Arra a kérdésre keresem a választ , hogy feliratot hogyan, mivel és honnan tudok tenni dvd filmre, illetve egyszerűbb lenne esetleg letörömríteni a filmet, és ahhoz keresni feliratot? Illetve feliratszerkesztéshez illetve időzítéshez mit ajánlatok?
Üdv a topiknak! Kéne nekem egy egyszerű kis program amivel darabokra tudok vágni egy 2GB-nál nagyobb mpeget, mert a eldöl rajta az általam használt TmpgEnc DVD Author.
Lementettem a DVD Decrypterrel, kaptam egy VOB fájlt, amiben a zene van. Ebből hogy tudom kinyerni csak az audio részt monjuk ugyanabban a minőségban, amiben aDVD-n volt eredetileg?
OK, az nekem meg is van, szoktam vele dolgozni, utána meg Auto GK val divx be, de nem tudtam, hogy meg tudja ezt csinálni. SZóval akkor file módban kell..
Van egy DVD-m, ez egy életrajz DVD és a Dicscografia részben megy egy zene, miközben lapozgathatok más DVD-k között. Tehát ez egy gyári DVD, aminek a menüjén belül az egyik részben vagyok. Ez alatt megy egy zene. Ezt a zenét, hogyan lehetne kimásolni a DVD-ről a legjobb minőségben?
Van erre valami program? Ami lehetővé teszi a DVD egyes részeinek a másolását, és különválasztja a hangfájlt a képtől?
Több lehetőség kínálkozik. Nem valószínű hogy maga a film ilyen nagy.
1. el kell hagyni az összes segéd anyagot,
2. nem kell átmásolni azokat a hangokat, amikre nincs szükség (ez több nyelvű 5.1-es hangoknál igen sokat számít),
3. minőségromlás nélkül nem lehet tömöríteni, ha az eredeti minőséget szeretnéd megtartani, akkor használj olyan programot, ami két DVD-re másolja az anyagot,
Szeretnék átmásolni egy DVD-t, de ha jó minőségben rippelem be, akkor 7,5 giga, ha beszorítom4,7-re akkor meg elég gagyi. Amennyire én tudom ilyen méretű DVD nincs. Van valami technika amivel minőségromlás nélkül ekkora adatok fel tudnak írni egy 4,7-es DVD-re, vagy muszáj lesz beszereznem egy 9 gigásat?
Feltehetően azért nem látod a PC-n, mert az asztali DVD íróval nem zártad le a lemezt. A legegyszerűbb ha visszateszed az íróba, és lezárod. Ettől kezdve a PC-n úgy másolod, ahogy akarod.
Valaki esetleg tudna segiteni a kovetkezo kerdesben:
Van egy regi home video-m amit kamerarol vettem at asztali dvd iroval lemezre. Most pedig szeretnem bemasolni azt a winyora es editalni. A problema az az, hogy a sz.gep ures lemezkent latja es a nero-n kivul semmi sem jatsza le. Az Isobuster latja mi van rajta, de halvany lila gozom nincs mi legyen a kovetkezo lepes, hogy egy epkezlab hasznalhato/editalhato fajlt varazsoljak belole!
Van valami ötletetek arra nézve, hogy a hdd-s dvd felvevővel mit lehet kezdeni, ha nem engedi nekem másolni a dvd lemezeket a vinyóra, csak a divixeseket? Thomson DTH8650 a tipusa.
Van valami ötletetek, hogy mit lehet kezdeni a Sony lemezek másolásvédelmével? Az összes többi lemezről simán lezúzza a DVDFabDecrypter a másolásvédelmet, de a Sony lemezekről nem tudja. (DVD Shrink sem). Ti mivel szeditek le?
De van, pl. a DVD2one-al akkorára tömörítheted a rippelt film méretét, amekkorára csak akarod. Én ezt az egyrétegűnél 4400 MB-ra állítom, mert megfigyeltem, hogy a lemezek többségénél nem érdemes teljesen teleírni a korongot, mert ott már gyakran sok a hiba.
A szoftveres lejátszók, mint pl. a CyberLink PowerDVD és társai képesek erre. A megfelelő helyen megállítod a lejátszást (pause), és egy gombnyomásra (fényképező gép van a gomra rajzolva) elkészíti a képet.
Szevasztok! Talán ez a megfelelő topic. Szerintem ez egy viszonylag új problémával kérem a segítségeteket.
Van vagy hatszáz magnókazettám, a legtöbbje a Bartókról felvett jazz, a márványteremből, amit nem adtak ki hanghordozón soha, azonkívül sok bemutatórádióműsor, jazz lemezekről, amit nem tudnék megvenni, mert csóró vagyok, van még sok jó rádiójáték, szinházi előadás, vers. Tehát maga a tartalom nem jogvédett, hiszen ugyanezekett a műsorokat a kazettásmagnóra is felvehettem volna, persze akkor hallanám a kazetta felvétel minden baját. Ezért nem értem a Panasonicot. A minihifi, Panasonic SC PM-71SD, amit vettem nemrég, a magnó mellett SD kártyára is tud rögzíteni URH-ról és a saját magnójáról is. Vettem egy Magix MP3 maker 10 deluxe konvertálószoftvert, mert ez a kutya minihifi az SD kártyára csak AAC módban tud felvenni, de a CD játszója nem tud bánni az AAC-vel, az MP3-al igen. Tehát, ha ki akarom írni a magnókazettáim javát és az ezután már SD kártyára felvett rádióműsorokat MP3-ban CD-re, amit már le fog játszani a minihifi CD játszója, az AAC-ben felvett anyagot át kell konvertálnom a Magix szoftverrel MP3-ba. PC van, benne a DVD író, vettem kártyaolvasót, a Magix szoftvert feltelepítettem, tehát a hardver része a dolognak sinen. Most jön a meglepetés, legalábbis számomra, meg a nyolc emberke számára, aki eddig próbált segíteni nekem. Nem látja a számítógép az SD kártya adatait! Bármi mást át lehet küldeni az SD kártyáról a számítógép merevlemezére, tehát pld. fényképet stb. de amit a MINIHIFI vett fel, azt nem! Az ismeretségi köröm számítógépgurujai már felsültek a problémával. Elvittem a cuccot PC boltba is, ahol javítást is vállalnak, tehát feltételezem van szakértelem, de ott sem találtak megoldást. Ha van valaki közülletek aki tud megoldást erre a végül is számítástechnikai problémára, kérem segítsen!
Segítsetek légyszi. Azt sem tudom jó topikban járok e. Szóval ma csinátattam 4D UH-ot, amit kiírtak DVD-re és azt mondták, hogy arról majd tudok nyomtatni, de nem tudok. Semmi kép fájl nincs rajta, csak olyan video fájlok, amik egy sima film dvd-n is szoktak lenni (VOB, IFO, BUP) Képlopóval is próbálkoztam, de csak egy fekete kockát lop le mindig. Hogy lehet egy dvd filmből kockákat képként és lehetőleg jó felbontásban kiszedni?
Sziasztok, ez az első levelem, nézzétek el, ha kicsit naiv! Dupla rétegű +-os lemezre (Ritek D001) írok, de ha nagy az eredeti (több, mint 8 Gb), akkor az írt dvd a legvégén kockáz és szaggat lejátszáskor, pedig nero dvd speed-del nincs rajta hiba. Van valami megoldás arra, hogy a decrypter/imgburner párossal, vagy másként, de csökkentsem az iso méretét? Nincs valami program, amivel a berippelt anyagból a hard diskről tudnék kiírható iso fájlt csinálni? A decrypterrel ez nem megoldható, úgy vélem. Előre is köszönöm a fáradozásaitokat! Hali
Olyan divx-kódoló programra lenne szükségem, ami a lerippelt dvd-állományról (vagy közvetlenül dvd-ről persze) nem mp3-ba, vagy ilyesmibe tömöríti a hangot, hanem a divx videóhoz hozzáadja az eredeti dvd 5.1-es hangsávját. Mivel lehet ezt megcsinálni? Mert nem lehetetlen az biztos, láttam ilyen filmeket. Előre is thx!
Bármilyen videokonverterrel. Ebből többszáz darab van manapság. Gyakorlatilag ma már nem csak az elterjedtebbek (avi, mpeg) hanem a kevésbé elterjedt formátumok is könnyűszerrel átalakíthatóak. Ha beírod a Google-ba :video convert-nem is tudom hány találatot ad ki, de sokat. Én MPG1-be konvertálok mert az a Videó-CD formátuma és az ugye lejátszható az asztali DVD-ken.
Köszi a válasz, azt hadd kérdezzem még meg, hogy milyen progival és hogyan lehet egy DVD-videóról leszedni az audiósávot, hogy külön zenefájlként működjön...
Ezzel a programmal nem lehet semmit szerkeszteni. Egy meglévő DVD anyagból tudod azokat az összetevőket kiválogatni (film, audio, felírat), melyekre szükséged van, és ezeket összetömöríti akkorára, hogy egy lemezen elférjenek. Ez a program lényege, és erre való.