Keresés

Részletes keresés

Barny11 Creative Commons License 2000.02.16 0 0 14
Üdv!

Szerintem pedig nyugodtan ki lehetett volna próbálni a Szamosban, ott a helyzet már rosszabb nem lehetne. A másik pedig az, hogy nem utólag kéne rinyálni. Én csak azt akartam mondani, hogy van Nekünk egy szép környezetvédelmi minisztériumunk, aminek az lenne a feladata, hogy ilyen esetben (ÉS NEM UTÓLAG) egy bizottságot hívjon össze, akik "villámgyorsan" megpróbának csinálni valamit!!!! A másik pedig az, hogy hiába üvöltöttek volna... Mire a hivatalos szerveken ez átmenne, addig már rég regenerálódik a folyó!

X polgártárs Creative Commons License 2000.02.16 0 0 13
Nem mintha nem lenne pár Tisza topik már...de mind1...
A szulfátizével kapcsolatban szerintem itt tudnak kielégítőbb választ adni.
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2000.02.16 0 0 12
Nekem az a furcsa, hogy nem fordultunk segítségért sehova. A franciáknak van ilyen technológiájuk, és legalább 3 amerikai cég is foglalkozik ilyen esetek elhárításával.(ingyen, vagy bagóért megcsinálták volna ami megtehető, mert reklám, mert állami pénzek kijárhatók.)
de mi csak a környezetvédőket kértük, őket is csak arra, hogy cseszegessék az ausztrál céget. Miért?
Mert nekünk Mohács kell?
Balsejtelem gyötör, néhányan degeszre keresik magukat, pártállástól függetlenül a Tisza-parti ingatlan piacon.
Kaosz Creative Commons License 2000.02.16 0 0 11
A másik topicban rögtön felmerült a közömbosítés a vas-szulfáttal, de ott azt mondták mérgező ugyanugy mint a cián, egy öko szakember a TV1-en is ugyanígy nyilatkozott.
pancho Creative Commons License 2000.02.16 0 0 10
Ha már cigány, legyen cigány: kamelom (nem kamázom).
Előzmény: FatMo (9)
FatMo Creative Commons License 2000.02.16 0 0 9
A topicot nem politikai fikázás céljából indítottam, bár be kell, hogy valljam, nem igazán kamázom a jelenlegi rezsimet. Egyébként lehet, hogy a vasszulfát nem segített volna a helyzeten, de - állítólag - nem is rontott volna. Amin viszont felb***tam az agyamat az az, hogy miért egy kereskedelmi tv deríti ki ezt a dolgot, miért nem ordítottak az MTA kutatói, hogy Kedves "polgárok" vóna itt egy megoldás, nem próbáljuk ki? Igenis adniuk kellett volna egy esélyt! Igenis!
Előzmény: BZoltan (8)
BZoltan Creative Commons License 2000.02.15 0 0 8
Van am politika foruma am az indexnek...lehet athuzni oda anyazni.

Amugy en nem hiszem, hogy helyes eltt volna barmit ontozgetni a tiszaba. Ha ezen cianvegyuletek semlegesitesre lenne bevalt gyakorlat, akkor feltehetoleg alkalmaztak volna most is. Ugye senki nem annyira komolytalan, hogy barmilyen felels vezetobol kinezzen akkora emberi gonoszsagot, hogy nem teszi meg a megtehetot.
Ha viszont nincs bevalt gyakorlat akkor egyszeruen felelotlenseg elotanulmanyok es kiserletek nelkul csak ugy beleonteni barmit a Tiszaba. Van am egy toxikologianak nevezett tudomany aminek kifelyezetten az ilyen kutatasok a a celteruletei. Meg vannak torvenyek, szbalyok amik erosen tiltjak a mergekkel valo hazardirozast.

Vagyis a topicnyito kerdesre szerintem a valasz az az, hoyg lehet, de nem tudhatta senki, hogy biztosan segit-e, vagy noveli a kart.

BZoltan Creative Commons License 2000.02.15 0 0 7
Van am politika foruma am az indexnek...lehet athuzni oda anyazni.

Amugy en nem hiszem, hogy helyes eltt volna barmit ontozgetni a tiszaba. Ha ezen cianvegyuletek semlegesitesre lenne bevalt gyakorlat, akkor feltehetoleg alkalmaztak volna most is. Ugye senki nem annyira komolytalan, hogy barmilyen felels vezetobol kinezzen akkora emberi gonoszsagot, hogy nem teszi meg a megtehetot.
Ha viszont nincs bevalt gyakorlat akkor egyszeruen felelotlenseg elotanulmanyok es kiserletek nelkul csak ugy beleonteni barmit a Tiszaba. Van am egy toxikologianak nevezett tudomany aminek kifelyezetten az ilyen kutatasok a a celteruletei. Meg vannak torvenyek, szbalyok amik erosen tiltjak a mergekkel valo hazardirozast.

Vagyis a topicnyito kerdesre szerintem a valasz az az, hoyg lehet, de nem tudhatta senki, hogy biztosan segit-e, vagy noveli a kart.

Barny11 Creative Commons License 2000.02.15 0 0 6
Szóljanak a szakértők?? Persze, ne szerezzék meg rögtön a vas-oxidot is? Mire van itt a környezetvédelmi minisztérium????!!!! A második pedig az, hogy tegyük fel, hogy értesítik mondjuk telefonon a minisztériumot! Körberöhögték volna őket. Kultúrház igazgatója? Szterintem az is jobb volt! Bocs...Megnézhetnéd, hogy melyik focicsapat kapott 52 milliót, azért, hogy cserjéket telepítsenek. Arról nem is beszélve, hogy melyik nemzeti park igazgatójának helyére akarnak jegyzőt ültetni!!
Mucuska Creative Commons License 2000.02.14 0 0 5
Bocsánat : Tiszát :o))
Mucuska Creative Commons License 2000.02.14 0 0 4
Sziasztok!

ebben az országban nemcsak a tiszát, hanem sok egyebet is meg lehetett volna (lehetne) menteni....

Kártérítés: ne legyetek már olyan naivak, hogy kap valamit az ország! Ez is el lesz b...va, mint annyi minden....

Mucus

FatMo Creative Commons License 2000.02.14 0 0 3
Nekem úgy tünt, hogy kimondottan az RTL nézetett utána, hogy lehetett volna-e valamit csinálni a ciánnal. Számomra is az a legfelháborítóbb, hogy a szakemberek szartak bele az egészbe. Napok óta minden híradás arról szól, hogy mekkora a katasztrófa és ez az egész most derül ki? Ki a felelős ezért? MIÉRT NEM SZÓLTAK ELŐBB? SZAKEMBER AZ ILYEN?
Előzmény: Boxer (2)
Boxer Creative Commons License 2000.02.14 0 0 2
Uraim!
Szerintem lehet, hogy Pepo egy nagy 0! Ezt nem tudom, azt azonban tudom, hogy közte és a korábbi
Körny.védő miniszter között szakmai szinten nem a célfotó dönt.
Ettől még természetesen lehet Pepo alkatlan a tisztségére, de könyörgöm, egy kultúrház igazgató után ne a szakmai szintjét kifogásuljuk.
Érdekelne, hogy mi arról a véleményük, hogy most miután levonult az kurva cián akkor áll elő valaki a farbával, hogy menthető lett volona a víz?
Miért nem jött elő ezzel korábban, miért kellett a miniszterre várnia egy tudományos kutatónak, hogy ötletével előálljon.
Mi a véleményetek arról, hogy egy ilyen utólagos bejelentés hogy hat majd a Románia elleni kártérítési igényünkre?
Nem érdekes, hogy a kutató bejelentése és az MSZP Pepó lemondatására szóló felhívása között csak pár óra telt el?
Előzmény: FatMo (-)
nobodybuilder Creative Commons License 2000.02.14 0 0 1
az elméletileg j0 meg0ldások nem mindig jönnek be.
vas-szulfát ... az is méreg :-(
tesa Creative Commons License 2000.02.14 0 0 0
Pepó egy nagy 0

és nem csak a nullázás miatt

FatMo Creative Commons License 2000.02.14 0 0 topiknyitó
Most volt az RTL Klub híradójában, hogy valami vas-szulfát vegyülettel meg lehetett volna menteti a Tiszát. Felháboritó, hogy ez csak most derül ki! Felháboritó, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium élén egy röhejes figura áll, aki mást sem csinál, mint koncepciós ügyeket kreál szakemberek ellen, de az is felháborító, hogy a tudosók és a kutatók csak most közölték, azt, hogy lett volna megoldás. Nem akarta meghallgatni őket a kormány? Miért nem mentek a médiához? Sok ember lelkén szárad a Tisza halála!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!