Keresés

Részletes keresés

Ciceró Creative Commons License 2000.02.13 0 0 15
Örület!!! Persze hogy a 7-est.Csakegy másik topic összezavart de már Ok.Tudod előfordult,hogy régen elfelejtett barátnők közé keveredtem(persze csak eggyenként)és még gondolati szinten se ugrottak be régóta!Ez minek köszönhető?Persze egyiknek sem mondtam NEMet de azért reggel kicsit nonszensznak éreztem a dolgot,bár érdekes volt.
Ciceró Creative Commons License 2000.02.13 0 0 13
Bocs félreértettem a 8-as hozzászólás második felét.
Ciceró Creative Commons License 2000.02.13 0 0 11
Még érdekelne,hogy ha álmodban barátoddal találkozol ugyanúgy viselkedtek(viselkedik)egymással mint a realityben?
Ciceró Creative Commons License 2000.02.13 0 0 9
Ez OK.De én arra is gondoltam (velem már előfordult),hogy felkeltem és nekiláttam készülni munkába azután valóságban ismert személyek között lejátszódott egy kemény Night Mare.Örültem de mennyire ,hogy felébredtem,pláne mert előtte éppen meghaltam!Ha egy szörny lett volna benne rájöttem volna ,hogy nem a valóságban vagyok de nem volt.
Ciceró Creative Commons License 2000.02.13 0 0 7
Csak addig jó félned míg benne vagy?Vagy csak onnan mikor kiderült ,hogy ezt álmodtad vagy álmodod?
Ciceró Creative Commons License 2000.02.13 0 0 5
17 évvel ezelőtt kezdett el először igazából idegesíteni a dolog, mert úgy éreztem, hogy ki vagyok szolgáltatva az álmaimnak. Megpróbáltam megőrizni a tudatomat az álom alatt is. Azóta rájöttem, hogy mekkora baromság (?) volt, ui. majdnem két hónapig álmatlanul töltöttem az éjszakákat. Behunyt szemmel feküdtem az ágyon, és megpróbáltam átvágni a tudatomat, miszerint azt próbáltam magamnak behipnotizálni, hogy én már tulajdonképpen nem is vagyok ébren, én már alszom...
Aztán 3-4 nap totális nem alvás után letettem az egészről, de akkor meg már azért nem tudtam elaludni, mert az agyam úgy gondolta, hogy úgyis megint csak át akarom verni... Iszonyú volt. Annyira nem bíztam magamban, hogy már elmeorvosi esetnek képzeltem magam és csak gyógyszerekkel sikerült visszaállítanom a normális alvásciklusomat.
És mégis: lehet, hogy valakinek mégis sikerült már tudatát megőriznie az alvás ideje alatt is?
Kíváncsi, őrült kíváncsi vagyok, ha igen, úgy milyen élményeket élt át.
organic Creative Commons License 2000.02.13 0 0 4
kézzelfogható? semmi más. néha semmi elojel csak úgy jön az a fura állapot.

A reggeli szendergésben történo "álom visszahozás" az nálam is muködik, bár mostanában már egyre kevésbé. Ahogy öregszem (24 : ) egyre inkább csak kifordulok az ágyból, aztán uccu neki.
Egy darabig foglalkoztatott engem is az álom tanulmányozása, kísérleteztem, hogy át tudom-e vinni a tudatoságomat az álomvilágba, de nem sikerült. Azóta már nem csodaként kezelem az álmot, így az érdeklodésem is elfordult, foleg, hogy egyéb tudatmódosító szerekkel kezdtem kísérletezni, de ez egy másik topic.

Egyébként továbbra is teljesen jópofa dolognak találom, hogy álmában az ember pelecsöppen egy teljesen új szférába, ahol teljesen más elvek szerint kezd el muködni az a "valami" amire azt mondom: én.
Ha egyszer megérthetném ezt a muködést....

Előzmény: Ciceró (3)
Ciceró Creative Commons License 2000.02.13 0 0 3
Igazán érdekes.Volt valami kézzelfokható a kaszán kívül?Érzékeltél valamit a kacagáson kívül pld.szél,huzat,meleg, hideg stb.?Az ablakon ki kéne nézni és keresni kéne egy villanykapcsolót is.AZ AJTÓROL ha van nem is beszélve.Jó lenne egyébként tudati szinten rögzíteni a belépést is.
Azt már nekem sikerült 50%-ban,hogy ha kellemes álom közben felébresztett pld.telefon de utána sikerült ugyan oda visszakerülnöm.Érdekes néha előröl kezdődött és akkor változtatni is tudtam rajta kicsit.Néha meg ott folytatódott ahol abbahagytam.Veled-veletek is volt hasonló?
organic Creative Commons License 2000.02.13 0 0 2
mélyvízzel kezdek: egy kis rémálom...

Volt egy visszatéro rémségem: Lefeküdtem aludni, de valahogy furcsán éberen aludtam el (már ha szabad ilyet mondanom) és tudtam, hogy jön a rémálom. Ilyenkor valamilyen egyszeru környezetbe kerültem -álmomban- pl egy szoba, amelyben csak egy ágy van és egy ablak, kint sötétség, vagy hasonló. Az álmokat mindig egy zsibbasztó feszültségérzés indította, ilyenkor "kiragadtak" az elobb említett környezetbol és valami zuhanásféle élmény indult el, mintha a pokolba húznának, és ezt gyakran követte hangos és ijeszto kacagás. Ilyenkor félig mindig felébredtem és próbáltam átrágni magam az álom különbözo rétegein az ébrenlétig. Ez ugye elég nehéz feladat, hiszen ha az embernek "se keze, se lába" csak egy köztes térben lebeg, nehezen tudja merre induljon. Erre az élményre mindig emlékezni fogok, mert nincs olyan, hogy "hogy csináljam", hanem egyszeruen fel kell ébredni és kész. Ez a felébredés akár 3-4 rétegben is megtörténhet, úgy hogy minden rétegre azt hiszed, már felébredtél, holott még nem teljesen : )

Egyik éjszaka aztán rémséges lények bukkantak elo hasonló rémálmom eloszeleként, szellemként bújtak elo egy kis szoba bútorai mögül, de nekem elegem lett, felkaptam egy kaszát és üvöltve nekik estem... diadalittas mosollyal ébredtem, és utána évekre elmúlt minden rossz álom.

Minap újra elojött, de már gyakorlottan fogadtam. Semmi kétségbeesés, tudtam, hogy lazítani kell és "kidob az örvény". Így is lett. Még nem jelentkezett újra, de nem tudhatom, hogy tudatalattim sötét zugaiból mikor mi bújik elo. Legfeljebb majd folytatom a gyakorlást álom és ébrenlét határán.

Ciceró Creative Commons License 2000.02.13 0 0 1
De bizony.Sajnos lehet ,hogy a témát már régen lebeszélték????
kilo Creative Commons License 2000.02.13 0 0 0
Nem lehet igaz, hogy fél órás 0-t találok!
Ciceró Creative Commons License 2000.02.13 0 0 topiknyitó
Helló mindenkinek!A TAL-ÁLOM topic = Nem vagyok álomfejto, kuruzsló. De érdekel az álom több szempontból is. A "ki-mit álmodott" tartalmába beleférhet a visszatéro rossz álmoktól kezdve az igazán kényes témákig minden, persze ízléses tálalásban. Elemzési szempontjaink lehetnek akár: Sokan vannak, akik elmondják: álmaikban nem csak általuk ismert emberekkel, környezettel találkoztak. Lehet ,hogy viszont más ráismer valamely szegmensre és elmondja nekünk. Sokan vannak, akik képesek visszatérni, újraálmodva a történteket, ha nem tetszik a fejlemény, meg is tudják változtatni. Mi lehet a technikájuk? És mi van, ha mindketten vagy többen ugyanazt álmodták? Nem vagyok matamatikus, de a lehetoségek számát 0-tól 6-milliárdig tehetem. Kérem a lélekbúvárokat, hogy ne kezdjenek el bármely beírással szemben freudi elemzéseket az illeto esetleges lelki mozgatórugóit boncolgatva. Kérem a hivatásos és házi álomfejtoket: ne jövendöljenek. És persze lehetoleg "valódi saját álmokat" kérnék. Na persze a különbözo korok kapuja is nyitva áll. Rajta hát!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!