Keresés

Részletes keresés

close652 Creative Commons License 2000.02.24 0 0 41
A CIB 100 meterre van ai IEB fiokjatol (Pecsett).
Amikor bankot valtoztattam e ketto kozott vacilaltam (utbaesik a Ferenciek utca), vegul a CIB mellett dontottem.
OFF ON
Őszinte reszvetem!
OFF OFF
Előzmény: Savanyú Jóska (40)
Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.02.24 0 0 40
A CIB-nél is mentek ki nullás egyenlegértesítők... (Ez meg is kevert egy darabig, hiszen szintén az ABC elején álló bank) Igaz, a számlák nem nullázódtak, és gyorsan korrigáltak.

Nekem az Inter-Európa bank szimpatikus, van pécsi fiókjuk, és Mo.-n legfejlettebb az internetes infrastruktúrájuk. De a NewYork bróker alapjai, amik az IEB-ból elérhetőek nem annyira kedvezőek mint a Budapest Alapkezelő hasonló konstrukciói.

Másrészt a Budapest Bank-fiókokkal elégedett vagyok (lehet hogy azért, mert előtte az OTP-nél voltam?), a lehetőségekhez képest gyors és udvarias a kiszolgálás. Sajnos a központban vannak problémák.

Egyenlőre családi ügyek miatt nem érek rá az esettel foglalkozni, de ha előbb lesz időm, mint komoly írásos válaszom a banktól, akkor írok a Állami Pénz és Tőkepiaci Felügyeletnek. (Meghalt a negypypám - és így tapasztalnom kellett hogy milyen nehéz valakinek a pénzügyeit kibogozni a hátrahagyott iratokból. Ezért sem nyugtat meg hogy a pénz visszakerült a számlámra)

Előzmény: Laci (39)
Laci Creative Commons License 2000.02.23 0 0 39
Szóval a BB, de ne félj nincs egyedül, szerintem sok ilyen gagyi hely van.

Én a helyedben rögvest átvinném a pénzem valami normális bankoz (CIB, Raifeisen, stb.)

Előzmény: Savanyú Jóska (38)
Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.02.23 0 0 38
Na, meguntam a bankkal szembeni diszkréciót: a Budapest Bankról van szó. Ugyanis azóta visszatették a pénzt, de semmilyen papírt nem küldtek róla. Így a kamatok és az egyéb helyről történt utalások miatt nem tudom pontosan ellenőrizni, hogy vajon annyi pénzt utaltak-e oda, amennyi hiányzott, vagy valamivel többet. A magam részéről 40% büntetőkamatot tartanék igazságosnak, illetve valami kártérítést az utánajárással elvesztegetett időmért-pénzemért. Ugyanis ha a bank az én hibámból nem férne hozzá időben a pénzemhez, akkor ő is ennyi kamatot számolna fel nekem - függetlenül attól hogy nem éri ennyi kár, hiszen nem tudná ilyen hozammal kihelyezni a pénzt. Annyit tettek, hogy telefonon felhívott a számlavezető fiók, elnézést kért, és ígérte hogy a napokban kapok erről írásbeli értesítést is. Ez kb. két hete volt.
Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.30 0 0 37
Pénteken történt egy érdekes fejlemény, amit még nem tudok mire vélni. Felhívott valaki, aki az ominózus bank ügyfél-reklamációkat intéző emberének mondta magát, és valami kártérítést emlegetett. De az volt az érdekes hogy kérdezte hogy mennyi pénz volt a számlámon december elején, mennyi volt a forgalom, záróegyenleg szerintem. Na, erre nem válaszoltam, hanem visszakérdeztem hogy OK, de előbb árulja el a számlaszámomat. Erre megszakadt a vonal... (pedig nyugodtan blöffölhetett volna, mert nem tudom fejből :-) Majd hétfőn hívom az ügyfélszolgálatot, de szerintem nem a bank volt. Két tippem is van.
Az egyik az hogy egy gazdasági napilap már tudomást szerzett az ügyről, de mondtam hogy nem akarok nyilatkozni. A bank meg letagadta az esetet: "Á, nálunk nem volt számlareklamáció az utóbbi időben..." Talán így próbáltak utánanyomozni, hogy nem csak én találtam-e ki az egészet. Bár akkor minek kérdezték a számlámon lévő pénzt? A másik pedig hogy valaki (sejtem, de a téma szempontjából lényegtelen hogy ki) szerette volna tudni hogy hogy állok anyagilag. A harmadik hogy tényleg megszakadt a vonal. (de akkor miért nem hívott újra?)

Az előzőhöz még annyit hogy természetesen minden eredeti bizonylat a birtokomban van, és csak fénymásolatokat csatoltam.

Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.30 0 0 36
Ezt nem igazán értem, mi történt végül, és milyen bizonylatot csatoltál. Az automata ad bizonylatot a pénz visszahúzásáról is? (nem hiszem, bár velem nem történt még olyan) A bizonylat ugye csak annyit bizonyít, hogy te voltál az, aki az ominózus időpontban pénzt próbált felvenni, és az automata log fájljában szerepel hogy a pénzkiadás sikertelen volt. Egyébként a log fájlban az is benne van hogy a te kártyáddal, PIN-kódoddal történt az eset, tehát az a papírcetli amit kiad az automata, tulajdonképpen felesleges. Nem értem tehát hogy mivel jártál volna jobban, ha csak fénymásolatot adsz be a nyugtáról? Gondolom az történt hogy a készülék karbantartásakor azt mondták a szerelők, hogy nem húzott vissza semmit a gép, csak elkezdte (pl. időben utánanyúltál), a pénzt meg zsebretették. Ezt egy eredeti bizonylattal sem cáfolhattad volna, hiszen azon az szerepel hogy a gép KIADTA a pénzt. Egyébként megdöbbentő az eset, mert az általad említett bankban nemcsak kivenni, hanem betenni is lehet pénzt, az pedig bizalmi kérdés...
Előzmény: DEL-FIN (34)
lx Creative Commons License 2000.01.27 0 0 35
Hm, többet tudsz, mint a fiók ügyfelese(i). A kivonat nem tartalmazott ilyen értelmű tájékoztatást, de a tényállás tényleg ez volt.

lx

Előzmény: Savanyú Jóska (32)
DEL-FIN Creative Commons License 2000.01.27 0 0 34
Nyugi, a Y2K-val naponta szivok, nem kivánnám az ellenségemnek se... (Sőt sziv vele az egész emelet. Nem vagy egyedül...) Mégha jól sikerült volna a sziveszterem... (De a Y2k azt is sikeresen megnehezítette) Igaz nem banki területü a dolog, igy barátaid nem tudják felhasználni. Az banki értesítőknek egyébként én sem szoktam sok figyelmet szentelni. Viszont azt hiszem itt az ideje, hogy fel is bontsam idei Budapest Bankos leveleim. A bizonylataid viszont mindenképp Őrizd meg!!! Ha kérik csak a fénymásolatot legyél hajlandó kiadni a kezedből. Nekem benyelte egy bank előtti automatájuk az 5000-em mivel első pénzfelvételemkor tapasztalatlan voltam és sor állt mögöttem. Be is mentem azonnal, és irattak egy kérvényt és csatoltam hozzá a szükséges bizonylatot... Na itt szurtam el... Nem tudom kik frissitették az automata pénzkészletét, de valaki jól járt a pénzemmel... (Akkoriban ez az ösztöndíjamból ment és számomra nagy összegnek számított!)
DEL,
Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.27 0 0 33
Ez a topic tulajdonképpen egy teszt, hogy idetéved-e más károsult is. Eddig még nem, tehát lehet hogy az eset nem jellemző. Emiatt nem akarom nyilvánosságra hozni. Pedig nagy nyomás nehezedik rám, lehet hogy én vagyok az egyetlen élő Y2K áldozat... Szóval mivel bekukkantottam ide másik énemmel is, és azon többen ismernek IRL, akik meg ismernek újságírókat, így beindult a gépezet, ja, itt jegyzem meg minden érdeklődőnek, a mobilomat nem kapcsoltam ki, hanem elromlott, és állandóan kikapcsol ha megmozdítom. De - éppen mert tudják sokan hogy ki vagyok - nem szeretnék nyilatkozni, sokkal jobban örülnék ha találnának egy másik károsultat. Vagy ha nincs több, akkor meg ne csináljanak ügyet belőle.
Előzmény: Hacsek (30)
Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.27 0 0 32
Ezt előre lehetett tudni, mert "1999. december 30-a és 2000. január 3-a között a bankok, a Magyar Nemzeti Bank határozatának megfelelően, könyvelési és pénztári szünnapot tartanak. A szünnapok nem minősülnek értéknapnak." Mivel a kamatjóváírás csak a következő hónap első banki napjától él, így jan. 2.-án még nem kerülhetett rá. Bár elvileg a kivonaton szerepelnie kellett volna hogy a kamatjóváírás értéknapja jan. 4. (könyvnapja pedig dec. 29.) Vagy nem így volt?
Előzmény: lx (24)
Hacsek Creative Commons License 2000.01.27 0 0 30
Nem értem, miért nem lehet a bank nevét ideírni!
Istenek ők, akinek a neve tabu?

Savanyú Jóska leírta az esetet a nyilvánosság előtt. Ha igaz, akkor nem rágalmazás, igazságot mondani pedig nem tilos. Nehogymá' ez államtitok legyen!
Ha meg Jóska füllentett, akkor a megemlített bank képviselője rohanna ide cáfolni.

Nekem épp most kell számlát nyitnom, mert ezután utalják a fizumat!
AZONNAL MONDJÁTOK MEG, HOVA NE TEGYEM ÉS MIÉRT, ITT, NYILVÁNOSAN!!!

lx Creative Commons License 2000.01.27 0 0 29
Kedves CooCooFoo2ooo!

Nem, én sem gondoltam, hogy rendszerproblémáról van/volt szó. Persze, ha a rendszerben az emberi tényező is számít, már más a helyzet. Pl. én is elkeveredtem a sok változó között:
az Y1 - Y =/= Y helyesen Y1 - X =/= Y. :))

Nem ért semmiféle tragédia, a meglepetésemet korrekt hozzáállással és - egy kicsit azért furcsa válasszal - eloszlatták. Az egészet csak azért jegyeztem le, mert ilyenkor derül ki az, hogy az ember fia született pechesnek tartja magát, pedig csak egy a nagyon sokból.

lx

Előzmény: CooCooFoo2ooo (26)
Laci Creative Commons License 2000.01.27 0 0 28
Akkor legalább emilkében küld el légyszi. Oly kiváncsi vagyok.
Előzmény: Savanyú Jóska (27)
Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.27 0 0 27
Nem, még nem publikus, de az algoritmus roppant
egyszerű. Megnézed a decemberi és a januári egyenlegértesítődet, és ha megfelelnek az algebra szabályainak, akkor rendben van a dolog. Ha nem, akkor reklamálj. Egyébként ha figyelmesen végigolvasod a topicot, akkor észreveheted hogy két az abc-ben meglehetősen elöl álló banknál is gond volt, mondhatni nem volt egyedi az eset. Csak az egyiknél csupán a kiküldött egyenlegértesítők voltak hibásak, a másiknál pedig csupán egyedi az eset. Legalábbis a bank azt állította hogy náluk semmi gond nem lehet, az én esetem kivételes, amit majd kivizsgálják. (Azóta is)

Előzmény: Laci (22)
CooCooFoo2ooo Creative Commons License 2000.01.27 0 0 26
Kedves lx, szerintem ez nem szoftverbug, hanem szervezési ügyetlenség -- az év elején egy komoly bankszünet volt (pl. tesztelték a rendszereket stb.) azért nem került átvezetésre azonnal a számládon a jan. 2-ai pénzfelvét, csak jan 4-én, az idei első banki napon. Ami a jóváírt kamat "hiányát" illeti, szerintem a rendszerek leállítása és lépcsőzetes újraindítása lehet a dolog mögött, azaz a másodikai pénzfelvétedkor nem a teljes rendszer állt az ügyfelek rendelkezésére, és ezért nem állt az automata rendelkezésére friss adat. Aztán amikor minden működött, akkor negyedikán megkaptad a kamatodat, és rendeződött az egyenleged is a szünet alatti pénzfelvétekkel.

Persze mindez csak spekuláció, de láma létemre ezt el tudom képzelni. Sok helyen alkalmazták a nagy rendszerek lépcsőzetes újraindítását, mert ezzel csökkenthető annak a kockázata, hogy egy-egy részegység hibája magával rántsa az egész rendszert.

Előzmény: lx (24)
fudge Creative Commons License 2000.01.27 0 0 25
Hat ez most vegigolvastam, es ......
....
hat....
En LEFAGYTAM !

:)

lx Creative Commons License 2000.01.27 0 0 24
Bár rendszerint szkeptikus vagyok (ráadásul szintén szakmabeli), kb. 2 hete nem esik nehezemre ilyesmit elhinni. Az történt, hogy jan. 2-án vettem ki pénzt (X forintot) a bankom saját automatájából. Szerepelt a bizonylaton új egyenlegként Y összeg. Pár napra rá megjött az értesítő, azon a záródátum dec. 29.. Szerepelt a jóváírások között Z forint kamat, amivel együtt a végösszeg Y1 volt.
A dolog szépséghibája az volt, hogy
Y1 - Y =/= Y,
ugyanis bár az értesítő korábban lezárt egyenlegről szólt, mint a kivétkori bizonylatom, a valódi egyenlegem jan. 2-án még nem tartalmazta a már elméletileg jóváírt kamatot. Az bizony nem volt sehol.
Bementem az ügyfélszolgálathoz, ahol szintén nem értették, hogy a két kiadott dokumentum között hová lett a kamat. Nagyon készségesen öt perc alatt megkérdezték a központjukat, ahol utánanézve az egyenlegemnek elmondták, hogy a kamat elszámolása jan. 4-én történt meg, a küldött értesítő nem mérvadó (ez persze egy furcsa pontja a sztorinak, mert ha az nem mérvadó, akkor mit tekintsek annak) .
Ma vettem ki pénzt, otthon ellenőrizni fogom, hogy milyen viszonyban is állnak egymással a számok. Addig mondjuk azt, hogy hepi az end.

Ja ez a Budapest Bank - ha ez hitelrontás és valaki pört akar, ám legyen: nem szoktam bizonylatokat eldobni és alperes még sosem voltam. :)

lx

lx Creative Commons License 2000.01.27 0 0 23
Bár rendszerint szkeptikus vagyok (ráadásul szintén szakmabeli), kb. 2 hete nem esik nehezemre ilyesmit elhinni. Az történt, hogy jan. 2-án vettem ki pénzt (X forintot) a bankom saját automatájából. Szerepelt a bizonylaton új egyenlegként Y összeg. Pár napra rá megjött az értesítő, azon a záródátum dec. 29.. Szerepelt a jóváírások között Z forint kamat, amivel együtt a végösszeg Y1 volt.
A dolog szépséghibája az volt, hogy
Y1 - Y =/= Y,
ugyanis bár az értesítő korábban lezárt egyenlegről szólt, mint a kivétkori bizonylatom, a valódi egyenlegem jan. 2-án még nem tartalmazta a már elméletileg jóváírt kamatot. Az bizony nem volt sehol.
Bementem az ügyfélszolgálathoz, ahol szintén nem értették, hogy a két kiadott dokumentum között hová lett a kamat. Nagyon készségesen öt perc alatt megkérdezték a központjukat, ahol utánanézve az egyenlegemnek elmondták, hogy a kamat elszámolása jan. 4-én történt meg, a küldött értesítő nem mérvadó (ez persze egy furcsa pontja a sztorinak, mert ha az nem mérvadó, akkor mit tekintsek annak) .
Ma vettem ki pénzt, otthon ellenőrizni fogom, hogy milyen viszonyban is állnak egymással a számok. Addig mondjuk azt, hogy hepi az end.

Ja ez a Budapest Bank - ha ez hitelrontás és valaki pört akar, ám legyen: nem szoktam bizonylatokat eldobni és alperes még sosem voltam. :)

lx

Laci Creative Commons License 2000.01.27 0 0 22
Most igen, vagy nem?

Nem néztem egyébként, hogy van-e Pécsi fiókja, csak én is náluk vagyok, és néha vezetnek elő hasonló huncutságokat. Most kérdezhetitek, hogy akkor miért nem megyek el más bankoz. Hát azért mert szeretek egy lábon állni.

Laci Creative Commons License 2000.01.26 0 0 21
Rákérdezhetek? Inter-Európa Bank?
close652 Creative Commons License 2000.01.26 0 0 20
Publikus már melyik aza a bank?
(vagy aruld el merre van a pécsi fiokja?)
Előzmény: Savanyú Jóska (19)
Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.25 0 0 19
No, hát elkövettem azt a hibát hogy BlumiDC-ként válaszoltam a Savanyú Jóskának címzett kérdésekre. Ezt csak most vettem észre, ami elég ciki, mert már egy pár embernek ajánlottam a topicot, akik tudják hogy ki vagyok IRL. Úgyhogy szégyenemben kénytelen leszek virtuális öngyilkosságot elkövetni, és valami új néven írogatni eztán.

Ja, a bank azóta sem jelentkezett a probléma kapcsán. Azért referálok hogy mi van.

BlumiDC Creative Commons License 2000.01.14 0 0 18
"Bízom abban hogy külön kérés nélkül korrigálják a hibát." - már úgy értem hogy azoknál akiknél esetleg még előfordult csak nem tűnt fel nekik.
Előzmény: BlumiDC (17)
BlumiDC Creative Commons License 2000.01.14 0 0 17
1. Talán gyorsabban rendeződik az ügy.
Talán. De talán még gyorsabban ha nem lesz belőle "ügy", csak érzik hogy lehet.

2. Ha mással is előfordult, az már múltbeli esemény. Én egyébként valószínűnek tartom - a nyilvánvalóan hibás egyenlegértesítő miatt - hogy ez egy bug a szoftverben, ami valószínű nem csak az én esetemben aktivizálódott. (De persze az sincs kizárva, hogy pont olyan véletlenek egybeesése kellett hozzá, melyek csak esetemben álltak fenn.)

Bízom abban hogy külön kérés nélkül korrigálják a hibát. (Volt már hogy kétszer küldtek egyenlegértesítőt valami jelentéktelen hiba miatt) Egyenlőre úgy tűnik hogy tényleg nem tudnak róla, vagy a hiba nem tömeges - erre utal a szabadságra menő ügyfélszolgálati alkalmazott (ha komoly gondok lennének nem engednék szabira), az ügyfélszolgálat alacsony leterheltsége (nem kellett sokat várni az ügyintézőkre), illetve az hogy a pécsi fiókban is először őszintén hitetelenkedtek a dolgon. (ez azért látszik)

A nyilvánosságnak az a hátránya, hogy akkor az emberek tömegesen megrohannák az ügyfélszolgálatot és a fiókokat, de ez nem vinné előre a megoldást. Tehát nem cselekednék vele jót. Magam is csak azért szenvedtem a reklamációírással, Pécsre utazással, mert úgy láttam hogy ez nem egy tömeges probléma, így nem fogják maguktól megoldani. De most hogy szembesülnek a dologgal kénytelenek lesznek.

-Ma voltam a pécsi fiókban, csak annyit tudtak csinálni hogy átvették a reklamációmat. Majd értesítenek. Sajnos csak később jutott eszembe hogy meg kellett volna kérdezni, hogy kb. mikorra várhatom a válasznak legalább egy bétaverzióját. Ez akkor jutott eszembe, amikor utólag megnéztem a panaszomra ütött pecsétet: Érkezett 2000. január 17.-én. Egyébként a neten tettem pénzt a számlámra, úgyhogy már tudom a bankkártyámat használni.

Előzmény: evad (16)
evad Creative Commons License 2000.01.13 0 0 16
1. Talán gyorsabban rendeződik az ügy.
2. Mással nem fordul elő, s így jót cselekszel.
Előzmény: Savanyú Jóska (15)
Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.13 0 0 15
És lőn reggel és lőn este, negyedik nap.

Az ügyfélszolgálat pedig nem hívott vissza. Most már név szerint kerestem a hölgyet, akinek már elmagyaráztam a részleteket, de elment szabadságra. Valami cetlit hagyott, mert a nevemet tudták, de a tényállást újra el kellett magyaráznom. Újra rájöttek ugyanazokra, mint a hölgy is. De nem jutottunk előrébb (hosszas utánajárás után), csak hogy hívjam a bankkártyásokat. Ez már 3. körzetes távhívás, de ha nem megy másképp...

Hívtam. Ott abban maradtunk (a dolgok tíz perces sikertelen tisztázását követően)hogy akkor holnap menjek be a számlavezető (pécsi) fiókomba, és írjam le a panaszomat és kivizsgálják. Mondtam hogy azt gondolom hogy az ellentmondásos, nyilvánvalóan hibás egyenlegértesítőt csak valami szoftverhiba okozhatta, és feltételezem hogy nem én vagyok az egyetlen károsult. Kérdeztem hogy ez így van-e, illetve történt-e valami központi intézkedés a számlák korrigálására. Azt mondta nem tud róla, szerinte én vagyok az egyetlen.

Úgyhogy fontolgatom hogy nagyobb nyilvánosságot adok az ügynek. De nem tudom hogy az nekem személy szerint miért lenne jó.

Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.13 0 0 14
Ja, azt nem mondtam (már természetes...) hogy a bank ismét egy nap haladékot kért, és ma felhívnak.
Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.13 0 0 13
Azt hittem hogy a "bank az ABC elején" meghatározás egyértelmű. De most kaptam E-mailben a hírt hogy egy másik ABC elején található banknál is mentek ki 0-ás értesítők. Akkor lehet hogy mégsem ugyanarra gondolunk, szóval több pénzintézetnél gondok vannak.

HoD, a pénzem miatt nem is aggódtam, csak amiatt hogy mikor férek hozzá.

HoD Creative Commons License 2000.01.12 0 0 12
Kedves Jóska,

Abban az esetben, ha nem internetes vásárlásnál élt vissza valaki a bankkártya számoddal, amit valahogyan megtudott a lejárat dátumával együtt, akkor szerintem megnyugodhatsz mert megvan a pénzed. Ami idegesítő, hogy előkerítésére rá kell szánni időt.
A helyedben bemennék a bankba, és kérnék egy tételes számlakivonatot az összes tranzakcióról az adott időszakra, ami tételesen tartalmazza:
- a könyvelés dátumát,
- a kedvezményezett nevét, számlaszámát,
- a terhelt összeget.
Pillanatokon belül kiderül, hova lett a pénz.
A tételes kivonatot kötelező biztosítaniuk, ha a nünüke nem akar adni, akkor kell hívni a főnökét, végső esetben a fiókvezetőt. Olyan nincs, hogy egyszerűen eltűnik 150 Eft.
Ebből az összegből, miután megkerült, 600 sört tudsz inni az egészségemre. :-)

1 bank télleg 0 egyenleggel küldte ki a számlakivonatokat, de csak a lekötött betétek szerepelnek 0-án, a látra szóló nem, ill. tudnak a problámáról, és arról is szerencsére, hogy a 0 egyenleg nem 0. De hogy ezt megtudja az ember, elég sokat kellett próbálkozni, mert minden vonaluk foglalt volt pár napig :-)

Más y2k: Az APEH járulékfolyószámláin is volt egy kis kavar, a Nov. hónapban duplán terheltek, de erről tudnak. Ez akkor derült ki amikor most a napokban voltam bent adóigazolásért. Csak a hüjje ügyintéző, ahelyett hogy hozzáadta volna, levonta az összeget az egyenlegből, így adótartozás jött ki.
- Megkaphatom a kivonatot? - kérdem.
- Hát nem. Adóegyeztetés 1-9 ablakoknál - hangzott a válasz. ;-))
Nagy nehezen mégis megkaptam és kiderült a hiba. Nemtom hány embert küldtek már el aznap befizetési csekkel (!!) emiatt a tévedés miatt.

üdv.
HoD

close652 Creative Commons License 2000.01.12 0 0 11
Szinte hihetetlen a dolog.
Neztem milyen bankok vannak, kb. A-H betuk kozott
Pecsett... (:-))
A 'K' betu kizarva? es a 'C'?
Előzmény: Savanyú Jóska (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!