Megjelent BELÉNYESSY ISTVÁN, FERENCZI TIBOR, OTTO PÉTER, SIPOS BÉLA: KOVÁCS LAJOS (Skála Marci) (Dunavecse, 1922. december 22. – Budapest, 2018. szeptember 16.) énektanár. PEDAGÓGUSOK ARCKÉPCSARNOKA. Huszonkettedik KÖTET. 2023.
Én egy sorral feljebb vagyok, pont az ellenkező oldal végén. :)
Nem tudok e-mailt írni neked, mert nem a címedet látom, hanem egy „küld” nevű linket, amelyre ha rákattintok, akkor valami egzotikus levelezőrendszerbe kerülök, amely nekem nincs beállítva. (Nem vagyok egy pc-guru.) Próbálkoztam tenni valamit, hogy írni tudjak, de az a válasz jelent meg, hogy a kérésemet a rendszer nem tudja feldolgozni.
Amíg aktív voltam a Facebookon, ismerősöm volt J. Beatrix (Németországban él a családjával, de hazajár), B. Judit és T. Ildikó. Magda nővérem másokkal (B. István, G. Péter, T. Gyuszi, K. Erzsébet, H. Péter) is kapcsolatban volt/van, de én az évek során többször is eltünedeztem a Facebookról, és az utolsó körben már annyira formális volt az ottlétem, hogy akikkel korábban nem nagyon volt érdemi kontaktom, azokat már nem jelöltem meg újra.
A kilencvenes évek végén is volt osztálytalálkozó, azon én is ott voltam, de már alig emlékszem rá, a helyre például egyáltalán nem. Magdi biztosan tudja, ő sokkal jobban képben van ezekben a dolgokban. Pár éve is volt egy osztálytalálkozó, amelyre már se ő, se én nem tudtam elmenni. Neki valamilyen családi esemény jött közbe (nem emlékszem, hogy a lányával vagy a fiával, akik egyébként szintén Medvések voltak). Én megmaradtam szinglinek: no woman, no cry. :)
És itt van egy fénykép is, Eördögh Ernő az osztályfőnök, aki a jóval fiatalabb Braunmüller Zoltánt váltotta, hatodik végén vagy hetedikben... már nem emlékszem. Zoli bát szerintem mindnyájan kedveltük, Ernő báról nem tudnám ugyanezt elmondani.
Szia! Nem jöttem rá, ki vagy, de a leírás alapján biztosan osztálytársak voltunk, hiszen az évek is stimmelnek, Domoszlainé is. (A Fő utca alapján 99%-os tippem azért van, de megtartom magamnak. Rólam csak annyit, hogy nem egyedül képviseltem a családomat az osztályban.) Az elhunyt zenész osztálytársunk, gondolom, M. Péter volt, Isten nyugosztalja.
Én nem olyan régóta hagytam el a Facebookot, és ahogy öregszem, egyre jobban érzem magam egyedül, bár a népes család miatt nem vagyok társaság nélkül.
Tájékoztatlak Benneteket, hogy a „Medve utcai iskola (Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium) 150 éve (1872-2022)” c. tanulmányom megjelent a MEK-ben. Benne 115 oldalnyi fénykép, osztályokról, tablókról stb.
Tájékoztatom a volt Medve utcai iskola tanulóit, hogy megjelent a Pedagógusok arcképcsarnoka. Huszadik kötet. Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület. Debrecen. Felelős kiadó: Fülöp Mihály. 2021.
Itt fórumozok az Indexen hosszú évek óta, és csak most találtam meg - véletlenül - ezt a topicot...
Én 1970-1978-ig jártam a Medvébe, A osztályos voltam, Domoszlainé volt az osztályfőnöknő. A névsort ma is elmondom ABC-sorrendben, fejből. :-) (Nem tudom, mennyire lenne illendő meg jogszerű idegépelni, mostanában minden olyan problémás, személyiségi jogok, mittudomén, ohhh...)
Azért megemlítem, hogy két osztálytársam is zenei pályán futott be karriert (az egyik sajnos néhány éve elhunyt). A másikkal együtt zenélgettünk (egyszer még suli-kimittudon is részt vettünk egy harmadik osztálytársunkkal meg annak bátyjával), aztán én abbahagytam, ő meg maradt a pályán. Jól tette...
Egyszer volt egy osztálytalálkozónk, úgy 1990 környékén (most találtam néhány negatívot, ami akkor készült), egy IX. kerületi étteremben voltunk a Ráday u. környékén valahol, talán tizen jöttünk össze... Azóta se tudok senkiről semmit. (Na jó, egy kivétellel...)
Érdekesség, hogy a kisebbik lányom a Csík Ferencbe járt gimibe (2007-11), pedig akkor már nem a Fő utcában laktunk, hanem Budafokon. Egyszer bementem az épületbe, hát... nem kicsit lett átépítve. Alig tudtam megmagyarázni a lányomnak, hogyan is volt régen az elrendezés.
Van itt valaki ebből a korszakból?
Illetve: van itt még egyáltalán valaki...?
(Facebook nem, köszönöm. 2009-ben töröltem magam, és amiket hallok - jól tettem.)
Kár, hogy már évekkel ezelőtt maradinak tartottak, hogy még itt (Index fórum) próbálok közösséget létrehozni életbe tartani, amikor már a közösségi oldalak (így a FB) is egyre népszerűbb volt...