Bocsánat, de fel kell élesztenem kedvenc topikomat. Ma megint megnéztem a híradót - azaz, csak akartam. A szőke ciklon a 1915-ösben határozottan szimpatikus, de Endrém még mindig kiakasztó. Már végig sem bírtam nézni, mert 1932-kor azt mondtam, ez nekem sok. Ez a művi szemüvegfelvétel. Minek???????????
És mit szóltok a Hétben a legújabb műsorvezetőnőhöz? Tragédia a köbön. Meg megint H. Bóna Márta. Múltkor olyan ruhába bújtatták, hogy elállt a lélegzetem. Nem a gyönyörtől, ezt elárulom... :)))).
OK, ha szerinted az, én nem szállok vitába. Szerintem nem az, és így jól vagyunk. Végülis azért van a Tasztal, hogy különböző vélemények létezzenek, én tiszteletben tartom a tiédet. Egyébként sem nézek híradót már két-három hónapja, mert vagy dolgozom, amikor van, vagy nem vagyok itthon.
Papp Endre azóta ilyen, amióta képernyőn van. AMennyiben az az utasítás, hogy fegyelmezetten és pl. kommentárok nélkül vezesse a Híradót, akkor azt teszi, ebben nincs semmi különös. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy pontosan meg vannak szabva a viselkedési formák minden egyes TV-ben, csak mások ezt próbálják úgy eladni, hogy ők aztán milyen spontán jófejek. Papp Endre viszont ilyen, szerintem nem kell erőlködnie, hogy ezt megtegye. Azonkívül, akinek előjön az egyénisége és a kultúráltsága amellett, hogy néha konkrét részletekbe menő utasításokat kap, na az a nagy tévés. Szerintem Papp Endre ilyen.
Tényleg? Kapard már elő a Mai Nap - ha jól emlékszem - március 20-i számát, amiben "Papp Endre a vendégünk" címmel egész újságon végigvonuló téma Endi. És amit abban mondott: ő fegyelmezett japán katona, aki azt teszi, amit mondanak neki. Lehet, én is félteném az állásom, nade ennyire, hogy nyíltan vállalom a tényeket? Akkor hol marad a "természetes személyiség"? Nem annyira természetes az...
Az, hogy a többiek műmájerek, még nem jelenti azt, hogy Endre lenne a matyóhímzés.
Ahogy elnézem a hozzászólásokat, a kereskedelmi adók sikeres agymosást hajtottak végre: egyre kevésbé és egyre kevesebben értékelik a valóban magasszintű tévés teljesítményeket. Amíg Bartha Sylviák, Erős Antóniák, Máté Kriszták, Batiz Andrások a májerek, addig nincs mit tenni, mint csendben aknamunkát végezni. A szenzációhajhászás, a mindenáron nézőfogás és a kényelmes és silányabb rétegekre való apellálás működik, míg végül akikbe szorult valami ízlés, azok is elhiszik, hogy ezek a jók. Pedig bármilyen fájdalmas, de már szinte csak a Királyi tévén, valamint még a Duna TV-n akadnak korrekt, magasfokú teljesítményt nyújtó műsorvezetők. Papp Endrének sincs más baja, mint hogy alárendeli magát a híreknek, nem a szenzációt próbálja kiemelni, hanem tényeket közöl. Nem szerepel színvonaltalan pletykalapokban, nem fürdetteti arcát hangulatkeltő pojácaként mindenféle tömegrendezvényeken, stb. És nem mászkál bele agresszívan tragédiákba, magánéletekbe. Hogy nem cirkuszt csinál? Nem is az a dolga. Ellenben szépen, érthetően beszél. És ez igaz az MTV általam eddig látott összes műsorvezetőjére. Ez _színvonal_.
Nem akarom védeni a Bandit, de a kereskedelmi adók bemondóinak antiprofizmusa szinte égbekiáltó. Próbálják majmolni a nyugati stílusú anchorman szerepét, de az egész idegen és eröltetett. A Band,i meg általában a közszolgálati hiradók/műsorok szereplői legalább természetesen viselkednek, nem a bugyuta tömegeknek szórják lapos mondanivalójukat.
Mindent visszavonok H. Bóna Mártával kapcsolatban. Tegnap a Showderben fantasztikus volt, ahogy ecsetelte, hogyan lesz mindenki szarul a hidegfronttól. Kimerítő egy magyarázat volt, de jót röhögtem. Nem is gondoltam volna, hogy Mártinak humora is van.
sziasztok,
régi írtam - és ti is, de most megláttam azt, amit nem lehet szó nélkül hagyni.
Duna TV, kis Grécsy (így írják???)
Üti-veri a számítógépet és a magyar helyesírás szabályairól beszél.
Kiborító!!!!
t.
Pulp: elfelejtettem felrakni a honlapomra, amit megígértem neked, mert nem találtam meg az újságcikket, lehet, azóta a kukába vonult felfedezőútra, mint bélelőpapír.
kedves Ihlet, szerintem nincs ebben semmi sajnálatos, nekem is "idegenül" hangzik, mert úgy mondja a híreket - amúgy kétségtelenül tagoltan és érthetően - mintha mesét mondana a gyerekeknek. Hülyén, szájbarágósan hangsúlyoz, és valahogy az egész lénye hiteltelen egy hírműsorban.
Riporter kerestetik! Május egytől újraindul, SAAAJNOS!!!
Az Endiben nekem a bajsza a legidegesítőbb, nem látni tőle a szája. Pont akkor kezdett a Híradónál, amikor a siketek hete volt, és beraktak mellé egy mutogatóst, én meg örültem, hogy jééé, végre valaki észrevette, hogy nem lehet a szájáról olvasni. De aztán a második alkalommal, amikor már bemondták, hogy ez csak a siketek hete miatt van, akkor rájöttem, hogy ők nem jöttek rá.
Lehet hogy szép a beszéde de az egész Endre nem való a Híradóba. Az meg hogy nem sokat bakizik, hát ennek ellentmondanék :)) De akármennyire is szép a beszéde attól még az m1 híradó dögunalmas. Meg ezt a ronda cyber stúdió zöldhátteret el lehetne hagyni. Akkor inkább legyen a kék fal.
Sajnálatosnak tartom, hogy van, akinek idegenül hangzik Papp Endre beszéde. Én örülök, hogy van, aki még nem felejtett el magyarul. Mivel olyan sok rossz mintát hall az ember (pancser bemondókat), idővel elkorcsosul a nyelvérzéke. Szerintem Papp Endre beszéde természetes, ugyanakkor nagyon fegyelmezett. Nem sokat bakizik, és egy bemondótól én ezt várom el. Más tulajdonságait nem ismerem annyira, hogy jellemezhetném.
Szia pulp, holnapra megkeresem és beszekennelem, aztán felrakom a honlapomra - nem ide, mert fél évig tartana letöletni a topikot. Majd beírom ide, ha megvan. A Mai Nap volt, és a március 20-i számban olvasható a cikk.
Meg vagyok gyozve, ha tenyleg ezt mondta, az eleg egyertelmu. Mar az, hogy ezt elmondta, szomoru. Ha teszem azt engem ki akarnanak rugni valahonnan (nem mondom, hogy vele ez volt a helyzet) es aszongyak, hogy egy dolgot csinalhatsz, de csak ugy ugralhatsz, ahogy mondjak, akkor vagy elfogadom, vagy nem. Jo lenne tudni, hogy Endrenk egyetert-e ezekkel a hajmereszto baroksagokkal (szemuveg, szerkeszto neveben, stb.), vagy csak kenyszerbol csinalja, mert nincs valasztasa es enni kell adni a gyerekeknek.
Egyebkent ujra van ablak, ott szivesebben latnam. eleinte en is aszittem, hogy csak elsore fura a Hiradoban, aztan majd mexokom, de meg mindig nem sikerult. Talan nem az en hibam.
Beszed: nekem tetszik a stilusa es szepnek tartom, csak ismet oda likadok ki, hogy mas musorba valo. Hiradoba jobb volt az egyebkent altalam nem kedvelt Lendvai Szabi is, meg fogalmam sincs, hogy hova lett anno a regen meg kivalo alternativ zenei radiomusorokat vezeto Siklos Andris sem. Na rajta is meglepodtem a hiradoban, de mexoktam. Bandival nem megy.
Bocs pulp, nem kukacoskodni akarok, de Papp Endre szvsz nem beszél túl szépen. Nagyon erőltetett a híradóban. Az Ablakban egyébként még kedveltem, de az egy teljesen más műsor volt. Volt egy érdekes cikk az egyik két héttel ezelőtti vasárnapi újságban, ahol Endre azt mondta, hogy "én fegyelmezett japán katona vagyok, és azt teszem, amit mondanak". Hát... ha most ez azt jelenti, hogy van egy hülye PR-menedzserem, aki megmondja, hogy mit tegyek, mert egyébként esélyem sincs arra, hogy labdába rúgjak, na akkor ez elég szomorú. Pedig szerintem ez valahol ezt akarja jelenteni.
Erdekes, hogy mennyire mas tud lenni a velemeny, ha valakit szemelyesen is ismerunk. A Bandi burajat en mondjuk egyebkent is kultivaltam meg az Ablakbol, de a Gyurirol maganemberkent is csak rosszat hallottam. Ez persze lehet hogy a rosszakarok bosszuja.
Juci, kosz hogy esezbe juttattad a masik fopojacat, SZVSZ Devenyi es Rozsa inkabb megerne egy topicot, mint az alapvetoen intelligens es szepen beszelo, mas kerdes, hogy talan nem hiradoba valo Papp Endre.
Isten őrízz, hogy akár Endit, akár a többieket emberileg helyteleníteném. Csak a píárosok aknamunkáját, csak azt tudnám feled(n)i! Meg azt az aláfestést a meteurológia alatt! Vissy Karesz bácsihoz még kevésbé passzol a dolog, bár ő telt baritonjával legalább túl bírja harsogni.
Teccett, hogy a kamera a Gyuri kábszere :-)) Elképzelem, ahogy belép a sztyúdióba egy normális ember, ránéz a kamerára, nagyott szippant a légből, és máris a jól megszokott pojáca képét ölti magára :-)
A másik ilyen, számomra megfejthetetlen jelenség Dévényi és az ő Kívánságműsora. Emléxem, zsenge gyermekkoromban (testvérek között is vagy tizenhat éve) már azon röhögtünk, hogy a D. Tibi úgy néz ki, mint egy kurbli, akit hetven évig tekertek.
Szija, na én meg Rózsa Gyurit nem hagyom szidni. A képernyőn télleg borzalmas, de élőben teljesen más. meglepődnél, mennyire normális. Csak a kamera látványa olyan neki, mint a drog, aztán már nem is tud magáról, és jön a pojácáskodás.
Az aktualisban a szakallas idegesito kepzodmeny talan a Heltai Petya lehetett, de o mar nincs a tevenel.
Az endret en megvedeni vagyok kenytelen, teekintve, hogy futo ismeretsegben voltam vele es messzemeno szimpatiamat elvezi. eleinte tokonszurtam magam minden este, ha meglattam, de ez csak mexokas kerdese volt. Taln inkabb valo az ablakba, de szerintem egyaltalan nem rossz. a szemuvegrol nem tehet szegeny.
Aki kibirhatatlan: LakatT. Palffy, Pachmann, Bardos, Rozsa Pojaca Gyuri
Aki dilettans: Stahl, Feledy
Akit az arcanak sulya huz le: Havas, Fridi
Es akiket csipek: Balo, Vago, Vitray, Fabry, Betlen Jani (megha elso es utolso ellentetes iranyba kisse lefogult is)
idojosok: Vissy rulez, Szilvi utan jo erzesem marad, Lajos szorakoztat es senki nincs, akire suxot irhatnek a Sziszin kivul.
Na, nem vagyok én rosszindulatú, csak azt veszem általában észre, ami nem tetszik :>>>> Hortobágyi télleg mintha jobban nézne ki. Miért nem ő van este 1/2 8-kor a szemüvegkirály helyett? Ha én lennék a műsorszerkesztő, egyből jól kiosztanám a szerepeket. És láttad, hogy a 112-ben valami új menyecske nyomul? Szegény Lindát már csak hétköznap 14:00-kor láthatjuk az ismétlésekben (Jiiiiiiiiiiiii-heeeeee). Pedig mekkora show lett volna, ha Görbe Nóra úgy jelenik meg a műsorban, hogy beszáll valami karatemozdulattal, és gigán suhintja Lendvai Szabolcsot. Egyből nagyobb lett volna a nézettség!
Na, hogy ne legyünk ennyire rosszmájúak: észrevetted, hogy Hortobágyi Zoltán, a parlamenti tudósítók gyöngye hogy megkarcsúsodott? Mi lehet a titka? És már a faarca is alábbhagyott egy kicsit, orgánuma meg kifejezetten kellemes, sőt, beszélni is tud (!!!)
Szegény H. Bóna Márta télleg elég siralmas, ahogy a fehér topánkában illeg-billeg a zenei aláfestésre gyönyörű tütüjében, és ráadásul hétfőn határozottan eltakarta a pénteki előrejelzést. Nem túl előnyös ez így, a zene meg idegesítő. Mint ahogy az egész új design. A reklámok előtti borzalom, az új szignál, az új híradókezdési képek és zene. Csak arra lennék kiváncsi, vajon mennyit költöttek minderre. Mert két-három éve kidobtak 26 millió forintot a két jelre, amit most elegánsan a kukába vágtak. Azért az megnyugtató, hogy a magyar televízió ilyen jól áll anyagilag.
Papp Endre - no comment. Bár ma legalább nem volt ott a szemüvegtok, de amit a kezével művel... hétfőn szerintem rászóltak, mert úgy háromnegyed nyolc tájékán mintha kevésbé hadonászott volna, de aztán elköszönéskor nem állta meg, és csakazértis "beintett". Meg aztán Kertész Zsuzsa is le volt eléggé amortizálódva. Nem néznek ezek ORF-et? Ott se sokkal jobb a műsor, de legalább nem megy el az étvágyam, ha bekapcsolom a TV-t, és meglátom az embereket.