Hát egyik ámulatból a másikba esem. És én még azt hittem, hogy az ilyen kijelentések: ".... minden női sofőr egy majdani baleset okozója, melynek akár ott és akkor én is lehetek a szenvedő alanya. Tehát: NŐK EL A VOLÁNTÓL!!! " ,illetve "Többek között ezért vetem meg őket" stb. csak a hímsoviniszta/feminista viccekben léteznek...
Nagyon sajnálom iceland666 barátnőjét...
egy nő, aki szereti a férfiakat (nem veti meg mind, csak néhányat, mint ahogy néhány nőt is) és egyébként jól vezet...:)))
veletek vagyok maximalisan. En is megkapom szinte minden nap, hogy himsoven vagyok. Pedig nem.... egyszeruen csak tudom, hogy fontos kerdesekben dontest hozni csak eszbol szabad es nem megerzesbol meg indulatbol. Megmosloygom azokat a holgyeket akik fizikailag versenyre akarnak kelni egy eros ferfivel es utalom ha egy no az egyenjogusagat azzal mutatja be, hogy atveszi a bunko ferfiak szokasait. Meg meg van nehany ilyen, ezeket mindannyian pontosan tudjuk.
En mindenestre imadom a noi nemet es elpusztulnek nelkuluk es alatamasztom, hogy a vilag kevesbe lenne mokas nelkuluk :-)
Én meg nagyon szeretem a nőket.
Azt nem tudom, általánosságba véve jobbak vagyunk-e mint ők, de hogy bizonyos feladatok elvégzésére alkalmasabbak vagyunk - és ez fordítva is igaz - abban Sasnak igaza lehet.
(Pl. Jobb a térlátásunk, így hát természetesen könnyebben megérezzük az autó méreteit, mérjük fel a távolságokat, sebességeket. Viszont a részletekre való odafigyelés képessége nálunk általában csapnivaló, - nekünk meg ezt kell többet gyakorolni.)
A férfisoviniszta számomra éppolyan sértő kifejezés mint a feminista.
Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy férfi vagyok. Ebből viszont azért származik örömöm, mert vannak NŐk. Az emancipáció nekem amúgy sem azt jelenti, hogy a nők az eddig általuk uralt érzelmi területet továbbra is teljesen uralmuk alatt tartva kiszorítják a férfiakat a társadalmi területekről.
en is szeretem a pasikat(meg szep;-D)
de ha egy jo kis virtualis verekedesre vagyna valaki, assa mar elo az oskodbol az Emancipacio topicot, ott aztan mehetne a gyalazkodas...:-))))
...azert csak lassan a testtel, fiuk, mert mitol lehetne himsovinizmus, ha nem a nok miatt es mi lenne veletek nelkulunk:-)))
nana baby!
azt a szot,hogy himsoviniszta,mi ferfiak soha nem hasznaljuk,ezt a nok talaltak ki,hogy vegulis miert azt nem tudom,de ok szivessen hasznaljak.
Meg annyit szerintem csak az a pali viselkedik un.himsovinisztan akinek ezt megengedik,es ez forditva is igaz.
En mint ferfi nem erzem magam kulonbnek egy nonel sem,de vannak dolgok amikhez mi ferfiak jobban ertunk,ezeket a nok is megtudjak tanulni,max. tobb ido kell hozza(autovezetes).
Egyebkent en spec. szeretem,ha noi patnerem tud autot vezetni,legalabb nem nekem kell,johet a whiskey.
....huha...huha....bocs,sosem voltam jó helyesírásból:-)))...különösen nem szám.gépen....mi van itten már? mi ez a véres vita?ice...bocs,a múltkor 1 nagyon frappánsat írtam a kredenc szállítással kapcsolatban,de mivel a személyi számom kettessel kezdodik,rosszul írtam be a kódot,és így az egész elszállt:-)))))ahhoz csak annyit röviden,a barátnod irtó logikus,mint minden no,mert a hollandok ezer éve alkalmazzák..a leeresztem...felhuzom...a butort...csak 1 jó csiga kell hozzá,és 1 jó kötél...minek az a sok szöszmötölés szerelgetés:-DDD....
...egyébként,bocs én csak 1 jót mosolygok ezen a hímsovi dumán:-)))régi igazság,hogy a nok a kicsi kérdésekben döntenek,de hol van manapság fontos,nagy kérdések:-)))
...amúgy az a szép az egészben,hogy másképp gondolkozunk mi nok,lehet a kérdést akárhogy megkerülni,megideologizálni,külónben tök unalmas lenne:-)))
utóirat:szeretem a hímsovikat,mert 1 kihívás jókat lehet velük vitatkozni....
szeretem a gyengédeket,...mert oket jól lehet szeretni....
szal...szeretem a férfiakat:-))))
Na nehodj man a nyul vidje a vadasz puskat.
Én nem igazán értem, hogy te tulajdonképpen miről is beszélsz. De ha arról van szó, hogy kioktatsz helyesírásból ám legyen. Ez mitsem változtat a lényegen: nem tudtad értelmezni a topic címét. Illetve ez nem igaz, mert nagyon is tudtad, ahogyan leírtad hogy mit gondolsz a férfi soviniszta különírásáról. Ez pont megfelel annak amire én gondoltam. Mert ugye itt nem "férfisoviniszták" gyűlekeznek ugyanis ebben az esetben ilyen mondatokat olvashatnál: minden nő egy hülye picsa, csak kefélésre jók. Az összes nőnek az utcasarkon volna a helye, stb, stb.
De mivel én nem tartozom ama nemtársaim közé, akik így gondolkodnak a nőkről ezért lett különírva a szavacska. Lásd: By Mancs
Szerintem a nekiesés dolgot vagy eltúlzod vagy nagyon érzékeny vagy, előbbi a te bajod utóbbiért elismerésem.
"Nem értem, miért rosszabb az, aki befolyásol, mint az, aki hagyja magát befolyásolni?"
Ha nem látod a különbséget az viszont már komoly probléma - rád nézve -, ugyanis aki befolyásol az tudatosan teszi, míg akit befolyásolnak nem tud róla, hogy befolyásolják (ha tudna nem lehetne befolyásolni). Tehát a befolyásoló azért elitélendő, mert tudatosan alkalmaz olyan eszközt, ami szerintem nem túl erkölcsös.
"Freudot a nőkkel kapcsolatban idézni meg olyan, mint Himmlert a zsidókkal kapcsolatban: az idézett személy kiléte garantálja az idézet elfogultságát."
Na ez az a pont amikor sajnálom, hogy csak virtuálisan tudunk kommunikálni. Ez a kijelentés ugyanis az említett személy teljes leszólása, de ami rosszab a tudatlanság tökéletes bizonyítéka . (Ezzel nem azt mondom, hogy buta vagy, mindössze csak azt állítom: semmit sem tudsz Freudról)
Nem tudtam, hogy ez itt félig nyelvészfórum, de legyen.
Az „irracionális imádat” kifejezésemről írottakban, ha nagyon akarjuk, lehet némi igazad, bár menekülhetnék a „költői túlzás” jelenség fedezékébe, annak ellenére, hogy nem vagyok költő.
De ha már itt tartunk, akkor hadd kérdezzem meg, mi késztet arra, hogy a „férfi soviniszta” szavakat folyamatosan különírva használd? Ez egészen pontosan azt jelenti ugyanis, hogy egy soviniszta világnézetű személy, aki nemét tekintve történetesen férfi.
Ha „férfisovinisztát” írnál, akkor sem lenne tökéletes a dolog, hanem olyan, mintha „paciskocsinak” hívnád a „lovaskocsit”.
Téged senki sem figyelmeztetett erre a nyilvánvaló hibára – elfogadva a neten kialakult különleges „helyesírási” szabályokat – mindenki kiolvasta belőle, amit szerettél volna mondani.
Te viszont nekiesel valakinek, egy éppen csak vitatható szókapcsolat miatt.
(Vegyük észre, hogy szándékosan nem tettem ki az ON, OFF jeleket, úgy gondolom, nagyon is a témába vág a dolog.)
Nem értem, miért rosszabb az, aki befolyásol, mint az, aki hagyja magát befolyásolni? Ne hagyd magad!
A nők megvetésében egyébként valóban nem fogunk nem hogy összetartani, de egyetérteni sem.
Freudot a nőkkel kapcsolatban idézni meg olyan, mint Himmlert a zsidókkal kapcsolatban: az idézett személy kiléte garantálja az idézet elfogultságát.
nana, kedves,
Eredetileg azt akartam válaszolni neked, hogy tudod, a jóból mindig kevés van… De már nem mondok ilyet…
Kedveseim! Elolvasván a hozzászólásokat máris kijelenthetem, hogy mi férfiak nem vagyunk képesek összetartani - na jó Piskóta velem van, thanx -, még a nőnemű hozzászólók abszolute egységbe tömörültek. Hiába még tanulnunk kell. Na de most következzék személyre szóló okfejtésem:
Nana!
Amint látod itt vagyok, egy napos eltűnésem oka, hogy éppen költözés előtt állunk - dobozolás, csomagolás, stb, a kedvesem pedig egyszerűen szétcsesztett a baszogatásaival. Pl: próbálom neki elmagyarázni, hogy az akkkkasztós szekrényt csak abban az esetben tudjuk elvinni, ha előtte szétszereljük....válasz: miért nem engedjük le az erkélyről - a negyediken lakunk, a szekrény pedig kábé 60 kiló !!!!! -, ő majd segít leereszetni. Pedig a kedvesem egy diplomás, főszerkesztőként dolgozó értelmes csaj.......Na mindegy.
Először is nem volt a barátnőm, másodszor én engedtem be a saját kocsimba, mivel nem hagyott élni, addig amíg nem próbálhatja ki az autót - gondoltam legyen, öt éve van már jogsija -, azt pedig nem igazán értem, hogy mire gondolsz az "ilyen férfi" kifejezésnél. Remélem arra, hogy egy ilyen csodálatos, türelmes, objektív, minden magamutogatástól mentes, segítőkész férfi nem érted mit keresett egy ilyen nyafogó, hisztis, pánikoló, mama kedvence mellett. :-))))
Ja, igen az erősítés megérkezett Rabbi barátunk személyében.
Mucuska!
"Egészen addig nem voltam vallásos, amig rá nem jöttem, hogy én vagyok ISTEN!!!"
A vezetésről pedig csak annyit, hogy rosszul választod meg a sofőrjeidet.
Piskóta!
Azért ugranak erre a szóra, mert tudják, hogy van valóság tartalma. Egyébként kösz a támogatást.
SSámán!
Igen, ez biztosan így van ahogy mondod, ezzel nem is vitatkozom. Csakhogy: ajánlom figyelmedbe a Közlekedés Rendészet nemrégibben közétett felmérését, mely szerint a balesetek 2/3-át nők okozzák. Ez ugye barátok között is 66,6666 százalékot jelent. Ergo: a nők egyszerűen közveszélyesek és ezt képtelen belátni, elfogadni, magukévá tenni....ahogy tetszik.Tehát az én szememben minden női sofőr egy majdani baleset okozója, melynek akár ott és akkor én is lehetek a szenvedő alanya. Tehát: NŐK EL A VOLÁNTÓL!!!
TCrown!
Mi az, hogy "irracionális imádat", mert szerintem az imádat önmagában irracionális, nem kell azt még fokozni. Egyébként én még nem találkoztam olyan sorstársammal, aki objektíven tudott volna nyilatkozni a másik nemről, pusztán azért mert a nők elképesztően jók a lelki és fizikai befolyásolásban és ezzel a fegyverükkel visszaélnek. Többek között ezért vetem meg őket.
Antisystem!
Ez nem rossz ötlet, amint tehetem én is kipróbálom. Az eredményt - ha érdekel - megosztom veled.
Rabbi!
Örülök, hogy soraink között üdvözölhetlek!!! :-)))))
Végezetül: ajánlom mindenki figyelmébe az általam nagyrabecsült S. Freud pszichoanalízis című remekbeszabott könyvét - több tucat előadását tartalmazza, egy kicsi zöld könyvről van szó....ha esetleg valakinek megvan -, ebben ezt írja: " tapasztalataim szerint a nők sokkal magabiztosabban mozognak a szellemi síkon, mint a férfiak. Nem véletlen, hogy a nők előbb megéreznek dolgokat, szubjektívebben szemlélik a világot és számukra erősebb tartalommal bírnak az olyan szavak, mint a hűség. Ugyanakkor nem vagy csak önmaguk megerőszakolás által képesek reálisan szemlélni a világot, a gyakorlati dolgokban ügyetlenül mozognak és nem tudnak hosszútávon - tartva döntéseik súlyától és annak hatásaitól - felelőségteljes beosztásokat ellátni. No comment.
Ebben az bír a csapda lenni, hogy nem tudsz rá mit mondani, mert nem érvekkel alátámasztott tény, hanem kinyilatkoztatás.
Nekem hasonló helyzetekben az válik be, ha rögtön "bigott feministázni" kezdem az illetőt, ami nyilvánvalóan a tárgyalt kijelentés párja. Vagy egyszerűen "jól van drágám, akkor csináld te, ha jobban tudod" szöveggel kezébe nyomok valamit, amit:
1, Nyilvánvalóan nem tud
2, Nagyon utál
megcsinálni. Esetleg döntési helyzetekbe kényszerítem olyan magvas kérdésekben, hogy mi lesz a vacsora - amitől pl a párom lelkibeteggé válik.
Ezek után a sértett fél győztes magabiztosságával engeszteltetem ki magam...
kedves iceland666!
Nem sok közük van a hímsovinizmushoz azoknak a dolgoknak, amiket itten leírtál. Csupán annyit látunk, hogy nem vagy egy zűllött, megbízhatatlan fickó. De ettől még tarthatod magad többre a nőknél gaz hísoviniszta módjára.:)
Mert ha a veszekedés abból indult, hogy pl:"dehát angyalom a te még vezetni sem tucc, meg különben sem fogod fel a női agyaddal a dolgokat, stb..."akkor igaza volt a barátnődnek. Ha nem akkor csak meg akart bántani a maga egyszerű módján és ez láthatóan sikerült is.
Férfisovinizmussal nincs semmi baj, amíg csak viccszinten mozog.:)
Egyébként én is jobban szeretem a pasikat a nőknél.:))
b.
A "hímsovinoszta" terminust akkor használják a nők egy férfira, amikor az képes felülemelkedni a nők iránt érzett irracionális imádatán, és objektív, elfogulatlan véleményt alkot róluk, vagy ennek megfelelően cselekszik.
na most csak arra lennék kíváncsi, hogy egy sikoltozó rosszul vezető nő miatt miért kell azt állítani, hogy MINDEN nő ilyen.....?????
Mintahogy vannak igen nagyon jól vezető és igen nagyon rosszul vezető férfiak is...... Köztetek sem mindenki Ayrton Senna (őrízzük emlékét kegyelettel!)
Elnézést, hogy a női nem képviselőjeként betolaxom ide, de tudjátok, miért teremtette Isten először a férfit???
Mert minden tökéletes előtt legyátanak egy selejtet.....
Ami pedig a vezetést illeti: ha én pasi mellett ülök, állandó halálfélelmem van....Miért nem bírjátok elviselni, ha megy előttetek más autó is?
Eddig az összes férfiismerősöm úgy vezetett, hogy addig nem nyugodott, amíg le nem előzött mindenkit...Pedig nem is siettünk sehová.....
kedves sáti...
nem csodalkozom,a barátnodön,hogy sikoltozott melletted az autóban,egy ilyen ferfi mellett,biztos én is azt tenném,csak azt nem értem,hogy miért engedett be a kocsijába:-)))..
Igen, valóban tudnak a sikoltozásra, a másik csesztetésére az állandó nyafffffogásra, stb, stb. De ha komoly dologról van szó - például autóvezetés - akkor érdemes megnézni, hogy a nők mire tudnak koncentrálni. Én ültem már csaj mellett úgy, hogy amikor szembe jött az oszlop a csajszi hatalmas sikoltások közepette a szeme elő kapta a kezét és kész. Szóval ennyit a sokoldalú nőkről.......:-)))) Az igazság az, hogy fizikális és biológia szinten is elmaradnak a férfiak mögött, viszont agyban pengébbek, de ez a mai világban sajna nem sokat számít. Legalábbis általában.
Biztosan ismeritek azt a tényt, hogy a férfiak általában egy dologra tudnak koncentrálni, egy időben.
Na, most a nők ugyanebben az időben, egyszerre legalább 4-5 dologot tudnak átlátni, végezni..stb.
Ez azt jelenti, hogy annyiszor vagyunk *jobbak*.
Vagy nem????