Keresés

Részletes keresés

lajika Creative Commons License 2000.01.12 0 0 2
Köszönöm segítségedet kedves Ti!

Időközben azonban megoldódott a problémám. Megjelent az xfree86 3.3.6-osa és az SVGA servere kapásból autodetektálta a kártyát, ami ezek után megy minden felbontásban és színbeállításokkal.
Topik mehet a süllyesztőbe.

lajika

Ti Creative Commons License 2000.01.12 0 0 1
Nekem S3 Trio3D/2X (86c368) kártyámvan és az XF86config következő beállitásával működik.
(Red Hat 6,XFree86-3.3.5)
SVGA server kel hozá.

Section "Device"
Identifier "Primari Card"
VendorName "S3"
BoardName "S3 Trio3D/2X rev 2"
VideoRam 4096
Chipset "s3_virge"
ChipID 0x8a10
DacSpeed 170
MemBase 0xe0000000
Option "fifo_conservative"
Option "hw_cursor"
Option "pci_retry"

EndSection

Section "Screen"
Driver "SVGA"
Device "Primary Card"
Monitor "Primary Monitor"
DefaultColorDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "800x600" "640x480"
EndSubSection

EndSection

Remélem nem gépeltemel és sikerült segiteni.

TidalWave Creative Commons License 2000.01.12 0 0 0
Egész eddig 0 db ilyen kártyám volt...
lajika Creative Commons License 2000.01.11 0 0 topiknyitó
Adott egy SuSE 6.1, 2.2.14-es kernellel és adott egy S3 3D/2X-es agp-s (4Mbyte) monitorvezérlô kártya. (Szerintem esetemben a distrib. teljesen mind1, de azért leírtam) A gondom az, hogy eddig semilyen úton-módon sem sikerült az X-et belônöm. Letöltöttem az Xfree86 legújabb 3.3.5-ös S3-as server-ét, azzal semmi. Aztán próbálkoztam ugyan azon verziójú SVGA serverrel, aminél a következôt értem el: SAX-ot indítom, mondom neki SVGA, kártyát autodetektálja, OK, de amikor megjelenik a képernyô amin a poziciókat, illetve képernyôméretet lehet állítani, akkor a kártya sebessége NEM haladja meg az 1 pixel / mp-et.
Próbálkoztam rengeteg beállítással, szakértô mód, más-más felbontás és szinek, de eddig semmi. Ha esetleg más is szívott már ezzel vagy hasonlóval és sikerült megoldást találnia, akkor kérem segítsen. Tudom, a legegyszerűbb a kártyát kicserélni lenne egy igazán támogatott tipusra, de ilyen könnyen nem adom fel...

Segítségeteket elôre is köszönöm!

(Lajika)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!