De azt igen, hogy az agy homloklebenye a a "legfiatalabb" része az agynak, és itt történik az erkölcsi döntéshozatal.
A hangos zene és a villogó fények a homloklebenyt blokkolják, azaz ennek hatására az emberek kevésbé mérlegelik tetteik vagy az általuk látottak erkölcsi vonzatait.
Ezért lehet, hogy ott, ahol hangos zene, és villogó fények vannak, többen isszák az alkoholt, többen drogoznak és könnyebben engednek a szexuális csábításnak.
Egyszer még gyerekkoromban végignézették velem a Rigolettót filmen, amely lelki törés egész életemen teherként nehezedett rám. Az orvos ezért el is tiltott az operától, nehogy a hatására kárt tegyek magamban vagy másokban.
Ja. Én meg úgy gondoltam, hogy az opera. A maga gyászosan ismétlődő történeteivel. Aztán rájöttem, hogy tévedtem, és bocsánatot kellett érte kérnem, mert van aki szereti.
olyan nincs hogy sátán zenéje:)) - mert sátán sincs:)))
azonban egy zenei műfajnak megvannak a lélekre, elémére gondolkosára való hatásai...
Az egyetemes emberi értékek felé (mint szeretet, megbocsátás, öröm, segítőkézség), nyilván nem egy darkos, halál, vér, ölés, keménykedő stb témájú zenék fognak vezeti . szerintem ebben nincs vita...!!
A zene mint stílus sem hozza az elme megnyugvását, hiszen inkább pezsdítő, lázító, stresszelő ritmika és hangszín jellemzi.....
Az hogy egy zene mennyire változtatja meg egy ember gondolkodását sok mindentől függ.... de egy eleve kereső elmét könnyebben befolyásol az egyetemes értékek ellen mint mellette ez a fajta stílus.........
Muszáj eldöntenünk mi számunkra a fontosabb, amit szeretünk vagy mások elfogadása, mert bár lehet kísérletezni azzal, hogy mások is szeressék a kék hajat és a metál zenét, de pl én nem vágnék bele ilyen nehéz feladatba .... viszont el lehet menni metálországba, ahol mindenkinek kék a haja és fel sem tűnik ...
Hát, ember, Te nem vagy egészen százas. Hol gúnyolódtam én? Össze-vissza vádaskodsz, hozod a fórumra a hagymázas kényszerképzeteidet és prekoncepcióidat, és, ha megkérdem, hogy melyiknek mi az oka, akkor meg besértődsz és sértegetsz.
Ha sérült vagy, nézz szembe a bajoddal, ne másokat betegíts! Amit itt csinálsz, olyan, mint az AIDS-es, aki mindenkit megfertőz HIV-vírussal, csak, mert haraxik a világra.
Mit ártottam én Neked? Rám miért haraxol? Miért jó az Neked, ha összemosol engem másokkal? Nagyon felületes és destruktív dolog ez.