Elolvastam a 2000-ben irt hozzaszolasomat, es jol meglepödtem. A helyesirasommal mar akkor is baj volt, de ami meg erdekesebb, hogy az alvasi szokasaim azota teljessen megvaltoztak:-) köszönhetöen a ferjemnek, a munkamnak, es annak hogy Törökorszagban elek. A mostani verzio: 8-kor csörög a ferjem telefonja, lenyomja, en hallom, fel is ebredek, de nyomban vissza is alszok (9-re jarunk dolgozni de 10 percet lehet kesni amit minden nap meg is teszünk). Ö felkel, felteszi a neszkavenak valo vizet, es elfoglalja a fürdöszobat. En 8.30-40 körül felebredek, kinezek a paplan alol es elökotrom a klima taviranyitojat(itt azzal szokas füteni mivel nem letezik a központi fütes), hogy megnezzem az idöt. Tök mindegy hogy mit mutat, kicsit meg visszafekszek, es 1-5 perc utan arra ebredek, hogy a ferjem bejön a szobaba, a nevemen szolit, majd kimegy. Akkor felülök, kicsit meg üldögelek, felrazom a nagy, majd a kisparnat, kimaszok az agybol, raalok a merlegre. Megprobalok labra allni( ilyenkor olyan minha gömbölyü lenne a talpam) megigazitom a takaromat, elindulok a szoba masik felebe, majd utközben 2 függöny kihuz, a ferjem takaroja megigazit, maradek függöny kihuz. Ezutan felveszem a köntösöm es kibotorkalok az eppen elhagyott fürdöszobaba. Majd kave elemrak, ketszersüt betöm, felöltöz, elindul, mindezt ha lehet egy szo nelkül.....Minden reggel kb ugyanigy
Hát nekem az a nagy hülye "szokásom" reggelente, hogy ébredés után 5 perccel elkezdek stresszelni, hogy elkések a munkahelyemről. Ne akarjátok átélni ezt a mindennapos érzést. Amg dohányoztam, ehhez még párosult az is, hogy az első cigi alatt rettenetes bűntudatom volt, hogy dohányzom. Szerencsére leszoktam már, így ezzel már nem kell foglalkoznom. :) Max.levágatni a fejem. :)
Azzal fűszerezve, hogy első félálmomban átkarolom, kézzel-lábbal rátekeredek, és ha történetesen neki kell(ene) előbb kelnie, úgy kell kiszöknie az ágyból, mert én ugyan el nem engedem :-)))
Nekem a leghülyébb reggeli szokásom, hogy 6:50(ébresztő)-től 7:14-ig 6 percenként lenyomom a szundit a telefonon és vissza is alszom mind a négyszer közötte.
Nekem kicsikét megváltozott az életem a topic nyitása óta.Összeköltöztem egy nővel akit nagyon szeretek.De ő annyira rohadtul iszonyatosan aktív,hogy reggelenként meg tudnám "folytani"!!!
Tehát így néz ki egy reggelem:
Alszom...valaki harapdálja a nyakam..odasuhintok finoman...és próbalok valamit olyasmit mondani,hogy "haggyá' békén!" de csak mormogok..aztán kávéillat,puszi stb..kinyitom a szemem,megnézem az órát.Reggel 7-8 kb..mosolygok de közben magamban "anyázok".Aztáűn innen a szokásos KV cigi stb ami normális esetben 1-2 órát tartana de ez a nő mindig menni akar és húz magával..:))))))
Érdekes topik! :)
Reggel. Nem, hajnali 5:30-kor ébresztő. Elvileg hétkor kéne indulnom az irodába, de jó, ha fél nyolcra összeszedem magam. Tehát simán ráérnék mondjuk fél 7-kor kelni, de nekem a reggeli rohanás a halálom, tönkrevágja a napomat, úgyhogy inkább kelek korán. Kávé, cigi (ágyban ülve, kornyadozva, szemlecsukva) felöltözés, séta a kutyával (sötétben a legjobb, nem látja senki, hogy milyen kómás vagyok). Felmenetel után még egy kávé, NapKeltében a hírek megnézése. Zuhany, fogmosás, öltözködés, még egy cigi. Napi teendők átgondolása. Szendvicskészítés, szalvétakeresgélés. Ált. ilyenkor jut eszembe, hogy zenét kéne hallgatni, hogy lelkileg is feltöltődjek, és valahogy napról-napra elfeledkezem arról, hogy ha belekezdek, nem tudom abbahagyni. Szóval ha bekapcsolom a hifit, annak többnyire az a vége, hogy kapkodni kell a végén. Indulás előtt még ellenőrző körút, miszerint elzártam-e a csapot, van-e elég vize a kutyának, nem hagytam-e bekapcsolva valamit, stb. Annak realizálása, hogy már megint nem ágyaztam be.:) Ajtó előtt plusz ellenőrzés, hogy mindent viszek-e amit kell, ez kb. így hangzik: kaja, innivaló, cigi, gyújtó, pénztárca, telefon, lakáskulcs. Ha ez mind nálam van, akkor már nagy gáz nem lehet.:)
kollégista koromban hatkor volt ébresztő, nyolcra kellett a suliba érni (kb 15 perc laza séta, vagy kevesebb) a köztes időt mindenféle alvásokkal próbáltuk kitölteni, de úgy aludtunk, mint a nyúl a bokorban: ha valaki rajtakapott a visszaalváson, jöttek a szankciók ...
így fejlődött ki, hogy 3 millisecundummal az ébredés után, már stabilan állva tudok értelmesen nézni és bármit hazudni ...
nosza, ezt a képességemet elveszni nem hagytam ... én az utolsó percre állítom az órát (a fene se fogja az utolsó egy óra alvását egy óra kínlódással felcserélni), viszont az utolsó pillanatban vilámgyorsan pattanaok és öt percen belül elhagyom a lakást (ebbe benne van az öltözködés és a csipa mosás)
Valaki emlitette már a tökvakarást?
5 percenként óra lenyomás, fél óra múlva négykézlábra állás, 5 percig nem mozdulás, megmozdulás barátnő általi rúgás miatti fájás. Vécén folyatás, eresztés, ejtés, ha lehet, a három egyszerre. További 5 perc hülyén nézés (még fajanszon ülés). Büdös levés, lehúzás. Kávé ivás. Még egy kávé ivás, közben további hülyén nézés. Órára nézés, káromkodás. 10 perc alatt zuhanyzás, felöltözés. Elrohanás, villamoson állva elalvás. Munkahelyre beérés, felébredés, gép bekapcsolás, kávé ivás, cigi szivás.
Munkára kész levés.
Óra beállít 6-ra, mint rendesen, majd 7-ig szundi üzemmód. Aztán már elkéstem, akkor egy nyugodt cigi és 15 perc múlva utcán hajambatép a rohadt reggeli szél, vagy leszálló ködpára.... vagyvagy, ami még roszabb: hétfő van. Szerintem ez is egy rossz szokás. :P
Ugy ket honapja 7kor kell kelnem. Nem tudom megszokni.
Telefon beallit hetre.
Csong az a k*!
7-7.15 eletundor.
7.15 - 7.20 cigi
7.20-7.50 kotelezo korok
7.50: aze', bazze, sut ez a strigo Nap. Onnan kezdve konnyebb, meg
jokedvem is lesz.
Amikor egy gyár importosztályán dolgoztam, reggel 6.05-kor vett fel az apám a házam elött (egy helyen dolgoztunk) a boldogult 20-as éveim közepén. Sokszor vittem magammal a törülközőt, fogkefét, stb....
Amióta jelenlegi cégemnél dolgozok és 10-ig (saját erkölcsi érzékem által megállapított időpont) bármikor beérhetek, általában 1/2 9-kor ébredek, toilett, zuhanyzás, zuhanyzás közbeni fogmosás, vissza az ágy tetejére, kicsi smink, cica szarókájának kipucolása, vissza az ágy tetejére, TV bekapcs., ruha összekészítése, vissza az ágy tetejére, TV-t kicsit nézem, majd macska táp és víz biztosítása, utána már nincs ágy teteje, mert felöltözöm, utolsó pillantás a vasalóra, hogy nem hagytam-e bedugva (pedig utoljára 2 napja vasaltam, de ki tudja), majd irány a munkahely.....
(Azért írom, hogy fel az ágyba, mert saját tervezésü, padkás ágyam van, a fekvőfelület pont 1 méterre van a padlótól, így megvan a napi mozgásprogramom is).
Óra 7.30-ra beállítva, majd csörgés után 5 percenként újabb ébresztési időre beállítás. 8-kor kelés, WC, céltalanul való mászkálás a lakásban kávéval 10 percig.
Zuhanyozás, utána arctisztítás tonikkal, arckrémek, fésülködés, végül fogmosás.
Öltözködés közben TV nézés. Alig tudok elszabadulni a műsortól, majd autóval munkába, üvöltözés a töketlen hülyékkel, akik annyira ráérnek.
9-kor a munkahelyen újabb kávé, reggeli, cigi.
1/2 10-kor már el is lehet kezdeni dolgozni: - )
És ez minden nap pontosan ugyanígy zajlik, és egyre több időt vesz igénybe...
Altalaban delutan 1-3 kozott szoktam kelni (hala Istennek nem kotott a munkaidom), elszivok egy cigit, reggelizni nem szoktam, kb. este 8-ig nem eszek semmit. Nezem egy kicsit a tevet, aztan az otthoni rumlit elpakolom.
Amikor pontos idore kellett mennem dolgozni, 2 ebresztooram volt, 10 perces kulonbseggel beallitva, akkor tutira fel tudtam ebredni.
Reggel 7-kor óra csörgésre ébredek. Visszaalszom vagy 10 percet. Irány a konyha, kávéfözés. Fürdöszoba használt 15 perc, kávéfogyasztás egy szelet vajaskenyérrel, öltözés, szaladás a buszra. Sajnos mire a megállóba érek a busz éppen elindult. Ez így megy majdnem minden nap. Állandóan lekésem a buszt. Még jó, hogy 10 perc múlva jön a másik.
chupili
Mostanában nekem nem sietős, de régebben sem volt nagyon az.
Gagyi rádiós órára ébredek, ami magától kétórán át zenél. Beállítom 7-re, 8-ra este lelkesen. És reggel félig hallom, hogy szólna a hírek vagy a bolond bemondók. Esetleg 1-1 szám. Aztán általában átalszom ezt a 2 órát, sőt többet is. Ez meg ykb hetente 4x-5x.:)
5:00kor csörög az óra.
felöltözök
kimegyek megycsinálni a kávét
pisi
vissza megyek a jómeleg ágyba
kávézás(sötétben)
20perc extra szunya
kabát,cipő fel és futás a vonathoz
6:00körül térek magamhoz a kómából.Előtte nem tanácsos hozzámszólni,ne adj isten kösszönni
Szombaton kelés 10:30-11:00 körül első szó ami általában kicsúszik"de korán van"
nálam kétféle ébredés létezik, az egyik a hagyományos reggeli, amikor reggelente frissen üdén kipattanok az ágyamból, a másik amikor napközben dölök le egy pár órára. Ilyenkor teljes a kóma néhány óráig és az első utam a konyhába vezet ahol észre sem veszem és már betömtem egy fél tábla csokit, aztán emiatt rögtön hányingerem is lesz.
Hát valakivel együttébredni sem rossz, de az én nyakatekert életvitelem miatt ebbe sosem tudtam magam beleélni rendesen. Bár ennek is megvan az előnye, vagy én ébreszthettem a kedvest úgy, hogy nem kómában kellett reggelit készítenem, vagy ő keltett fel engem délután valami villásreggelivel -azért nagyon odavoltam mindig, reggel nagyokat tudok enni, ha van, aki elkészítse...
Új szokást vettem fel, illetve ez alighanem a kezdődő mészlerakódásnak is köszönhető, hogy az ébredés utáni automatizmusokból kimarad a vízmelegítő felhelyezése a tűzhelyre. Gáz meggyújt, mosdóba kimegy, kézmosás, be a szobába a kávéspohárért (bevalllom nem sűrűn mosom el...), majd vissza a konyhába azzal a jóleső érzéssel, hogy már rotyog a Nescafénak való víz. És nem. Nem rotyog, mert az edény ott van a tűzhely mellett, a lángok pedig vidáman és szabadon ugrálnak...
Jakab, khm, még mindig nem olvastuk a dolgozatot, vagy mit...