikai irányzatot az ÁVH kötelékében.
Elképzelhető, hogy szükség lehet rá, de csak akkor, ha már mindenkit egyformára klónoztak.
Addig örülj, amig nincs ilyen, mert addig még te is elférsz.
Egyébként minden politika emberbarát, csak megválogatja az emberét.
Ne vedd sértésnek, de:Felnött emberek néha olyanok mint a naív kisgyerekek.
"Nem lenne-e szükség végre(vagy újra) egy olyan egységes erőre aminek egyetlen feltétlen célja az emberiség(europaiság-középeuropaiság-magyarság...)lehető legjobb kiszolgálása békében és szeretetben?"
Persze hogy szükség lenne!!De ezt nekünk kell létrehozni!Ez csak úgy nem jön lérte.Ehez sok más erővel meg kell kűzdeni, akik most sokkal erősebbek és nagyon ravaszak. Inkább azt kérdezd: én mit tehetek azért hogy...Nekem kire kell szavaznom majd hogy... Nem??