Ezennel tudatom, hogy a ROA elvesztette ügyvezető igazgatóját,
fő ökkantját, valamint a Vodafone-t.
Utóbbi ezentúl a Grey bukszáját gyarapítja.
Mégis érdemes volt?
Kedves Mindenki! Rég találkoztunk! Új fejlemény: A MaNcs március 9-i számában, az "Olvasói levelek" rovatban a Vodás luvnya visszaszól. Persze jó kis genny stílusban megvédi kis bandáját. Tanulságos. Más. Doktor Agy utólagos hozzájárulásával idemásolok egy passzust a Kreatív "Vodafone-Westel" topicjába írt hozzászólásából. Mindannyiunkat érint. Tehát: "Mindazon nemes szándékú vitázóval - akár itt, akár az Indexen, akár bárhol máshol - megpróbálta a ROÁ-val szemben megvédeni a mundér becsületét, közlöm, visszafelé sült el kanócos puskájuk. A Republic of Art él és virul, legutóbb például az ELMŰ referenciafilmjének elkészítésére kiírt tenderre kaptak megbízást - Fabricius alighanem tele van villanyossággal, ráadásul profi referenciafilmes szakember - most meg Microsoft ügyben nyomulnak keményen. Szerintem a Torrante-félék jó kis ingyen reklámot csináltak ennek a bandának, persze jól megérdemelt üzleti jutalékuk sem maradt el. Absolut Vodát, helyesbítek: Abszolút vízágyút csináltak magukból. Vízágyúkkal kéne szétzavarni őket." Jó kis végszó, nemde? Ha ők szégyentelenek, moral insanity-k, akkor szégyelljük magunkat mi. Én szégyellem is. Vízágyúval szét vagyok kergetve, sírok. A könnygáztól. Nincs igazság a Földön. Attól tartok máshol sincs.
Akit érdekel: a www.kreativ.hu-n is lett egy remek fórum, főleg a Michelberger Miklós által nyitott topicot ajánlom szíves figyelmetekbe! Bízom benne, hogy mára már csak a reklámban valóban érdekeltek - és nem az anyázók - olvassák ezt a hozzászólást, ezt kéretik figyelembe venni és ott is tartani. Ha elolvassátok AZT, tudni fogjátok, EZT miért írom most, ide.
Torrente, az állat
Píesz: Kedves Lómáj, nem tudod eljuttatni emilen valahogy az említett Napi Gazdagságos cikket nekem? Úúúúgy elolvasnám... Előre is köszi.
Nem volt jó látni ezt a kis "csevejt".
"én sem a relámÉRT, hanem a reklámBÓL élek" - sokan vagyunk ezzel ígz. főleg ebben a topicban és kissé úgy éreztem, hogy c-p ezt nem csak félre értette, de egy kissé le is nézte. Pedig, ha visszanézett volna láthatta volna, hogy saját szakmánkkal szemben is tudunk ironikusak lenni, de NEM MINDENKI egyforma egy szakmán belül és a reklám sem kivétel ez alól!
CoPa colléga! te kis érzékeny, nem akartalak én bántani! én sem a relámÉRT, hanem a reklámBÓL élek. "... a f...omnak se hiányzik egy újabb rosszindulattól és cinizmustól bűzlő hozzászólás holmi lóbelsőségekről" ez durva volt, bevallom rosszul esett. lehet, hogy ez volt a célod?
Még egyszer, de utoljára nekifutok, hogy megértsd:
Nem akarom én elbagatelizálni a Voda ügyet. Nem akarok én itt destruálni! Félreértés ne essék, nem jegyellenôr vagyok magam sem! Pusztán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy akadnak olyan pillanatai az életnek, amikor rá kell jönni, hogy egyetlen perc amíg a napba tartod (na jó, elég csak a nap felé) az arcod százszor többet ér, mint két óra vergôdés a billentyűzeten. Mert az élet nem a reklámról szól - ha szerencséd van!
Annyi talán igaz, hogy ez nem CSAK a Voda ügyrôl szól. De az is igaz, hogy nem genyóskodásból írtam.
Na jó ennyi. Most szóltam hozzá utoljára - megnyugodhatsz. Nem akarom senki mulatságát elrontani, meg a f...omnak se hiányzik egy újabb rosszindulattól és cinizmustól bűzlô hozzászólás holmi lóbelsôségektôl.
Légy boldog, Lómáj, köztünk vége mindennek! (Sohasem értettél meg igazán!)
Lómáj reklám(rend)szakértő részére (is):
sajna sok újdonság nem derült ki, de nem vszínű, hogy a DDB visszaszerzi a Vfon-t. Itt is az lesz, mint már soxor volt: kis lenyúlás, közepes vihar, nagy felejtés.
blueye, kedves kollega! mi volt a keddi, informális serezésen? olvastátok, hogy a napi gazdaságban színre lépett a vodkások marketingmucusa, aki, amint várható is volt, a mundér böcsülete, a jónép hülyérevétele, miegymás, kiállt sztariciusék mellett. a történetnek vége. a trépublic számára kimondottan hepiend. egy vicc: hogyan lesz öngyilkos egy republikos? leveti magát a mélységes mélybe az egójáról az IQ-jára. (bocs, ez egy fideszes vicc, de annyi hasonlóság van a vízifon-ügyben látott maszatolás és a fiúk a bányában fideszes elkenés között, hogy azt hiszem, ez a kis névcsere nyugodtan megengedhető.)
még egy kérdés, ha nem vagy repnök, és ha ennyire idegesít, hogy felebarátaid mindenféle csipcsupp ügyek (pl. voda) miatt hajszolják magukat az infaktusba, akkor miért nem a városi és elővárosi közlekedés (5476 hozzászólás), a hol vannak a 30-as fiúk (2524), az 1 kirgíz siita muzulmán lány meghódítása (106), a papp endre megőrjít (66) vagy a szájkosarat a harapós kutyáknak topicokat vezényelted el a strandra? azok miattad simán elhullhatnak az idegtől?
más: újra elolvastam a rap ulbricht válaszát a mancs cikkre (106. hozzászólás, 2000-01-13). botrány. anblokk maszatolás, elkenés, mellébeszélés, hazudozás. ami pedig a "cikkben illusztrációkkal is alátámasztott ""képi összecsengést"" illeti, nos itt érhető tetten leginkább az újságíró dilettantizmusa. a republic of art által készített reklámfilm alapján készített sajtófotó ugyanis pusztán hangulati, design elem és a spot szerves része. kérünk bemutatni egy olyan spotot, amelyben a vodafona reklámfilmhez hasonló snittek (a sajtófotó alapjai) szerepelnek." ID.MŰ
nos, ezekben a sorokban érhető tetten leginkább a trépublic 'o fart pofátlansága.szerves rész? röhej. itt kérem a kabát készült a gombhoz. csak a hülye nem látja, hogy a farték 1:1-ben lefotóztatták a fájertrepp repkedő alakjait, és ehhez izzadtak ki valami filmecskét. nagyon-nagyon ócska és általlátszó ez a duma. a többinek, amiről ez a szerecsenmosdató fércecske szól, abszolút nem a lényeg. a lényeg - amint azt már citáltam - mózes 2. könyvében található.
Bezony.
Térjünk vissza az eszkimó jéghegyfövenyről a rideg óriásplakátvalóságba! Ha annyira rendben lett volna az a sokat dícsért voda bevezető kampány, mint ahogy azt Fabricius nyilatkozta volt, akkor miért nem dobják már a hátast a divatkancák és divatcsődörök az új Republic óriásokon? Netán elmúlt a Vodafone megérkezésekor érzett kezdeti eufóriájuk, és földre szálltak? Ugyan miért? Tessék csak tovább repkedni, elvégre a stupidophone (copyright Lómáj) nagyon cool divatcikk, és akinek ez az elitklub-tagsági a markában lapul, annak minden oka megvan rá, hogy madarat (palimadarat) lehessen vele fogatni. Vagy nem?
hercegem > kösz, hogy emlékeztettél. majdnem kiment a fejemből. szaladok és levédetem a magyar és a nemzetközi copypaste hivatalban. ha lenyúlja a rákpublic of copypaste, akkora pert akasztok a nyakába, hogy csak úgy füstölög.
Modd, kedves rosszmájú lómájú: hogy jön a Vodához, az ártó rap ublichoz meg a lóhoz a rozmár, az elefánt és a jégtábla? Ezek lesznek a republic új imidzsfilmjének szereplői?
Csak vigyázz, nagyon vigyázz! Vétesd lajstromba, különben... :-)))
nem vagon én osztályharcművész, ez nem az én osztályharcmodorom, nuku osztályharcikedv, osztályharckészültség, osztályharcképtelen vagyok. ami felvetni próbáltam: bunkófon vagy stupidophone? ez itt a kérdés. vagy: ez a kérdés, válasszatok.
itt megy a csók. ínfaktust a vodkafón és barátja trépublik miatt kapni nem fogok. óvom magam, ígérem. nem vagyok paranojjás, engem tényleg üldöznek. most már te is, az eszkimóstrandba bele. hogy mutatnék én, szegény ló, rozmárokkal, elefántokkal egy jégtáblán? szóval, nem a szívemről van szó, hanem a májamról. mert mindennek van határa. valaminek lennie kell, különben a nagy semmi van. hinnikék valamiben, mondjuk a hepiendrében, hogy a jó elnyeri méltó jutálmát, a rossz meg leüli kétperces büntijét. és nem megfordítva. naív, gyermeki lélek, aki vagyok, haladok, maradok és harapok,
Ha a nicked File-New lenne, mindenki jobban járna. De ne aggódj, itt a topicban Téged nem bánt senki. Nem elég, hogy a munkahelyeden b***gat a sok erőszakos öltönyke? (jó esetben csak az öltönykék...) Most tényleg süt a nap, eszkimók, irány a strand!!! Co-Pa, fel a fejjel! RoA, fel a fejjel! Voda, fel a fejjel!
Herceg Úr! Aszondod, hogy a Republic lop. Tévedsz, csak re-publicál.
Lómáj kolléga! Ezzel a prolizással vád alá helyezed szekény munkásosztályt, mondván, hogy: A proletariátus bunkón fon? Felbőgetted az osztályharckocsit? Ez nem szép tőled! Egyébként tényleg kirúgták a Sztaricskait a vodától? Mégis lenne igazság az égben, és a Vodafone lenne az ő prófétája? Ha a Republicon kívül valaki visszasírja őt, jelentkezzen!
Mostanában ritkábban kukkantok ide be, mert sok a kopipásztolni valóm a munkahelyemen. Engedd meg, hogy gratuláljak neked! Mikor kiválasztottam a nickemet, kíváncsi voltam, ki lesz az elsô "roppant kreatív" alak, aki megjegyzést tesz majd rá. Nos, belátom, a Te csavaros, sok asszociációs szintbôl álló kreatívitásodat nem tudta hidegen hagyni. Éles szemed észrevette, éles elméd felismerte a COPY-PASTE másolós felhangját. Olyan fantasztikusan eredeti poén kiagyalója lettél immár, amit én - az idôben elôre utazva - már az adatlapom elkészítésekor lenyúltam tôled.
Phű. Na most komolyan hozzászóltam!
CoPa
Ui.: Csak azért választottam ezt a számomra egyáltalán nem kedves hangnemet ezúttal, mert hozzászólásaim az idôjárásról tökéletesen ártatlanok voltak, mégis lám, kikaptam. Ha lenne elég érzékenységed, felfoghatnád, hogy a napsütéssel, stranddal ésatöbbivel pusztán csak arra akartam rávilágítani, hogy kár infarktust kapni holmi reklámszakmabeli villongásoktól. Szegény meg nem értett, multik által elnyomott, kicsiktôl állandóan megtámadtatott lomaj! Adj egy csókot!
Hercegem> háromszoros igen, a vízifont, a matávot, a pannont és a westelt is a rap ublic jegyzé majd egykoron. a telekommunikáció e négy világprolija (bocs: három magyar és egy világprolija) egyesül majd e világnagy grand openingen. buli lesz fijjuk! fusson ki merre lát!
ggbenqember! ne tedd ezt! ez a rémálom rémálmabb még a legrémálmabb voda-spotnál is. isten, haza, torgyán család legyen hozzánk izgalmas! fusson ki merre lát!
Vagy: belépnek a kisgazdákhoz, felvásárolják a Mizo-részvényeket, megmentenek minket, rajtunk belül a magyar gazdákat, és ők lesznek TORGYÁN (hódolatom drága elnököm)
kalapján a bokréta. És ez volt a hatodik lehetőség. (Mert az előbb kissé elszámoltam magam.) Tessen folytatni!
Lómáj. Szerintetek mi lesz a vodával a továbbiakban?
Két lehetőség áll előttük: Körülnéznek és csodálkoznak, hogy kerültünk mi ide, mondják, majd gyorsan kivonulnak a magyar piacról. Vagy: Prímatelre magyarosítanak, és újrakezdik az életet.Vagy bosszút állnak: megsértődve beperelik a Mancsot, a Népszabit, a Kreatívot, a Mancsot még egyszer, a DDB-t, a Republic of Art-ot, a Well-t, a PR-ügynökséget, az előfizetőiket, és a magyari népet mind. Vagy bűnbánóan bocsánatot kérnek: a Mancstól, a Népszabitól, a Kreatívtól, a Mancstól még egyszer, a DDB-től, a Republic of Art-tól, a Well-től, a PR-ügynökségtől, az előfizetőktől, és a magyari néptől mind. Vagy ez a kikapós feleség elmegy kol görlnek - a telefon már megvan. Mert ezt Lómáj kihagyta a lehetőségek közül.