Időközben azonban megoldódott a problémám. Megjelent az xfree86 3.3.6-osa és az SVGA servere kapásból autodetektálta a kártyát, ami ezek után megy minden felbontásban és színbeállításokkal.
Topik mehet a süllyesztőbe.
Adott egy SuSE 6.1, 2.2.14-es kernellel és adott egy S3 3D/2X-es agp-s (4Mbyte) monitorvezérlô kártya. (Szerintem esetemben a distrib. teljesen mind1, de azért leírtam) A gondom az, hogy eddig semilyen úton-módon sem sikerült az X-et belônöm. Letöltöttem az Xfree86 legújabb 3.3.5-ös S3-as server-ét, azzal semmi. Aztán próbálkoztam ugyan azon verziójú SVGA serverrel, aminél a következôt értem el: SAX-ot indítom, mondom neki SVGA, kártyát autodetektálja, OK, de amikor megjelenik a képernyô amin a poziciókat, illetve képernyôméretet lehet állítani, akkor a kártya sebessége NEM haladja meg az 1 pixel / mp-et.
Próbálkoztam rengeteg beállítással, szakértô mód, más-más felbontás és szinek, de eddig semmi. Ha esetleg más is szívott már ezzel vagy hasonlóval és sikerült megoldást találnia, akkor kérem segítsen. Tudom, a legegyszerűbb a kártyát kicserélni lenne egy igazán támogatott tipusra, de ilyen könnyen nem adom fel...